Προβλήματα στη βόλτα

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Καλησπέρα!
Εδώ και μερικές μέρες τελείωσαμε τα εμβόλια και μπορούμε πλέον να βγαίνουμε βόλτες. Ο μικρός όμως (υπενθυμίζω γαλλικό bulldog 3,5 μηνών) δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος :( .
Εκτός του ότι αρνείται να λερώσει έξω όση ώρα και να μείνουμε, πράγμα που φυσικά το περίμενα, δε φαίνεται να του αρέσει καθόλου η βόλτα. Αρνείται πεισματικά να περπατήσει σε σημείο που ο μόνος τρόπος να κουνηθεί είναι να τον σύρω από το λουρί!

Φυσικά μιλάω και για κοντινές αλλά και για μακρινές βόλτες.

Τί προτείνετε; Επίσης πώς μπορώ να τον μάθω να μη τρώει ότι βρεί από κάτω;

Υ.Γ. Όσοι σκοπεύουν να απαντήσουν περί pet shop και τα συνηθισμένα κομπλεξικά, παρακαλώ να μην απαντήσουν.

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Με υπομονη και επιμονη! Μην τον τραβολογας, τον πεισμωνεις περισσοτερο και του δημιουργεις κακες εμπειριες ενω η βολτα πρεπει να ειναι ενα απο τα πιο ευχαριστα πραγματα στην καθημερινοτητα του σκυλου.

Παρε λιχουδιες μαζι σου και προσπαθησε να τον ενθαρρυνεις να περπατησει. Μεσα στο σπιτι κανατε καθολου δουλεια ή κατευθειαν του εβαλες το λουρι και εξω?

Μην τον παιρνεις ποτε αγκαλια οταν στο ζηταει τωρα στη αρχη, πρεπει να μαθει να περπαταει μαζι σου.
Τωρα ακομα μπορει να φοβαται απο τους θορυβους και απο το μη οικειο περιβαλλον. Δως του λιγο χρονο και θα μαθει.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μέσα στο σπίτι πως συμπεριφέρεται?
Στην αυλή?
Ο σκύλος τι επαφή είχε με άλλα σκυλιά και με τον έξω κόσμο?

nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο
Υπομονή, όλα στην αρχή έτσι είναι. Θα στρώσει και δεν θα τον προλαβαίνεις αργότερα.

Ρίξε το βάρος στην κοινωνικοποίηση για να τον χαίρεσαι μετά.

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Kαι του αδερφου μου το κουταβι τα ιδια εκανε στην αρχη ,η δε Ζαιρα μου...τραβαγε να μπει σπιτι ,μου ειχε σπασει τα νευρα ... μολις κανει λιγα βηματακια θα τον επιβραβευεις .Σιγα σιγα θα αρχισει να του αρεσει η βολτα ...κ σε λιγο θα αρχισει να σε τραβαει για να τρεξει :) Ειναι μικρουλι ακομη ...μη το βγαζεις μεγαλες βολτες γιατι κουραζεται κ τη περνει αρνητικα την ολη διαδικασια ...10 λεπτα βολτα τη φορα ειναι αρκετα για τοσο μικρο σκυλακι .

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Κάναμε κάμποσες βόλτες μέσα στο σπίτι και τα πήγαινε αρκετά καλά! Αυλή δεν έχουμε, αλλά τον πηγαίνω στο παρκάκι κάτω από το σπίτι μου (μπας και τα κάνει) και η δραστηριότητα του περιορίζεται στο να μυρίζει και να προσπαθεί να φάει ό,τι βρει, εκτός και αν δει κάποιον άνθρωπο ή άλλο σκυλάκι, οπότε κάνει σαν τρελός να πάει! Και όταν τον αφήνω, κάνει χαρούλες στους ανθρώπους, ενώ με τα άλλα σκυλιά δεν μπορώ να προσδιορίζω τη συμπεριφορά του. Δεν καταλαβαίνω αν παίζει άτσαλα ή τσακώνεται! Ενώ οι άλλοι ιδιοκτήτες μου λένε ότι απλά παίζει άτσαλα επειδή είναι κουτάβι, εγώ τον βλέπω να αγριεύει και να γαβγίζει έντονα!
Γενικά δε νομίζω να φοβάται, αφού οι μόνες φορές που προχωράει είναι άμα βλέπει κίνηση, παιδιά να παίζουν και τέτοια. Ακόμα να επισημάνω πως το πρόβλημα επιδεινώνεται κατά την διάρκεια της βόλτας, δηλαδή αν στην αρχή ίσα που περπατάει, στο τέλος δεν κουνιέται καν. Υπάρχει περίπτωση να κουράζεται τόσο εύκολα ή να μην του αρέσει η άσκηση??

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Καλε οχι!! Ειναι πολυ μικρος ακομα για τοσο πολυ! Για να υπολογισεις στο περιπου ποση ωρα πρεπει να τον κανεις βολτα θα πολλαπλασιαζεις τους μηνες της ηλικιας του επι 3, δλδ 3 μηνων επι 3 ισουται με 9 λεπτα βολτας. Και ουτω καθεξης. Ενταξει οχι στο λεπτο...και 15 λεπτα να τον βγαλεις βολτα δεν εγινε κατι, αλλα καλυτερα να μην υπερβαινεις τα 15 λεπτα τωρα που ειναι τοσο μικρος.

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Καλε οχι!! Ειναι πολυ μικρος ακομα για τοσο πολυ! Για να υπολογισεις στο περιπου ποση ωρα πρεπει να τον κανεις βολτα θα πολλαπλασιαζεις τους μηνες της ηλικιας του επι 3, δλδ 3 μηνων επι 3 ισουται με 9 λεπτα βολτας. Και ουτω καθεξης. Ενταξει οχι στο λεπτο...και 15 λεπτα να τον βγαλεις βολτα δεν εγινε κατι, αλλα καλυτερα να μην υπερβαινεις τα 15 λεπτα τωρα που ειναι τοσο μικρος.
Τώρα μιλάμε για βόλτα- άσκηση, σωστά? Όχι για τουαλέτα... Βασικά τον άφηνα τόση ώρα στη βόλτα μπας και τα κάνει κιόλας αλλά δεεεεεν...

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Μιλαμε για καθε φορα που βγαινει εκτος σπιτιου. Για να τα κανει εξω, μετα απο φαγητο, παιχνιδι και υπνο βγαζε τον εξω και περιμενε σε ενα σημειο, καποια στιγμη θα βαρεθει κ θα τα κανει. Θελει πολυ υπομονη και σταθερο προγραμμα. Ο δικος μου εγινε 5 μηνων μεχρι να σταματησει εντελως να λερωνει μεσα.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Εγώ πήρα ένα παιχνίδι του που έκανε θόρυβο και το κούναγα μπροστά του όσο περπατούσα.
ε, και κουνούσε ουρά κ προχωρούσε για να το πιάσει.
Σου προτείνω να κάνεις κάτι τέτοιο. Σε μένα έπιασε με τη μία!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
εμένα το έκανε αυτό μισό χρόνο δεν περπατούσε και ξάπλωνε τους τελευταίους μήνες περπατάει και κάνει χαρές οταν δει το λουρί παλιά μόλις έβαζα λουρί ξάπλα μάλλον και το δικό σου θα το ξεπεράσει απο μόνος του

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Μου φαίνεται λιγο περιεργο εμενα γιατι δεν το εκανε το δικο μου ουτε του συμφορουμιτη "msantas" που εχει γαλλικο και οταν ηταν 3.5 μηνων κ το εβγαλε βολτα κ το εφερε στα "Βασιλικά κτήματα" μια χαρα περπατησε 10λεπτα μεχρι να φτασουμε κ μετα για κανα 2ωρο επαιζε ολη την ωρα !!!
Εχω την εντυπωση οτι πρεπει να το λυσεις αμεσα!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
δεν είναι κατι πολύ σημαντικό όλα τ κουταβάκια το κάνουν και σε κάποια στιγμή μαθαίνουν το λουρί και περπατάνε

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Μια αποψη δικη μου ειναι κ το αμεσα δεν εννοω σημερα αυριο, απλα το λεω γιατι μερικοι μπορει να το παίρνουν αγκαλια για κανα μηνα κ να δημιουργήσει μεγαλυτερα προβληματα!! ΔΕΝ απανταω μονο στον ενδιαφερόμενο αλλα κ σε αυτους που θα μπουν να διαβασουν για κατι παρόμοιο!

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Κατ'αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Να ρωτήσω και κάτι άλλο, υπάρχει περίπτωση να παίζει ρόλο η ώρα που τον βγάζω βόλτα? Γιατί τον έβγαλα χτες τη νύχτα και περπατούσε και κάποια στιγμή που άρχισα να τρέχω, έτρεχε κι αυτός μαζί μου!!! Μπορεί να μην έχει όρεξη πρωί και απόγευμα που τον βγάζω λόγω ζέστης? Αν και δεν έχει και τόση ζέστη αυτές τις μέρες, αλλά μήπως...?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κοίτα τη νύχτα έχω την εντύπωση ότι είναι ακόμα πιό επιφυλακτικά, οπότε μπορεί να μην ήθελε να σε αποχωριστεί, οπότε σε ακολούθησε μη τυχόν και σε χάσει. Δε νομίζω να φταίει η ζέστη από τώρα. (Γιατί πιάσαν οι ζέστες; μπάαά)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Την νύχτα είναι πραγματικά κόλαση!:D

Μην κάνεις όμως τρεξίματα κτλ γιατί στρεσσάρεις τον σκύλο και του δημιουργείς αίσθημα ότι κάτι γίνεται!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97