Προβλήματα πολλά προβλήματα

Blucky

Member
3 Ιουλίου 2007
15
0
Καλησπέρα κι απο μένα. Είπα να ζητήσω τις συμβουλές σας για κάποια θέματα που με απασχολούν σχετικά με το λυκόσκυλο μου.
Ας ξεκινήσω άπό τον χώρο που μένει για να καταλάβετε λίγο την κατάσταση...
Μεγάλος κήπος με δέντρα και χώμα και ένα εξίσου μεγάλο κομμάτι πλακόστρωτο. Το σκύλί είναι ελεύθερο και έχει πρόσβαση και στα δύο σημεία του σπιτιού.

Πρόβλημα 1: Δεν του φτάνει τόσο χώμα, τόσα δέντρα, πρέπει να κατουρήσει και όλες τις κολώνες τις πιλοτής!!! Πως το κόβω αυτό?:confused:

Πρόβλημα 2: Σκάβει. Τώρα έχει μειωθεί η συχνότητα άλλα που και που το κάνει... Υπάρχει σωτηρία?:confused:

Πρόβλημα 3: Ενώ είναι ένα γλυκήτατο σκυλί με τους ανθρώπους με τα άγνωστα ζώα είναι άκρως επικίνδυνο. Έχει επιτεθέι με άσχημα αποτελέσματα σε άλλα σκυλιά, ακόμα και σε κατσίκι (στο χωρίο) ή σε αγέλη από σκύλους. Έχει μπεί σε καυγά με 7-8 σκυλιά και δεν μπορούσα να τον χωρίσω με τίποτα... μέχρι που εφύγε κλαίγοντας ο αρχηγός της αγέλης. Με τα σκυλιά που γνωρίζει τα πάει μια χαρά... Όπως επισης και με σκυλιά που στο παρελθόν είχε προηγούμενα μπορεί ξαφνικά να ηρεμίσει... Μέχρι και σπουργίτι έχει σκοτώσει... Τι κάνω για να ηρεμίσει;:confused:

Τώρα πλεόν κοντέυει τα 3 και η αλήθεια είναι ότι περνά αρκετές ώρες μόνος του στον κήπο λόγο δουλειάς δικής μου άλλα το βραδάκι θα είναι στον λόφο της Δεξαμενής ελέυθερος για περίπου 1 ώρα με άλλους 3-4 φίλους του παρέα...

Να συνηθήσω στην ιδέα ότι αυτό ήταν ή μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα? Εκπαιδευση έχει κάνει σε σχολή για βασική υπακοή άλλα όταν δεί άλλο ζώο δεν ακούει τίποτα.:eek:

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
ας μας ελεγες και τις εκτροφης ειναι θα ειχαμε ξεκινησει ακομα καλητερα
Μεγάλος κήπος με δέντρα και χώμα και ένα εξίσου μεγάλο κομμάτι πλακόστρωτο. Το σκύλί είναι ελεύθερο και έχει πρόσβαση και στα δύο σημεία του σπιτιού.
ποσες ωρες περνατε μαζι-

Πρόβλημα 1: Δεν του φτάνει τόσο χώμα, τόσα δέντρα, πρέπει να κατουρήσει και όλες τις κολώνες τις πιλοτής!!! Πως το κόβω αυτό?:confused:
μονο στις κολονες , η και στο μπαλκονι, στα σκαλια μπροστα στην πορτα

Πρόβλημα 2: Σκάβει. Τώρα έχει μειωθεί η συχνότητα άλλα που και που το κάνει... Υπάρχει σωτηρία?:confused:
βαριεται

Πρόβλημα 3: Ενώ είναι ένα γλυκήτατο σκυλί με τους ανθρώπους με τα άγνωστα ζώα είναι άκρως επικίνδυνο. Έχει επιτεθέι με άσχημα αποτελέσματα σε άλλα σκυλιά, ακόμα και σε κατσίκι (στο χωρίο) ή σε αγέλη από σκύλους. Έχει μπεί σε καυγά με 7-8 σκυλιά και δεν μπορούσα να τον χωρίσω με τίποτα... μέχρι που εφύγε κλαίγοντας ο αρχηγός της αγέλης. Με τα σκυλιά που γνωρίζει τα πάει μια χαρά... Όπως επισης και με σκυλιά που στο παρελθόν είχε προηγούμενα μπορεί ξαφνικά να ηρεμίσει... Μέχρι και σπουργίτι έχει σκοτώσει... Τι κάνω για να ηρεμίσει;:confused:
τπτ

Blucky

Member
3 Ιουλίου 2007
15
0
Γερμανικό ποιμενικό... 2 ώρες την μέρα... Τώρα τελευταία και αλλού εκτός από τις κολώνες.

Blucky

Member
3 Ιουλίου 2007
15
0
Βασικά δείχνει ευτυχισμένος στον κήπο γιατί έχει ελευθερία, μπορεί και κυνηγά πουλιά ή αν κάνει το λάθος και μπει καμιά γάτα... Γενικά τρέχει ασταμάτητα, θα έλεγα σχεδόν δεν κοιμάτε... Η αλήθεια είναι ότι δεν προλαβαίνω παραπάνω να είμαι μαζί του γιατί πριν 1,5 χρόνο έγινα και μπαμπάς και έχω και άλλες υποχρεώσεις πλέον. Επίσης το παιδί δεν είναι σε ηλικία να πάιξει με τον σκύλο και αυτό΄δεν με βοηθα να συνδιάσω και τα δυο μαζί. Η αλήθεια είναι ότι με την μικρή είναι πόλύ προσεκτικός και τώρα τελευταία που την κατεβάζω κάτω να παίξουν πραγματικά το διασκεδάζουν άλλα ένα ατύχημα μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με 40 κιλά σκύλο και 12 κιλά παιδί...:(

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
καλώς όρισες

Βασικά έτσι όπως τα διαβάζω μου φαίνεται ότι ο σκύλος έχει ανάγκη από εκτόνωση κ βαριέται (νιώθει μοναξιά...) κ γι' αυτό σκάβει...
Το ότι τρέχει σαν τρελός πέρα δώθε λογικά το κάνει λόγω φύλαξης κ η ούρηση σηματοδοτεί κ βάζει όρια στον χώρο του (από ό,τι νομίζω).

για την επιθετικότητα... θέλει πολλή κ συνεχή εκπαίδευση καθώς κ επαφή με πολλά άλλα κατοικίδια (κοινωνικοποιήθηκε σωστά όταν ήταν κουτάβι; )

Το ότι είναι συνέχεια έξω στον κήπο κ καθόλου μέσα μαζί με την αγέλη-υπόλοιπη οικογένειά του, ίσως να είναι ένα ακόμη θέμα για τον σκύλο.

Αλλά τίποτα δεν θα αλλάξει, αν δεν αφιερώνεις περισσότερο χρόνο σε αυτόν. Θα γίνει ανεξέλεγκτος κ μετά δεν θα ξέρεις τί να κάνεις.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εκτος από όλα ειπαν οι προλαλησαντες, πιθανον η συμπεριφορα του να οφειλεται και στο νέο μελος της οικογενειας, το παιδι δηλαδη.
Ο σκυλος επεσε σε δευτερη μοιρα, η μεγαλη προσοχη και η τρυφεροτητα πηγε φυσικα στο παιδι, κατι που ο σκυλος εισεπραξε αμεσως και δεν ασχολουνται οι ιδιοκτητες τοσο με τον σκυλο.
Μπορει να θελει απλα να κανει αισθητη την παρουσια του, να δηλωσει παραπονο και φυσικα πλήττει και ξεσπάει.

Blucky

Member
3 Ιουλίου 2007
15
0
Τον εχεις παει να τον δει κανενας καλος εκπαιδευτης;
Τι θα πει καλός εκπαιδευτής? Τον πήγα σε μια καλή και γνωστή σχολή άλλα τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Ποιο πολλά έμαθε μαζί μου παρά 30 μέρες κλεισμένος στη σχολή... Για να κρινω έναν εκπαιδευτή θα πρέπει να έχω δει αποτελέσματα άλλα δεν έχω κάποιον γνωστό που να να μου προτείνει κάποιον...

Blucky

Member
3 Ιουλίου 2007
15
0
Αν ένιωθε ζήλια για την μικρή θα τα πήγαινε καλά μαζί της? Όταν την κατεβάζω κάτω τα πάνε περίφημα απλά είναι λίγο ατσούμπαλος και με αγχώνει όμως ακόμα και ένα παιχνίδι που κράταγε η μικρή στο χέρι για να του το πετάξει να το φέρει τον είδα ότι της το πήρε με πολύ προσοχή. Ούτε το δάχτυλο δεν της ακούμπησε. Για να περνάει περισότερο χρόνο με όλους μας πρέπει να ανέβει στο σπίτι. Αυτό δεν ξέρω πόσο θα του αρέσει διότι θα είναι όλο μη και μη και μη... Σκέφτικα μηπως το ανεβάζω πάνω κάποιες ώρες σε cradle είναι αυτό λύση?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ο υπευθυνος εκπαιδευτης θα εκπαιδευσει πρωτα ΕΣΕΝΑ και μετα ΕΣΥ το σκυλο!Δεν αφηνουμε πουθενα το σκυλο,παμε μαζι και κανουμε μαζι τα μαθηματα!Πρωτα διδασκεσαι εσυ και μετα ο σκυλος απο σενα!

Τι εννοεις κλεισμενος?Αν εννοεις οτι τον αφησες εκει λογικο ηταν να μην δεις κανενα απολυτως αποτελεσμα,μαλλον οπως το ειπες,απογοητευτικο!

Blucky

Member
3 Ιουλίου 2007
15
0
καλώς όρισες

Βασικά έτσι όπως τα διαβάζω μου φαίνεται ότι ο σκύλος έχει ανάγκη από εκτόνωση κ βαριέται (νιώθει μοναξιά...) κ γι' αυτό σκάβει...
Το ότι τρέχει σαν τρελός πέρα δώθε λογικά το κάνει λόγω φύλαξης κ η ούρηση σηματοδοτεί κ βάζει όρια στον χώρο του (από ό,τι νομίζω).

για την επιθετικότητα... θέλει πολλή κ συνεχή εκπαίδευση καθώς κ επαφή με πολλά άλλα κατοικίδια (κοινωνικοποιήθηκε σωστά όταν ήταν κουτάβι; )

Το ότι είναι συνέχεια έξω στον κήπο κ καθόλου μέσα μαζί με την αγέλη-υπόλοιπη οικογένειά του, ίσως να είναι ένα ακόμη θέμα για τον σκύλο.

Αλλά τίποτα δεν θα αλλάξει, αν δεν αφιερώνεις περισσότερο χρόνο σε αυτόν. Θα γίνει ανεξέλεγκτος κ μετά δεν θα ξέρεις τί να κάνεις.
Ναι συμφωνώ ότι θέλει περισότερο χρόνο. Μακάρι να είχα και γω άλλα... :(

Επίσης συμφωνώ με την οριοθέτηση του χώρου άλλα παραμένει πρόβλημα και πρέπει να βρώ λύση. Η δυσοσμία το καλοκαίρι είναι έντονη και εφόσον θα πρέπει να μοιράζεται χώρο με το παιδί θέλω να είναι καθαρά. Μήπως θα βοηθούσε το κολάρο με το σπρεϊ? Αυτό ενεργοποιήτε μόνο με το γάυγισμα ή έχει κάποιου είδους κοντρολ που όταν ο σκύλος κάνει κάτι που δεν θες το ενεργοποιείς?

Blucky

Member
3 Ιουλίου 2007
15
0
Ο υπευθυνος εκπαιδευτης θα εκπαιδευσει πρωτα ΕΣΕΝΑ και μετα ΕΣΥ το σκυλο!Δεν αφηνουμε πουθενα το σκυλο,παμε μαζι και κανουμε μαζι τα μαθηματα!Πρωτα διδασκεσαι εσυ και μετα ο σκυλος απο σενα!

Τι εννοεις κλεισμενος?Αν εννοεις οτι τον αφησες εκει λογικο ηταν να μην δεις κανενα απολυτως αποτελεσμα,μαλλον οπως το ειπες,απογοητευτικο!
Μα αυτό μου είπαν... Δεν έπρεπε να με δει για 30 μέρες. Τον έβλεπα από το παράθυρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξοδέψει χρήματα με χειρότερο τρόπο στη ζωή μου... Απογοητεύτικα πλήρως. :mad:

Σε αυτή την ηλικία που είναι τώρα έχει νόημα να εκπαιδευτεί ξανά και αυτός και εγώ? ;)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Kαλώς ήρθες!
Μια χαρά εκπαιδεύεται ξανά ο σκύλος, αλλά αυτή τη΄φορά θα πρέπει να βρεις έναν εκπαιδευτή που θα σε εκπαιδεύσει εσένα να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου!!!

Για το σημάδεμα κάποιοι λένε ότι η στείρωση μπορεί να του το κόψει αλλά γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις που δεν είχε κανένα αποτέλεσμα οπότε είναι δίκοπο μαχαίρι...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Α!!!Ξέχασα!
Αν ο σκύλος σου είναι αυτος που επιτείθεται στα άλλα σκυλιά και ξεκινάει αυτός τους καυγάδες δεν νοείται σε καμία περιπτωση να τον αφήνεις ελέυθερο να παίζει σε μέρος που μπορεί να έρθει κι άλλο σκυλι!Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να ανεχθεί να καταστρέψει ο σκύλος σου τον δικό του είτε σωματικά είτε ψυχολογικά!
Με καταλαβαίνεις πιστεύω!:)

Blucky

Member
3 Ιουλίου 2007
15
0
τι εκτροφης ειναι δεν μας ειπε?
Εκτός από το Γερμανικός Ποιμενικός τι άλλο εννοείς? Αν είναι pedigree κτλ?

Δεν έχω κάποια χαρτιά, το βρήκαμε περίπου 1μηνός στο δρόμο και το λυπηθηκαμε... Το πήραμε σπίτι και αφού χάλασα κάμποσα χρήματα να το γλυτώσω από διάφορες ασθένειες που κουβάλαγε τελικά έγινε ένα 3 χρονών υγειέστατο λυκόσκυλο με φοβερή ενέργεια!!!

Δεν έχω παραπάνω στοιχεία για το γεναιολογικό του δέντρο :-|

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Καλώς ήρθες!:)
Οι 2 ώρες την ημέρα που περνάς με τον σκύλο είναι πολύ λίγες και από κει πιστεύω ξεκινάν όλα τα προβλήματα..

Εγώ θα σου πρότεινα το εξής..
Να συζητήσεις με την οικογένεια σου και να πάρετε τον σκύλό να μένει μέσα στο σπίτι σας για να έχει συνεχώς παρέα. Ωραίος ο κήπος αλλά πόσο να παίξει μόνος του?Αισθάνεται μοναξιά..

Τις 2 ώρες χρόνο που έχεις για αυτόν να τις περνάτε με βόλτες και παιχνίδια ώστε να εκτονώνεται και να είναι πολύ πιο ήρεμος μέσα στο σπίτι.

Να διαβάσεις για το crate και να αρχίσετε να το χρησιμοποιείται. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να τον εκπαιδεύσετε να κάνει τις ανάγκες του εκεί που πρέπει(εκτός σπιτιού δηλαδή) και θα μάθει σιγά σιγά να συμπεριφέρεται ωραία και καλά μέσα στο απίτι.

Να βρεις έναν καλό εκπαιδευτή(άρχισε να κάνεις επισκέψεις σε επαγγελματίες, συζήτησε μαζί τους και αποφάσισε)-υπάρχει και ανάλογο τόπικ για το πως διαλέγουμε εκπαιδευτή.
Ο εκπαιδευτής θα μπορέσει να σας βοηθήσει στο πρόβλημα επιθετικότητας που έχει και να σας βοηθήσει με την συμβίωσή σας και για το πως πρέπει να φέρεστε στον σκύλο.Εφόσον έχτε και παιδί είναι απαραίτητο κατά την γνώμη μου.

Αυτά!:)

Blucky

Member
3 Ιουλίου 2007
15
0
Α!!!Ξέχασα!
Αν ο σκύλος σου είναι αυτος που επιτείθεται στα άλλα σκυλιά και ξεκινάει αυτός τους καυγάδες δεν νοείται σε καμία περιπτωση να τον αφήνεις ελέυθερο να παίζει σε μέρος που μπορεί να έρθει κι άλλο σκυλι!Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να ανεχθεί να καταστρέψει ο σκύλος σου τον δικό του είτε σωματικά είτε ψυχολογικά!
Με καταλαβαίνεις πιστεύω!:)
Ναι εκεί που τον πηγαίνω δεν υπάρχει θέμα. Ούτε κάν με αδέσποτα γιατί και με αυτά υπήρχε πρόβλημα. Η αλήθεια είναι όμως ότι στο παρελθόν έχει βρεθεί face to face με ...bull... και rotts και ο δικός μου ξεκίνησε τον καυγά. Έτυχε και οι ιδιοκτητες των σκύλων να είναι λίγο χαλαροί με τους τσαμπουκάδες και έγινε σκοτωμός. Ώρες ώρες σκέφτομαι ότι απλά δεν έχει βρεθεί κάποιο άλλο σκυλί να του βάλει μυαλό. Ίσως αν μια φορά τις άρπαγε αυτός να το σκεφτόταν διπλά. Ένας φίλος με ένα Husky μου είπε ότι το δικό του μετά από κάνα δυο καυγάδες με μεγαλόσωμα σκυλιά και αφού κατέληξε με ράμματα σταμάτησε να ξεκινά τον τσαμπουκά. Τι να πω. Στο παρελθόν είχα ένα θυλικό boxer και η συμπεριφορά ήταν ίδια ως προς την υπερκινητικότητα άλλα με τα άλλα σκυλιά δεν ήταν επιθετική.

Blucky

Member
3 Ιουλίου 2007
15
0
Εγώ θα σου πρότεινα το εξής..
Να συζητήσεις με την οικογένεια σου και να πάρετε τον σκύλό να μένει μέσα στο σπίτι σας για να έχει συνεχώς παρέα. Ωραίος ο κήπος αλλά πόσο να παίξει μόνος του?Αισθάνεται μοναξιά..

Τις 2 ώρες χρόνο που έχεις για αυτόν να τις περνάτε με βόλτες και παιχνίδια ώστε να εκτονώνεται και να είναι πολύ πιο ήρεμος μέσα στο σπίτι.
Σ' ευχαριστώ για τις συμβουλές όμως η αλήθεια είναι ότι το σπίτι δεν "αντέχει" ένα λυκόσκυλο μέσα. Ως κουτάβι που τον έβαζα γέμισε το παρκέ γρατζουνιές παντού. Άσε το τι δάγκωνε. Έχει φάει από control μέχρι τασάκι... Τώρα με ένα μωρό είναι ακόμα πιο δύσκολα.

Σκέφτικα και την λύση του δεύτερου σκύλου για παρέα άλλα φοβάμαι να κάνω τέτοιο βήμα. Μετά θα έχω δύο να βγάζω βόλτα, δύο να καθαρίζω κτλ κτλ.

Προσπαθώ να τον έχω μέσα στην ζωή μας, ακόμα και το καινούργιο αμάξι το αγόρασα πρώτα με γνώμονα τις ανάγκες του μωρού και μετά φρόντισα να μπορώ να τον μεταφέρω έυκολα ώστε να έρχετε εκδρομές μαζι κτλ. Η επιθετικότητα του όμως με τα άλλα ζώα με αποθαρύνει διότι φοβάμε ότι θα συναντίσω κάποιο εκεί και θα γίνει πάλι σκοτωμός

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Η συμπεριφορά του ειδικά αν εκτονώνεται αρκετά δεν θα είναι ίδια με τότε που ήταν κουτάβι..
Μπορεί να εκπαιδευτεί έτσι ώστε η συμβίωσή σας να είναι πολύ πιο εύκολη..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul