Που πάω να τον καταχωρήσω ?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ε ναι, ο δεύτερος handler τρέχει σα το βλάκα έξω και γύρω γύρω από το στίβο και φωνάζει διακριτικά τον σκύλο για να τσιτώσει και προσπαθεί να μην τον κάνει παρατήρηση ο κριτής ο οποίος ξέρει ότι χωρίς το double handling δεν γίνεται παρουσίαση του Γερμανικού Ποιμενικού.
Αν είναι κριτής σε ειδική έκθεση μπορεί να δείξει ανεκτικότητα, αν είναι σε γενική έκθεση μπορεί να σε κάνει παρατήρηση.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.935
Αχαχαχααα φαντάζομαι κάποιον να τρέχει γύρω γύρω από τον στοίβο και καλά διακριτικά! :p

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
ναι ,στις γενικές εκθέσεις,τις περισσότερες φορές υπάρχει μια άτυπη συμφωνία μεταξύ του χειριστή και του κριτή για ....διακριτικό/μετριοπαθές double handling.....
και αυτό όχι μόνο στον στίβο με τα γερμανικά...

πάντως σε καμία απο τις ειδικές εκθέσεις του γερμανικού ποιμενικού που έχω παρακολουθήσει δεν τέθηκε θέμα απαγόρευσης ή .....διακριτικότητας του d/h.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Boss καλή επιτυχία! Θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται!

Βρε παιδιά, double handling? Σε μια από τις πιο εκπαιδεύσιμες φυλές, είναι τόσο δύσκολο να του μάθεις να στήνεται και να τρέχει κατ'εντολήν, όταν τα καταφέρνουν άλλα κι άλλα? Και σε εκθέσεις του εξωτερικού, που οι κανονισμοί εφαρμόζονται με μεγαλύτερη αυστηρότητα, υπάρχει κι εκει double handler?

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Boss καλή επιτυχία! Θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται!

Βρε παιδιά, double handling? Σε μια από τις πιο εκπαιδεύσιμες φυλές, είναι τόσο δύσκολο να του μάθεις να στήνεται και να τρέχει κατ'εντολήν, όταν τα καταφέρνουν άλλα κι άλλα? Και σε εκθέσεις του εξωτερικού, που οι κανονισμοί εφαρμόζονται με μεγαλύτερη αυστηρότητα, υπάρχει κι εκει double handler?
αλλο το στηνομαι και περιμενω, και αλλο το στηνομαι ετοιμος για τσαμπουκα, χωρις να υπαρχει ερεθισμα.
εξαλλου το σκονακι ειναι παντα πιο ευκολο απο το διαβασμα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
θα πρότεινα μια μετριοπάθεια στις απόψεις...(ειδικά όταν δεν γνωρίζει κάποιος το θέμα..)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Tara, καμιά φορά ισχύει το μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι... Όντως δεν ξέρω πολλά (ουσιαστικά τίποτα) επί του θέματος... Απλά δεν μπορώ να κατανοήσω πως απαγορεύτηκε, από γνώστες του σκύλου προφανώς, το double handling αν θεωρείται απαραίτητο και πως υπάρχει ανοχή όταν γίνεται, αφού έχει απαγορευτεί. Στο φτωχό μου το μυαλό κάτι δεν κολλάει... Είτε το απαγορεύεις γιατί γίνεται και χωρίς, είτε το επιτρέπεις γιατί δεν γίνεται χωρίς. Από τη στιγμή που γίνονται εκθέσεις χωρίς double handling στο εξωτερικό, αρχίζω να έχω κλίση προς το όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια... Άλλωστε είμαι λίγο ανορθόδοξη... Δεν θα πηγαινα σκύλο σε εκθεση μορφολογίας αν η εκθεση είναι στρεσογόνος γι'αυτόν, τουλάχιστον όχι μεχρι να κοινωνικοποιηθεί αρκετά ώστε να το απολαμβάνει, όπως και αν δεν ήμουν ικανή (που δεν είμαι) να τον στήσω χωρίς βοήθεια, είτε θα τον έδινα να παίξει με εμπειρο handler (μονό) είτε θα ετοιμαζόμουν αρκετά ωστε να το κάνω μόνη μου

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν είναι δα και τόσο θέμα το double handling και δεν έχει να κάνει με την εκπαιδευσιμότητα του σκύλου!

Απλώς είναι μια υποβοήθηση για να δείξει ο σκύλος το εύρος του και κυρίως το πάτημα του για να φανούν πως δουλεύουν τα πόδια και το κορμί! Φαίνονται πολύ καλύτερα το εύρος, οι γωνιώσεις και το φάσμα τους όταν ο σκύλος πατάει καλά για να φύγει μπροστά!

Και πότε ο σκύλος πατάει καλά για να φύγει μπροστά?Όταν ψάχνει!Και τι ψάχνει?Τον δεύτερο handler!

kritikopoula ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι τόσο εκπαιδεύσιμη φυλή όσο να του μάθεις να τραβάει στον στίβο και να υπακούει εκτός του στίβου!;):p(Γιατί αυτή η διαδικασία του στίβου μαθαίνει τον σκύλο στο πως να τραβάει μπροστά.)

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Καλημέρα σε όλους ....πήρα τηλέφωνο στον ΚΟΕ και αναφέρουν οτι το προτότυπο pedigree του σκύλου θα το κρατησουν αυτοί ( κατατήθεται εκεί) (???)....ισχύει (???)....ειμαι περίεργος που δεν νιωθω και πολύ καλά με αυτό ...και αν χαθεί ??? Με καλύπτουν μετά αντίγραφα ??

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn