Serendipity kennel με διαφορά το καλύτερο στην ελλάδα και τα σκυλιά πίστεψε με δεν έχουν να ζηλέψουν από τα ευρωπαικά τίποτα.Γειά σας είμαι καινούριος στην παρέα σας.
Επιθυμώ να αποκτήσω ένα Golden Retriever και θα ήθελα να μου συστήσετε κάποιον καλό εκτροφέα.Όποιος έχει την ευγενή καλοσύνη ας μου στείλει ένα PM.Ευχαριστώ
Καλησπέρα,μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο στον ΚΟΕ (210-8145165) και να ρωτήσεις για εκτροφεία Golden Retriever.Γειά σας είμαι καινούριος στην παρέα σας.
Επιθυμώ να αποκτήσω ένα Golden Retriever και θα ήθελα να μου συστήσετε κάποιον καλό εκτροφέα.Όποιος έχει την ευγενή καλοσύνη ας μου στείλει ένα PM.Ευχαριστώ
υπαρχει καποια αξιολογηση επισημου φορεα οπου το προαναφερθεν εκτροφειο καταλαμβανει την πρωτη θεση?Serendipity kennel με διαφορά το καλύτερο στην ελλάδα και τα σκυλιά πίστεψε με δεν έχουν να ζηλέψουν από τα ευρωπαικά τίποτα.
το γνωρίζω πολύ καλά το συγκεκριμένο εκτροφείο και έχει μακράν τα καλύτερα γκολντεν στην ελλάδα με σκυλιά απο τις καλύτερες γραμμες glen sheallag, errindery rossmix και άλλες και πολλές επιτυχίες.υπαρχει καποια αξιολογηση επισημου φορεα οπου το προαναφερθεν εκτροφειο καταλαμβανει την πρωτη θεση?
τα ελληνικα εκτροφεια εχουν να ζηλεψουν κατι απο ευρωπαϊκα ? (εκτος του ποιο μορφομενου κοινου?)
να υποθεσω οτι οι υπολοιποι οι δυστηχεις εκτροφεις ριτριβερ στην ελλαδα που δεν τους ξερεις προσωπικα τα σκυλια τους και οι γραμμες τους ειναι μακραν υποδιεστερες σε ποιοτητα μορφολογιας, υγειας, χαρακτηρα κλπ κλπ.το γνωρίζω πολύ καλά το συγκεκριμένο εκτροφείο και έχει μακράν τα καλύτερα γκολντεν στην ελλάδα με σκυλιά απο τις καλύτερες γραμμες glen sheallag, errindery rossmix και άλλες και πολλές επιτυχίες.
Προσωπικά δε τους γνωρίζω όλους αλλά τα σκυλιά τους τα γνωριζω και πιστευω οτι το παραπανω εκτροφειο έχει τα καλυτερα γκολντεν. Εξάλλου είναι η γνωμη μου και πρεπει να την εκφρασω οσο για τις συγκεκριμενες γραμμες δε χρειαζεται καν εξηγηση.να υποθεσω οτι οι υπολοιποι οι δυστηχεις εκτροφεις ριτριβερ στην ελλαδα που δεν τους ξερεις προσωπικα τα σκυλια τους και οι γραμμες τους ειναι μακραν υποδιεστερες σε ποιοτητα μορφολογιας, υγειας, χαρακτηρα κλπ κλπ.
επεισης γιατι θεωρεις μεγαλη επιτυχια το να εχεις σκυλο απο καποια συγκεκριμενη γραμμη?
δεν μου απαντας ομως γιατι αυτα τα γκολντεν ειναι μακραν καλητερα ολων των αλλων?Προσωπικά δε τους γνωρίζω όλους αλλά τα σκυλιά τους τα γνωριζω και πιστευω οτι το παραπανω εκτροφειο έχει τα καλυτερα γκολντεν. Εξάλλου είναι η γνωμη μου και πρεπει να την εκφρασω οσο για τις συγκεκριμενες γραμμες δε χρειαζεται καν εξηγηση.
Μην είσαι πνεύμα αντιλογίας αν για σένα είναι τρύπιες καλώς ο φίλος ρωτησε και γω εξέφρασα τη γνώμη μου δεν είναι μόνο οι γραμμές και τα σκυλιά που έχει είναι κορυφαία με βαση το πρότυπο γι αυτό και εξάλλου έχουν παρα πολλές διακρίσεις. Δεν απορρίπτω κανέναν κάθε επιλογή σεβαστή.δεν μου απαντας ομως γιατι αυτα τα γκολντεν ειναι μακραν καλητερα ολων των αλλων?
επεισης το να εχεις καποιες συγκεκριμενες γραμμες κατεσε θεωρειται τρομερη επιτυχια και εας ειναι το σκυλι ενα χαλι μαυρο?
επεισης θεωρεις οτι ειναι σωστο να εκφραζεις τοσο απολυτα αποψη και να αποκλειεις τον οποιοδηποτε αλλο επειδη εσενα σου τυγχαινει να σου αρεσουν τα συγκεκριμενα σκυλια? δεν θα ηταν ποιο εντιμο να αφησουμε τον φιλο μας να ψαξει μονο του, χωρις απολυτες κρισεις που ειναι τρυπιες απο παντου?
δεν ειναι θεμα αντιλογιας ειναι θεμα δεοντολογιας! εδω μεσα καλο ειναι να την τεκμηριωνεις την αποψη ειδικα οταν εμπεριεχονται οι λεξεις "καλητερο στην ....".Μην είσαι πνεύμα αντιλογίας αν για σένα είναι τρύπιες καλώς ο φίλος ρωτησε και γω εξέφρασα τη γνώμη μου δεν είναι μόνο οι γραμμές και τα σκυλιά που έχει είναι κορυφαία με βαση το πρότυπο γι αυτό και εξάλλου έχουν παρα πολλές διακρίσεις. Δεν απορρίπτω κανέναν κάθε επιλογή σεβαστή.
σε γκολντεν σαφέστατα.δεν ειναι θεμα αντιλογιας ειναι θεμα δεοντολογιας! εδω μεσα καλο ειναι να την τεκμηριωνεις την αποψη ειδικα οταν εμπεριεχονται οι λεξεις "καλητερο στην ....".
δηλαδη αυτο το εκτροφειο εχει τις περισσοτερες διακρισεις απο ολους τα τελευταια χρονια σε αρσενικα-θυληκα, κουταβια-νεα-ανοικτη?
δεν αμφιβαλω-δεν ξερω απλα. αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα μου απαριθμησεις ολες τις διακρισεις ωστε να τεκμηριωσειςσε γκολντεν σαφέστατα.
Μήπως αμφιβάλλεις και γι αυτό.
για αυτο σε παω τοσο γλυκα. το θεμα ειναι οτι δεν βοηθας οταν του λες ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟΙ! θα ηταν ποιο επικοδομητικο το ταδε εκτροφειο ειναι αρκετα καλο, εχει χρονια στον χωρο με επιτυχιες και καλες γραμμες. το αντιλαμβανεσαι πιστευω οτι ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟΙ ειναι αφοριστικο και αδικο για τους υπολοιπους.Το εδω μεσα δεν το κατάλαβα. Εγώ γράφω για να βοηθήσω και με κανέναν άλλο σκοπό.
ντενις συμφωνω απόλυτα έχει σκύλους και σκύλες κορυφαίους μορφολογικά και μετά από αρκετές γέννες έχει βγάλει και κορυφαίους απογόνους και έχει ένα πολύ καλό προγραμματισμό. Γι αυτό το πρότεινα ανεπιφύλακτα.Χρησιμη η παρέμβαση του Sir δεν σου αφαιρεί το δίκιο Kos.
Συμφωνώ δε απόλυτα για τις γραμμές, είτε τα σκυλιά είναι καλά είτε όχι το να κατάγονται από κάποιες γραμμές αίματος δεν είναι επιτυχία του εκτροφείου. Η κατοχή ΕΝΟΣ σκύλου μπορεί να είναι, είτε ώς μονάδα είτε από πλευράς προγόνων ή αξίας γεννετικής, αλλά όχι οι γραμμές ...
Δεν πρόκειται να έγραφα για τις επιτυχίες είναι πασίγνωστο εκτροφείο. Δεν είναι αφοριστικό π.χ. όταν λες πως ο γκάλης είναι ο κορυφαίος έλληνας μπασκετμολίστας γιατί αυτό δε σημαίνει πως υπήρξαν ή υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι παίχτες. έτσι ακριβώς και γω θεωρώ το παραπάνω εκτροφείο το καλύτερο στα γκόλντεν χωρίς να υποτιμώ ή να μειώνω τον κόπο και την προσπάθεια οποιουδήποτε άλλου εκτροφέα γκόλντεν.δεν αμφιβαλω-δεν ξερω απλα. αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα μου απαριθμησεις ολες τις διακρισεις ωστε να τεκμηριωσεις
για αυτο σε παω τοσο γλυκα. το θεμα ειναι οτι δεν βοηθας οταν του λες ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟΙ! θα ηταν ποιο επικοδομητικο το ταδε εκτροφειο ειναι αρκετα καλο, εχει χρονια στον χωρο με επιτυχιες και καλες γραμμες. το αντιλαμβανεσαι πιστευω οτι ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟΙ ειναι αφοριστικο και αδικο για τους υπολοιπους.
(βρηκες ανθρωπο να του φερεις αυτο το παραδειγμα)Δεν είναι αφοριστικό π.χ. όταν λες πως ο γκάλης είναι ο κορυφαίος έλληνας μπασκετμολίστας γιατί αυτό δε σημαίνει πως υπήρξαν ή υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι παίχτες.
σου είπα συμφωνώ απόλυτα"Δές και το εκτροφείο ΤΑΔΕ έχει σκύλους και σκύλες κορυφαίους μορφολογικά και μετά από αρκετές γέννες έχει βγάλει και κορυφαίους απογόνους και έχει ένα πολύ καλό προγραμματισμό. Γι αυτό το προτείνω ανεπιφύλακτα."
Πώς σου φαίνεται, καλύτερα δεν ακούγεται?
φίλε προμηθέα πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί βγάζω κάποιους απέξω. Γνωρίζω ότι υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι εκτροφείς αλλά προσωπικά και το τονίζω προσωπικά πιστεύω πως είναι η καλύτερη. Δε με ενοχλεί να ακούσω κανένα διάλογο και πραγματικά δε με ενδιαφέρει. Ξέρω ποιος είμαι και όποιος με γνωρίζει ξέρει πως για μένα αυτό θα ήταν παραπάνω από προσβλητικό. Ευθύνη θα είχα αν έκανα εγώ την επιλογή του κουταβιού και είχα υποσχεθεί άλλα και βγήκαν άλλα. Εδώ απλώς παρέθεσα την άποψη μου στο θέμα του φίλου.Πριν απ’ όλα και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, πρέπει να αναφέρω πως η συγκεκριμένη εκτροφέας είναι φίλη και χαίρει της εκτίμησής μου, τόσο σαν άνθρωπος, όσο και σαν εκτροφέας. Αυτό το γράφω για να μην θεωρηθεί πως υπάρχει κάποια εμπάθεια ή αντιπαλότητα.
@kos
Αυτό που δεν γίνεται εύκολα κατανοητό είναι αυτό που δεν έχουμε βιώσει.
Τι θέλω να πω?
Αυτή τη στιγμή μπαίνεις σε έναν φαύλο κύκλο ηθικής. Αφενός βγάζεις απέξω, άθελά σου ενδεχομένως, δύο με τρεις ακόμα πολύ καλούς εκτροφείς Γκόλντεν - και πίστεψε με πως υπάρχουν τέτοιοι και δεν χρειάζεται καν να τους αναφέρω - αφετέρου βάζεις κάποιους στο τριπάκι να κάνουν ακραίες σκέψεις... δηλαδή να σκεφτούνε ακόμα πως "τα παίρνεις".
Πως θα σου φανεί ένας διάλογος όπως ο παρακάτω?
- Πόσο το πήρες το κουτάβι;
- 1200 Ευρώ
- Έλα ρε... γιατί τόσα πολλά?
- Μάλλον πήρε και ο Κώστας μια μίζα 400 Ευρώ!
Ποιες θα είναι οι ευθύνες σου αν το κουτάβι που θα πάρω εγώ από το συγκεκριμένο εκτροφείο (που είναι εκτροφείο τρίτου προσώπου) βγει υποδεέστερο αυτού που εσύ (προσωπικά) μου υποσχέθηκες?
Χωρίς να υπονοώ καν πως υφίσταται κάτι τέτοιο και εδώ, όπως σου είπε ο denis, η μαγική λέξη "γραμμές" μπορεί να αποτελέσει μέγιστη παγίδα. Το γιατί, ευχαρίστως να το αναλύσουμε αλλού, ακριβώς για να μην συσχετιστεί με την συγκεκριμένη εκτροφέα, διότι θα ήταν μάλλον άδικο!
Φιλικά πάντα.