Ποτε ειμαστε ετοιμοι???

Iliasvts

Active Member
13 Μαρτίου 2017
37
5
40
Χαιρετω!!!με αυτο το θεμα θα ηθελα να μου πειτε ποτε καταλαβατε οτι εισαστε ετοιμοι οτι οταν αποκτησετε σκυλο θα εισαστε σωστοι ιδιωκτητες ετσι ωστε αν καποιος διαβασει που δεν εχει σκυλο να καταλαβει αν πρεπει να παρει η οχι!!!

Ημουνα 10 χρονων και ειδα ενα dob σε μια αυλη στα ματια τα δικα μου ηταν υπεροχο και αμεσως σκεφτηκα αυτο το σκυλι θελω τρεχω στον πατερα μου του λεω μπαμπααααα θελω dob παμε να βρουμε κοκουταβια απο καποιον να παρουμε ενα αρσενικο!!!εφαγα ενα ακιρο τεραστιο ουτε που ακουσα τους λογους ειχα αρχισει ειδη να κλεω,οταν ηρεμησα του ειπα γιατι?μου ειπε δεν εχω χρονο για το σκυλι και οτι ουτε και αυτος γνωριζει για σκυλια και οτι ειναι ευθυνη που δεν μπορω να αναλαβω σε αυτη την ηλικια.απο τοτε μεσα 3 μηνες ειχα διαβασει 3 βιβλια για σκυλια 2 για dob πληρωναν καθιγητρια γερμανικων να ερχεται σπιτι για εειχα βρει με πολυ κοπο και βοηθεια ενηλικων καποιες ταινιες και ντοκιμαντερ αλλα ηταν στα γερμανικα και μου τα μεταφραζε ειχα παει 5 φορες στο σπιτι του κυριου με το dob pou ειχα ερωτευτει πραγματικα αφιερωνα πολυ χρονο καθε μερα και το πιο σιμαντικο κατα την γνωμη μου ηταν οτι οσο περναγε ο καιρος ασχολιομουν ολο και πιο πολυ δεν ασχολιθηκα ενα μηνα και μετα ειπα βαριεμαι.περασε περιπου ενα εξαμηνο και μετα απο πολλες μαχες στο σπιτι πηραμε dob θηλικο τελικα!!!

Ημουνα κυριος απεναντι της
Ητανε τελεια απεναντι μου.θα την αγαπω για παντα και δεν θα την ξεχασω ποτε αυτα τα 11 χρονια ηταν πολυ πολυ καλα

• Like
Reactions: l.Kyveli and spyv

kok

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2013
210
120
Απο ιδιωτη πανε 20 χρονια απο τοτε ηταν πιο μπακαλιστηκα τα πραματα
Πριν από 20 χρόνια υπήρχαν πιο πολλοί εκτροφείς και τουλάχιστον 3 μηνιαία περιοδικά με θέμα αποκλειστικά τα σκυλιά.

• Like
Reactions: Orilis

Iliasvts

Active Member
13 Μαρτίου 2017
37
5
40
Πριν από 20 χρόνια υπήρχαν πιο πολλοί εκτροφείς και τουλάχιστον 3 μηνιαία περιοδικά με θέμα αποκλειστικά τα σκυλιά.
Εγω ενα περιοδικο θυμαμαι μονο αλλα μαλλων δεν ειχα πετυχει καλα τευχη παντως αν θυμασαι τοτε τα dob δεν περναν χαρτια αν δεν ειχαν κομενα αυτια και ουρα εγω μονο την ουρα ειχα κοψει με το ζορι μου ειχε ζαλισει τον ερωτα ο κτηνιατρος ειμασραν λιγο πισω δεν υπηρχε ουτε ιντερνετ ειλικρινα ειχα ζοριστει πολυ

Iliasvts

Active Member
13 Μαρτίου 2017
37
5
40
Όταν ζεις σ σπίτι που θέλεις αποκλειστικά μόνο εσύ σκύλο είναι δύσκολο. Όσο έτοιμος κ ν είσαι πρέπει σ ένα βαθμό ν συμβαδίζουν κ οι υπόλοιποι.
Οχι μολις τςλικα ειπαν το ναι και το πηραμε πηρε αγαπη απο ολους δεν γινοταν να μην το αγαπησεις

Iliasvts

Active Member
13 Μαρτίου 2017
37
5
40
Και το θεμα δεν ειναι αν εμαθα τα παντα για τα σκυλια στην ουσια ελαχιστα εμαθα και ακομα λιγα ξερω το θεμα ειναι ποσο προσπαθεις να μαθεισ ποσο χρονο αφιερωνεις απο πριν το παρεις συγουρα πολλεσ πληροφοριες που ειχα βρει ηταν τελειως λαθος να φανταστειτε σε μια εγκυκλοπαιδια γενικη οχι για σκυλια ελεγε για το bull terrier οτι ζουσαν στην αφρικη σε αγελες και δεν δυσταζαν να επιτεθουν σε λιονταρια

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Μπορώ να σου πω ότι σκύλο ήθελα απ' τη μέρα που γεννήθηκα που λέει ο λόγος, όμως πάντα υπήρχε ένα "αλλά". Αρχικά έμενα με τους δικούς μου που δεν ηθελαν σκύλο, μετά ήμουνα φοιτήτρια, μετά δούλευα πολλές ώρες... Και πάντα έλεγα ότι του χρόνου ίσως τα καταφέρω. Μέχρι που γέννησε η μάνα του Enzo και τις επόμενες μέρες έπιανα τον εαυτό μου να σκέφτεται τί ωραία θα ήταν αν είχα εκείνο το ασπρομαυρο κουτάβι, πώς θα το έβγαζα, πώς θα οργάνωνα το πρόγραμμά μου ούτως ώστε να το φροντίζω όπως πρέπει, πού θα κοιμόταν κτλ... Εκεί κατάλαβα ότι έφτασε η μεγάλη στιγμή, όταν ασυνείδητα οργάνωσε έτσι τον χρόνο μου και το βαρύ μου πρόγραμμα ώστε να χωράει μια χαρά και η φροντίδα και η ευθύνη ενός κουταβιού.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Και το ιδιο πιστευω οτι καπως σου βγαινει και αισθανεσαι ετοιμος!ή ερχεται το σκυλακι και σε βρισκει...κ αποφασιζεις να αναλαβεις την ευθυνη και να το κανεις οσο καλυτερα μπορεις.. με το πρωτο μ σκυλι ως φοιτητρια ετσι εγινε. Επισης μη τρελαθουμε που οι γονεις ειχαν ιδεα κ απο εκτροφεις ε:ROFLMAO: και εγω θυμαμαι να συμβαινουν ακριβως τα ιδια!! Ειχα κολλησει και σε 3 ρατσες μποξερ ροτβαιλερ και ντοπερμαν και διαβαζα βιβλια φουλ, ευτυχως που δεν μου πηραν! Ωστοσο μια χαρα με κοροιδευαν και πηγαιναμε σε σπιτια να δουμε κουταβακια απο γεννες ιδιωτη(σου λενε αμα τα δει και παιξει λιγο ισως ξελυσσαξει:confused:) Οι γονεις μου ηξεραν οτι δεν πρεπει να παιρνουμε απο πετ σοπ.. παλι καλα.. ωστοσο στο τελος ποτε δεν μου πηραν! Ξαναλεω ευτυχως γιατι τωρα το εκανα με τον τροπο τον δικο μου και με τα δικα μου χρηματα..

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Το "ετοιμος/η" ειναι σχετικό. Εγω ας πουμε ηθελα απο ηλικια 9-10 ετων, απλα στο σπιτι οι υπολοιποι δεν ηθελαν. Η απαντηση ηταν παντα ιδια...οταν θα μπορεις να φροντιζεις τον σκυλο εσυ αποκλειστικα με δικα σου εξοδα...τοτε παρε! Μετα οταν ημουν στο τελευταιο ετος της σχολης και εχοντας ενα μικρο εισοδημα απο part time εργασια, σκεφτηκα να η ευκαιρεια...αλλα μετα σκεφτηκα οτι οταν θα κανω το στρατιωτικο μου τι θα απογινει το σκυλι? Ετσι εφτασα στα 27 μου, να ειμαι σε θεση να εχω το δικο μου σκυλο, αφου ειχα ξεμπερδεψει με λοιπες υποχρεωσεις (σχολη-στρατο) και ειχα κι ενα εισοδημα απο την δουλεια μου! Τοτε λοιπον εκανα την κινηση μου και υιοθετησα. Φυσικα εως τοτε και κατα καιρους παρακολουθουσα ανελιπως την τοτε εκπομπη "παρα τριχα" που ηταν μια εισαγωγη στη συμβιωση με σκυλο η γατα....και αργοτερα ενημερωνομουν τακτικα απο πηγες στο ιντερνετ. Οταν πλεον ηρθε η Rottie σπιτι, μετα απο λιγο καιρο ανακαλυψα και το φορουμ που με βοηθησε πολυ σε διαφορα θεματα!
Εν κατακλειδι, η χρονικη στιγμη οπου ειναι σωστο να παρει ο καθενας ενα κατοικιδιο ειναι οταν μπορει να ανταπεξελθει στις αναγκες του κατοικιδιου του με επιτυχια!

• Like
Reactions: myEnzo

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.571
5.993
Πειραιάς
... να φανταστειτε σε μια εγκυκλοπαιδια γενικη οχι για σκυλια ελεγε για το bull terrier οτι ζουσαν στην αφρικη σε αγελες και δεν δυσταζαν να επιτεθουν σε λιονταρια
θυμασαι ποια εγκυκλοπαιδεια ηταν;

Traveller

Member
9 Μαρτίου 2017
7
10
Χαιρετω!!!με αυτο το θεμα θα ηθελα να μου πειτε ποτε καταλαβατε οτι εισαστε ετοιμοι οτι οταν αποκτησετε σκυλο θα εισαστε σωστοι ιδιωκτητες ετσι ωστε αν καποιος διαβασει που δεν εχει σκυλο να καταλαβει αν πρεπει να παρει η οχι!!!

Ημουνα 10 χρονων και ειδα ενα dob σε μια αυλη στα ματια τα δικα μου ηταν υπεροχο και αμεσως σκεφτηκα αυτο το σκυλι θελω τρεχω στον πατερα μου του λεω μπαμπααααα θελω dob παμε να βρουμε κοκουταβια απο καποιον να παρουμε ενα αρσενικο!!!εφαγα ενα ακιρο τεραστιο ουτε που ακουσα τους λογους ειχα αρχισει ειδη να κλεω,οταν ηρεμησα του ειπα γιατι?μου ειπε δεν εχω χρονο για το σκυλι και οτι ουτε και αυτος γνωριζει για σκυλια και οτι ειναι ευθυνη που δεν μπορω να αναλαβω σε αυτη την ηλικια.απο τοτε μεσα 3 μηνες ειχα διαβασει 3 βιβλια για σκυλια 2 για dob πληρωναν καθιγητρια γερμανικων να ερχεται σπιτι για εειχα βρει με πολυ κοπο και βοηθεια ενηλικων καποιες ταινιες και ντοκιμαντερ αλλα ηταν στα γερμανικα και μου τα μεταφραζε ειχα παει 5 φορες στο σπιτι του κυριου με το dob pou ειχα ερωτευτει πραγματικα αφιερωνα πολυ χρονο καθε μερα και το πιο σιμαντικο κατα την γνωμη μου ηταν οτι οσο περναγε ο καιρος ασχολιομουν ολο και πιο πολυ δεν ασχολιθηκα ενα μηνα και μετα ειπα βαριεμαι.περασε περιπου ενα εξαμηνο και μετα απο πολλες μαχες στο σπιτι πηραμε dob θηλικο τελικα!!!

Ημουνα κυριος απεναντι της
Ητανε τελεια απεναντι μου.θα την αγαπω για παντα και δεν θα την ξεχασω ποτε αυτα τα 11 χρονια ηταν πολυ πολυ καλα
Ποια φυλη ειναι το "dob" ; ..........παντως απο Doberman Pinscher ακομα θυμαμαι που θαυμαζα τον "Dark" of Kraft Hill.

Κυνολογια μακραν πρωτη και οτι καλυτερο βγηκε ποτε στα ελληνικα κυνολογικα δρωμενα, μας μεγαλωσε αυτο το περιοδικο.....υστερα το les Chien εαν θυμαμαι καλα .... και αλλο ενα....

η ωριμοτητα, η γνωση και το κυνολογικο επιπεδο ομως πριν 20 χρονια ηταν ακομα στη παλαιολιθικη εποχη, σε συγκριση με το σημερα.

• Like
Reactions: Orilis

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Εγώ στα 10 μου είχα διαβάσει 5 βιβλία για το Lundehund στο πρωτότυπο (Νορβηγικά) και μετά πήρα ένα από μια γέννα στην γειτονιά, του βιδώσαμε και το δεύτερο παράνυχο να φαίνεται ακαμπτο γιατί αβίδωτο δεν έβγαζε τότε χαρτιά.
Παλιές καλές εποχές τότε, καταλαβαίνετε, χωρίς ιντερνετ και τρολ

ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
Όσον αφορά στο πότε είναι κανείς έτοιμος να πάρει σκύλο θα απαντήσω απλά οτι το θέμα δεν είναι πότε είσαι έτοιμος/η, αλλά αν είσαι ικανός/η να πάρεις κάποιο ζώο!!!

Πολλοί θεωρούν/ησαν οτι είναι έτοιμοι και μετά απο δύο μήνες (πάνω κάτω) άφησαν τα ζώα σε κάποιο βουνό γιατί τελικά ΔΕΝ ήταν!

Αυτό όμως που θα ήθελα περισσοτέρο να μου διευκρινήσεις αγαπητέ @Iliasvts είναι απο πια ηλικία θεωρείται κάποιος γέρος/γριά, για να ξέρουμε πότε να τους κλειδώσουμε σπίτι!!! o_O

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
για να ξέρουμε πότε να τους κλειδώσουμε σπίτι!!!
Ή για να κλειδωνόμαστε, τέλος πάντων... Να ξέρω κι εγώ, άμα είναι να κλειδωθω και να πετάξω το κλειδί από το μπαλκόνι

• Like
Reactions: Iliasvts

ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
Ή για να κλειδωνόμαστε, τέλος πάντων... Να ξέρω κι εγώ, άμα είναι να κλειδωθω και να πετάξω το κλειδί από το μπαλκόνι
Ε, είπα να μην προδόσω ηλικίες βρε...... ;):rolleyes:

Iliasvts

Active Member
13 Μαρτίου 2017
37
5
40
Όσον αφορά στο πότε είναι κανείς έτοιμος να πάρει σκύλο θα απαντήσω απλά οτι το θέμα δεν είναι πότε είσαι έτοιμος/η, αλλά αν είσαι ικανός/η να πάρεις κάποιο ζώο!!!

Πολλοί θεωρούν/ησαν οτι είναι έτοιμοι και μετά απο δύο μήνες (πάνω κάτω) άφησαν τα ζώα σε κάποιο βουνό γιατί τελικά ΔΕΝ ήταν!

Αυτό όμως που θα ήθελα περισσοτέρο να μου διευκρινήσεις αγαπητέ @Iliasvts είναι απο πια ηλικία θεωρείται κάποιος γέρος/γριά, για να ξέρουμε πότε να τους κλειδώσουμε σπίτι!!! o_O
70plus