Με αφορμη το γνωστο προσφατο θεμα:
Εκτροφεας, ΒΥΒ -ΠετΣοπ και ο ασχετος ενδιαφερομενος
και ειδικα την τελευταια δημοσιευση της Αντριάννας:
#188 συμπερασμα=Παιδια χαος!! Μαυρη μαυριλα!!
το προσφατο θεμα της Kira:
Ανυπόστατοι εκπαιδευτές...
το νέο θεμα του φιλου μου του Θοδωρη:
Θελει προσπαθεια...
τις άπειρες δημοσιεύσεις του τυπου:
#21 συμπερασμα=εκπαιδευτης
και ειδικά το τμημα σχετικα παλιάς δημοσιευσης του admin από άλλο θεμα:
άσχετο με το παρό θεμα)
Θεωρουμε πλεον δεδομένο ότι ο σωστος τροπος αποκτησης σκυλου είναι ο εκτροφεας, ότι η εκπαιδευση είναι απαραιτητη και ο σωστος τροπος εκπαιδευσης είναι ο επαγγελματιας εκπαιδευτης.
Από τα παραπανω θεματα που παρεθεσα αλλά και πάμπολλες δημοσιευσεις κατά καιρους, φανηκε η αδυναμια του μεσου ιδιοκτητη και μελους, όπως ειμαι εγω, να βρει εκτροφεα και εκπαιδευτη εμπιστοσυνης.
Το ιδιο θα μπορουσα να πω και για τον κτηνιατρο.
Δηλαδη σε όλα τα βασικα θεματα που αφορουν στον σκυλο επικρατει το χάος.
Λεμε συνεχεια στον ενδιαφερομενο να κανει την ερευνα του, να εχει ανοιχτο μυαλο, να κανεις γνωριμες, να αποκτησει γνωσεις, να αφιερωσει χρονο.
Η πραξη δειχνει ότι τελικα ελαχιστοι μπορουν ενω ο μεσος εγω όχι.
Η προταση μου είναι να αναφερονται ανοιχτα τα ονοματα των ανωτέρω επαγγελματιων και να γινεται κριτικη των υπηρεσιων τους.
Αλλά οχι σε σκορπιες δημοσιευσεις σε ένα θεμα, οι οποιες θα ξεχαστουν συντομα ή θα είναι πολύ δυσκολη η ανευρεση τους.
Πιστευω χρειαζεται καποιος μηχανισμος για να είναι ευκολη η ανευρεση και ο εντοπισμος. Το πώς είναι θεμα προς συζητηση.
Καταλαβαινω πολύ καλα τον κινδυνο να θεωρηθει η αναφορα ως διαφημιση ή δυσφημιση και την πιθανοτητα υπαρξης ιδιοτέλειας και μεροληψίας.
Αλλά!! Ετσι κι αλλιως το ΠΜ θα το παρω. Και κανενας δεν μου διασφαλιζει ότι ο προτεινομενος επαγγελματιας είναι σωστος, εφοσον δεν υπαρχει δημοσια κριτικη.
Κανενας δεν μου εγγυαται ότι ο αποστολεας του ΠΜ δεν εχει ίδιο συμφερον ή ότι εχει κρινει σωστα.
Με την δημοσια αναφορα αυτό περιριζεται, εφόσον παντα υπαρχει η δυνατοτητα αντιλογου και το μελος θα διστασει να προτεινει δημοσια καποιον ανάξιο.
Ο ηθικος και σωστος επαγγελματιας δεν φοβαται να κριθει δημοσια.
Αυτές τις σκεψεις μου, που πιστευω δεν ειμαι ο μονος που τις εχει κανει κατά καιρους, και τις δικες σας σκεψεις και ιδεες, θα ηθελα να συζητησουμε.
Ευχομαι και παλι καλη χρονιά σε ολους
Άρης
Εκτροφεας, ΒΥΒ -ΠετΣοπ και ο ασχετος ενδιαφερομενος
και ειδικα την τελευταια δημοσιευση της Αντριάννας:
#188 συμπερασμα=Παιδια χαος!! Μαυρη μαυριλα!!
το προσφατο θεμα της Kira:
Ανυπόστατοι εκπαιδευτές...
το νέο θεμα του φιλου μου του Θοδωρη:
Θελει προσπαθεια...
τις άπειρες δημοσιεύσεις του τυπου:
#21 συμπερασμα=εκπαιδευτης
και ειδικά το τμημα σχετικα παλιάς δημοσιευσης του admin από άλλο θεμα:
(το παραπανω είναι τμημα του http://www.dogforum.gr/v2/showpost.php?p=155307&postcount=12Ένας άλλος λόγος είναι πως την γνώμη σας την θέλουμε για τα σοβαρά ζητήματα, όπως ανοικτή ή όχι συζήτηση για εκτροφείς , σκύλους , κτηνίατρους, εκπαιδευτές , κ.λ.π.
άσχετο με το παρό θεμα)
Θεωρουμε πλεον δεδομένο ότι ο σωστος τροπος αποκτησης σκυλου είναι ο εκτροφεας, ότι η εκπαιδευση είναι απαραιτητη και ο σωστος τροπος εκπαιδευσης είναι ο επαγγελματιας εκπαιδευτης.
Από τα παραπανω θεματα που παρεθεσα αλλά και πάμπολλες δημοσιευσεις κατά καιρους, φανηκε η αδυναμια του μεσου ιδιοκτητη και μελους, όπως ειμαι εγω, να βρει εκτροφεα και εκπαιδευτη εμπιστοσυνης.
Το ιδιο θα μπορουσα να πω και για τον κτηνιατρο.
Δηλαδη σε όλα τα βασικα θεματα που αφορουν στον σκυλο επικρατει το χάος.
Λεμε συνεχεια στον ενδιαφερομενο να κανει την ερευνα του, να εχει ανοιχτο μυαλο, να κανεις γνωριμες, να αποκτησει γνωσεις, να αφιερωσει χρονο.
Η πραξη δειχνει ότι τελικα ελαχιστοι μπορουν ενω ο μεσος εγω όχι.
Η προταση μου είναι να αναφερονται ανοιχτα τα ονοματα των ανωτέρω επαγγελματιων και να γινεται κριτικη των υπηρεσιων τους.
Αλλά οχι σε σκορπιες δημοσιευσεις σε ένα θεμα, οι οποιες θα ξεχαστουν συντομα ή θα είναι πολύ δυσκολη η ανευρεση τους.
Πιστευω χρειαζεται καποιος μηχανισμος για να είναι ευκολη η ανευρεση και ο εντοπισμος. Το πώς είναι θεμα προς συζητηση.
Καταλαβαινω πολύ καλα τον κινδυνο να θεωρηθει η αναφορα ως διαφημιση ή δυσφημιση και την πιθανοτητα υπαρξης ιδιοτέλειας και μεροληψίας.
Αλλά!! Ετσι κι αλλιως το ΠΜ θα το παρω. Και κανενας δεν μου διασφαλιζει ότι ο προτεινομενος επαγγελματιας είναι σωστος, εφοσον δεν υπαρχει δημοσια κριτικη.
Κανενας δεν μου εγγυαται ότι ο αποστολεας του ΠΜ δεν εχει ίδιο συμφερον ή ότι εχει κρινει σωστα.
Με την δημοσια αναφορα αυτό περιριζεται, εφόσον παντα υπαρχει η δυνατοτητα αντιλογου και το μελος θα διστασει να προτεινει δημοσια καποιον ανάξιο.
Ο ηθικος και σωστος επαγγελματιας δεν φοβαται να κριθει δημοσια.
Αυτές τις σκεψεις μου, που πιστευω δεν ειμαι ο μονος που τις εχει κανει κατά καιρους, και τις δικες σας σκεψεις και ιδεες, θα ηθελα να συζητησουμε.
Ευχομαι και παλι καλη χρονιά σε ολους
Άρης