ούπς ... σαν τα πιο εμπορικά δεν είναι αυτά ?
Αυτό λέω ακριβώς κι εγώ... όταν υπάρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ σκύλοι σε αυτές τις φυλές, να μην υπάρχουν και "μερικά" υπέροχα;
Ο μέσος όρος όμως;
Ακόμη και στην εκτροφή εκθεσιακών σκύλων, δεν μπορώ να μην κρίνω ένα εκτροφείο με βάση την ΣΥΝΟΛΙΚΗ του ποιότητα. Τον μέσο όρο ποιότητας των κουταβιών του. Σε καμία περίπτωση δεν θα πω πως έχει καλούς σκύλους όταν βγάζει μόνο ένα αστέρι τα 6 χρόνια και στο ίδιο διάστημα 223 μέτριους προς χάλια σκύλους...
Κάπως έτσι απάντησα εγώ στην ερώτηση (σκεπτόμενη την Ελλάδα σαν ένα μεγάλο εκτροφείο). Παραμένω στην άποψη πως τα Μπόξερ έχουν την πιο ψιλή συνολική ποιότητα.
Κάποιος ανέφερε τα Γαλλικά Μπουλντόκ. Είναι ΠΟΛΥ στη μόδα η φυλή τώρα. Προφανώς θα έχουμε και καλά δείγματα (αν και δεν θυμάμαι κανένα σε τελικούς έκθεσης). Όμως έχω ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙ τόσο πολύ με τους προβληματικούς σκύλους στον χαρακτήρα που ούτε κατά διάνοια θα έβαζα τα Γαλλάκια στη λίστα. Υπόψην πως έχω συναντήσει παρόμοιο κακό χαρακτήρα εκτός ΚΑΙ εντός εκθέσεων, αμέτρητες φορές!
Συνήθως οι ιδιοκτήτες φταίνε πάλι (είναι πάρα πολλοί που απλά ΓΕΛΑΝΕ όταν ο σκύλος τους δείχνει επιθετικότητα χωρίς λόγο και το βρήσκουν εξαιρετικά "χαριτωμένο") αλλά πως να το κάνουμε, αυτό βλέπω, ΑΥΤΟ κρίνω.
Και σε έκθεση ο κριτής το ίδιο κάνει (πόσα έχουν πάρει πόδι για "λάθος" χαρακτήρα!) και δεν τον ενδιαφέρει το "γιατί" ο σκύλος είναι βλαμμένος.
Υπάρχουν μιά χαρά Γαλλάκια ανά τον κόσμο με άψογο χαρακτήρα για τι φυλή. ΑΥΤΑ πρέπει να προχωράνε στις εκθέσεις και να ζευγαρώνουν ΜΟΝΟ.