Ποια φυλη θεωρειται οτι εχει τα καλυτερα δειγματα της στον Ελλαδικο χωρο?Οχι απαραιτητα ελληνικης εκτροφης.Γενικα.
Αν εννοείς ποιες είναι οι Ελληνικές φυλές τότε είναι ο Ελληνικός Ιχνηλάτης, ο Κρητικος Λαγωνικός, το Κοκόνι, ο Ελληνικός Ποιμενικός, το Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο κι ο Μολοσσός της Ηπείρου!αν επιτρεπεται ποια θεωρούνται "ντοπια" σκυλιά;
Βασίλη, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω! Ξέρεις πως έχω μία από τις μεγαλύτερες θητείες εντός στιβου σε ότι αφορά την κρίση των Ντόμπερμαν. Αυτό μου επιτρέπει να έχω μια γνώμη η οποία φυσικά δεν συμβαδίζει πάντα με αυτήν του κριτή που έχω δίπλα μου, αλλά μου επέτρεψε να παρακολουθήσω την πορεία του Ελληνικού Ντόμπερμαν τουλάχιστον από το 1994 μέχρι σήμερα.H αισθηση μου ειναι:
1)Dobermann -Yπαρχει μια μικρη πτωση σε σχεση με το παρελθον αλλα εξακολουθει να υπαρχει ποιοτητα και στα κορυφαια και σε μεσο ορο. Kαλο ποσοστο διεθνων διακρισεων, (πλασσε κυριως αλλα και νικες σε ειδικες με ορους του IDC -AIAD, IDC, Tropheo Calliandro, Balkan Sieger, Gold Dobermann Cup, αλλα και CACIB. Xωρις πολλη "πολιτικη " υποστηριξη μαλιστα), για σκυλια με βαση την ελλαδα και ακομα και ελληνικης εκτροφης.Προβλημα οι μικροι αριθμοι υλικου της "σοβαρης" εκτροφης και η μικρη ανταποκριση των ελληνων ιδιοκτητων στην εργασια για διαφορους λογους.Yπαρχουν πολλοι ανεκμεταλευτοι δυνατοι χαρακτηρες.
2)Bobtail.
3)French bulldog
Δεν μπορώ να κρίνω άλλες φυλές, υπάρχουν ειδικοί.Προτείνω Μπόξερ. Έχω δει αρκετά εξαιρετικά από κάθε άποψη (ωραίοι σκύλοι, μέσα κι έξω).
Βέβαια, δεν ξεπερνούν τα εξαιρετικά Κοκόνια....