Χαίρομαι γιατί θα ανησυχούσα αν είχα διάλογο με άτομο που κάνει τα παραπάνω! :shock:εγώ πάντως ούτε γρυλίζω ούτε δαγκώνω....
Μα η συνενόηση που λες πρέπει να γίνει με βάση κάτι,να έχουμε μια κοινή γλώσσα ας πούμε και ο σκύλος μας κατανοεί και γνωρίζει τι σημαίνει "κυρίαρχο μέλος της αγέλης" και του αναγνωρίζει δικαιώματα καθώς και υποχρεώσεις (παρεπιπτόντως σε αυτά βασίζετε η κλασική εκπαίδευση)... :wink:... και πάλι δε ξέρω αν είναι για να δείξεις ότι είσαι ο κυρίαρχος και να επιβληθείς... ή απλά για να συννενοηθείς και να επιτύχεις ένα επιθυμητό αποτέλεσμα...
@SavraΕμεις θα πρεπει να του διδαξουμε οτι ειμαστε η οικογενια/αγελη του και πρεπει να αισθανεται σιγουρια και ασφαλεια μεσα σ'αυτη και αυτο δεν γινεται ποτε με βια,τιμωρια η επιβολη της δυναμης μας αλλα με τον ελεγχο,οσων προσφερουμε στο σκυλι μας.
Οι οκογένεια/αγέλη του σκύλου μας προσφέρει και στοργή και ασφάλεια και σιγουριά αλλά και μάθηση μέσο τιμωρίας που δεν είναι πάντα ωμή βία όπως θέλετε να βλέπετε (γιατί δε ξέρω... :? ).