Ποιος έχει σκυλίτσα με οίστρο μία φορά τον χρόνο;

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Θα ήθελα να μου απαντήσουν, αν θέλουν, οι ιδιοκτήτες σκύλων που τα θηλυκά σκυλιά τους έχουν οίστρο μία φορά το χρόνο.

Δεν αναμένω να είναι πολλά.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Γιατι όμως? τι νόημα εχει η ερώτηση αυτή?
Τα θηλυκα δύο φορές δεν εχουν οιστρο τον χρόνο?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Γιατι όμως? τι νόημα εχει η ερώτηση αυτή?
Τα θηλυκα δύο φορές δεν εχουν οιστρο τον χρόνο?
Οχι ολα. Τα Βasenji και τα New Guinea Singing dogs μου'ρχονται πρωτα στο μυαλο και οι πιο αρχεγονες φυλες εχουν εναν οιστρο το χρονο.

Ισως σε καποια ατομα απο τις πιο κοινες φυλες να συμβαινει κατ'εξαιρεση? :confused:

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Εχουν 2 φορές τον χρόνο. Τα παλιά τα χρόνια είχαν 1 φορά. Μπορεί να βρεί κανείς κάποια ποιμενικά ή γενικότερα σκύλους που εργάζονται και δεν μπορούν να διακόψουν την εργασία τους για να μπουν στη διαδικασία της αναπαραγωγής.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Οι λύκαινες έχουν 2 φορές οιστρο το χρόνο αλλά μόνο 1 φορά είναι αναπαραγωγική.

Φαντάσου να έχει ο βοσκός μία θυλικία σκύλα που αντί να προσέχει τα προβατά του ή πρέπει να κλειστεί ια 10 μέρες για να προφυλαχθεί από τα αρσενικά ή αντί να προσέχει τα πρόβατα να προσέχει τα κουτάβια της.
Η φύη τους καθορίζει να έχουν οίτρο τον καιρό της ανάπαυλας απο την εργασία.
Γενικότερα όσο πιο αρχέγονη φυλή είναι και "απείραχτη" τόσο πιο συχνά βρίσκονται σκυλιά με έναν οίστρο το χρόνο.
Γενικότερα σε αυτά φαίνονται τα αρχέγονα και δυνατότερα σκυλίσια ένστικτα. Αν είναι να επιλέξει κάποιος σκύλο εργασίας με δυνατά ένστικτα τότε θα προτιμήσει να έχει κάποιο που η μητέρα του έχει μια φορά το χρόνο οίστρο. Είναι ασύγκριτα πιο δυνατά τα ενστικτα.

Last edited:

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Νομίζω ότι η εκτροφεας Ιρλανδικών Σέτερ Yvonne Decoster μου είχε πει ότι έχει σκύλες που έχουν μόνο 1 οίστρο το χρόνο.
Στα κυνηγόσκυλα παιζει σημαντικότατο ρόλο αυτό. Γιατί η εργσία τους βασίζεται αποκλειστικά στα ενστικτά τους. Οι καλήτερες σκύλες ειναι αυτέ,ς γιατί έχουν πολύ περισσότερο πάθος για το κυνήγι και φυσικά ερευνούν και σωστότερα. Οταν λήξει η περίοδος κυνηγιού τότε αρχίζουν να μπαίνουν στην διαδικασία του οίστρου. Δυστυχώς και σε αυτές τις φυλές αρχίζουν να σπανίζουν.

Οφείλω να ομολογήσω ότι βρέθηκαν αρκετές φυλές.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.517
Athens
Πάντως και το 2 φορές το χρόνο δεν πρέπει να είναι απόλυτο νούμερο. Ακόμη και στις κοινές φυλές διαφέρει από σκυλί σε σκυλί. Σε μένα με 2 θηλυκές, η μία είχε οίστρο ανά 8μηνο και η άλλη ανά 6μηνο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Πάντως και το 2 φορές το χρόνο δεν πρέπει να είναι απόλυτο νούμερο. Ακόμη και στις κοινές φυλές διαφέρει από σκυλί σε σκυλί. Σε μένα με 2 θηλυκές, η μία είχε οίστρο ανά 8μηνο και η άλλη ανά 6μηνο.
Ωωωωωωωωω...μεγάλη μας τιμή!!!!!!!!!!!!