Ποιμενικό Καυκάσιο και ζέστη

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Πώς ξέρεις αν ξέρω? :)

Το θέμα έχει εξαντληθεί. Για τον ύπνο εντός σπιτιού διαφωνείς?
εχεις ζησει με καυκασου? δεν το γνωριζα.
ναι, διαφωνω..βασικα, δεν διαφωνω εγω, θα διαφωνησει ο σκυλος, οταν εγω τον εχω στα παρκε ενω εξω υπαρχει ο κοσμος του.
(και μην μου πεις οτι ο κοσμος του ειμαι εγω, διοτι.. surprise!δεν ειμαι!:rolleyes:)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
εχεις ζησει με καυκασου?
Όχι με καυκάσου, αλλά έχω δει chow chow (ΤΟΣΟ ανεξάρτητα), ντόμπερμαν (ο σκύλος του παππού μου βρήκε την υγειά του σε διαμερισματάκι στα Εξάρχεια. Τον είχαν δώσει σε σπίτι με αυλή και το σκυλί έχανε τρίχωμα απ' το στρες και τη στενοχώρια), γερμανικά-βελγικά ποιμενικά και άλλα να μαραζώνουν σε κήπους και να χρειάζονται παρέα. Να τρελαίνονται απ' τη χαρά τους όταν μπαίνουν σε σπίτι.
Πιο χαρακτηριστική περίπτωση ένα μπόξερ που έβγαινε βόλτες, έτρεχε, έπαιζε, είχε όση εκτόνωση χρειαζόταν και παρ' όλα αυτά ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ να μπαίνει στο σπίτι, έχοντας μάλιστα μάθει να χτυπάει το παράθυρο με την πατούσα! Σπάνια έμπαινε, ποτέ δεν κοιμόταν μέσα, το λυπόταν η ψυχή μου.
Αποτελεί ο καυκάσιος εξαίρεση? Δεν το ξέρω.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
παει να γινει το ιδιο θεμα με το προηγουμενο και ηδη εξαντλημενο...

ο Τορο αν μπει (και τον εχω βαλει μεσα) μεσα και δεν ειναι στον χωρο του,μεταμορφωνεται και κανει σαν τρελος...την αλλη φορα ειχα αφησει την πορτα ανοιχτη -τον ειχα λιγο μεσα για να δω- και το βαλε στα ποδια...ουτε με τραβηγμα δεν εμπαινε...

ισως το σκυλι μου να ειναι ετσι,παιδι της φυσης!:p

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ο κάθε σκύλος μπορεί να είναι ευτυχισμένος και μέσα στο σπίτι αν κάνει και ΠΟΛΛΑ πράγματα εκτός σπιτιού που του αρμόζουν.

Οι σκύλοι των βοσκών ΔΕΝ ζουν έξω (αλλά στην στάνη με τα πρόβατα). Δεν ζουν μόνα ΠΟΤΕ (συνήθος έχει και τα πρόβατα αλλά και 2-4 ακόμη σκύλους για αγέλη του ο Καύκασος). Αν υποθέσουμε πως σε οικογένεια, η αγέλη του θα είμαστε εμείς, τότε θεωρώ εγκληματικό να του απαγορεύεται η είσοδος στο σπίτι λες και είναι παρείσακτος. Το που κοιμάται τη νύχτα δεν είναι τόσο σημαντικό (μάλλον θα προτιμάει να κοιμάται έξω αν έχει την επιλογή), το να μην νιώθει ΜΟΝΟΣ και χωρίς αγέλη όμως είναι ΠΟΛΥ συμαντικό.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ είναι να μένει όλη μέρα απομονομένος ο ΚΑΘΕ σκύλος. Μάλλον όταν είναι σκύλος εργασίας (όπως ο Καύκασος) είναι ακόμη πιο εγκληματικό.

Το αν είναι μέσα ή έξω για το βράδυ λίγο ρόλο παίζει. Το τι κάνει παίζει ρόλο. Τι θέλεις από εκείνον (και τι ΜΠΟΡΕΙ να σου δώσει) και βασικά τι μπορείς να του δώσεις εσύ.

Βασικό είναι να αναγνωρίζεις τι σκύλο θέλεις και αν είναι ικανή η φυλή που σε ενδιαφέρει να γίνει αυτός ο σκύλος (έστω και μετά από πολύ δουλειά και φροντίδα).

Ο δικός μου σκύλος (ημίαιμος Καύκασος) μπαινοβγαίνει όλη μέρα και ελέγχει τον χώρο και τις καταστάσεις. Το βράδυ εγώ τον βάζω μέσα (δεν νομίζω να τον χάλαγε αν τον ξέχναγα έξω) και έχει εμμονή να κοιμάται ακριβώς στην πόρτα της εισόδου (σε ετοιμότητα).

Προστατεύει την "αγέλη του".

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
γαμω την ινγκουανα μου, ΤΙ σχεση εχει το μποξερ, το τσοου τσοου, το ντομπερμαν και τα βελγικα, με το καυκασιο??? :maria:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Το αν είναι μέσα ή έξω λίγο ρόλο παίζει. Το τι κάνει παίζει ρόλο. Τι θέλεις από εκείνον (και τι ΜΠΟΡΕΙ να σου δώσει) και βασικά τι μπορείς να του δώσεις εσύ.
απο τα πιο σωστα παγματα που εχω ακουσει στο φορουμ...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Οι σκύλοι των βοσκών ΔΕΝ ζουν έξω (αλλά στην στάνη με τα πρόβατα). Δεν ζουν μόνα ΠΟΤΕ (συνήθος έχει και τα πρόβατα αλλά και 2-4 ακόμη σκύλους για αγέλη του ο Καύκασος). Αν υποθέσουμε πως σε οικογένεια, η αγέλη του θα είμαστε εμείς, τότε θεωρώ εγκληματικό να του απαγορεύεται η είσοδος στο σπίτι λες και είναι παρείσακτος. Το που κοιμάται τη νύχτα δεν είναι τόσο σημαντικό (μάλλον θα προτιμάει να κοιμάται έξω αν έχει την επιλογή), το να μην νιώθει ΜΟΝΟΣ και χωρίς αγέλη όμως είναι ΠΟΛΥ συμαντικό.

.
συμφωνω με αυτα, απλα γραφω επιγραμματικα και προφανως δεν καταλαβαινετε τι εννοω.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
ο Τορο αν μπει (και τον εχω βαλει μεσα) μεσα και δεν ειναι στον χωρο του,μεταμορφωνεται και κανει σαν τρελος...την αλλη φορα ειχα αφησει την πορτα ανοιχτη -τον ειχα λιγο μεσα για να δω- και το βαλε στα ποδια...ουτε με τραβηγμα δεν εμπαινε...

ισως το σκυλι μου να ειναι ετσι,παιδι της φυσης!:p
μπα και το νουμερο το δικο μου ετσι ειναι, τον βαζω μεσα και στο 5λεπτο ειναι στην πορτα και κοιταει την αυλη μπας και περασε κανας βαναυσος εισβολεας στον χωρο του

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ρε συ Ραφαηλ ξεφτιλα μας εκανες,θα πας να παρεις σκυλο απο τον Αγγελακι απο την βιτρινα?δεν τα λυπασαι εκει που τα βλεπεις στην γυαλα και απεξω 10 μαμαδες με τα καροτσακια και τα μωρα τους χαχα και χαχαχου,μην ενισχυεις τετοια μαγαζια ουτε σκυλοτροφη να παιρνεις απο εκει διοτι ετσι ενισχυεις την κατασταση.
Τελος ο πατερας σου η μητερα σου τι λενε?
Το σκυλι ζη μερικα χρονακια,ισως παντρευτης κανεις παιδια και αυτο θα ζη,θελει χρονο πολυ χρονο που εσυ με τα σχολεια ισως και πανεπιστημιο να μην τον εχεις σε μερικα χρονια,θα μπορει η μητερα σου π.χ σε 3 χρονια δεν γνωριζω ποσο χρονων ειναι η γυναικα,να βγαζη ενα καυκασιο βολτα μεσα στην Δραμα και με 100δες αδεσποτα τριγυρω?
Σκεψου πρωτα αυτα,και το αν αντεχει ο σκυλος στην ζεστη δεν ειναι μεγαλο προβλημα,ετσι και αλλιως ακομα και αν δεν εχεις ακομα καποτε θα βαλεις αιρ κοντισιον,και τις πολυ ζεστες ημερες θα τον βγαζεις πολυ πρωι και βραδυ.
Αλλα πιστευω στο τελος θα εχεται εσεις προβλημα με τον σκυλο και οχι αυτος με την ζεστη,και τον βλεπω η στην χωματερη η σε κανα μαντρι φιλου με ενα τσουρμο κουταβια,σκεψου πρωτα τον χρονο σου και τι λενε οι γονεις σου μονος σου εφοσον ζεις μαζι τους δεν θα τα καταφερεις αν δεν ειναι συμφωνοι και αυτοι.