Ποιμενικός Κεντρικής Ασίας

xristinaf

Member
23 Οκτωβρίου 2012
16
0
Γεια σας!!! ειμαι νέο μέλος στο φόρουμ!! έχω έναν ποιμενικό κεντρικής ασίας!!! είναι τώρα 8 μηνών και ήδη 50 κιλά , είναι αρκετά υπάκουος και προστατευτικός μαζί μου!! αλλά έχουμε καποια προβλήματα με το λουρί , το οποίο δεν θελει να αποχωρίζεται απο το στόμα του , και με το δάγμωμα!!! με δαγκώνει όποτε του δοθεί η ευκαιρεία για παιχνίδι όπως μου λενε γιατι αν ήθελε κανονικά θα μου είχε προκαλέσει ζημιά αλλα εγώ φυσικά και δεν τον αφήνω και γενικά όλο αυτό γίνεται κουραστικό και λόγω του βάρους του και την δύναμης του και κουραστικο!! είμαστε πλεον σχεδόν στα ίδια κιλά. όταν ανεβαίνει πανω μου και αρχίζει τα παιχνίδια του ειναι δύσκολο να τον αντιμετοπίσω
θα έλεγα!!! Υπάρχει κάποιος που να έχει ποιμενικό κεωτρικής ασίας;; ή να έχει γενικά έναν ποιμένα;;;

giwrgos2222

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2012
219
0
εχω την εντυπωση οτι δεν υπαρχει κανεις αλλος με τετοιο σκυλι εδω...απο καυκασια βεβαια και ελληνικα ποιμενικα εχουμε μπολικα...
τα κεντρικης ασιας παντως τα εβλεπα σε εικονες και τα ζαχαρωνα...σαν λιονταρια ηταν.βαλε μας καμια φωτογραφια αν θες και καλη τυχη με το "τερας" σου

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Να σου ζήσει.
Πώς και διάλεξες τη συγκεκριμένη φυλή?
Έχεις σκεφτεί να αποτανθείς σε κάποιο εκπαιδευτή?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...ειμαι νέο μέλος στο φόρουμ!! έχω έναν ποιμενικό κεντρικής ασίας!!!

2. ...είναι τώρα 8 μηνών και ήδη 50 κιλά , είναι αρκετά υπάκουος και προστατευτικός μαζί μου!!

3. ...αλλά έχουμε καποια προβλήματα με το λουρί, το οποίο δεν θελει να αποχωρίζεται απο το στόμα του , και με το δάγκωμα!!!

4. ...με δαγκώνει όποτε του δοθεί η ευκαιρία, για παιχνίδι όπως μου λενε, γιατι αν ήθελε κανονικά θα μου είχε προκαλέσει ζημιά...
...αλλα εγώ φυσικά και δεν τον αφήνω και γενικά όλο αυτό γίνεται κουραστικό και λόγω του βάρους του και την δύναμης του και κουραστικο!! είμαστε πλεον σχεδόν στα ίδια κιλά. όταν ανεβαίνει πανω μου και αρχίζει τα παιχνίδια του ειναι δύσκολο να τον αντιμετοπίσω...

5. ...Υπάρχει κάποιος που να έχει ποιμενικό κεντρικής ασίας;; ή να έχει γενικά έναν ποιμένα;;;
1. Καλώς ήλθες!
Καταρχήν, μιά ερώτηση: Είσαι γυναίκα ή άντρας? Ρωτάω γιατί τα "σχεδόν" 50 κιλά παραπέμπουν, περισσότερο σε γυναίκα ή σε έφηβο... και παίζει ρόλο η ερώτηση!

Εκτός από νέο μέλος στο φόρουμ, είσαι και καινούργιος ιδιοκτήτης σκύλου?
Και, αν ναι... γάτες είχες ποτέ?
Γιατί οι "γραφές" λένε: "Ο Ποιμενικός της Κεντρικής Ασίας είναι μία γάτα, ντυμένη με στολή σκύλου"!!!
Και αυτό είναι πολύ σημαντικό! Οσοι έχουν γάτες, φαντάζομαι ότι με κατανοούν απόλυτα... φανταστείτε απλά, μιά γάτα 80 κιλών...

Οι "γραφές", επίσης, λένε: "Είναι σκύλος που απευθύνεται σε έμπειρους ιδιοκτήτες, που έχουν την ψυχική (και διανοητική) και σωματική δύναμη (και βάρος) να τον χειριστούν"!!!

2. Το ότι είναι υπάκουος είναι πολύ θετικό... γιατί τα Ορεινά Ποιμενικά, γενικά, δεν είναι και ότι πιο εκπαιδεύσιμο κυκλοφορεί σε σκύλο...

Το ότι είναι "προστατευτικός", μπορώ να το φανταστώ, μιάς και θα αποτελούσε έκπληξη το αντίθετο... όμως, η "προστατευτικότητα" (του σκύλου) είναι μιά έννοια που σηκώνει πάρα πολλή συζήτηση...
Θα ήθελα να μας πεις περισσότερα πράγματα γι' αυτό...

Σε τι ηλικία (του σκύλου) τον απέκτησες?

3. Και το λουρί στο στόμα του, αλλά και το δάγκωμα, είναι θέμα εκπαίδευσης... για να μάθει ότι αυτά είναι ανεπιθύμητα...

Με εκπαιδευτή έχεις συνεργαστεί?

4. Ναι, για παιχνίδι σου το κάνει... παιχνίδι "κυριαρχίας"... και παιχνίδι σταδιακής καθιέρωσης "ιεραρχίας"...
Αν δεν μάθει ότι αυτό απαγορεύεται... το δαγκωματάκι θα εξελιχθεί σε δάγκωμα... όχι πάντα, αλλά όταν (νομίσει ότι) χρειάζεται να σε "διορθώσει"... δηλαδή, όταν νομίσει πως εκείνος είναι ο αρχηγός... και ότι εσύ είσαι ο καλός εκείνος άνθρωπος που του παρέχει συντροφιά, τροφή και (ελπίζω) στέγη, δωρεάν!!!

Με (σωστό και πραγματικό επαγγελματία) εκπαιδευτή έχεις συνεργαστεί?

5. Οπως σου είπαν ήδη, υπάρχουν αρκετά (έμπειρα) μέλη που έχουν Ελληνικούς Ποιμενικούς, ή και Καυκάσιους... ακόμα και Kangal... και άλλες Ορεινές Ποιμενικές φυλές...
Για Κεντρικής Ασίας δεν είμαι σίγουρος...

xristinaf

Member
23 Οκτωβρίου 2012
16
0
Μου τον εκανε δώρο ο φίλος μου σε ηλικία 2 μηνών για φύλακα για το σπίτι μας!! Στην φωτογραφία που έχω βάλει είναι όταν μου τον έφεραν!!! πριν ενα μήνα περίπου μιλήσαμε με έναν εκπαιδευτή και συμφωνήσαμε να μας τον εκπαιδεύσει αλλα από ότι αποδείχθηκε στην συνέχεια ο συγκεκριμένος εκπαιδευτής δεν έχει ιδέα απο εκπαίδευση γενικότερα!!!! Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένη φαίνεται ότι δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με τον σκύλο!!! τον κράτησε ενα μήνα και στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του έκανα 3 μαθήματα πριν μου τον δώσουν!! τώρα μας μένουν 6 μαθήματα αναβάθμησης . Προστατευτικός μαζί μου τι εννοώ;; όταν ήμαστε μέσα στο σπίτι μας μπαίνει όποιος θελω εγω και είμαι μπροστά και με όλους όσους μπουν είναι επιφυλακτικός αλλα κανένα προβλημα γενικότερα όταν του δώσω εντολή εγώ μπορείς να κάτσεις πάνω του και να κοιτάζει εμένα , όταν όμως του πω εγώ γίνεται εχθρικός και με κοιτάζει στα μάτια μέχει να του πω να ηρεμήσει ή τον αφήσω να γρυλίζει και να γαυγίζει , χαμηλώνει το σώμα του κια αν με πλησιάσεις σηκώνεται όλος στον αερα στα 2 του πόδια, και αν δεν ειμαι μπροστά και επιχειρήσει κάποιος να μπει γινεται πανικός!!! τώρα έχει αρχίσει και αλλάζει στην φύλαξη και φαντάζομαι ότι όσο θα μεγαλώνει και θα οριμάζει θα χρειάζεται μεγάλη προσοχή!! Του έχω μάθει να περπατάμε μαζί να σταματάει όταν θέλω , να κάθεται να σηκώνεται να ξαπλώνει και το σπίτι του!! επισης του εμαθα να τρώει μόνο στον χώρο του , πουθενα αλλου και ποτέ απο κάτω και μπορώ οποιαδήποτε ώρα θελω να του παρω το φαγητό χωρίς να διαμαρτυρηθεί καθόλου ! στον εκπαιδευτή το μονο καινούργιο που τον έμαθε ήταν η τιμωρία και οι επιθέσεις κάτι με το οποίο εγω εως εκείνη την στιγμή δεν ειχα ασχοληθεί καθόλου. τώρα είμαι πολύ αυστηρή μαζί του δεν του επιτρέπω ποτέ να έχει το λουρί του στο στόμα και όταν με δαγκώσει αυτόματα έχει μπει σε στάση τιμωρίας , ομολογώ πως 2 μέρες έχει κάνει κίνησει αλλά δεν έχει επιχειρήσει να δαγκώσει ή να ποιάσει το λουρί του! ελπίζω να συνεχιστεί αυτό!!!

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Μέγα λάθος που "έστειλες" τον σκύλο σου για εκπαίδευση.
Και...8 μηνών, τι είδους τιμωρία!!! και επιθέσεις!!! διδάχθηκε;

xristinaf

Member
23 Οκτωβρίου 2012
16
0
Να σου ζήσει.
Πώς και διάλεξες τη συγκεκριμένη φυλή?
Έχεις σκεφτεί να αποτανθείς σε κάποιο εκπαιδευτή?
Μου τον εκανε δώρο ο φύλος μου ύστερα από μια διάρηξη στο σπίτι μας και ενώ του πέτυχα την στιγμή που ήταν ήδη μέσα! Σαν φύλακα χώρου και σωματοφύλακα . Μου αρέσουν πάρα πολύ τα συγκεκριμένα σκυλιά γενικά τα τσοπανόσκυλα είναι αδυναμία μου!! είναι όφορφα!! :) Και το δικό σου είναι πολύ όμορφο

xristinaf

Member
23 Οκτωβρίου 2012
16
0
όχι 7 μηνών τον έστειλα για εκπαίδευση και τι εννοείς λαθος;;; τι επρεπε να κάνω δηλαδή;; επεθεσεις εκεί του έκαναν

xristinaf

Member
23 Οκτωβρίου 2012
16
0
όταν τον πήγαμε στο συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο - εκτρωφείο , του έκαναν ενα τεστ αρχικά για να δουν το επίπεδο του σκύλου και κατα πόσο μπορεί να εκπαιδευτεί, εσυ δεν πήγες τον σκύλο σου;;; Ναι τον ερεθισαν , ουσιαστηκα μου εξήγησαν ότι ο ερεθιστής αγριεύει τον σκύλο τον κάνει επιφυλακτικό με τους ξένους και τον εκπαιδεύουν στο να μην επιτήθεται χωρίς λόγο και όταν είμαι εγώ μπροστά να μπορώ να τον ελέγξω να τον σταματήσω, από ότι μας εξήγησαν

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Η mareco εννοει οτι δεν ειναι σωστο να δινουμε το σκυλο μας για εκπαιδευση χωρις να ειμαστε παρον και να παιρνουμε μερος σε ολα τα μαθηματα. Εσυ τον αφησες εκει για ενα μηνα?

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Προσωπικά δεν γνωρίζω τίποτα από Ποιμενικά Κεντρικής Ασίας.
Κάτι ψιλοσκαμπάζω από Ελληνικά Ποιμενικά. Αυτό που μας είχε πει εκπαιδευτής είναι ότι σε αυτά τα σκυλιά δεν ενισχύεις με τίποτα "το ένστικτο της επίθεσης".
Είναι από τη φύση τους επιφυλακτικά και υποθέτω πως στην περίπτωση που θα πρέπει να σε προστατεύσει θα το κάνει, κι ας μην έχει εκπαιδευτεί γι'αυτό. (δεν μου έχει τύχει κι ελπίζω να να μη χρειαστεί ποτέ!)

Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να τον ελέγχεις σε κάθε περίπτωση. Το λιγότερο πχ που μπορεί να σου συμβεί είναι να θέλει να πάει προς κάποιο "ερέθισμα" τραβώντας σε (μα γάτα, μα άλλο σκυλί....., κι όχι απαραίτητα επιθετικά έτσι?). Όταν πρέπει να ελέγξεις ένα σκύλο 50+ κιλά, αυτό, θεωρώ πως δεν έχει να κάνει τόσο (και) με τη σωματική/μυική σου δύναμη.
Είναι να σε υπακούει και να σε σέβεται ο σκύλος!
Αλλιώς ή καταλήγεις στη βόλτα μονίμως καροτσάκι ή ο σκύλος καταλήγει δεμένος με αλυσίδα άγκυρας.

Όσον αφορά στην εκπαίδευση, γενικώς, καλό είναι να μην αφήνουμε το σκύλο στον εκπαιδευτή, αλλά να πηγαίνουμε μαζί του να παρακολουθούμε τα μαθήματα. Στην ουσία εμείς εκπαιδευόμαστε.

edit: Με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα αυτό ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ (Sredneasiatskaϊa Ovtcharka) | www.eofpkka.gr

Last edited:

xristinaf

Member
23 Οκτωβρίου 2012
16
0
όταν τον πήγαμε στο συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο - εκτρωφείο , του έκαναν ενα τεστ αρχικά για να δουν το επίπεδο του σκύλου και κατα πόσο μπορεί να εκπαιδευτεί, εσυ δεν πήγες τον σκύλο σου;;; Ναι τον ερεθισαν , ουσιαστηκα μου εξήγησαν ότι ο ερεθιστής αγριεύει τον σκύλο τον κάνει επιφυλακτικό με τους ξένους και τον εκπαιδεύουν στο να μην επιτήθεται χωρίς λόγο και όταν είμαι εγώ μπροστά να μπορώ να τον ελέγξω να τον σταματήσω, από ότι μας εξήγησαν

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Αυτό που έγραψες τώρα, το έγραψες και πριν......;)
(κατά λάθος ή η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως?? :rolleyes:)

kavasilo

Well-Known Member
12 Απριλίου 2012
143
23
giokobullmastiffs.com
Καταρχην σε πιο εκπαιδευτήριο - εκτρωφείο τον πηγες και τα καναν ολα αυτα σε 7 μηνων κουταβι??? Και δευτερον το οτι σου τα ειπαν ολα αυτα δεν σημαινει οτι ειναι και σωστα...Καλο ειναι οταν εχουμε τετοιες ρατσες να καθομαστε και να διαβαζουμε λιγο παραπανω στο τι πρεπει και τι δεν πρεπει να κανουμε μεχρι να ενιλικιωθει ο σκυλος...

Αυτη την στιγμη πιο πολυ αναγκη εχει να παιξει και να περναει οσο καλητερα γινετε χωρις δαγκωματα και αγριαδες...

ΥΠ. Ο ερεθιστης εγω νομιζα οτι ειναι για να ανεβαζει σταδιακα την αυτοπεποιθηση του σκυλου και να τον ισοροπει καθως και να του μαθαινει να δαγκωνει σωστα....Και αυτο οταν ο σκυλος ειναι 14 μηνων και βαλε....

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες, οτι τον σκυλο δεν τον αφηνουμε για εκπαιδευση....
Λυπαμαι που στο λεω, αλλα μαλλον σε 'πιασαν "κοτσο"!!!!
Σε ειδαν οτι δεν εχεις ιδεα και πανε να σου φανε λεφτα....
Που ακουστηκε 7-8 μηνων κουταβι , να κανει εκπαιδευση σε τετοια πραγματα!!!
Ασε τις επιθεσεις για ποιο μετα και με ΑΛΛΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ!!!!
Αυτος που εχεις τωρα ειναι για ...τα μπαζα (για να μην πω τπτ αλλο και μου κανει λογοκρισια η Mareco :) ).

xristinaf

Member
23 Οκτωβρίου 2012
16
0
Τι να πω!!! Εχω ήδη καταλάβει το λάθος ! Απλά ένας φίλος μας παρότρινε να πάμε στον συγκεκριμένο εκπαιδευτή μας τον παρουσίασε ως τον καλύτερο μας παρότρηνε να πάμε εκεί μαζί του να δούμε τι γίνεται και να συζητήσουμε εε και καταλάβατε!! Τον σκύλο μου εννοείται ότι τον πήρα από εκεί και εννοείται ότι δεν επιθυμώ να ξαναπάω εκεί!! Του εκαναν ερεθισμό μας είπε για να δει σε τι επίπεδο είναι και αν έχει την επιθετικότητα που χρειάζεται για να γίνει ενας σωστός φύλακας!!! Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτής είναι εκτροφέας πιτ μπουλ και μπαντογκ και εχει και καποιους ελληνικούς μολοσούς ηπείρου. Μας ειπε οτι γνωρίζει απο την εκπαίδευση και ότι θα τον παρω ετοιμο. Και εγω με τον φίλο μου που διαβάζουμε για το σκύλο μας και έχουμε ρωτήσει μας ενημερωσαν οτι τώρα ειναι στην ηλικία της βασικής υπακοής και επειτα σε ηλικία 14 μηνών και μετα θα αρχίζει να οριμάζει και θα γίνει απο μονος του ενας φύλακας , τότε θα χρειαστεί να τον εκπαιδεύσουμε ώστε να μην γίνει ανεξέλεκτος

xristinaf

Member
23 Οκτωβρίου 2012
16
0
παιδια συγγνώμη αν γράφω δίπλή φορά κάποια!!! 2 ημέρα ουσιαστηκα που μπαίνω και γράφω~!!!! :)