Ποιμενικός Κεντρικής Ασίας,Καυκάσου,Kangal

darkextreme

Active Member
19 Αυγούστου 2011
26
0
Καλησπέρα σε όλους.Έχω διαβάσει μερικά πράγματα για τις 3 παραπάνω φυλές(Ποιμενικός Κεντρικής Ασίας,Ποιμενικός Καυκάσου και Kangal) θα ήθελα όμως από τους πιο έμπειρους εδώ μέσα να μου πείτε διαφορές και ομοιότητες που έχουν στον χαρακτήρα οι παραπάνω ράτσες μεταξύ τους.Θα χαρώ πολύ να κάνουμε μια εποικοδομιτική συζήτηση που θα βοηθήσει αρκετούς να μάθουν για αυτές τις ράτσες και τις δυνατότητές τους.

Ευχαριστώ!!!

darkextreme

Active Member
19 Αυγούστου 2011
26
0
Έχω διαβάσει και εδώ μέσα και αλλού.Απλά θα ήθελα εδώ συγκεντρωμένα οι πιο έμπειροι να συγκρίνουν αυτές τις φυλές ώστε να δούμε ομοιότητες και διαφορές που έχουν και να κάνουμε μια εποικοδομιτική συζήτηση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Καλύτερο θα ήταν, να βρεις μια από τις προηγούμενες εποικοδομητικές συζητήσεις και να συνεχίσεις εκεί με τις απορίες σου.

darkextreme

Active Member
19 Αυγούστου 2011
26
0
Εκείνες όμως αναφέρονται ξεχωριστά σε κάθε ράτσα.Εγώ θέλω συγκεντρωμένα και για τις 3 εδώ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Μάλιστα...

Γιατί δεν το ξεκινάς λοιπόν εσύ, σύμφωνα με όσα έχεις μάθει μέχρι τώρα από τις έρευνές σου και με την μορφή που θα ήθελες να έχει;

Και θα ακολουθήσουν και οι άλλοι.

darkextreme

Active Member
19 Αυγούστου 2011
26
0
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε oscar.Έχω διαβάσει το παραπάνω θέμα.Τώρα όσο αναφορά τις 3 παραπάνω φυλές σίγουρα χρεισιμοποιούνται ως ποιμενικά σκυλιά από τους βοσκούς.Είναι κυριαρχικά,δυναμικά και πιστά σκυλιά.Κάποιος να αναφέρει μερικές διαφορές που έχουν ως προς τον χαρακτήρα?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Είναι κυριαρχικά, δυναμικά και πιστά σκυλιά....
Με αυτά τα 3 συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, μου έρχονται στο μυαλό περίπου 50 φυλές (και μπορεί να λέω και λίγες)...

Το πρώτο χαρακτηριστικά συζητιέται, μιάς και μπορεί να το διαθέτουν (σχεδόν) όλες οι φυλές που υπάρχουν... εξαρτάται από το συγκεκριμένο σκύλο...
Στο δεύτερο χαρακτηριστικό, μάλλον θέλεις να πεις "δυνατά" σκυλιά, μιάς και δεν θα μπορούσες να τα χαρακτηρίσεις σαν "δυναμικά", σύμφωνα με τον ορισμό της λέξης... όντως, είναι δυνατά σκυλιά...
Τώρα, στο τρίτο χαρακτηριστικό, εδώ να δεις... όλα (σχεδόν) τα σκυλιά είναι πιστά...

Γι' αυτό σου έγραψαν και άλλα μέλη να θέσεις εσύ τις "προδιαγραφές" του θέματος...
Για παράδειγμα:
- σε τι ρόλο θέλεις να χρησιμοποιήσεις το σκυλί και επιλέγεις να διαλέξεις ανάμεσα στις 3 αυτές φυλές?
- ζητάς να μάθεις, απλά, από περιέργεια?
- έχεις ασχοληθεί καθόλου με Ορεινές Ποιμενικές φυλές?
- γιατί αυτές τις 3 φυλές και όχι άλλες 10?

darkextreme

Active Member
19 Αυγούστου 2011
26
0
Καταρχήν σε ευχαριστώ που απάντησες johnk.Ρωτάω επείδη έχω εντυπωσιαστεί από τις συγκεκριμένες φυλές και θα ήθελα να μάθω κάποια παραπάνω πράγματα για αυτές.Κυρίως τις διαφορές θέλω να μάθω.Δεν σκοπεύω να αγοράσω.Έχω ένα Ροτβάιλερ και ένα ημίαιμο Border Collie δικά μου.