Ποιμενικός Καυκάσου

agello

Member
31 Μαρτίου 2011
13
0
ΜΕΛΙΣΣΙΑ
ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΝΕΑΣ ΓΗΣ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΥ ΠΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΟΛΟ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ?

agello

Member
31 Μαρτίου 2011
13
0
ΜΕΛΙΣΣΙΑ
γενικα σκεφτομαι να αγορασω σκυλι μετα απο ενα χρονο απλωσ ψαχνομαι απο τωρα για να δψ πιο ειναι καταλληλοτερο για αυτα που προανεφερα οσον αφορα αν εχω παιδια η γυναικα μου τψρα ειναι εγκυος απλως σκεφτομασταν να αγορασουμε και ενα σκυλι τοσο γιατι αγαπαμε τα ζωα πολυ αλλα επισης και το παιδι μαγαλωνοντας με ενα ζωο θα μαθει να τα αγαπαει.ετσι πιστευω τουλαχιστον

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αφου δεν εχεις σκυλο ειναι καλυτερα ο σκυλος να βρει το παιδι στο σπιτι παρα να ερθει μετα απο αυτο. Ενα σκυλι που θα σου ταιριαζε πιστευω πως ειναι το Λαμπραντορ. Σωστη η σκεψη σου για αποκτηση σκυλου, το παιδι θα μαθει πολλα, να αγαπαει, να σεβεται, να εκτιμα και θα εξοικιωθει με τη ζωη και το θανατο οταν ερθει το τελος του σκυλου. Μαθηματα ζωης που θα τον κανουν καλυτερο ανθρωπο.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
γενικα σκεφτομαι να αγορασω σκυλι μετα απο ενα χρονο απλωσ ψαχνομαι απο τωρα για να δψ πιο ειναι καταλληλοτερο για αυτα που προανεφερα οσον αφορα αν εχω παιδια η γυναικα μου τψρα ειναι εγκυος απλως σκεφτομασταν να αγορασουμε και ενα σκυλι τοσο γιατι αγαπαμε τα ζωα πολυ αλλα επισης και το παιδι μαγαλωνοντας με ενα ζωο θα μαθει να τα αγαπαει.ετσι πιστευω τουλαχιστον
Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι και ενεργείς. Συνέχισε έτσι και είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις την καλύτερη επιλογή.(για τα Νέας γης δεν έχω γνώμη γιατί δεν έχω δει ούτε ένα από κοντά:)).

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι και ενεργείς. Συνέχισε έτσι και είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις την καλύτερη επιλογή.(για τα Νέας γης δεν έχω γνώμη γιατί δεν έχω δει ούτε ένα από κοντά:)).
Συμφωνώ με τον Sevah.

Για το Νέας Γης (Newfoundland) μόνο καλά λόγια θα ακούσεις...
"Αγαθοί γίγαντες, που χρησίμευσαν σαν μαξιλάρι σε πολλές γενιές παιδιών και μεγάλων"...:)

Μη σε ξεγελάνε, όμως, έχουν πολλή ενέργεια για να εκτονώσουν...:cool:
Και πολλή ...τρίχα, ώστε να ανοίξεις οικοτεχνία πλεξίματος πουλόβερ...;)

Υπέροχα σκυλιά, κυρίως για οικογένεια με μικρά παιδιά!!!

Τα μέλη Sophiaouda και Pouf θα μπορούσαν, ίσως, να σε διαφωτίσουν με λεπτομέρειες...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
όσον αφορά στο κριτήριο της τρίχας: αν προτιμάτε κοντή τρίχα για να μη μαδάει πολύ, να ξέρετε ότι πολύ συχνά τα κοντότριχα μαδάνε περισσότερο απ' τα μακρύτριχα.

Τώρα, ταπεινή μου γνώμη είναι ότι εφ'όσον θα έχετε βρέφος και κατόπιν νήπιο στην οικογένεια, καλύτερο θα είναι να έχετε και όσο πιο εύκολο, εκπαιδεύσιμο σκύλο γίνεται και καλύτερα να μη συγκαταλέγεται στις πολύ δυναμικές φυλές. Με ένα μωρό στο σπίτι θα τα βρείτε αρκετά σκούρα, καλύτερα να μη χρειάζεται να δουλεύεις και το σκύλο (όσο θα δούλευες κάποιο σκύλο με ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις).

Τα boxer έχουν τη φήμη σκύλων που τα πάνε πάρα πολύ καλά με τα παιδιά. Φημίζονται επίσης για το δέσιμο με τους ανθρώπους τους και τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα τους.
Στην κατηγορία "ιδανικός οικογενειακός σκύλος" συγκαταλέγονται φυσικά τα λαμπραντόρ/γκόλντεν ριτρίβερ...

Δεν μπορώ να μην προτείνω και τα αγαπημένα μου κανίς (σε standard μέγεθος στην περίπτωσή σου, εφ' όσον θέλεις μεγαλόσωμο). Έχουν τρίχες αλλά δεν μαδάνε ποτέ και κατά τα άλλα είναι απλά υπέροχα.

Όσο για τα νέας γης είναι ήρεμα, τρυφερά σκυλιά και νομίζω ότι ένα απ' αυτά μπορεί να προσαρμοστεί άριστα στην οικογενειακή σας ζωή.

agello

Member
31 Μαρτίου 2011
13
0
ΜΕΛΙΣΣΙΑ
επισης θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για το πυρηναιων.ποσο καταλληλο ειναι συμφωνα με τα προαναφερθεντα

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Την εποχή που τον θες και με τα χαρακτηριστικά που θες να πληροί ο σκύλος που θα πάρεις εγώ θα σου έλεγα να αποκλείσεις από τις επιλογές σου όλους τους Ορεινούς Ποιμενικούς και να προσανατολιστείς σε περισσότερο ανθρωποκεντρικές κι ηπιότερες φυλές!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
γενικά καλά το πάς -μπράβο σου
αλλά αυτά τα ορεινά ποιμενικά καλύτερα να τα αφήσεις για τώρα τουλάχιστον
αν θές και είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το αναθρέψεις γιγαντόσωμο σκύλο τότε πάς για Νέας Γής και μόνο
αλλά μην πάς στα τυφλά και πάρεις απο καναν "ειδικό" του ποπού.....

όσο το ψάχνεις-ψάξε και πόσο κοστίζει η διατροφή ενός τέτοιου σκύλου και άρχισε να βάζεις στην άκρη τα λέφτά που θα πλήρωνες για το φαγητό του-μετά άρχισε να ρωτάς και για τα υπόλοιπα έξοδα που χρειάζονται και βάζε στην άκρη και αυτά τα λεφτά

σε ένα χρόνο θα έχεις μαζέψει αρκετά χρήματα να πάρεις ένα πάρα πολύ καλό κουτάβι απο ένα πάρα πολύ καλό εκτροφείο και να πάς και ένα ταξιδάκι μέχρι εκεί και να το φέρεις

....αλλά άσε τα ποιμενικά τέρατα που εκτράφηκαν κυρίως για εξουδετέρωση αρπακτικών που επιβουλευονταν το κοπάδι

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
δλδ εγω ειμαι 1.000.000 ουχος που εχω 4? μη τρελαθουμε!:eek:
Αναλογα φυσικα τι τροφη θα επιλεξει να του δωσει,μπορει ακομα να παρει ενα κανισακι και να θελει να του δινει μπονφιλε,αλο αυτο.:D
Αν παρει μια ''καλη'' ξηρα θα θελει 100,00 το μηνα,εμεις που ταιζουμε μπαρφ+ μαγειρευτο θελουμε για τα 4 περιπου 100,00 το μηνα.

Απο εκει και περα θα συμφωνησω με την αγορα του σκυλου,δυσκολα θα του δωσει εκτροφεας σκυλο .... αλλα ποτε δεν ξερεις.
((( και αυτο που διαβαζω κατα καιρους,οτι ΜΟΝΟ μπορεις να πας να παρεις σκυλο απο το εξωτερικο -για να στο δωσει ο εκτροφεας- ειναι ψεμα ))))

Κατε με λοιπον,βαση αυτων που γραφεις ενα νεας γης ειναι καταλληλο για σενα,το θεμα ειναι αν εσυ εισαι καταλληλος για τις αναγκες του ( οι οποιες δεν ειναι πολλες ) αλλα λογο γρηγορης αναπτυξης μπορει να σου φανουν βουνο.

Ο πρωτος χρονος της ζωης του θελει προσοχη,οχι για το χαρακτηρα του ( αν καταφερεις να τον καταστρεψεις θα εισαι ''θεος'') αλλα για την υγεια του.
Αυτο ισχυει φυσικα και ολλες τις φυλες,αλλα κυριος για τις μεγαλοσωμες.

Αν θελεις να περασεις 10 ηρεμα χρονια ειναι η καλυτερη επιλογη :)

- εχεις και pm-

agello

Member
31 Μαρτίου 2011
13
0
ΜΕΛΙΣΣΙΑ
παντως για εκτροφεια εδω στην ελλαδα λιγο στο Internet που εψαξα εχει μονο ενα για σκυλους νεας γης το οποιο βρισκεται στα γιαννιτσα αλλα δεν ξερω ποσο καταλληλο ειναι πρεπει να το δω απο κοντα.μηπως ξερει κανενας κανενα αλλο η θα πρεπει να ψαξω στο εξωτερικο που πολυ φοβαμαι οτι αυτο θα γινει

7 Μαρτίου 2011
9
0
Καλησπέρα,καλό θα είναι να εξετάσεις και τον παράγοντα των υψηλών θερμοκρασιών της Αθήνας το καλοκαίρι

Varaderistas

Member
26 Απριλίου 2011
10
0
Καλησπέρα σε όλους,

Σήμερα έκανα εγγραφή στο forum καθώς πήρα τον δεύτερο σκύλο μου εχθές, ένα θυληκό κουτάβι Καυκάσου 30 ημερών. Θα κάνω μια μικρή παρένθεση και θα αναφέρω ότι έχω έναν ημίαιμο Καυκάσου αρσενικό 2 ετών, όμως, αυτό το σκυλί δεν έχει και πολλές ομοιότητες με τα άλλα της φυλής του, καθώς είναι φιλικός με όλο τον κόσμο, παιχνιδιάρης, με ισχυρή προσωπικότητα, εκπληκτικό χαρακτήρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο φύλακας, ρόλος που εξαρχής του είχε ανατεθεί, αλλά επειδή τον άφηνα στις αγκαλιές και τα χάδια γνωστών και φίλων, αυτός εκφυλίστικε...

Και εφτασα πλέον να αγοράζω μια θυληκιά, για τους εξής λόγους: θεωρώ τα συγκεκριμένα σκυλιά, φοβερούς φύλακες. Είναι ιδιαίτερα δοτικά στην οικογένειά τους, και παράλληλα διατηρούν τον χαρακτήρα τους, όσο ξέρω, ακέραιο και είναι πρόθυμα για την υπέρβαση αν διαισθανθούν ότι κινδυνεύει ο χώρος τους και τα άτομα που προστατεύουν. Οι δε θυληκές, είναι περισσότερο προβλέψιμες, υπάκουες και φιλικές προς το περιβάλλον (οικογένεια) που ζουν.

Πώς θα μπορέσω να εκπαιδεύσω το μωρό, παίρνοντας τα καλά του μεγάλου μου σκύλου (χαρακτήρα, προσωπικότητα),και αποφεύγοντας τα αρνητικά ή πιθανό εκφυλισμό της, ώστε αυτή να είναι όντως ένας καλός φύλακας; Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω μαζι της; Πρέπει να την κρατάω μακρυά από τον μεγαλύτερο σκύλο, ή δεν παίζει ρόλο;

Φυσικά, θα υπάρχουν ατελείωτες ώρες μαζί τους, αφού πιστεύω ότι όλοι εκπαιδευόμαστε από την αρχή στις νέες συνθήκες της παρέας μας (κάναμε τη μικρή μας αγέλη λίγο μεγαλύτερη), και όπως με τον μεγάλο σκύλο μου, θα υπάρχει πρόγραμμα "εκγύμνασης" και βόλτας καθημερινά, παρά το γεγονός ότι μένουμε σε κτήμα και θα μπορεί κάλλιστα μόνη της να έχει τον χώρο που χρειάζεται με τον άλλο για παιχνίδι, εκτόνωση, κλπ.

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το μήνυμα και απαντήσατε σε αυτό (προκαταβολικά)!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Καλησπέρα σε όλους,

Σήμερα έκανα εγγραφή στο forum καθώς πήρα τον δεύτερο σκύλο μου εχθές, ένα θυληκό κουτάβι Καυκάσου 30 ημερών. Θα κάνω μια μικρή παρένθεση και θα αναφέρω ότι έχω έναν ημίαιμο Καυκάσου αρσενικό 2 ετών, όμως, αυτό το σκυλί δεν έχει και πολλές ομοιότητες με τα άλλα της φυλής του, καθώς είναι φιλικός με όλο τον κόσμο, παιχνιδιάρης, με ισχυρή προσωπικότητα, εκπληκτικό χαρακτήρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο φύλακας, ρόλος που εξαρχής του είχε ανατεθεί, αλλά επειδή τον άφηνα στις αγκαλιές και τα χάδια γνωστών και φίλων, αυτός εκφυλίστικε...

Και εφτασα πλέον να αγοράζω μια θυληκιά, για τους εξής λόγους: θεωρώ τα συγκεκριμένα σκυλιά, φοβερούς φύλακες. Είναι ιδιαίτερα δοτικά στην οικογένειά τους, και παράλληλα διατηρούν τον χαρακτήρα τους, όσο ξέρω, ακέραιο και είναι πρόθυμα για την υπέρβαση αν διαισθανθούν ότι κινδυνεύει ο χώρος τους και τα άτομα που προστατεύουν. Οι δε θυληκές, είναι περισσότερο προβλέψιμες, υπάκουες και φιλικές προς το περιβάλλον (οικογένεια) που ζουν.

Πώς θα μπορέσω να εκπαιδεύσω το μωρό, παίρνοντας τα καλά του μεγάλου μου σκύλου (χαρακτήρα, προσωπικότητα),και αποφεύγοντας τα αρνητικά ή πιθανό εκφυλισμό της, ώστε αυτή να είναι όντως ένας καλός φύλακας; Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω μαζι της; Πρέπει να την κρατάω μακρυά από τον μεγαλύτερο σκύλο, ή δεν παίζει ρόλο;

Φυσικά, θα υπάρχουν ατελείωτες ώρες μαζί τους, αφού πιστεύω ότι όλοι εκπαιδευόμαστε από την αρχή στις νέες συνθήκες της παρέας μας (κάναμε τη μικρή μας αγέλη λίγο μεγαλύτερη), και όπως με τον μεγάλο σκύλο μου, θα υπάρχει πρόγραμμα "εκγύμνασης" και βόλτας καθημερινά, παρά το γεγονός ότι μένουμε σε κτήμα και θα μπορεί κάλλιστα μόνη της να έχει τον χώρο που χρειάζεται με τον άλλο για παιχνίδι, εκτόνωση, κλπ.

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το μήνυμα και απαντήσατε σε αυτό (προκαταβολικά)!
Φίλε Varaderistas ίσως θα ήταν προτιμότερο να κάνεις πρώτα μια δική σου παρουσίαση και των σκύλων σου σε ένα καινούργιο θέμα στην ενότητα Εμείς και τα σκυλιά μας, και αφού μάθεις από τους παλιότερους για ποιους λόγους ήταν λάθος που πήρες ένα κουτάβι τόσο μικρό από την τοκετοομάδα του, τότε θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ποιο αναλυτικά τις υπόλοιπες απορίες σου.

Varaderistas

Member
26 Απριλίου 2011
10
0
Φίλε Varaderistas ίσως θα ήταν προτιμότερο να κάνεις πρώτα μια δική σου παρουσίαση και των σκύλων σου σε ένα καινούργιο θέμα στην ενότητα Εμείς και τα σκυλιά μας, και αφού μάθεις από τους παλιότερους για ποιους λόγους ήταν λάθος που πήρες ένα κουτάβι τόσο μικρό από την τοκετοομάδα του, τότε θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ποιο αναλυτικά τις υπόλοιπες απορίες σου.
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?15494-Ηρακλής-και-Καρίνα&p=375435&viewfull=1#post375435

nikcaucasian

Member
25 Δεκεμβρίου 2012
7
0
Φίλε συνονόματε,πατριότη και κοντοχωριανέ:)
δεν έχω καμία πρόθεση να πιάσω από τα μούτρα ένα μέλος και ειδικά ένα νέο μέλος. Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι το λάθος να θεωρείτε ένας χώρος 120τ.μ ΑΠΛΑ για ένα τόσο μεγαλόσωμο σκύλο. Και τα Αγίου Βερνάρδου και οι Μεγάλοι Δανοί και τα Θιβετιανά Μαστίφ και όλα τα μεγαλόσωμα μπορούν να ζήσουν και στο ποιο μικρό διαμέρισμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άπλα για αυτές τις φυλές το να βολτάρουν σε 120 τ.μ..
ρε παιδια εχω παρατηρησει οτι οταν καποιος θελει να παρει ενα καυκασου του φερεστε τελειως κομπλεξικα π.χ. τι το θες το καυκασου, πρεπει να εχεις τεραστιο χωρο και αλλα...Δηλαδη μου δινετε να καταλαβω οτι ζηλευετε που δεν εχετε καυκασου..Λοιπον εγω με την οικογενεια μου ειχαμε καυκασου σαν πρωτο σκυλο χωρις καμια εμπειρια και το ειχαμε παρει απο πολυ γνωστο ελληνα εκτροφεα(μενω σε μονοκατοικια 250 τμ με άλλη τοση αυλη και το σκυλι ζουσε μεσα στο σπιτι μαζι μας σαν μελος της οικογενιας..Αυτο που εχω να πω εγω ειναι οτι δεν ειναι καθολου υπερκινητικα σκυλια οποτε απο την δικη μου εμπειρια μπορω να πω οτι και σε διαμερισμα μενει.Συμφωνω μαζι σας οτι ειναι παρα πολυ δυσκολοι χαρακτηρες και πρεπει να εισαι αφεντικο με πυγμη και χωρις φοβο γιατι θα σε δοκιμαζει συνεχεια μεχρι να πεθανει..Αρα εγω σκεφτομαι οτι αν εμεις σαν οικογενεια καταφεραμε (με δυσκολια) να ελεγχουμε εναν τοσο δυσκολο σκυλο τοτε μπορει ο καθενας αν βεβαια ειναι συνειδητοποιημένος οτι θα εχει χαρακτηρα σαν αφεντικο.....Το μονο σιγουρο ειναι οτι τωρα αν ξαναπαρουμε καυκασου ξερουμε ακριβως τι πρεπει να κανουμε καλυτερα