Η μεν τριχα πεφτει χωρίς προειδοποιηση ενω το μαλλι πρωτα θα μακρύνει και μετα θα πεσει, αν αυτο ρωτάς.και τελικά
τι είναι αυτό που κάνει το τρίχωμα μιάς φυλής να μαδάει και μιάς άλλης όχι?
Η μεν τριχα πεφτει χωρίς προειδοποιηση ενω το μαλλι πρωτα θα μακρύνει και μετα θα πεσει, αν αυτο ρωτάς.και τελικά
Σιγουρα ειναι θεμα ΔΝΑ- οπος λεει και η φιλη μας Lostris.και τελικά
Ουτε εγω εχω κανει stripping στο Scottie μου, οχι γιατι δεν ηξερα αλλα γιατι αποκλειεται να καθοταν τοσες ωρες το θηριο μου. Εδω στο κανονικο κουρεμα η κοπελα που τον παω αγανακτει να τον κανει καλα. Παντως η συγκεκριμενη που τον εχει αναλαβει κανει φοβερο κουρεμα westie και δεν μου μαδαει καθολου. Εχει σπουδασει groomer στην Αγγλια. Μονο στη βουρτσα που τον χτενιζω αφηνει μερικες τριχες.Δεν έχω κάνει ποτέ stripping στον Σπούκυ γιατί δεν το ήξερα. Τώρα που ρώτησα μου είπαν ότι αφού τον έχω κουρέψει με ψαλίδι δεν μπορώ να το κάνω. Ευτυχώς εξακολουθεί να μην μαδάει.
Πάντως το πρώτο βιντεάκι μόνο stripping δεν δείχνει. Εγώ είδα ξυριστική μηχανή στην πλάτη του ζώου, τον άφησε σχεδόν γυμνό, και η γούνα στα πλαϊνά κρεμόταν μέχρι κάτω.
Έχω δει από κοντά γουέστι που έχει κάνει stripping και δεν είχε καμία σχέση με αυτό. Αυτό το κούρεμα μοιάζει με παρκετέζα.
Αν πιάσει κόμπους το τριχωματάκι της δεν ξεμπερδεύεται με τίποτα !!!!Τα μαλτεζακι οταν χτενιζονται 2 φορες την ημερα (ετσι πρεπει) δεν μαδανε σχεδον καθολου! Αλλα θελουν περιποιηση. Αλλιως θα πιασει κομπουσ το τριχωματακι της κ θα σπαει ε και εκει θα μαδαει αλλα κ παλι οχι πολυ.
Στη χτένα πρέπει να βγαίνουν οι νεκρές τρίχες.... αν δεν βγαίνουν εκεί, δεν τις βρίσκεις κι' εσύ, που πάνε? μένουν επάνω στο σκυλάκι?Τιποτα. Ουτε στη χτενα.
Το westie με σωστό τρίχωμα, στριπαρισμένο και χτενισμένο στην ώρα του δεν μαδάει.
του κανετε αναισθησια πριν το χτενισετε?Κοιτα- εμεις εχουμε 3 γαλλικα- και ζουμε πια με το ρητω οτι " Τα πιο ακριβα ρουχα αξιζουν μονο, οταν εχουν και λιγες σκυλοτριχες επανω τους"!
Τα γαλλικα μαδανε! Και μαδανε και αρκετα!
Οι καναπεδες μας (τα ριχταρια δηλαδη) εχουν παντα ιχνοι σκυλων- τα σεντονια μας επισης.
Για το αυτοκινιτο δεν μιλαω καθολου- ο πλυντιριας καθε φορα που παω για "¨μεσα/εξω" παθαινει εγκεφαλικο- και μου συστυνει βιολογικο (που βεβαια δεν κανω- αφου σε μια εβδομαδα ετσι θα ειναι παλι)!
Οι τριχες των γαλλικων ειναι σκληρες και καρφονονται παντου και μετα βγαινουν δυσκολα.
Ακομα και στο ποδι μου εχει καρφωθει τριχα (κυκλοφορουσα ξυπολυτη το καλοκαιρη) προκαλοντας τρομερο πονο!!
Να πουμε επισης οτι μαδανε περισσοτερα την ανοιξη και φθηνοπορο και λιγοτερα τις αλλες εποχες.
Ειδικα τα σκυλια που τρωνε BARF. Η πρωτη μου σκυλα- πριν μπαρφαρει, μαδουσε ολο το χρονο αρκετα.
Μετα μονο δυο φορες το χρονο, αλλα τοτε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
Εμας δεν βοηθαει και καμια βουρτσα/χτενα,Furminator. Λιγο το Shedder , αλλα την καλητερη δουλεια πετυχαινω με "στριππινγκ".
Δηλ, αφαιρω της νεκρες τριχες με μαδημα με το χερι (ειμαι groomer!!).
Επισης να σημειωσεις, οτι τα ανοιχτοχρωμα σκυλια μαδανε περισσοτερο απο τα σκουρα!
Και για να παρεις και μια ιδεα για τι ποσοτητες μιλαμε, δες εδω (ανμοιξη, εποχη πολυ εντονου μαδηματος με ενα καλο "βουρτσισμα" με Shedder):