Ποια η διαφορά;

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Φυσικά και εάν επιθυμείς μπορείς και να επμιστευτείς αυτούς που σου τα λένε, μια και ζήτησες πληροφορίες απο παιδία και εγω έχω παψει να είμαι παιδί εδω και κάπιες δεκαετίες.
www.fci.be πας εκει και μετά πρότυπα φυλών, ομαδα 3 και κατεβάζεις το πρότυπο του γιορκι και τελειώνει εδώ απλά το θέμα

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Έχω ανοίξει ένα αντίστοιχο θεμάτάκι γιατί πολύ παίζει αυτή η απορία με τα Yorkies. H φυλή είναι μία. Δεν υπάρχουν υποδιαιρέσεις. Το μέγεθος από το πρότυπο όμως είναι ρευστό διότι υπάρχουν μόνο ανώτατα όρια και όχι κατώτατα. Με αποτέλεσμανα βλέπεις ιδιαίτερα μικρά σκυλάκια τα οποία οι σκυλέμποροι τα μοσχοπουλάνε ως κάτι το ιδιαίτερο...!! Δεδομένου πάντοτε ότι υπάρχουν ανενημέρωτα κορόιδα που θα σκάσουν του κόσμου τα λεφτά για να έχουν ένα τέτοιο σκυλάκι.
Προσωπικά τα λεγόμενα teacup Yorkies, που δεν ειναι υποδιαίρεση αλλά απλά χαρακτηρισμός για ιδιαίτερα μικρά σκυλάκια.. θεωρώ ότι έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας εξαιτίας της ανεξέλεγκτης και κακή επιλεκτικής αναπαραγωγής, που δε σκοπεύει στην ποιόητα αλλά το μέγεθος ανεξαρτήτως προβλημάτων.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ούτε εγώ δεν το γνώριζα παλαιότερα.

Μάλιστα μια γνωστή είχε ένα "teacup τσιουάουα" όπως έλεγε, το οποίο ήταν υπερβολικά μικροσκοπικό,
βέβαια κι εγώ δεν γνώριζα το κανονικό μέγεθος τους, διότι δεν είχα ασχοληθεί με μικρόσωμες φυλές.

Το σκυλάκι πέθανε απ'ότι έμαθα.
:(

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Ναι, sofouli μου, αυτή είναι η κάτληξη των περισσότερων... το μικρότερο σκυλάκι στον κόσμο ήταν ένα Yorkie το οποίο δεν κατάφερε να ζήσει παραπάνω από δύο χρόνια.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Γνώριζα ένα υπερβολικά μικρό τσιουάουα που σκοτώθηκε όταν το πάτησε κατά λάθος ο φίλος της ιδιοκτήτριάς του - η οποία δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει και να δεχτεί το πομεράνιαν που της κουβάλησαν πάραυτα μετά την τραγωδία για να τη βοηθήσουν να ηρεμήσει.