Πνίχτης Εκπαίδευσης

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παναγιωτη, αυτο το θεωρουμε πλεον τοσο δεδομενο που δεν το αναφερουμε κάν! Λαθος μας βεβαια, οπότε πολυ σωστη η διευκρινιση σου.

mpe

Member
17 Ιανουαρίου 2011
8
0
τι σκύλο έχεις? βασικό...
για δέσιμο σε σταθερό σημείο ένα καλό δερμάτινο περιλαίμιο

Προνγκ για δέσιμο σε σταθερό σημείο??? απαπαπαπαπαπα
Γερμανικο Ποιμενικο εχω. Οχι προνγκ για δεσιμο αλλα αλυσιδα τσοκ κολλαρ αν δεν κανω λαθος ετσι λεγετε

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Εγώ χρησιμοποιώ πνίχτη για περιλαίμιο γιατί ότι άλλο έχω φορέσει δεν έχει αντέξει σε πίεση!
Ή δεν θα αντέξει στην πίεση ή θα "κόβει" την τρίχα γύρω από το λαιμό!

Αν φορέσεις πνίχτης στην θέση "0" και όχι στην θέση "9" τότε πιο το πρόβλημα?

Εγώ χρησιμοποιώ τέτοιον πνίχτη στην θέση πάντα "0" και δεν έχει τύχει να σπάσει ποτέ παρά τα τόσα κιλά!

Από περιλαίμια έχω 2 τέτοιους πνίχτες και ένα δερμάτινο!Αυτά!
Ο χρηστης που ανεφερε το 9 ξερει πολυ καλα την τοποθετηση του.
Μπορει να χρησιμοποιει τον αριθμητικο κωδικα και οχι τον γραμματικο.
Εξαλλου, αν πας και δεις το Ρ απο την ουρά του σκυλου, ειναι 9. Αν το δεις απο την μυτη ειναι Ρ.
Απλά την ωρα που του τον βαζεις, πρεπει να βλεπεις υποτιθεται Ρ, εφοσον καθεσαι μπροστα απο τον σκυλο.
Η φωτογραφία δείχνει το λάθος.

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Μην με παρεξηγήσετε αλλά πρέπει κάποιος να πει και την αντίθετη άποψη. Βλέπω ότι και να γίνεται είναι μόνιμα η ίδια ατάκα "να πας σε έναν καλό εκπαιδευτή". Αρχικά πρέπει να οριστεί ποιος είναι καλός μια που το καλός για τον καθένα είναι τελείως διαφορετικό. Κατα δεύτερο, δεν μπορεί να διαβάζω τόσο συχνά τελευταία (σημείωση τα σκυλιά γενικά έχουν "μαλακώσει" πολύ απο ποιο παλιά) πως θα πάνε το σκυλί βόλτα.

Πρέπει να υπάρχει μια σοβαρότητα. Δεν μπορείς κύριε να ξεκινάς πρώτο σκυλί με ένα ΓΠ ή ένα Ντόμπερμαν και μετά να μην μπορείς να το πας βόλτα. Δεν είναι σκύλος για γυναίκες 30 κιλών ούτε για άνδρες μαλακούς σε χαρακτήρα. Κάπου πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αμα δεν μπορείς να το πας βόλτα πως θα το κρατήσεις αύριο άμα γίνει μια στραβή;

Υπόψην ο πνίκτης δεν είναι για βόλτα κανονικά. Είναι εργαλείο. Και δεν πρέπει να προτίνετε σε νέους την χρήση του έτσι απλα

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
η λυση ειναι μια..δερματινο κολαρο ειτε βολτα ειναι ειτε σταθερο σημειο ειτε πτωση με αλεξιπτωτο:Ρ απο πρωτο χερι..και δεν τραβαει κ τοσο πολυ..φοναξε του κ λιγο δεν παθαινει τιποτα!!

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Επίσης υπάρχει και το ενδεχόμενο να τον συνηθίσει .Τι εννοώ με αυτό . Αν δεν του μάθεις όταν πας κοντά του να μην πηδάει με φόρα πάνω σου ,ατσούμπαλα ,χωρίς να σκέφτεται να μην σε ρίξει,όταν βλεπει γάτα και ενώ εσύ του λες μη , να μην σταματάει και γενικότερα δεν έχει μια ορισμένη πιθαρχεία (όπως την εννοει ο καθένας ) ο σκύλος σου θα είναι επικήνδυνος και ας είναι η πιο καλάγαθη ψυχή στον πλανήτη .Κρίμα για τον σκύλο σου και όποιον τον πλησιάσει και όχι για εσένα .Λέω πχ μπορεί κάποια στιγμη να κάνεις παιδιά και ο μικρός σου γιος να πάει να τον χαιδέψει χωρίς να προλάβεις εσύ να τον τραβήξεις από μακρυά του .Μια ατσούμπαλη κίνηση από ένα μεγαλώσομο σκύλο μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά .Μπορεί ο σκύλος για κάποιον λόγο να πρέπει να αλλάξει χέρια .Θα του είναι πολύ δύσκολο και πάλι με τέτοια συμπεριφορά .Λέω απλά κάποιος λόγους ,όχι οτι θα συμβούν αλλά ποτέ δεν ξέρεις .Προσπάθησε με εκπαίδευση να τον "ηρεμήσεις" ,να σε υπακούει και να του επιβάλεσαι με την παρουσία σου και μόνο .Δυστυχώς τα μεγαλόσωμα σκυλια θέλουν προσοχή μεγαλύτερη λόγο όγκου .Προσέγγισε τον με ηρεμία και χαλάρωσέ τον με την φωνή σου ,με τις κινήσεις σου και γενικότερα μην τον στρεσσάρεις ,για αρχή .Σκέψου καλά πώς τον θές , γιατί τον θες και για πόσο τον θες .Επένδυσε στην βελτίωση της μεταξύ σας σχέσης .Καλή τύχη !

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το θέμα μας εδώ είναι...

1) Η ανθεκτικότητα του πνίχτη?
2) Η ανθεκτικότητα του πνίχτη σε συνδυασμό με την βαρβαρότητα της χρήσης του?
3) Η εκπαίδευση του σκύλου σκέτο?
4) Η εκπαίδευση του σκύλου με πνίχτη?

Περιμένω να μας απαντήσει ο φίλος μας για να συνεχιστεί η κουβέντα...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να κάθεται και να περπατάει ο σκύλος δίπλα σου υπάρχει και άλλος τρόπος πριν από τον πνίχτη!

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Ας σβηστεί το μύνημα μου παραπάνω από κάποιον moderator μιας και είναι εκτός , και αυτό που γράφω τώρα για να μην πιάνει χώρο .Ευχαριστώ!

mpe

Member
17 Ιανουαρίου 2011
8
0
Το θέμα μας εδώ είναι...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να κάθεται και να περπατάει ο σκύλος δίπλα σου υπάρχει και άλλος τρόπος πριν από τον πνίχτη!
Γενικα η γνωμη σας για ολα τα παραπανω! παντως το post το εκανα για την χρηση του πνιχτη στην εκπαιδευση του σκυλου.
Το απογευμα την εβγαλα χωρις πνιχτη, με περιλαιμιο, παρατηρησα οτι ηταν πιο ανυπακουη (γενικα χρησιμοποιω και περιλαιμιο και πνιχτη) για να σας δωσω να καταλαβαιτε το μεγαλο μου προβλημα δεν ειναι τοσο το να περπαταει διπλα μου γενικα πλεον ειναι αρκετα υπακουη. Οχι ομως οταν βλεπει γατα. Τοτε τις περισσοτερες φορες δεν την σταματαει τιποτα και για αρκετα λεπτα μετα ειναι πολυ ανησυχη και ψαχνεται!

mpe

Member
17 Ιανουαρίου 2011
8
0
Το θέμα μας εδώ είναι...

Το post το εβαλα για να μαθω τη γνωμη σας για τον πνιχτη πανω στην εκπαιδευση. Γενικα καθε γνωμη ειναι ευπροσδεκτη σε μενα.
Το σημαντικο προβλημα μου ειναι οχι το να περπαταει διπλα μου αυτο σιγα σιγα το εχουμε καταφερει βεβαια θελει δουλεια ακομα. Το μεγαλο προβλημα ειναι με τις γατες, τις περισσοτερες φορες δεν την σταματαει τιποτα ουτε πνιχτης ουτε περιλαιμιο ουτε φωνη και μετα για αρκετα λεπτα ειναι πολυ ανησυχη και ετσι δεν περπαταει και διπλα μου και τα σχετικα. Δεν μπορω να την επαναφερω αμεσα δλδ. Τωρα οσο αφορα τον πνιχτη δεν τον χρησιμοποιω συνεχεια στην εκπαιδευση, χρησιμοποιω και περιλαιμιο ομως με το περιλαιμιο ειναι λιγοτερο αποτελεσματικη. Το πως να χρησιμοποιω πνιχτη μου το εχει δειξει εκπαιδευτης μαζι με καποια τιπς και εντολες που μπορω να χρησιμοποιω στην εκπαιδευση (κατσε, μεινε, να μην τρωει απο κατω και τετοια)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
φιλτατε το προβλημα σου θα λυθει καθαρα με την ανασχοληση σου με την σκυλιτσα... στο βαθμο που θα την εκπαιδευσεις...
αν σημερα το προβλημα σου ειναι με την γατα, αυριο μπορει να ειναι με τα μηχανακια και παει λεγοντας...\αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν επικεντρωνεσαι καθε φορα σε ενα προβλημα παντα θα ερχεται το επομενο
πρεπει να τοκοιταξεις λιγο σφαιρικα το ζητημα και να αποκτησεις πληρη ελεγχο της σκυλιτσας ετσι ωστε να εισαι το εφεντικο και ταυτοχρονα το κεντρο του κοσμου γι ατην..
δυστυχως αυτο δεν λυνεται με μερικα τιπσ εντολων. αλλα με πληρη βασικη εκπαιδευση υπακοης...
που σημαινει οτι πρεπει να αρχισεις απο την αρχη... να μαθει να εκτελει σωστα και οταν πρεπει και οπως πρεπει καθε εντολη.... να περπαταει διπλα σου οχι μερικες φορες αλλα συνεχεια.... οταν εσυ θελεις.... κι οχι οταν δεν υπαρχει γατα....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αν το 6 ήταν 9 .....

ευχαριστώ που επιμείνατε να εξηγήσετε το σωστό φόρεμα του αλυσιδοπνίχτη το οποίο αν κατάλαβα καλά είναι

όταν είσαι μπροστά απο τον σκύλο έτοιμος να του το φορέσεις ο πνίχτης πρέπει να σχηματίζει ένα P ,έχοντας πάντα κατα νού ότι ο σκύλος περπατάει αριστερά μας

mpe

Member
17 Ιανουαρίου 2011
8
0
GRDANE εχεις δικιο. Αυτο προσπαθω να κανω αλλα χρειαζεται υπομονη επιμονη και χρονο. Βλεπω βελτιωση καθημερινα αλλα ειναι και φορες που μου τα χαλαει αρκετα. Αρα κατα πασα πιθανοτητα κατι δεν κανω σωστα.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
κοκονοπατέρα,
για να χρησιμοποιήσω ως μοντέλα τα σκυλούνια μας,
(υποθέτωντας πάντα ότι ο σκύλος είναι εκπαιδευμένος να περπατάει αριστερά μας)
Εδώ ο πνίχτης είναι φορεμένος λάθος

Εδώ είναι σωστά

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ο πνιχτης που φοραει το dogo κανονικα δεν ειναι για μακρυτριχα?... οχι οτι δεν κανει την ιδια δουλεια.. αλλα για να επιβεβαιωσω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97