Πληροφορίες για τσιουάουα!!

KatiaB89I

New Member
12 Ιουνίου 2011
3
0
Χαιρετώ όλη την σκυλοπαρέα.Ονομάζομαι Κάτια και δεν έχω αποκτήσει σκυλάκι ακόμα.Λοιπόν έχω διαβάσει περί petshop και puppy mills και εννοείται οτι δεν πρόκειται να τα υποστήριζα ποτέ.Στο διαταύτα τώρα..ενδιαφέρομαι για τσιουάουα.Πριν αρχίσω να ψάχνω για εκτοφεία στο εξωτερικό(απ'ότι ξέρω δεν υπάρχουν στην Ελλάδα) θα ήθελα να μάθω κάποιες πληροφορίες γι'αυτα. .Έχω διαβάσει κάποια πράγματα στον γούγλι αλλα θα ήθελα να μου πείτε και σεις ότι γνωρίζετε για αυτήν την αξιολάτρευτη ράτσα και αν είναι κάποια μέλη του φόρουμ ιδιοκτήτες τσιουάουα να μου πουν πως είναι η συμβίωση μαζί τους.Κάποια χαρακτηριστικά, ασθένεις,ιδιοτροπίες κ.τ.λ.
Αυτά :)

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
ψαξε και εδω θα βρεις αυθονες αναφορες, σαφως και υπάρχουν κάτοχοι εδω, το εξωτερικό ειναι μια λύση , αλλα χωρίς γνωριμίες και συστάσεις δεν ειναι και το πιο απλό, αλλά και εδω έχουμε κάπια άριστα δειγματα, μάλιστα αυτό το διάστημα άριστο δείγμα που είναι Ελληνικής ιδιοκτησίας βρίσκεται στην Αγγλία σε γνωστότατο εκτροφέα για να δειχθεί εκεί, όπου και ο συναγωνισμός είναι τεράστιος, ξέρεις αυτές της πληροφορίες αν δεν ασχολείσαι και δεν είσαι μέσα σε εκθέσεις , δεν θα τις βρείς χωρίς να ψάξεις, κανε λιγη προσπάθεια, ελα σε μια έκθεση μορφολογίας, και βέβαια όχι για απλή βόλτα, αλλα για ουσιαστικό ψάξιμο.

KatiaB89I

New Member
12 Ιουνίου 2011
3
0
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Έψαξα και στο φόρουμ, βρήκα κάποιες πληροφορίες. Πότε γίνονται εκθέσεις;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Τα τσιουάουα είναι εξαιρετικά σκυλιά απο πολλές απόψεις κατα τη γνώμη μου!
Το μόνο "αρνητικό" είναι το μέγεθός τους, αφού είναι τόσο μικροσκοπικά που πολλοί ξεχνάνε ότι είναι κι αυτά σκυλάκια και τους συμπεριφέροναται σαν παιχνίδια ή σαν μωράκια όλη την ώρα, με αποτέλεσμα πολύ συχνά να συναντάμε κακομαθημένα και κακότροπα τσιουάουα που γαυγίζουν και δαγκώνουν όλη την ώρα, που σπανίως πατάνε χώμα,γρασίδι,άσφαλτο κλπ.
Όταν λοιπόν με το καλό αποκτήσεις το σκυλάκι σου προσπάθησε να μην ξεχνάς ότι είναι ΣΚΥΛΙ και να του φέρεσαι αναλόγως. Τότε θα είστε και οι 2 πολύ πιο ευτυχισμένοι :)

Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα τσιουάουα, τον Αρούλη μας 4 χρονών περίπου και πιο πριν είχαμε την Ήρα που μας άφησε στα 17+ χρόνια. Επειδή ούτε η Ήρα ούτε ο Άρης είναι απο εκτροφείο, κανένα από τα 2 δεν είναι τυπικό δείγμα της φυλής οπότε ότι και να σου πω για χαρακτήρα και υγεία δε νομίζω να σε βοηθήσει.

Διάβασε το πρότυπο της φυλής, είναι χρήσιμο :)

ΥΓ: το μέλος theogoniakennel ξέρει πολλά για τη φυλή αυτή (ΚΑΙ για αυτή :D) οπότε δώσε βάση σε αυτά που λέει

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
μαθε για τη φυλή, ειναι μικρου μεγεθους σκυλιά αλλά ειναι σκυλιά, συνηθως ειναι γαυγισιαρικα,μπορεί να είναι και δυσκολα στο φαί, θέλουν αγγαλιά, όπως και όλα τα μικρόσωμα, θα δεις τρίχα στο σπίτι, μη σου πω περισότερη στα κοντότριχα. Τωρα για το που θα βρείς αυτό τακτοποιείται, σου είπα ιδη οτι μια ελληνικής ιδιοκτησίας ζευγάρωσε στο εξωτερικό , ειναι μακρίτριχη, απο το εξωτερικό υπάρχουν αυθονες λύσεις, μπορείς και να ψαξεις, μη πας στο google, εκει δεν βρίσκεις τίποτα, αποτελέσματα εκθέσεων βλέπε, δες φωτογραφίες , τι σου αρέσει, και μετά στις σελίδες εκτροφείων, δες πχ τα απορελέσματα των crufts, η δες τα αποτελέσματα αρχές του άλλου μηνος στο παγκόσμιο στο Παρίσι, εκει που έχει τις περισότερες συμμετοχες απο όλο τον κόσμο, σκέψου πχ ότι σκύλος που θα δεις στα αποτελέσματα του φετινου crufts ηταν στις 3 τελευτέες εκθέσεις εδω στην Ελλάδα, και θα τον είχες δει ζωντανό, η λάρα κουκλάρα νομίζω τον πήρε και αγγαλιά, όρεξη και αγάπη για αυτό που θέλεις να έχεις, διάθεση για μάθηση, και το κυριότερο να περάσεις τα test κοπόσεως που θα σε υποβάλουν πραγματικοί εκτροφείς για να σου εμπιστευτούνε σκύλο, γιατί πίστεψε με δεν πάς σε πραγματικό εκτροφέα με λευτά στο χέρι και φεύγεις με σκύλο. Τα άλλα βρίσκονται

Last edited:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Μα τι καλό σκυλάκι είναι αυτό :love: όλο φιλάκια στη μύτη μου έδινε!!!! Απίθανος*agapoylas**agapoylas*