Πληροφορίες για κυνηγοσκυλίτσα; Ονόματι Ζουζού

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Καλημερα σας! τις τελευταιες 2 μερες πηγα στο ΣΠΑΣ ΒΥΡΩΝΑ για να βοηθαω με τα σκυλακια και μιας και ειναι βουνο να εχω και τον Τζερακο βολτα ο οποιος φανικε να τα βρισκει με τον Prince.
στην φιλοζωηκη ομως μια ψυχουλα ονοματη Ζουζου μου εκλεψε την καρδουλα σινεχεια κουναει την ουριτσα της και τραβαει για να ερθει κοντα σου να σε χαιδεψει θελω να ψισω τους δικους μου μηπως με αφισουν να την παρω δεν λεω λιγο ζορικο το βλεπω αλλα ειμαι συγουρη πως θα αλαξουν γνωμη εστω και μετα απο μερικους μηνες.

Λιπον η Ζουζου ειναι μια κυνιγιαρα 5-7 ετων μικροσωμη με μεσαιου μεγεθους υγειεστατη εξεραιτικα ζωηρουλα και αγαπησιαρα. αυτα γνωριζω οσο αφωρα την Ζουζου και απο αυτα που εχω δει σημερα θα ξαναπαω :D το προβλιμα ειναι πως δεν εχω ιδεα απο τετιου ειδους σκυλια και το ενοω καμια ιδεα. Γιαυτο ζηταω την βοηθεια σας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.123
Καταρχάς μπράβο σου, που σκέφτηκες να πας στην φιλοζωική να βοηθάς. Θα έπρεπε να το κάνουν πολλά παιδιά σαν εσένα, για να βλέπουν από κοντά και αυτή την όψη του νομίσματος. Κατά δεύτερον, στην φιλοζωική δεν μπορούν να σε πληροφορήσουν για τον χαρακτήρα της συγκεκριμένης σκυλίτσας; Κατά τρίτον, θα πρέπει να σκεφτείς τα επιπλέον έξοδα ε; Δεν θα είναι ακριβώς διπλά, αλλά όσο να ΄ναι, ανεβαίνει το κόστος. Τώρα που έχεις τον Τζέρυ, έχεις πλέον μια άποψη των εξόδων. Και τέλος, επειδή όντως θα πέφτει βαρύ στους δικούς σου, ένα δεύτερο σκυλί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μπορείς να ζητήσεις να την φιλοξενήσεις για λίγο καιρό ή μέχρι να βρει σπίτι.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
το ειχα σκευτει για φιλοξενια για να μαθει και ο Τζερυ μαζι της. αμα την παρω για μονιμα θα ειναι μετα απο μερικους μηνες για το λογο του οτι θελει λιγο δουλεια να δεθει μαζι μου και με τον Τζερυ γιατι ειναι πραγματικα πολυ ζωηρη και αμα την φερω τωρα σπιτι θα με βγαλουν μαζι με αυτην εξω(μεταφωρικα) :p οσο αφωρα το κοστος επειδη θα αρχισω δουλεια πηστευω θα μπορεσω να τα βολεψω. και με το που τελειωσω με τις εξετασεις του Τζερυ που προηγητε για μενα θα μαζευω και για την μικρη ωστε οταν θα τους μηλισω για αυτην να μην παθουν εγκεφαλικο. καλα ο πατερας μου δεν θα εχει προβλημα η μανα μου θα το εχει. ειδη αφριζει οταν παιζουμε με τον Τζερυ και ανεβαινουμε πανω απο κρεβατια καναπεδες και λιπα ποσο μαλον με την Ζουζου που ειναι το ακρος αντιθετο του Τζερυ σε ζωηραδα. πρωτου αρχισω να κανω σχεδια μαζι της θα φροντισω να εχω καλημενα τα κενα και να μπορεσω τα οχι των γονιων μου να τα κανω ναι οπως και με τον Τζερυ. Σημερα θα παω να την βολταρω στο βουνω την μικρη σε λιγακι. και θα σας φερω φωτος τραβιγμενες απο μενα :p σας ευχαριστω πολυ Κ. Μαρια για τις συμβουλες :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.123
Παρακαλώ κα.Νταβίνα :)
Και η μαμά σας έχει δίκιο. Δεν χρειάζεται να σκαρφαλώνει ο μαλλιαρός στα κρεβάτια και τους καναπέδες. Τα κυνηγητά σας, μπορείτε να τα κάνετε και στην αυλή.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Βρε Νταβίνα τι να σου πω χαίρομαι που σε γνώρισα έστω και μέσω ενός φόρουμ . Μακάρι πιο πολλά νέα παιδιά να σου μοιάζουν στην υπευθυνότητά σου και στην καλοσύνη σου.
Η Ζουζού είναι πολύ όμορφη και δεν έχω να σου δώσω συμβουλές, το χειρίζεσαι ήδη πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Παρακαλώ κα.Νταβίνα :)
Και η μαμά σας έχει δίκιο. Δεν χρειάζεται να σκαρφαλώνει ο μαλλιαρός στα κρεβάτια και τους καναπέδες. Τα κυνηγητά σας, μπορείτε να τα κάνετε και στην αυλή.
στην αυλη μπαα κυπουρευουμε :p τον πιανει μανια να σκαυει εκει ε καλα της περναει οταν τα καθαρισω και τα κανω οπως πριν :p

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Kyveli σας ευχαριστω πολυ. πριν λιγο γυρισαμε γιατι πηγα με μια φιλη μου γιατι μονη μου ειναι πολυ δυσκολο να της βαλω το λουρι και να την βγαλω βολτα αλλα μαλλον αυτη με παει βολτα :p τραβαει απιστευτα και ειναι απιστευτα παιχνιδιαρα καταφερα για μερικα δευτερολεπτα να την κρατησω ηρεμη και την πασσαρα λιγο στην φιλη μου για να την βγαλω φωτογραφια. μονο που δεν βρισκω τον ανταπτορα για να τα περασω στο pc απο το κινητο αλλα με το που το βρω θα τις ανεβασω. απο κει και περα δεν μπορουσα να την πιασω αλλες φωτο γιατι δεν καθεται σε μια θεση :p αλλα λογικο ειναι δεν μπορει να βγαινει τις σωστες ωρες βολτα γιατι ειναι πολλα τα σκυλακια. παντος ηταν πολυ ωραια βγαλαμε βολτα και την Λουσι μια 11χρονη τα αλλα δεν το ρισκαρουμε οταν ημαστε μονες μας για το λογο του οτι ειναι ποιο μεγαλα και τραβανε πολυ και μην εχουμε ατυχηματα οπως να χαλασει το λουρι και μετα να τρεχουν στην κατεχακη και συμβει τιποτα. παντος η Ζουζου ειναι συγουρα μια ζουζου :D

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Επειδη λοιπον και εγω εχω μια κυνηγοσκυλιτσα στην ιδια ηλικια με την Ζουζου απο καταφυγιο θα σου πω οτι αν και οταν την παρετε σπιτι σας ειτε για μονιμα ειτε για φιλοξενια τον πρωτο διαστημα θα σε παει αυτη βολτα. Οταν θα μπει σε προγραμμα σταθερων βολτων τοτε θα αρχισει να ηρεμει λιγουλακι και θα μπορεις να την εκπαιδευσεις για να περπατατε κανονικα. Απλα εχε στο νου σου οτι επειδη ειναι και καποιας ηλικιας με αγνωστο παρελθον θελει πολυ υπομονη, προσπαθεια και χρονο μεχρι να μαθει να περπαταει κανονικα.
Κατα τα αλλα η δικια μου ανα 30 ποντους θελει να σταματαει και να μυριζει. Ουσιαστικα δεν περπαταμε σνιφαρουμε το εδαφος!
Στις πρωτες βολτες εκανε κατι σπαμωδικα του τυπου ειμασταν απο την αριστερη πλευρα του δρομου και ξαφνικα τραβουσε αποτομα και με πολυ δυναμη για να παει απο την αλλη μερια επειδη κατι ειχε τραβηξει την προσοχη της μυτης της.
Δεν ξερω ποσα κιλα ειναι η μικρη και ποσο γεροδεμενη εισαι εσυ αλλα εμεις που η μικραν ειναι 17 κιλα και εγω δεν ειμαι και μικροσωμη σε αυτα τα αποτομα πεταγματα τα εβρισκα σκουρα και ας ημουν συνεχως στην τσιτα.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου ιο μαρια. ηταν πραγματικα πολυ χρησιμες και οντος αυτα που λες ειναι αληθεια δεν την παω εγω βολτα αλλα αυτη εμενα :p σημερα που πηγα παλι την ειχα μαζι με τον Τζερυ καλα δεν ξερω γιατι αλλα ταιριαξανε αμεσος αυτοι οι δυο και δεν το συνιθιζει ο Τζερυ κατι τετιο και χαιρομαι πολυ. καθοντουσαν μαζι και ο Τζερυ την ακολουθουσε ισως και λογο ηλικιας του οτι ειναι 3 χρονακια μεγαλητερη του. παντος μεχρη τωρα τα πραγματα διχνουν πολυ καλα. :D

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
εισαι φουλ και δεν μπορεις να λαβεις πμ
αλλα στα λεω εδω νο προμπλεμ

Τα δικα σου φαινεται να ειναι οκ μαζι αλλα ειναι διαφορετικο να ειναι διπλα διπλα σε ουδετερο περιβαλλον για συγκεκριμενη ωρα με τους οδηγους τους και εσας και ειναι διαφορετικο οταν θα ερθει η νεαρα στο σπιτι (που ειναι ο χωρος του νεαρου) για να μεινει. Το καλο ειναι οτι ειναι και τα 2 ενηλικα και εχουν δειξει τον χαρακτηρα τους αλλα και παλι θελει προσοχη και αυστηρη επιβλεψη μεχρι να δειτε ποσο αρμονικα μπορουν να συμβιωσουν.
Πιστευω οτι θα τα πανε καλα. Αλλα κρατα και μια πισινη για να μην απογοητευτεις αν δεν.

Αυτα τα 15 κιλα οταν αποφασισουν εκει που περπατατε να στριψουν 180 μοιρες αποτομα και να τρεξουν (ή εστω να προσπαθησουν) προς κατι που θελουν να μυρισουν πιστεψε με δεν ειναι καθολου λιγα.

Απλα θα χρειαστουν πολλα σταματα ξεκινα στις βολτες μεχρι να καταλαβει οτι δεν εισαι ελκυθρο. Γιατι στο δασος οκ αντε και πες οτι δεν υπαρχει προβλημα. Στον δρομο ομως ειναι επικινδυνο γιατι μπορει να πεταχτει μπροστα απο κανα αμαξι.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
εζησα και την αποτομη αλαγη κατευθυνσης xD και σβουρες γυρο απο τα ποδια στο βουνο μια χαρα την κραταω αλλα στο δρομο συγουρα ειναι επικυνδινο εδβ επειδη ειναι πιο μικρη απο τον Τζερυ σε μεγεθος ειχε μπει κατω απο τα ποδια του και μπερδευτικα τα λουρια και αυτη τρελη χαρα με το που παω να τα ξεμπερδεψω αναιβενει πανω μου για φιλακια. οσο αφωρα στο θεμα του τραβιγματος θελει πολυ δουλεια. εκει που θα ηρεμισει για λιγο θα αρχισει ξαφνικα να τραβαει για να παει εκει που θελει με τη μυτη στο εδαφος παντα xD