1) ...να είμαι ειλικρινείς δεν έχω δει ομορφότερο και εντυπωσιακότερο σκυλί απο κοντά. Ο φίλος μου λέει ότι είναι και καλός φύλακας, ατρόμητο σκυλί (προς σκυλιά και ανθρώπους) και πιστός...
2) ...Επειδή σε κάποια websides είδα ότι θεωρούνται "δύσκολα" σκυλιά, θα ήθελα την γνώμη σας...
Φίλε
komninos,
Αφού σου ευχηθώ καλωσόρισες!
1) Θα συμφωνήσω μαζί σου: Σε όσους αρέσουν οι μεγαλόσωμες φυλές και οι φυλές φύλαξης.. και όχι μόνο... το Αμερικανικό Ακίτα είναι πανέμορφο, εντυπωσιακό, επιβλητικό!!!
Και πιστό!
Οσο για το "ατρόμητο", έτσι, για να αρχίσεις να βλέπεις τα πράγματα με πιο έμπειρο μάτι, ο εκτροφέας του δικού μου κουταβιού με είχε διορθώσει προ μηνών: "Εννοείς, μάλλον,
θαρραλέο σκυλί... γιατί, το
ατρόμητο σκυλί, στις πραγματικές συνθήκες εργασίας του, είναι ένα
νεκρό σκυλί"... και, για να βάλω και το "κερασάκι στην τούρτα",
σε κάθε φυλή, κάποιο άτομο (σκύλος) μπορεί να "βγει" θαρραλέο και κάποιο άλλο όχι...
2) Αν και ήδη μίλησαν οι πιο έμπειροι, το Αμερικανικό Ακίτα είναι δύσκολο σκυλί, μιάς και είναι σκληροτράχηλο, έχει αρκετά ανεξάρτητο χαρακτήρα και δεν ανήκει στις λεγόμενες "εκπαιδεύσιμες" φυλές...
...Ίδιο σκεπτικό έχω και με τις συντρόφους φίλε Grifos...
Αν και έχει περάσει, ανεπιστρεπτί, η εποχή των one-night stands... μπορώ να σου πω ότι ξεχνάς κάτι νομοτελειακό:
Με τις ανθρώπινες συντρόφους, σαφώς και θα παρακινηθείς, αρχικά από το "όμορφο και εντυπωσιακό" πακέτο... αλλά, αν, στη συνέχεια, σε χαλάσουν κάποια πράγματα, μπορείς κάλλιστα να πεις "μωρό μου, δεν νομίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε, σου ταιριάζει κάποιος άλλος, καλύτερος από μένα"...
Στο σκυλάκι, όμως, τι θα μπορέσεις να πεις όταν αρχίσουν τα "όργανα"? Οταν μετανιώσεις?
...Κανένας δεν θα ασχολείται με το σκυλί εκτός απο εμένα. Γιατί δυσκολεύει το πράγμα?
Για σκύλο
κάθε φυλής... αυτό που λες, θα προκαλέσει πολλά προβλήματα... στο σκύλο και σε σας...
Αυτό που περιγράφεις, είναι η απαρχή της "εκπαίδευσης" του sentry dog (του
μαντρόσκυλου)...
...Μετά απο ψάξιμο εδώ και ένα μήνα, δεν είχα βρει πιο όμορφο και μεγαλοπρεπές σκυλί. Και μου έλεγαν ότι κάνει και για φύλακας...
...Ο ένας μήνας είναι
πάρα πολύ λίγο χρονικό διάστημα για την έρευνά σου... όμως, είναι μιά καλή αρχή...
Ψάξε πολύ και ψάξε εντατικά... και ξαναψάξε!!! Ταπεινή μου άποψη...
Και, ναι, το Αμερικανικό Ακίτα κάνει
και για φύλακας, δεν σου έλεγαν λάθος...