Πινσεράκια. Please λίγη βοήθεια

lilDayDreamer

Member
13 Αυγούστου 2011
18
0
Γεια χαρα! Νεο μελος
Ψάχνομαι αρκετά εδώ και αρκετούς μήνες για ενα μικρόσωμο σκύλο και κατέληξα οτί θα ήθελα ενα πινσεράκι. Περνώντας λοιπόν απο ένα μικρο pet-shop στο Χαλανδρι είδα στην βιτρίνα 3 μικρά κουταβάκια μινι πινσερ (τα μοναδικά σκυλάκια στο μαγαζί). Έκανα μια μικρη έρευνα όμως και διάβασα απαίσια πράγματα για τα pet-shop και τώρα είμαι σε δίλλημα. Έχω ειλικρινά ερωτευτεί την μικρούλα που είδα στο μαγαζί όμως δεν ξέρω αν είναι σωστή επιλογή. Άσε που και η τιμή είναι αρκετά ακριβή και δυστηχως όσο πολύ και αν θέλω το σκυλάκι θα δυσκολευτώ για να λέμε την αληθεία. Αν είναι όντως τόσο απαίσια τα pet-shop πως μπορώ να βρω έναν εκτροφέα; Θέλω επείγον βοήθεια please

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Αν σου φαίνονται ακριβά τα κουτάβια των pet shops τότε δεν θα θέλεις να μπείς στη διαδικασία να ακούσεις τις τιμές των εκτροφείων...

lilDayDreamer

Member
13 Αυγούστου 2011
18
0
υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να βρω ενα τετοιο κουτάβι; με ενδειφέρει η ράτσα κυρίως λόγο του μεγέθους γιατί λόγο σπουδών πρέπει να μετακινούμε με αεροπλάνο και δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω το σκύλο μου να ταξιδέψει με αεροπλανο και να μην είναι δίπλα μου οπότε το βάρος είναι σημαντικό. Ειλικρινά θέλω το κουτάβι απεγνωσμένα :(

Harmony

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
61
0
Θεσσαλoνίκη
Υπάρχουν και άλλες ράτσες εκτός απο πίντσερ που μπόρουν να μετακίνιθουν ετσι με αερόπλανο. Πότε πας για σπουδές; Ελλάδα σπουδάζεις;
Εγω θα σου πρότεινα να περίμενες λίγο να μαζέψεις λέφτα για εκτροφέα και για τα πρώτα έξοδα που θα έχει ο σκύλος (κτηνίατρους, φαγήτο, παιχνίδια, crate κ.ο.κ). Για εκτρόφεια πίντσερ μπορείς να ενήμερωθεις απο τον ΚΟΕ τηλ: 210 8145165 email: [email protected]

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Καλωσήρθες στο φόρουμ. :) Ναι, όντως πρέπει να αποφύγεις το πετσοπάδικο που ποντάρει στο ότι εσύ θα ερωτευτείς ένα από τα σκυλάκια τους. Τώρα, αν δεν έχεις λεφτά για σκύλο, πράγμα λογικό, κυρίως στις μέρες μας με την οικονομική κρίση, τότε είτε δεν παίρνεις σκύλο καθόλου (αν είναι τρομερά ζόρικα τα πράγματα), είτε παίρνεις ένα από τα χιλιάδες παρατημένα αδέσποτα από καταφύγιο. Είναι επίσης πολύ κακή ιδέα να καταλήξεις σε μια συγκεκριμένη φυλή διότι τη βρήκες ερωτεύσιμη και χωρίς να έχεις διαβάσει πρώτα τα χίλια μύρια όσα για δαύτηνα.

Κι εγώ από καταφύγιο πήρα σκύλο, πρώην αδέσποτο, και μου βγήκε ο καλύτερος σκύλος του κόσμου. Θα σε συμβούλευα πρώτα να ξεκοκκαλίσεις το φόρουμ πριν καταλήξεις σε αποφάσεις, κυρίως τα stickies της ενότητας για την Εκτροφή, Αναπαραγωγή και Επιλογή. Εκτροφείς θα βρεις αν πάρεις τηλέφωνο τον ΚΟΕ. Υπόψη σου πάντως ότι οι εκτροφικές τιμές είναι πολύ υψηλότερες των πετσοπάδικων, ακριβώς διότι η σωστή εκτροφή σκύλου κοστίζει και τα πετσοπάδικα παίρνουν τα προβληματικά παπυμιλλάδικα σκυλιά. Πραγματικά, σε συμβουλεύω να πάρεις αδέσποτο.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
όοοοοοοοοοοοοχι σε πέτσοπ...............
επιβάλλεται να μποϊκοτάρουμε τέτοιες πρακτικες εκμετάλλευσης του σκύλου.

συμπαθέστατα τα πινσεράκια αλλά καλό είναι ότα επιλέγουμε μία φυλή να εντοπίζουμε και τα """αρνητικά""" της που σίγουρα θα έχει
έχεις ψάξει καλά την φυλή?
μπορεί κάποια χαρακτηριστικα της να μην είναι τόσο ερωτεύσιμα ,για εσένα :)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Για εκτροφεις θα παρεις τηλεφωνο στον ΚΟΕ http://www.koe.gr/. Οι τιμες του εκτροφεα δεν ειναι 100% σιγουρο πως θα ειναι και πολυ μεγαλυτερες απο του πετ σοπ. Αλλωστε 100 η 200 ευρω για ενα πλασμα που θα το εχεις διπλα σου 10-15 χρονια δε νομιζω οτι ειναι τιποτα. Αν δεν μπορεις να αντεξεις το εξοδο κανεις υπομονη, μαζευεις λεφτα και μετα κανεις τη σωστη κινηση. Σε καμια περιπτωση κουταβι πετ σοπαδικο, σε καμια περιπτωση κουταβι αγγελιας απο γεννα ιδιωτη, σε καμια περιπτωση κουταβι απο γεννα γωστου κτλ. Βασικο!!! Μην σταθεις μονο στην εμφανιση. Διαβασε πολυ και μαθε για τις αναγγες της φυλης για να δεις αν μπορεις να ανταπεξελθεις σε αυτες για να ειστε και οι δυο ευτυχισμενοι για πολλα χρονια. Υπαρχουν και συμπαθεστατα ημιαιμα μικροσωμα σκυλακια που δεν θα που προσφερουν λιγοτερη αγαπη και αφοσιωση απο οποιοδηποτε πινσερακι. Οτι και να αποφασισεις μην βιαστεις να κανεις κινηση.

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Παντος, γέννα pinser υπάρχει , στην Αθήνα , αν δεν κάνω λάθος το ζευγάρωμα έγινε στη Κύπρο , περισσότερα δεν μπορώ να πώ , γιατί μπορεί να θεωρηθεί διαφήμηση, ενα τηλ στον ΚΟΕ θα δώσει την λύση , και μετά επίσκεψη και συζήτηση

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να βρω ενα τετοιο κουτάβι; (
Υπάρχουν τα καταφύγια ζώων.
Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να ψάξεις να βρεις κάποιο μικρόσωμο γιατί τα περισσότερα βρίσκουν εύκολα οικογένεια.
Κάνε μια αναζήτηση ποτέ δεν ξέρεις.

lilDayDreamer

Member
13 Αυγούστου 2011
18
0
εχω ψαξει πολυ τα χαρακτηριστικα και μου αρεσει ο δυναμισμος και το πεισμα που σκαει και γάιδαρο που τα χαρακτηρίζει.

Τον προηγούμενο σκυλο μου τον είχα βρει αδέσποτο και μάλιστα βαριά άρρωστο(δυστυχώς μας αφησε πριν απο 2 χρόνια τα Χριστούγεννα γιατι ήταν πλέον γεράκος), δεν με ενδειαφέρει τόσο να ειναι ντε και καλα καθαροαιμο και αν ειχα μεγαλυτερο ευρος επιλογων θα ιοθετούσα οπως είχα κάνει και στο παρελθόν] απλά τώρα δεν έχω την ευκαιρία να ιοθετήσω ένα σκυλάκι και όπως μου βγει. Και εννοώ κυρίως σε μέγεθος και σε κατάσταση υγείας (αν και στο δεύτερο το ρίσκο μπορεί να'ναι απλά μειωμένο και το ξέρω,ζωντανός οργανισμός είναι όχι αρκουδάκι να διαλέξεις αυτό με την καλύτερη ραφη ^^).

Έχω στείλει αιτήσεις για σπουδές στο εξωτερικό και απο φέτοςτο χειμώνα πρέπει να κάνω τα πρώτα ταξίδια.

Το οικονομικό είναι τεράστιο πρόβλημα (φυσικά) κυρίως λόγο του μικρού της ηλικίας μου όμως ξέρω ότι μπορώ να αντεπεξέλθω, ξέρω τις δυνατότητες μου και ξέρω οτι μπορώ να το φροντίσω όπως του αξίζει.

Στο κάτω κάτω δεν ψάχνω σκυλί για καλλιστεία δεν θέλω να 'ναι τέλειο υπόδειγμα μιας ράτσας,χωρίς "ελαττώματα", ένα σκυλί σύντροφο ψάχνω και ο μόνος λόγος που ενδιαφέρομαι για ράτσες και τέτοια είναι λόγο προβλήματος μετακίνησης και γιατί έχω ανάγκη απο ένα σκύλο που μπορεί να γίνει αρκετά προστατευτίκος, δεν μπορώ να έχω πολλές εκπλήξεις στο μέλλον ας πούμε

100-200 ευρώ δεν μου φαίνονται πολλά (δηλαδή μου φαίνονται,απλά πιστεύω πως αξίζει :D )όμως η μικρότερες τιμές που έχω βρει κυμαίνονται στα 450-400 και εκεί παρότι εξακολουθώ να πιστεύω πως αξίζει δεν είμαι σιγουρη οτί μπορώ να αντεπεξέλθω.

Θα πάρω τηλέφωνο εκεί που μου είπατε όμως και ελπίζω να βρω μια "οικονομική" λύση (Θεέ μου, το οτι θα μίλαγα για κουτάβια με οικονομικούς όρους κάποτε ούτε να το φανταστώ :eek: ) γιατί ειλικρινά το θέλω πολύ.
:)

Αν μπορείτε να βοηθήσετε και με κάποιον άλλο τρόπο θα το εκτιμούσα επίσης :)

Last edited:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
100-200 ευρώ δεν μου φαίνονται πολλά (δηλαδή μου φαίνονται,απλά πιστεύω πως αξίζει )όμως η μικρότερες τιμές που έχω βρει κυμαίνονται στα 450-400 και εκεί παρότι εξακολουθώ να πιστεύω πως αξίζει δεν είμαι σιγουρη οτί μπορώ να αντεπεξέλθω.
Οι τιμές που αναφέρεις προφανώς δεν απευθύνονται σε καθαρόαιμα σκυλιά.

Θα πάρω τηλέφωνο εκεί που μου είπατε όμως και ελπίζω να βρω μια "οικονομική" λύση (Θεέ μου, το οτι θα μίλαγα για κουτάβια με οικονομικούς όρους κάποτε ούτε να το φανταστώ ) γιατί ειλικρινά το θέλω πολύ.
Πρέπει να καταλάβεις κάτι.
Όταν δίνεις χρήματα για αγορά σκύλου δεν αγοράζεις το ζώο. Ο σκύλος είναι "δωρεάν", να τώρα μπορώ να βγω έξω και να σου βρω ένα...
Τα χρήματα τα δίνεις για το χρόνο που έχει αφιερώσει κάποιος για να στο μεγαλώσει με όσο γίνεται πιο σωστό τρόπο.

Έχοντας αυτό υπόψειν σκέψου την επόμενη φορά που θα πας σε κάποιο κατάστημα μικρών ζώων για ποιό ακριβώς λόγο ζητάνε λεφτά για το σκύλο?

Harmony

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
61
0
Θεσσαλoνίκη
Εγώ θα σου πρότεινα να βρείς πρώτα που θα πας για σπουδές και μετά να σκεφτείς για σκύλο... Πρέπει να ξέρεις την διαδικασία στη χώρα που θα πας για να πέρασεις τον σκύλο με αεροπλάνο. πχ Αγγλία θες 6 μήνες πριν μπεις στη χωρα να κανεις καποίες εξετάσεις στο σκύλο. Επείσης μέτα που θα βρείς το που θα πας, να βρείς και σπίτι γιατί μπορεί ο ιδιοκτήτης που θα βρείς να μην αφήνει σκύλια στο σπίτι ή να μένεις σε εστία που απαγορεύονται...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Τα παρακάτω τα λέω ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ: :)

"Οικονομική" λύση δε θα βρεις δυστυχώς. Τα σκυλιά κοστίζουν. Τα εκτροφεία δεν εκτρέφουν σκυλιά για καλλιστεία. Εκτρέφουν υγιή σκυλιά σύμφωνα με το πρότυπο της φυλής. Ο δικός μου σκύλος είναι από καταφύγιο, καθαρόαιμος και καθόλου σύμφωνος με το πρότυπο της φυλής του. Σε εκθέσεις δεν μπορεί να πάει, πήρε όμως βραβείο σε καλλιστεία που είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Δηλαδή τον ψηφίσανε από το Σύλλογο Αυστραλέζων Ποιμενικών ως έναν από τους ωραιότερους Αυστραλέζους στην Αμερική. Άρα αυτό που λες δεν ισχύει.

Δυστυχώς δε μου ακούγεσαι ενημερωμένη για τα σκυλιά παρά το γεγονός ότι είχες παλιά. Επίσης αν το οικονομικό είναι τόσο σοβαρό, κατά τη γνωμη μου θα ήταν τελείως ανεύθυνο να πάρεις σκύλο και μάλιστα να τον πάρεις στο εξωτερικό όταν σπουδάζεις. Τα πέρασα κι εγώ αυτά και προτίμησα, πολύ υπεύθυνα, να μην μπλέξω κανένα κακόμοιρο ζωντανό πλάσμα. Επομένως πήρα σκύλο όταν ξεμπέρδεψα με υποχρεώσεις και βρήκα και μόνιμη δουλειά. Και περνάει μέγκλα μες στα πασακλίκια του ωσάν άλλος Μαχμούτ Πασάς Δράμαλης ή Μέγας Ανατολικός.

Τέλος, η επιλογή σκύλου θέλει χρόνο και πολύ ψάξιμο. Αν δεν τα έχεις, μην πάρεις. Στα καταφύγια επίσης είναι πολύ πιο πιθανό να βρεις σκύλο με εγγυημένο χαρακτήρα και υγεία, αφού θα τον έχουν μελετήσει οι εθελοντές (όπως έγινε και με το δικό μου) και ό,τι ήταν να έχει εμφανίσει θα το είχε εμφανίσει. Αντίθετα ο πετσοπάδικος σκύλος είναι που δε θα ξέρεις πώς θα σου βγει.

Παρεμπιπτόντως, τα μόνα φτηνά μικρόσωμα σκυλιά είναι τα ελληνικά κοκόνια που μπορείς να τα βρεις στον κύριο Στέλιο Μακαρίτη που είναι άριστος γνώστης της φυλής και πρωτοστατεί στη διάσωσή της.

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Μπορεις να ψαξεις στα καταφυγια για ενηλικο σκυλο που θα εχει φτασει στο τελικο του μεγεθος και βαρος.