Πηδάει πάνω μας.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
με τους επισκέπτες και με τους φίλους στην βόλτα πιστεύω πως ο σκύλος έπρεπε να βάλει το λουρί του και να περιοριστεί ... (ο άλλος στην βόλτα λυτό το είχε....???- γιατί δεν το τράβαγε πίσω να δώσει ένα "κάτσε"????)
Ναι λυτό.
Σε ελεγχόμενο χώρο σκυλοπάρκο ήταν η βόλτα.
Αλλά μην ξεφύγουμε.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Το να πηδάει πάνω μας ένας σκύλος για να μας χαιρετήσει είναι εκδήλωση χαράς και ανάγκη για κοινωνική επαφή άρα όχι κατακριτέο. Απλά δεν είναι αποδεκτό σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια

Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης.
Τα βήματα που ακολουθώ εγώ είναι:
1. Γύρισμα πλάτης.
Αυτό είναι α.σήμα ηρεμίας, β.αποτυχία του σκύλου να πλησιάσει στο πρόσωπό μας. Σε πολλά σκυλιά αρκεί αυτό.
2. Κάποια σκυλιά το αγνοούν και συνεχίζουν και πηδάνε στην πλάτη μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις απλά πιάνω και κρατάω τις πατούσες με όση δύναμη χρειάζεται ώστε να δυσκολευτούν να απελευθερωθούν. Δεν τα πιέζω στα δάχτυλα που είναι πολύ ευαίσθητο σημείο, γεμάτο νευρικές απολήξεις. Δεν τα πονάω, απλά τους δημιουργώ μια δυσάρεστη κατάσταση την οποία μαθαίνουν σύντομα να αποφεύγουν. Αν πονέσεις τα σκυλιά μέχρι να σκούξουν, κατά Frawley, ποιός σου εγγυάται ότι δε θα σε δαγκώσουν;
Τα μαθήματα δεν τα ξεκινάμε με τους επισκέπτες αλλά με εμάς. Αν τα σκυλιά μας δεν έχουν τρόπους με εμάς, πως θα έχουν με τον καθένα;
Κάποιοι τους πατάνε τα πόδια. Δεν έχει χρειαστεί να το κάνω.
Τέλος, αλλά σημαντικότατο, το σκυλί πρέπει να μάθει να μας χαιρετάει με σωστό για τα ανθρώπινα πρότυπα τρόπο. Οφείλουμε να το μάθουμε ότι πρέπει να κάτσει για να έχει την προσοχή μας και να το χαιρετήσουμε, ή τουλάχιστον να έχει και τα 4 πόδια στο πάτωμα. Αν δεν του έχουμε δείξει το σωστό πως θα καταλάβει ότι ο δικός του ο τρόπος είναι ο 'λάθος'; Δεν είναι τόσο δύσκολο αν αντί να κοιτάμε να τιμωρήσουμε το λάθος, φροντίζουμε να επιβραβεύουμε τη σωστή συμπεριφορά. Δε μπορείς να μάθεις στο σκυλί σου το κάτσε; Για να εκπληρώσει την ανάγκη του για επαφή μαζί σου, απλά θα πρέπει να κάτσει. Τόσο απλά. ;)

Παλια?
Τι άλλαξε?
Τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί?
Από το ιnternet ρώτησε, από που θα απαντήσουμε?
Να μαζευτούμε όλα τα μέλη να πάμε από το σπίτι της κοπέλας? :D
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο εκπαίδευσης τα τελευταία 20 χρόνια; Σχεδόν τα πάντα.
Ρώτα τον κτηνίατρο σου τι πρόβλημα μπορούν να δημιοργήσουν επαναλαμβανόμενες γονατιές στο στήθος.
Τέλος, ναι, έχεις απόλυτο δίκιο, από το ιντερνετ ρώτησε.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Επισης συνηθως οταν παιζουμε βαζει την ουρα στα σκελια και τρεχει μονη της γυρω-γυρω(απο την χαρα της υποθετουμε)αλλα απο την φορα που εχει μεσα στην τρελα της μπορει και να πηδηξει και με 4 ποδια:eek: σε αυτη την περιπτωση τι κανουμε??
Εγω θα γινω σπαστικια και θα ξαναρωτησω για την παραπανω περιπτωση!!!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το θέμα σας δεν είναι τι θα κάνετε αν σας έρθει με τα 4 πάνω σας αλλά γιατί τρέχει έτσι μέσα στο σπίτι!

Λύστε πρώτα αυτό το θέματάκι και προχωράτε στο να μην πηδάει πάνω σας!

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Ναι εν μερη εχεις ενα δικιο δε λεω....αλλα αυτο πιστευω οτι το κανει απο χαρα..δε τρεχει ετσι συνεχεια!!!π.χ παιζουμε με την μπαλα και εκει που τρεχει(στην αυλη παιζουμε)ξαφνικα τηνα αφηνει και τρεχει γυρω γυρω(οχι απο εμας)στην αυλη οχι καθε φορα που παιζουμε,αυτο το εχει κανει μια φορα και οταν την εχουμε κανει μπανιο και την στεγνωσα μετα ετρεχε!ετσι εχουμε φτασει στο συμπερασμα οτι ειναι απο χαρα-λαθος?αυτο ειναι το ενα-στο πηδαει επανω μας!
το δευτερο μερος της αρχικης ερωτησης μου εχει απαντηθει και ειδη το εφαρμοζουμε!!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
δεν εχω διαβασει ολες τις σελιδες κ ελπιζω να ειμαι εντος θεματος και να μην εχετε αλλαξει .ΠΗΔΗΜΑ. ακουστε πως την πατησα εγω με τη μικρη. Στην αρχη,απο 2 μηνων που την πηρα, οταν πηδουσε στο παρκο, γυριζα πλατη και το ειχε πιασει το νοημα μια χαρα. μετα παιχνιδι ειχε η λιχουδια με το που καθοταν κατω αρα μια χαρα.
Και ερχεται η δικια σου η ηλιθια μαμα, ΜΟΥΑ δατ ιζ και πριν λιγο καιρο πηδαει να παρει λιχουδια(μαλλον να την φαει πριν τη Λεηλα) και εγω της λεω αυστηρα να μην πηδαει. καθεται κ της δινω στο καπακι.
Ε λοιπον, ξερετε τι κανει πλεον;;; πηδαει μια δυο κ μετα καθεται μονη της. ενω επι μηνες δεν πηδουσε καθολου. Φτου λεω! της εμαθα να πηδαει κ να καθεται...χορευτικο κανονικο.

για το πηδημα θεωρω παιζει ρολο και η κοινωνικοποιηση καθως και η κουραση, να τρεχει, να ξεδινει το σκυλι μεσα στη μερα. Στις αρχες που δεν εβγαζα τις μικρες μου απο φοβο για τη δηλητηριαση που επαθαν, τοτι τρεχαλα και χαμος στο σπιτι, αλλο πραγμα. Κι οκ, εγ ωτο εβρισκα χαριτωμενο να βλεπω 2 ζουζουνες να τρεχουν με μανια αλλα , ειχα την διαισθηση οτι απλα δεν κουραζονταν καθολου κ ξεσπουσαν ετσι.
Πλεον τις βγαζω 3 φορες τη μερα και σπιτι μονο κοιμουνται, αντε κ λιγο να παιξουν αλλα καμια σχεση. Ουτε πηδανε πανω μου με το που με βλεπουν νακραταω σαμαρακια ,σακουλακια οδηγους.

Το πηδημα κοινως νομιζω θελει: γυρισμα πλατης(στα βαρια της χοουπ αν δεν το εκοβε με το γυρισμα, εφευγα και απο το δωματιο) και αντιθετα οταν ειναι ηρεμο το σκυλι, επιβραβευση. Επισης να ξεδινει το ζωντανο σε βολτες και παιχνιδι μαζι μας.

Αυτααααα ως τσαρλατανα σκυλομαμα.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Πολυ ωραια τα ειπες να σου ζησουν κιωλας....κοιτα η απορια που εχω ειναι στο πως να αντιδρασω στο τρεξιμο-πηδημα, το κανει οχι συχνα ,και οτι ωρα μεσα στην ημερα..π.χ μπορει να το κανει το βραδυ..αφου εχουμε βγει και τις 3 βολτες μας εχουμε παιξει με το μπαλακι να την ταισουμε και ξαφνικα τα αρχισει να τρεχει μολις φαει...παλι μπορει και το πρωι πριν ή μετα τη βολτα ή και ακομα να ειμαστε σε γηπεδο ελευθερη να εχει τρεξει παιξει και ξαφνικα τρεξιμο-πηδημα, γενικα δε εχει ωρα και χρονο!!!!και οταν το κανει απλα τρεχει και αν κοντευει κοντα μας αρχιζει και πηδαει και τις περισσοτερες φορες με τα 4 ποδια!εκεινη την ωρα τι να κανω, τις αλλες φορες γυρναω πλατη..

liajoe

Well-Known Member
Μην τα χαϊδεύετε και μην παίζετε ΠΟΤΕ όταν πηδάνε πάνω σας.
Αλλιώς έτσι μαθαίνουν ότι κερδίζουν ότι θέλουν όταν πηδάνε.
Αν δεν το ξέρουν ήδη μπορείς να τους μάθεις το κάτσε και να τους το ζητάς πριν τους δώσεις τα παιχνίδια τους, τροφή κλπ.
Θα καταλάβουν ότι για να κερδίσουν την προσοχή σου πρέπει να είναι φρόνιμα και ακίνητα.
Πολύ ωραίο Χοτικούλι :)

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Σε ένα καταπληκτικό βιβλίο εκπαίδευσης διάβασα το εξής, που με έκανε να δω τα πράγματα απο τη μεριά του σκύλου και να καταλάβω τη συγκεκριμένη συμπεριφορά:

Λέει ο σκύλος:
"If I had opposable thumbs I would shake your hand!!!" ;)

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
κ που να σου ρχετε το σκυλι απο τα 5 μετρα με φορα και στα τελευταια 2 να πηδαει στον αερα και να σκαει πανω σου για να σε χερετησει
Και να είναι Bull Mastiff ας πούμε . . . :D :D :D

kxag

New Member
29 Μαρτίου 2011
1
0
Δυσκολη περιπτωση

Λοιπον ανα και λιγο ετεροχρονισμένα θα σας πω κι εγω τον πονο μου. Στη γειτονια εχει ερθει ενα αδεσποτο. Καλο αλλα ατσουμπαλο Το αγαπαμε οι περισσοτεροι αλλα μας δαγκωνει μας σκιζει τα ρουχα πηδαει πανω μας και πανικοβαλει τους επισκεπτες. Εχω δοκιμασει διαφορα. Στην αρχη του πιανα τις πατουσες και το σπρωχνα μακρυα Εμαθε να πηδαει τοσο αρκετα ωστε να μου πιανει τη μπλουζα και να μη μπορει να του πιασω τα ποδια. Μετα προσπαθουσα να του κλεισω το στομα. τον εκνευριζα ακομα περισσότερο. Μετα προσπαθησα τη μεθοδο θετικής εκπαίδευσης να του γυρισω την πλάτη. Μου πιασε και μου σκισε το παλτο απο πίσω ! (λιγο). ΜΕτα τον επιανα από το λουρί και τον σηκωνα στον αέρα. Αυτό το τελευταίο κάτι άρχισε να κάνει σε συνδιασμό με το ότι όταν κάθεται ηρεμα εισπράτει πολλά χάδια. Αλλα 1ον δεν είναι και πολυ ευχάριστο και 2ον δεν προλαβαίνω να τον πιάσω πάντα με αποτέλεσμα να θεωρεί οτι παίζουμε κυνηγητο και να κάνω τα πράματα χειροέτερα. Με τα πολλά τωρα σε μας που τον περιποιούμαστε δεν πηδάει πλεόν πάνω αλλά το κάνει πλέον σε 3ους. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για αυτό το σκυλί?

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Μετα προσπαθησα τη μεθοδο θετικής εκπαίδευσης να του γυρισω την πλάτη.
Δοκιμασε να φωναξεις δυνατα την ώρα που ανεβαινει πανω σου, ταυτόχρονα με το γυρισμα της πλατης και να μην του δωσεις σημασια για περιπου ένα λεπτο (ή όσο νομιζεις εσύ ότι "χρειαζεται").

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για αυτό το σκυλί?
Να το βγαλεις μερικες φωτογραφιες και να προσπαθησεις να του βρείς ένα σπιτι ;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97