Περισσότερους από ένα σκύλο

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Καλημέρα
Στην περίπτωση που έχεις περισσότερα από δύο σκυλιά στο σπίτι ,έχει σημασία αν είναι του ίδιου φύλου ή της ίδιας φυλής ?

Ευχαριστώ

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
Καλημέρα
Στην περίπτωση που έχεις περισσότερα από δύο σκυλιά στο σπίτι ,έχει σημασία αν είναι του ίδιου φύλου ή της ίδιας φυλής ?

Ευχαριστώ
εγώ θα μιλήσω εκ πείρας και όχι με κάποια ειδικότητα...οι δικοί μου έχουν 3 boxer και ένα ημίαιμο όλα αρσενικά... όταν πήραν το δεύτερος σκύλο..όλοι μας έλεγαν tah έχετε πρόβλημα...2 σκυλιά και 2 αρσενικά...δεν είχαμε κανένα...μονο όταν ήρθε ο τελευταίος ο μικρός υπήρξε μια μικρή διαμάχη και δεν τον δέχτηκαν αμέσως αλλα με λίγη προσοχή και υπομονή τώρα είναι όλοι ευτυχισμένοι...θα καταλήξω λοιπόν να σου πω πως για εμάς (και το τονίζω μιλάω προσωπικά χωρίς άλλες εμπειρίες) όλα εξαρτώνται από τον "αρχηγό" της οικογενειας. ο παππούς bobby που σε 2 μήνες κλείνει τα 12 έτυχε να έχει πολύ καλο χαρακτήρα αλλα και αντοχές στα παιχνίδια και πειράγματα των υπολοιπων...

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Έχω ένα θηλυκό γκόλντεν ριτρίβερ κι ένα αρσενικό ελληνικό ποιμενικό...
Πήρα τον Άρη όταν η Ρούνη ήταν ενός έτους και κάτι...
Παίζουν μαζί, ζουν μαζί...

Το μόνο "πρόβλημα" που υπάρχει είναι όταν η Ρούνη είναι σε οίστρο. Εκεί, τα χωρίζω για ένα μήνα περίπου, προς αποφυγή οιουδήποτε ατυχήματος...

Οπότε, για μένα, το μόνο θέμα που τίθεται όταν έχεις σκυλιά αντίθετου φύλου και κανένα από τα δύο δεν είναι στειρωμένο, είναι αυτό: ο οίστρος του θηλυκού.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Εχω ακούσει πολλές φορές να λένε ότι είναι καλύτερα αν είναι αντίθετου φύλου. Αλλά κρίνοντας από προσωπική εμπειρία θα έλεγα ότι δν είναι απόλυτο αυτό. Στο χωριό όπου πάμε διακοπές για 1 μήνα το καλοκαίρι, η γιαγιά έχει 2 ΕΠ. 1 αρσενικό κ 1 θηλυκό, τον Ρεξ κ την Φρίντα. Η δική μου εξ αρχής τα πάει πολύ καλύτερα με την Φρίντα. Όταν κάνουμε βόλτες στο χωριό ή είναι λυτές στο κτήμα, είναι όλο πίσω της να δει τι θα κάνει κ περιμένει να κάτσει για να πάει να της τριφτεί. Για τον Ρεξ θα έλεγα ότι μάλλον αδιαφορεί ενώ εκείνος ο κακομοίρης είναι πολύ γλυκός. Φαίνεται σαν τα θηλυκά να έχουν κάμει κόμμα εναντίον του...

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Τα σκυλιά είναι αγελαία ζώα και ως εκ τούτου με λίγη προσπάθεια από τον αρχηγό της αγέλης τα βρίσκουν μεταξύ τους. Αρκεί στην αρχή ο αρχηγός(δηλ. εμείς) να είναι δίκαιος και να κρατήσει τις ισορροπίες.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Έχω δύο κοριτσάκια Χάσκι και Γκρένενταλ και πάμπολλες φορές φιλοξενώ και το κοριτσάκι της κοπέλας μου ένα Ροτ, είναι πολύ ενδιαφέρον να παρατηρείς τις ομοιότητες των θηλυκών σκύλων μα και τις χαρακτηρολογικές και κινησιολογικές διαφορές από φυλή σε φυλή. Διαφορετικές αντιδράσεις, διάφορος χρόνος αντίδρασης, πραγματικά μέλη μιας οικογένειας.

Αν και είχα μια μικρή μόνο επαφή, οι γονείς της κοπέλας μου έχουν δύο αρσενικά Ροτ, δε μου φάνηκαν να έχουν ίδιο χαρακτήρα πέρα απ' ότι είχε να κάνει με τη φύλαξη που ήταν εξ' ίσου αποτελεσματικά και ουσιαστικά το ένα συμπλήρωνε την αντίδραση του άλλου.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
δεν ειναι για ολους ο οιστρος η ευκολη λυση.
εγω σκυλι μου δεν στειρωνω εκτος αν συντρεχει λογος υγειας.
εγκυμοσυνη παλι δε παιζει απλα εχεις την ταλαιπωρια οταν εχει οιστρο απο το αρσενικο

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πολύπλευρο πράγμα!

Εξαρτάται από πολλά...από τον ηγέτη...από την διαφορά ηλικίας...από τον χαρακτήρα του παλιού αλλά και του νέου...από την φυλή...από το φύλλο κτλ κτλ κτλ

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Καλησπέρα,

Θα ήθελα να σας θέσω ένα ερώτημα σχετικά με την ηλικία που θα πρέπει να έχει το πρώτο μας σκυλί όταν θα φέρεις στο σπίτι και το δεύτερο. Υπάρχει κάποιος εμπειρικός μπούσουλας γι΄αυτό το θέμα; Βλέπετε, γλυκαθήκαμε και αρχίσαμε να θεωρούμε σωστή την ρήση κάποιων φίλων από το forum ότι "ένα ισον κανένα" αν και πολύ νωρίς ακόμα (νομίζω!!, η μικρή μας είναι σχεδ'ον 4 1/2 μηνών):)

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Αποψή μου είναι για λίγο να επικεντρωθείς στο ήδη υπάρχον σκυλάκι. Αν το μεγαλώσεις σωστά, όταν έρθει νέο στο σπίτι θα μπορέσει να σε βοηθήσει αντί να σου δημιουργεί προβλήματα και αυτό μαζί με το νέο. Αφησε το 1ο να δεθεί μαζί σας κ σκέψου το πάλι σε κανά 2 χρόνια που θα έχει εδραιωθεί η σχέση του μαζί σας. Κ μετά εννοείται σκέψου το πολύ καλά το να του φέρεις παρέα, αναλογιζόμενος ότι έτσι διπλασιάζεις όχι μόνο την χαρά, αλλά κ τις ανησυχίες, τα έξοδα, τον χρόνο που πρέπει να ασχολείσαι μαζί τους κ 1002 άλλα πράγματα.
Μν βιαστείς να αποφασίσεις. Ολοι εδώ θα θέλαμε δεκάδες σκυλιά! Αλλά ας μην τεντώνουμε τα πόδια μας πιο πέρα από ότι μπορούμε...

Κ καλησπέρα!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση στο ερώτημα μου!
Έξέφρασα μία μικρή σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού μου (εκεί που όλα είναι δυνατά) και άυτό που θέλω περισσότερο είναι να αρχίσω να ενημερώνομαι σχετικά με το θέμα αυτό, έτσι ώστε να είμαι έτοιμος όταν έρθει ο καιρός. Βλέπεις άνθρωποι είμαστε, με παρορμήσεις και αδυναμίες, αλλά περιμένουμε κιόλας τις γνώμες σας για να πορευτούμε πιο σωστά.:)

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Εννοείται! Κ καλά έκανες. Εμένα μου έτυχε να φιλοξενήσω 1 αδεσποτάκι για κάποιες μέρες κ πήρα μια ιδέα για το πώς είναι. Καθόλου εύκολο, αλλά τόοοοσο ωραίο! Στο μέλλον θέλω κ γω κ 2ο σκυλάκι. Το έχω αποφασίσει, αλλά για πολλούς λόγους δν μπορώ ακόμα, το ξέρω κ απλώς ψάχνω. Θα σου πουν κ άλλοι την γνώμη τους που έχουν ήδη 2 σκυλάκια πώς είναι. Προς το παρόν να χαίρεσαι το μικρούλι σου! Θα μεγαλώσει κ θα αναπολείς τα κουταβίσια του!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Ευχαριστώ πολύ και ανταποδίδω για το σκυλούνι σου. Με αφορμή την απάντηση σου είδα την έκβαση της περιπέτειας της Λόκα. Το μόνο που έχω να πω είναι ένα μπράβο για την προσπάθεια σου και την ευχή να αποκτήσεις σύντομα την "Λόκα" σου:)