@mikri_ollandeza
Σκεπτόμουν να μη το θίξω το πως απέκτησες το σκυλάκι σου όμως με τρώει το δακτυλάκι μου και στο ζητώ σαν προσωπική χάρη να μας πεις λεπτομέρειες. (Ανοίγοντας ίσως ένα καινούριο θέμα στην αντίστοιχη ενότητα πχ.)
Ίσως να είναι εντελώς συμπτωματικό όμως, ο χρόνος απόκτησης και το ότι ο φίλος σου το πήρε από Ελλάδα και στο έφερε Ολλανδία, μου φέρνουν στη μνήμη μια περίπτωση που κατά κάποιον τρόπο συμμετείχα έμμεσα κι εγώ.
Σεπτέμβρη-Οκτώβρη 2017 περίπου, επικοινώνησε τηλεφωνικά ένας νεαρός άνδρας με μια φίλη μου η οποία είναι χομπίστας εκτροφέας γιορκσαιρ τέρριερ με πολλά χρόνια εμπειρία και πολύ καλή γνώση της φυλής
Ενδιαφερόταν για κουτάβι γιορκσαιρ το οποίο θα ταξίδευε Ολλανδία για να μείνει με τη φίλη-συντροφο(?) του ως λατρεμένο κατοικίδιο ζωάκι. Στο τηλεφώνημα που διήρκησε αρκετή ώρα, εκείνη του είπε αρκετά πράγματα για τη ράτσα, τα θετικά και αρνητικά, το τι θα πρέπει να προσέξουν στη συμβίωση με ένα κουτάβι γιορκσαιρ κι εκείνος φάνηκε να γνωρίζει ήδη τα βασικά για κάποια από αυτά.
Η φίλη μου δεν είχε τότε διαθέσιμα κουτάβια. Από τον διάλογο τους όμως έκρινε ότι ο ενδιαφερόμενος είχε την δυναμική να γίνει ένας υπεύθυνος κηδεμόνας για ένα κουτάβι γιορκσαιρ. Έτσι του μίλησε για μένα (που επίσης είμαι χομπίστας εκτροφέας) για ένα αγοράκι που είχα διαθέσιμο, 6 μηνών περίπου, που είχε κάνει όλα τα εμβόλια-μάικροτσιπ και άρα θα μπορούσε να ταξιδέψει και άμεσα, αν το γνώριζε και του άρεσε .Του έδωσε το τηλέφωνο μου όμως εκείνος δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου.
Για στατιστικούς λόγους και γενικότερο ενδιαφέρον λοιπόν, αναρωτιέμαι πολλές φορές, πως να εξελίχθηκε η ιστορία του κάθε ενδιαφερόμενου και ποιοι παράγοντες ήταν καθοριστικοί για την όποια απόφαση πήρε τελικά.
Μπορεί η παραπάνω ιστορία να μην έχει καμία σχέση με εσάς. Καταλαβαίνεις όμως γιατι, με όσα μας έχεις πει μέχρι τώρα, δικαιολογημένα τα συνδύασα?
Θα με ενδιέφερε πολύ και πιστεύω κι άλλους εδώ στο φόρουμ να μας περιγράψεις την ιστορία.
Το πως αποφασίσατε να πάρετε γιορκσαιρ, πως ψάξατε να μάθετε περισσότερα για τη φυλή, με πόσους μιλήσατε ψάχνοντας για κουτάβι, τι σας έλεγαν, πως επιλέξατε και φυσικά,
την καθημερινότητα με τον Σέρλοκ!!!