Περιποίηση labrador

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
έχω ένα θυληκό στην ηλικία 3 μηνών περίπου.πότε να αρχίσω να του κάνω μπάνιο κ να του βουρτσίζω την τρίχα η τα δόντια αν κ το τελευταίο δεν μ ακούγεται καλά.το σκέτο νερό μπορεί να του κάνει κακό αν του ρίχνω κάποιες φορές?

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Αφου ολοκληρωσει τα εμβολια, αρχιζεις τα μπανια κανονικα. Δε θελει συχνα ομως, εγω την κανω καθε 2 μηνες. Βουρτσισμα απο τωρα, κακι καλο θα ταν μετα να της δινεις παντα μια λιχουδια ωστε να το συνδυασει.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Βούρτσισμα πρέπει να την ξεκινήσεις από τώρα...πρώτον για να συνηθίζει να κάθεται ήσυχη και δεύτερον κάνει πολύ καλό στη σχέση σας....Μπάνιο , μετά τα εμβόλια της και όσο είναι κουτάβι και βρωμίζει πιο πολύ , (όπως όλα τα κουτάβια ), μπορείς να την κάνεις αν θες και μια φορά το μήνα...Όταν μεγαλώσει 2-3 φορές τον χρόνο είναι υπερ αρκετό...΄με βούρτσισμα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ όμως...
Για τα δόντια ....είναι νωρίς ακόμα, εκτός αν θες να τη ξεκινήσεις να μάθει να τη πειράζεις στα δόντια ..μπορείς να αρχίσεις να της σηκώνεις τα πλαινά χείλια και με το δάχτυλό σου να τη τρίβεις απαλά στα ούλα και στα δόντια....Πολλές φορές την ημέρα και χαλαρά...με λιχουδιές και επιβράβευση...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, ξεκίνα βούρτσισμα τρίχας και δοντιών τώρα, για να το συνηθίσει. Αν και, εμείς ξεκινήσαμε το βούρτσισμα δοντιών όταν ήταν 3ών ετών περίπου, και γρήγορα το συνήθισε. Ξαπλώνει κάτω και βουρτσίζω πολύ εύκολα :) Το καθάρισμα αφτιών όμως είναι άλλο θέμα :rolleyes: Δεν το συνήθισε ποτέ αλλά ποιος τον ρωτάει.

Μπάνιο με σκέτο νερό μπορείς να το κάνεις όσο θες, αν ο καιρός το επιτρέπει βέβαια (είναι μικρό ακόμα, αργότερα δεν θα νιώθει, ο δικός μου μέσα στο χειμώνα βουτάει σε παγωμένα ποτάμια... :p), με σαμπουάν όσο λιγότερο γίνεται... Αντί για σαμπουάν καλύτερα μηλόξυδο.

Να το χαίρεσαι το μικρό :)

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
θα πάω να της πάρω μιά βούρτσα για τις τρίχες κ θα προσπαθήσω να το κάνω καθημερινά.για τα δόντια θα το αφήσω λίγο αφού αν πάω να τις βάλω χέρι μέσα στο στόμα θα το κλαίω μετά.:p

μπάνιο μετά τα εμβόλια όπως μ είπατε κ μιά φορά τον μήνα,άντε καμιά φορά να τις ρίχνω κ λίγο νερό αν είναι πολύ βρώμικη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αν την κάνεις με σκέτο νερό, θα τρέχεις να κρυφτείς από την μπόχα, μέχρι να στεγνώσει.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μία φορά το μήνα το βρίσκω υπερβολή για ένα σκυλί που ζει μέσα σε σπίτι...άντε κανένα τρίψιμο με βρεγμένη πετσέτα αν έχει λάσπες και βέβαια πολύ βούρτσα!!
Εμείς που έχουμε και πιο μακρυά τρίχα και πιο λευκά σε χρώμα...κάνουμε μπάνιο κάθε 4 μήνες.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Για πειτε ρε παιδια το μηλοξυδο ποσο το αραιωνουμε;;

Sent from my iPad using Tapatalk HD

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Για πειτε ρε παιδια το μηλοξυδο ποσο το αραιωνουμε;;
Εγώ το αραιώνω περισσότερο, τουλάχιστον 1/5, γιατί το χρησιμοποιώ καθημερινά για τα πατουσάκια του, και σπανιότερα στο υπόλοιπο σωμα

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
και με κανονικο ξυδι μια χαρα δουλεια γινεται. Μονο 1-2 φορες την εχω κανει με μυλοξιδο. Τις περισσοτερες φορες με κανονικο ξυδι. Περιπου 1 προς 5 σε χλιαρο νερο.