Το Αμερικάνικο πρότυπο δεν έχει αναφορά στο χρώμα των νυχιών.Μωρέ και μένα για να χει μαύρα νύχια κοπρομαλτεζ είναι!
Και σου εκανε εντυποση?? Εγω ειμαι groomer- και σου λεω, οτι το 95% των μακρυτριχων σκυλων ( Μαλτεζ, Yorkie, ShiTzu klp) φτανουν σε αυτην την κατασταση στο τραπεζι μου! Και κλασσικα θα μου ζητανε "να μην τα κουρεψεις κοντα"- ωρες ωρες νομιζω οτι θα καραφλιασω εγω!!πήγα να το χαιδέψω και ήταν όλο το δέρμα του κομπισμένο σε τεράστιο βαθμό. το χάιδευα και ήταν σαν να έπιανα μόνο κόμπους.εν τω μεταξύ είχε όλη του τη μουσούδα καφέ.]
καΚαι καλα κανεις που ασχολεισαι ετσι! Το μαλλι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μην κομπιασει, εαν δεν ασχολειται ο ιδιοκτητης καθημερινα σε αυτες της φυλες.
Ναι, θα μπορουσε να ειναι το σαμπουαν η φαγουρα.
Κοιτα- ειναι παρα πολυ οραια αυτα τα σκυλια με τον μακρυ και μεταξενιο τους μανδυα- αλλα ειναι και κουραστικο για σκυλο και ιδιοκτητη. Εαν ο σκυλος δεν χρειαζεται απαραιτητος να ειναι μονημος με μακρυ μαλλι ( επειδη πχ.παει σε εκθεσεις) δεν υπαρχει λογος να μην "συμμαζευτει" λιγο το καλοκαιρη.
Και με συμμαζεμα δεν εννοουμε "γουλι" βεβαια.
Εμεις εχουμε στο σπιτι μας ενα πολυ καλο παραδειγμα. Το American Cocker της κορης μου- που κουρευτηκς σε καποια μορφη Puppy Cut καθος τελειωσε αποτομα την καριερα της στης εκθεσεις ( επειδη εχει κομμενη ουρα και ετσι δεν μπορει να εμφανιστει τωρα στους βετερανους!!!) και ξαλαφροσε πολυ.
Ενα τελειο γυαλιστερό και αέρινο μαλλι σε μακρύτριχο... σημαίνει πολλές φορες και τύλιγμα του μαλλιου. Χμ δεν αρεσει σε κανενα σκυλι να ειναι ολημερις με μπικουτι, αλλά αν παιζουν εκθέσεις.... το ανέχεται και το υπομένει... Μόλις ομως τελειώσει η "καριέρα" στις εκθέσεις και πέσει κουρεμα, πολλά από αυτά αναθαρρεύουν.κα
συγνωμη γ την καθηστερηση ναι μου εκανε εντυπωση αν δεν μπορούν να περιποιηθούν μακρυτριχο σκυλι γιατί να το πάρουν? φανταζομαι τι εχουν δει τα ματια σου αλλά δεν μπορω πραγματικά να καταλάβω ποιος ο λόγος? λες και ο σκύλος χρειαζόταν περισσότερο το ροζ φουστάνι από ένα υγιές τρίχωμα. απλά φταίω κι εγω γιατί κολλάω και δεν λέω τπτ. δεν εχω το σκύλο για εκθέσεις απλά θεωρώ οτί είναι υποχρέωση μου να το κάνω ακόμη κι όταν βαριέμαι είμαι κουρασμένη κτλ.