Περιορισμός κουταβιού

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
η ουσια της χρησης του crate ειναι οτι χρησιμοποιειται ως φωλια και οχι ως χωρος τουαλετας του σκυλου. Δεν πρεπει να κανει την αναγκη του μεσα στο crate γιατι τοτε μαλλον κακο κανει στην εκμαθηση παρα καλο. Ειναι ο πιο σιγουρος, ασφαλης, γρηγορος τροπος να μαθεις σε ενα κουταβι που ειναι η τουαλετα του και να γλιτωσεις μια και καλη απο τα "ατυχηματα" εντος σπιτιου, αλλα οταν θα αποφασισεις να το κανεις (οσο πιο γρηγορα γινεται) πρεπει να του αφιερωσεις αρκετο χρονο ή να φτιαξεις ενα προγραμμα μαζι με αλλα μελη της οικογενειας για να το βοηθησετε να μαθει σωστα. ΔΕΝ θα αφησεις το κουταβι σου 8 ωρες μεσα στο crate ξαφνικα γιατι θα αποτυχεις. ο γενικος κανονας λεει οση η ηλικια του, τοσες ωρες μπορει να κρατηθει πριν την επομενη αφοδευση. 2 μηνων- 2 ωρες, 3 μηνων- 3 ωρες, κλπ. (εξαρταται βεβαια και απο το συγκεκριμενο ατομο)
Αν δε θες με τιποτα να το βγαζεις εξω πριν τα εμβολια, βρες τουλαχιστον ενα προστατευμενο χωρο εκτος του σπιτιου σου (αυλη, μπαλκονι, εισοδο, παρτερι) και πηγαινε αγκαλια εκει το κουταβι για την αναγκη του. αν πετυχει, επιβραβευσε το ΠΟΛΥ με λιχουδιτσα και χαδια και λογια και δωστου χρονο ελευθεριας μεσα στο σπιτι. αναλογα με την ηλικια του, βαλε το μεσα στο crate πριν ερθει η ωρα της επομενης αφοδευσης για να χαλαρωσει, να κοιμηθει και να "μαζεψει" ουρα... βγαλτο παλι αγκαλια στο προκαθορισμενο μερος τουαλετας κι αν κανει επιβραβευσε. αν δεν κανει, αγκαλια, παλι στο crate για λιγη ωρα ακομα, και ξαναπροσπαθησε αργοτερα. ΠΟΤΕ μην το αφηνεις ελευθερο στο σπιτι αν δεν εχει προηγουμενως αδειασει την κυστη η το εντερακι. Θελει πολυ υπομονη απο μερους σου για να γινει σωστη η εκμαθηση και πρεπει να εχεις διαθεσιμο χρονο για να ακολουθησεις το προγραμμα. Αν δεν εχεις αυτη τη δυνατοτητα, η λυση του παρκου με φωλια στη μια μερια και τουαλετα στην αλλη ειναι μονοδρομος.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
αφου θα λειπης πολλες ωρες.... αδειασε ενα χωρο απο ενα δωματιο βαλτου εν μπετονι μεγαλο με νερο η αμμο δεσε εκει ενα λουρι να φτανει μεχρι εκει που δεν κανει ζημια βαλτου και νερο ταισε το βαλτου και πανες και κανα παιχνιδι και φυγε για δουλεια..... πιο οικονομικο δεν γινεται και πιο ασφαλες δεν γινεται ,,,, και μη πει κανεις ΟΧΙ ==))

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Προς θεού μην αφήσεις δεμένο το σκυλάκι τόσες ώρες χωρίς επιτήρηση!!!!!:confused:
Έχουν πνιγεί πολλά σκυλιά, ειδικά κουτάβια προσπαθόντας να ξεφύγουν...

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Ξέρεις αν θα γίνει μεγαλόσωμο το κουτάβι;
Ειμαι αναμεσα σε ελβετικο ποιμενικο και λαμπραντορ , και κλινω λιγο προς το ελβετικο.

ghost girl Σωστα αυτα που λες και συμφωνω με την χρηση του crate , αλλα για τις ωρες που ειμαι εκει και επιτηρω. Δεν εχει νοημα να τον βαλω στο crate και να τα κανει εκει μεσα αφου δεν θα μπορει να κρατηθει. Μενω μονος και ετσι δεν θα εχω βοηθεια απο αλλους και φυσικα δεν γινεται να σταματησω να δουλευω ουτε να σταματησω να κοιμαμε.
Αρα αναγκαστικα το κουταβι θα μενει μονο του αρκετες ωρες.
Μαλλον θα του παρω ενα παρκο και θα το προσαρμοζω αναλογα τις αναγκες και το μεγεθος του.
Εχω και 2 αυλες αλλα δεν βοηθαει ο καιρος τωρα για να μεινει εκει τις ωρες που θα λειπω.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ειμαι αναμεσα σε ελβετικο ποιμενικο και λαμπραντορ , και κλινω λιγο προς το ελβετικο.
Το πάρκο γρήγορα θα είναι αχρείαστο γιατί οι δύο φυλές που επέλεξες αναπτύσσονται αρκετά. Θα πάρεις ένα crate στις τελικές διαστάσεις του σκύλου. Έτσι, όταν είναι κουτάβι και το αφήνεις εκεί, θα χωράει να βάλεις στη μία μεριά την πάνα του και να έχει και χώρο για να κάτσει δίπλα..

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
ένα πάρκο για μεγάλους σκύλους όταν υπάρχει ο χώρος είναι καλή λύση, εγώ τον έχω σε πάρκο και είναι 9 μηνών (ροτ) το ίδιο και δύο φίλες μου τα ΓΠ τους και είναι 2 χρονών. Αλλά πρέπει να έχεις χώρο.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
πνιγεται με το περιλαιμιο δεμενο το κουταβι,,,??? αφου ειναι μελετημενα τα περιλαιμια για να μην πνιγονται,,,,, μην σπερνεις πανικο ==))

kepitu

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2013
69
0
Πτολεμαϊδα
πνιγεται με το περιλαιμιο δεμενο το κουταβι,,,??? αφου ειναι μελετημενα τα περιλαιμια για να μην πνιγονται,,,,, μην σπερνεις πανικο ==))

Παίζοντας το κουτάβι μπορεί το λουρί να γίνει θυλιά γύρω απο τον λαιμό του και στον πανικό του να ξεφύγει βάζοντας δύναμη το μόνο που καταφέρνει είναι να σφύγγει την θυλιά.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Δεν το λέω από το κεφάλι μου, έχει συμβεί σε γνωστούς μου (σε 2 διαφορετικούς) και φρίκαρα, ούτε εγώ το φανταζόμουν ότι μπορεί να συμβεί. Εσύ απλά δεν πιστεύεις ό,τι δεν σου έχει συμβεί προσωπικά ή νομίζεις ότι έχω όρεξη να τρομοκρατώ τον κόσμο για το κέφι μου? Έχω άλλους τρόπους διασκέδασης ευτυχώς:)

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
αν φοβάσαι το crate γιατί το βλέπεις σαν φυλακή τότε φτιάξε του έναν χώρο με πάρκο και μία ζεστή γωνία να κοιμάται και πιό δίπλα την πάνα.πιό πρίν μία καλή εκτόνωση ώστε να κοιμηθεί αγγελούδι.

ghost girl Σωστα αυτα που λες και συμφωνω με την χρηση του crate , αλλα για τις ωρες που ειμαι εκει και επιτηρω. Δεν εχει νοημα να τον βαλω στο crate και να τα κανει εκει μεσα αφου δεν θα μπορει να κρατηθει. Μενω μονος και ετσι δεν θα εχω βοηθεια απο αλλους και φυσικα δεν γινεται να σταματησω να δουλευω ουτε να σταματησω να κοιμαμε.
Μαλλον θα του παρω ενα παρκο και θα το προσαρμοζω αναλογα τις αναγκες και το μεγεθος του.
Εχω και 2 αυλες αλλα δεν βοηθαει ο καιρος τωρα για να μεινει εκει τις ωρες που θα λειπω.
ελβετικο σου είπαμε!!:p

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Ειμαι αναμεσα σε ελβετικο ποιμενικο και λαμπραντορ , και κλινω λιγο προς ελβετικο ω.
Εχε υποψην αμα θες ελβετικο πρεπει να ψαξεις στο εξωτερικο κατι το οποιο σημαινει εξοδα μεταφορας κτλπ

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
KICKASS το λαμπραντορ δεν την παλευει καθολου στις μοναξιες ε? Γιαυτο κλινω και εγω προς ελβετικο ή στην τελικη ΓΠ.
Sirkos ξερω ποια ειναι η αποψη πολλων εδω για αποκτηση κουταβιου απο καλο εκτροφεα , αλλα αν βρω ελβετικο σε αγγελια θα το παρω. Ειμαι της αποψης οτι το κακο θα εχει ηδη γινει με την γεννα. Αφου γεννηθηκαν τα κουταβια καπου πρεπει να βρουν ενα σπιτι και αυτα. Εξαλλου τι αλλο θα μπορουσαμε να τα κανουμε απο το να τα φιλοξενησουμε? Και ας μην εχουν pedigree.
Οσο για το λουρακι , δεν εχω σκοπο να του φορεσω καθολου λουρι αφου θα το πηγαινω βολτα με σαμαρακι.

oscar the grouch

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
84
9

Είμαστε στην ίδια περίπτωση. Εχω κι εγώ αυλή αλλά για πολλούς λόγους, θέλω να περιορίζω τη "τρελλα" του κουταβιού κάποιες ώρες, σε εσωτερικό χώρο και διάλεξα ένα crate.

Ο δικός μου (Ενα lab ημίαιμο 4 μηνών) μπορεί πλέον και μενει στο Crate χωρίς καμία γκρίνια ή κλάμα για κάνα τρίωρο, ενώ βρίσκομαι στο σπίτι και με βλέπει ή με ακούει. Κρατιέται άνετα (ακόμα και για περισσότερες ώρες), αφού βέβαια έχω φροντίσει να έχει κάνει τουαλέτα, λίγο πριν τον βάλω μέσα. Μέσα στο κλουβί δεν κινείται, απλά αλλάζει θέση καμιά φορά και χαζεύει έξω στην αυλή ή την τηλεόραση που παίζει, άρα δεν δουλεύει και η κύστη του. Μη φοβάσαι ότι θα τα κάνει εκεί μέσα. Δεν θα τα κάνει, αν έχει ξαλαφρώσει πριν τον βάλεις μέσα. Δεν θα λερώσει ποτέ το χώρο του.

Σήμερα που βρέχει και γίνεται χαμός έξω από τον αέρα, είναι αδύνατο να βγούμε βόλτα. Τον έβγαλα 2 φορές από το πρωί για τουαλέτα με τα χίλια ζόρια, παίξαμε μέσα στο σπίτι για κάνα μισάωρο, τον άφησα ελεύθερο άλλα 30 λεπτά να μυρίσει, να γλείψει και να βολτάρει, αλλά μετά ήθελα χρόνο για μένα, χωρίς να έχω την έγνοια του "τι να κάνει στο άλλο δωμάτιο".

Λες ότι δεν έχεις βοήθεια από κανένα. Όταν το κουτάβι μπαίνει λοιπόν στο crate και χουζουρεύει, αυτό αποτελεί από μόνο του μεγάλη βοήθεια. Μπορεί να είναι ο δικός σου χρόνος για να δουλέψεις, να διαβάσεις, να κάνεις οτιδήποτε.

Το πάρκο το είχα σκεφτεί κι εγώ, αλλά το απέρριψα για πολλούς λόγους. Για τη συγκεκριμένη φυλή, πρέπει να είναι αρκετά ογκώδες, ενισχυμένο και δεν χωράει εύκολα παντού. Επειτα δεν δίνει στο σκύλο την αίσθηση της φωλιάς, όπως το crate. Αν είχα ένα μικρόσωμο σκύλο, ίσως έστηνα ένα πάρκο (θα μπορούσα να έχω μέσα και ένα ανοιχτό μικρό crate). Θα έπιανε την ίδια επιφάνεια με το τωρινό κλουβί του Oscar !!!

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Είμαστε στην ίδια περίπτωση. Εχω κι εγώ αυλή αλλά για πολλούς λόγους, θέλω να περιορίζω τη "τρελλα" του κουταβιού κάποιες ώρες, σε εσωτερικό χώρο και διάλεξα ένα crate.

Ο δικός μου (Ενα lab ημίαιμο 4 μηνών) μπορεί πλέον και μενει στο Crate χωρίς καμία γκρίνια ή κλάμα για κάνα τρίωρο, ενώ βρίσκομαι στο σπίτι και με βλέπει ή με ακούει. Κρατιέται άνετα (ακόμα και για περισσότερες ώρες), αφού βέβαια έχω φροντίσει να έχει κάνει τουαλέτα, λίγο πριν τον βάλω μέσα. Μέσα στο κλουβί δεν κινείται, απλά αλλάζει θέση καμιά φορά και χαζεύει έξω στην αυλή ή την τηλεόραση που παίζει, άρα δεν δουλεύει και η κύστη του. Μη φοβάσαι ότι θα τα κάνει εκεί μέσα. Δεν θα τα κάνει, αν έχει ξαλαφρώσει πριν τον βάλεις μέσα. Δεν θα λερώσει ποτέ το χώρο του.

Σήμερα που βρέχει και γίνεται χαμός έξω από τον αέρα, είναι αδύνατο να βγούμε βόλτα. Τον έβγαλα 2 φορές από το πρωί για τουαλέτα με τα χίλια ζόρια, παίξαμε μέσα στο σπίτι για κάνα μισάωρο, τον άφησα ελεύθερο άλλα 30 λεπτά να μυρίσει, να γλείψει και να βολτάρει, αλλά μετά ήθελα χρόνο για μένα, χωρίς να έχω την έγνοια του "τι να κάνει στο άλλο δωμάτιο".

Λες ότι δεν έχεις βοήθεια από κανένα. Όταν το κουτάβι μπαίνει λοιπόν στο crate και χουζουρεύει, αυτό αποτελεί από μόνο του μεγάλη βοήθεια. Μπορεί να είναι ο δικός σου χρόνος για να δουλέψεις, να διαβάσεις, να κάνεις οτιδήποτε.

Το πάρκο το είχα σκεφτεί κι εγώ, αλλά το απέρριψα για πολλούς λόγους. Για τη συγκεκριμένη φυλή, πρέπει να είναι αρκετά ογκώδες, ενισχυμένο και δεν χωράει εύκολα παντού. Επειτα δεν δίνει στο σκύλο την αίσθηση της φωλιάς, όπως το crate. Αν είχα ένα μικρόσωμο σκύλο, ίσως έστηνα ένα πάρκο (θα μπορούσα να έχω μέσα και ένα ανοιχτό μικρό crate). Θα έπιανε την ίδια επιφάνεια με το τωρινό κλουβί του Oscar !!!
Το παρκο εχει νοημα μεχρι μια ηλικια. Μετα απο καποια ηλικια εννοειται οτι ο σκυλος μπορει να πηδηξει απο πανω. Γενικα αν υπαρχει και χωρος μπορουν ανα συνδυαζονται και τα 2. Το παρκο δηλαδη να ειναι σαν προαυλιος χωρος του crate.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul