Περί ζευγαρώματος γνώμες!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εγώ είμαι υπέρ της επαφής με τον εκτροφέα που άλλωστε ξέρει τις γραμμές του σκύλου σου και ας αποφασίσει αυτός τι πρέπει να γίνει
αν θές ένα καλό κυνηγόσκυλο είναι πολύ πιο απλό να ψάξεις ένα και να το αγοράσεις παρά να κάνεις μιά γέννα
Kokoni δεν κατάλαβα τι εννοείς..

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Επειδί είμαι απο χωριό έχω ζήσει στο πετσί μου το θέμα "ζευγάρωμα"
Δεν υποστηρίζω αυτό που γίνεται αλλά οι άνθρωποι που θέλουν σκύλο εργασίας αδιαφορούν για μορφολογία, pedigree, καθαροαιμίας κτλ.
Ένας ξάδερφος μου έχει ένα κυνηγόσκυλο 6χρονών. Είναι τόση γνωστή η σκύλα στα τριγύρω χωριά που δίνει τα κουτάβια 800Ε. Σκεφτείτε ότι πριν καν γεννηθούν ξέρει σε ποιούς θα τα δώσει. Το παιδί είναι 22χρονών, δεν είναι εκτροφέας, ταίζει τα σκυλιά του μακαρόνια και ψωμί, τα έχει δεμένα σε δύο μέτρα αλυσίδα αλλα η σκυλα είναι τόσο καλή στην δουλειά της που όλοι θέλουν κουτάβια απο αυτήν...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ζευγαρώνεις τον σκύλο σου αν σου πεί ο εκτροφέας
αν δεν σου πεί ή δεν έχει εκτροφέα τότε δεν τον ζευγαρώνεις

ο εκτροφέας ξέρει τι πρέπει να γίνει κάθε φορά περι ζευγαρώματος
το να ζευγαρώσεις δύο θηλαστικά οποιουδήποτε είδους σταυρώνοντας τα δάχτυλα και στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα είναι βλακώδες
ακόμα και εμείς οι δίποδοι που έχουμε και προσκυνάμε ΕΡΩΤΑ κάνουμε προγεννητικό έλεγχο πρίν αρχίσουμε να μολάμε κουτσούβελα με σύνδρομα παρασύνδρομα και τα λοιπά
τα υπόλοιπα ζώα ζευγαρώνουν κάτω απο σκληρές δοκιμασίες και μάχες στις οποίες συνήθως νικάει ο "καταλληλότερος"
κι αν πάλι όχι ,η φύση ανακυκλώνει το "λάθος" της με επίσης συνοπτικές διαδικασίες
Με τα σκυλιά τώρα ,τα οποία δεν ζούν σε αγέλες αλλά σε ανθρώπινες οικογένειες πλέον, την μάχη μεταξύ αρσενικών και την βαρβαρότητα της φύσης απέναντι στα όχι και τόσο "ικανά" κουτάβια ο "πολιτισμένος" άνθρωπος την έχει υποκαταστήσει με την καταγραφή των γεννεών-τις εκθέσεις και τους τίτλους μορφολογίας και εργασίας-τις κτηνιατρικές εξετάσεις και επεμβάσεις κλπ

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Α ναι τα ξέρω και εγώ από πρώτο χέρι αυτά.Χωριό έτσι είναι.
Αλλά ο τύπος για τον οποίο συζητάμε απλά έχει 2 αδεσποτάκια τα λατρεύει και αν ζευγαρώσουν λέει θα τα κρατήσει όλα τα κουτάβια!
Και απλά ρώτησα εάν θεωρείτε ότι αυτό είναι κακό; :)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ωραία, για να μη φανεί ότι είμαι εκτός θέματος θα απαντήσω.
Κακό δεν μου φαίνεται, αλλά το "δεν είναι κακό" είναι ένας εύκολος τρόπος για να ξεφύγεις μη κάνοντας το καλό...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ε είπαμε-χάλια
το τι θα βγεί κανείς δεν ξέρει
τραγικά λάθος λέμε
ανοησία
θέλει σκυλιά? ας πάρει απο αυτά που ήδη έχουν γεννηθεί
αυτά που έχει τώρα για να διαπιστώσει αν π.χ. η θηλυκιά θα το αντέξει ή αν ο αρσενικός δεν περνάει κάργα δυσπλασίες στα τέκνα του πρέπει να το διαπιστώσει με τον σκληρό τρόπο

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Τι να πω.. Εγώ πάντως θα προσπαθήσω να τον μεταπείσω..
Πάντως είναι πολύ φιλόζωος και ενδιαφέρεται άρα έχω ελπίδες!!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Να πω κι εγώ τη χαζομάρα μου. Ας υποθέσουμε πως όλα καλά και γεννάει η σκύλα 5-6 κουτάβια και είναι διατεθημένος να τα κρατήσει όλα. Τα κουτάβια θα μεγαλώσουν και λογικά θα πρέπει να στειρωθούν γιατί αν αφεθούν θα προκύψουν άλλα πόσα κουτάβια σε 1-2 χρόνια. Αν είναι φλου το να αποφύγει μια εγγυμοσύνη της σκύλας τώρα που είναι δύο τα σκυλιά, όταν θα είναι εφτά οχτώ πως θα μπορεί να το ελέγξει?
Ποιά χαζομάρα;;; Το πιο ΣΟΦΟ είπες απ' όλα! Σοφό και τρομαχτικό....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για ποιον λόγο κάποιος να θέλει να βρεθεί με 8-9 σκυλιά μέσα σε μια νύχτα?
Δεν υπάρχει δικαιολογία σε αυτές τις περιπτώσεις..γιατί δεν υπάρχει σωστός ιδιοκτητης όταν επιδιώκει από την μια στιγμή στην άλλη να κάνει το σπίτι του κυνοκομείο χωρίς να σώσει κάποιο από τον δρόμο αλλά αντίθετος να συμβάλει στον πληθυσμό των αδέσποτων..

Δεν είναι ανωριμότητα κατά την κρίση μου.. είναι αναισθησία..

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Για ποιον λόγο κάποιος να θέλει να βρεθεί με 8-9 σκυλιά μέσα σε μια νύχτα?
Για πολλούς και διάφορους λόγους.. Δεν μπορεί να είναι κακό αυτό.. Αν του αρέσει και έχει χρόνο χρήμα και αποθέματα αγάπης γιατί όχι..

γιατί δεν υπάρχει σωστός ιδιοκτητης όταν επιδιώκει από την μια στιγμή στην άλλη να κάνει το σπίτι του κυνοκομείο χωρίς να σώσει κάποιο από τον δρόμο αλλά αντίθετος να συμβάλει στον πληθυσμό των αδέσποτων..
Αδεσποτάκια έχει και τώρα.. Και δεν νομίζω ότι συμβάλει στον πλυθησμό των αδεσπότων άμμεσα.. Έμμεσα ναι σύμφωνα με κάποιες απόψεις :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για πολλούς και διάφορους λόγους.. Δεν μπορεί να είναι κακό αυτό.. Αν του αρέσει και έχει χρόνο χρήμα και αποθέματα αγάπης γιατί όχι..
Aν το σκεφτείς λιγάκι ποιοτικά δεν μπορείς να μεγαλώνεις 8 με 9 σκυλιά..

Aκόμα και τα τρία τέσσερα είναι πολλά..

Δεν είναι χρηματικό μόνο το θέμα.., αν κάποιος παίρνει ένα σκυλί συνειδητά και όχι απλά για να υπάρχει, θέλει ώρες και πολύ προσωπική ενασχόληση..που δεν μπορείς να την παρέχεις ξεχωριστά στο κάθε ένα όταν ξεπερνάει τον αριθμό των (5..και πολλά λέω..), ποσο μάλιστα όταν πρόκειται για κουτάβια που μεγαλώνουν παράλληλα.

Οι δυσκολίες είναι πολλές..και για να παρέχεις πραγματική ποιότητα σε αυτά τα κουτάβια σχεδόν ακατόρθωτο..

Αλλα ξέρεις κάτι?
Πολλοί είχαν την όρεξη να αποκτήσουν πολλά σκυλιά και όχι σε μια γέννα..και τελικά η απόσταση ανάμεσα στον παθιασμένο "κυνοφιλο" και στον τελικά συλλέκτη ..ήταν ελάχιστες..

p.s. Φυσικά εξερούνται οι εκτροφείς που είναι η δουλεία τους.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Συμφωνώ απλά αυτό που λες εσύ είναι αυτό που θα συμβει 99%
Εγώ απάντησα στο γιατί να θέλει :)
Κι εγώ θα θελα όχι 10 αλλα 100 σκυλιά αλλά ξέρω ότι δεν μπορώ να τα έχω για πάαααααρα πολλούς λόγους!
Αν και νομίζω οτι ο κύριος υπολογίζει να έχει το πολύ 5-6 κουτάβια,αν και όπως λέει όσα και να προκύψουν θα χαρεί!
Και εγώ διαφωνώ φυσικά στο να το κάνει για πολλούς λόγους πρακτικούς κοινωνικούς κλπ/

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Ο εν λόγω κύριως είναι φιλόζωος απ'ότι καταλαβαίνω, ίσως έχει άγνοια σε κάποια θέματα.

Με ποιο τρόπο θα βγάζει βόλτα 10 σκυλια τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα, για μία ώρα;

Θελει συνολικά 10 ώρες χωρίς σταματημο.

Δεν θα πρέπει να ασχολείται μισή ώρα με κάθε σκύλο τουλάχιστον;

Σύνολο 15 ώρες.
Του μένουν άλλες 8 για να φαει, παει στη δουλειά, κοιμηθει, κανει τις αναγκες του, ψυχαγωγηθει κλπ.

Κάτι δε μου βγαίνει στον υπολογισμο..
Μάλλον ένα 24 ώρο δεν είναι αρκετο!

Προσωπικά, δεν βρίσκω καμία ενδειξη φιλοζωίας σε καποιον ιδιώτη
που θέλει ζευγαρωσει τα σκυλία του και να κρατήσει όλα τα κουτάβια.

Φιλοζωος, κατα τη γνώμη μου θα ήταν, αν αποφάσιζε να υιοθετήσει, εφόσον έχει το χρόνο μα και το κέφι
και όχι να φέρει στον κοσμο ημίαιμα κουτάβια (με την έννοια ότι δεν απειλείται υπο εξαφάνιση η φυλή)
που υπαρχουν εκατοντάδες στους δρόμους και στα καταφύγεια..

Κυνόφιλος, ναι (αν και υπο όρους), φιλόζωος όμως όχι.