Περί αγγελιών

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Πως σας φαίνοντε οι αγγελίες που αφορούν τα σκυλιά και διαβάζετε σε διάφορα περιοδικά - έντυπ - ηλεκτρονικά μέσα?

το περιεχόμενο τους - σύνταξη.

πιστεύεετε ότι διαβάζετε οι ζητάτε αποδείξης για τα γραφώμενα ??

πιστεύετε ότι φτάχνοντε για να ενημερώσουν ή για να παραπλανήσουν???

mitsakos

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2008
273
0
Εγω γενικα ειμαι πολυ επιφιλακτικος οσον αφορα το οτιδηποτε.Ουτε σκυλι θα επερνα απο αγγελια.Θα μου πεις "τον ταδε εκτρωφεα που θα σου προτεινουν τον ξερεις?" και δικιο θα εχεις αλλα τουλαχιστον θα ξερω οτι εχει αφιερωσει εναν Α χρονο σε αυτο που κανει και λογικα θα μου τον εχουν προτεινει κι αλλοι για να τον προτημησω.Παντα μιλωντας για ρατσα.Αλλιως απο γνωστο.Τωρα αν προκειται για ημιαιμο νομιζω πως μπορω να εμπιστευτω τις φιλοζωικες

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ναι το ξέρω.

απλά αυτό που ρωτάω είναι πως σας φαίνοντε οι αγγελίες γενικά

όχι αν υπάρχουν σοβαρές - αστείες - γελοίες

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Είμαι γενικά επιφυλακτική με όλες τις αγγελίες, ανεξαρτήτως θέματος και περισσότερο με όσες βρίσκουμε στις ενότητες προσφοράς εργασίας.
Θέλει ψάξιμο το θέμα, γιατί ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ό,τι θέλει, χωρίς να υπόκειται σε κανέναν έλεγχο.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Οι αγγελίες είναι ένα μέσο προώθησης.
Οτιδήποτε προωθείται πρέπει να είναι ή να γίνει δελεαστικό για να προσελκύσει το ενδιαφέρον. Ο βασικός κανόνας είναι πως οι αγγελίες θα πρέπει να περιγράφουν μόνο την ουσία, χωρίς περιαυτολογία.
Όσο περισσότερο πλατιάζει μια αγγελία, τόσο πιο παραπειστική γίνεται.

Όσον αφορά στις αγγελίες προώθησης υιοθεσιών, που φιλοξενούμε στο forum, καλό είναι να έχουν συγκεκριμένη δομή, για να διευκολύνεται όποιος ενδιαφερθεί να υιοθετήσει κάποιο αδέσποτο.
Πολύ συχνά, βλέπω αγγελίες, οι οποίες είναι γεμάτες άχρηστες πληροφορίες που ελάχιστα ενδιαφέρουν αυτόν που πραγματικά ενδιαφέρεται.

Παραδειγμα1:
Ψάχνοντας ένα φιλόξενο μέρος η καφετούλα, επέλεξε τον κήπο μας για να γεννήσει τα δέκα μικρά της. (άχρηστη πληροφορία) Μας αγάπησε και την αγαπήσαμε αμέσως αλλά είναι αδύνατο να κρατήσουμε τόσα σκυλάκια και σε λίγο που θα αρχίσουν τα κρύα και οι βροχές θα είναι δύσκολη για εμάς και η φιλοξενία τους. (άχρηστη πληροφορία) Αν ενδιαφέρεστε για έναν πιστό φίλο και φύλακα (παραπληροφόρηση) επικοινωνήστε μαζί μας να τα γνωρίσετε από κοντά. Είναι μόλις 20 ημερών, 8 αγοράκια και 2 κοριτσάκια και θα γίνουν μεσαίου μεγέθους.

Παραδειγμα 2:
Ο 'Aδωνις, όνομα και πράγμα! (άχρηστη πληροφορία) Καθαρόαιμο Siberian Χάσκυ. Αυτό το πανέμορφο πλάσμα είχε τη τύχη να ζήσει με την οικογένειά του από κουτάβι, και τα εννέα του χρόνια. (άχρηστη πληροφορία) Ταυτόχρονα είχε την ατυχία στην ηλικία των 9 του χρόνων να φύγει το αφεντικό του νωρίς για την γέφυρα του ουράνιου τόξου. Κι ο Αδωνις έμεινε μόνος. (άχρηστη πληροφορία). Ζητάμε την οικογένεια που θα αντικαταστήσει στη ζωή του τον ανθρώπινο σύντροφό του. (περιττό σχόλιο) Είναι χαδιάρης και παιχνιδιάρης, το μοναχοπαίδι της ανθρώπινης αγέλης του. (άχρηστη πληροφορία). Είναι γερός, δυνατός, υγιής, αγαπάει τις βόλτες και το παιχνίδι στο κήπο του σπιτιού του, λιτοδίαιτος αλλά και μεγάλος θιασώτης σκυλίσιων λιχουδιών και μπισκότων. (άχρηστη πληροφορία)
Είναι κοινωνικός με τους ανθρώπους και άλλους σκύλους, αλλά μάλλον δεν είναι γατόφιλος. Εμβολιασμένος, βάρος 20 κιλά και ύψος 55 εκ έως το ακρώμιο

Που θέλω να καταλήξω.
Εγώ προσωπικά, εάν ήθελα να υιοθετήσω ένα ζώο, θα ήθελα να διαβάζω αγγελίες που να περιγράφουν την ουσία, χωρίς «σάλτσες» και χωρίς παραπληροφόρηση όσον αφορά την φυλή (πριν λίγες μέρες είδα αγγελία η οποία περιέγραφε ένα κάτασπρο κουτάβι, ως διασταύρωση με ...rottweiler :? *).

Καλό είναι λοιπόν να αρκεστούμε στις χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον σκύλο.
Ηλικία, υγεία, μέγεθος, εμβολιασμοί, στείρωση, χαρακτήρας με λιτό και περιεκτικό τρόπο για να διευκολύνουμε στην ανεύρεση του όποιον ψάχνει να υιοθετήσει ένα ζωάκι.

*
http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=1493&postdays=0&postorder=asc&start=30

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Να προσθέσω για αγγελίες που αφορούν σκυλιά ράτσας, και δή βραβευμένα, ή ''καλά'' ...

αποφεύγουμε

- πατέρας Χ κιλά μάνα Χ κιλά χωρίς άλλες πληροφορίες
- Πωλειται πανεμορφο ......
- πατέρας ή μάνα βραβευμένος σε εκθέσεις χωρίς άλλη πληροφόρηση (ποιός είναι δλδ και πού είναι βραβευμένος?) επίσης πατέρας 2ος νέων στην έκθεση του ΟΚΑ πχ το 1996 ....
- ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ
- εισαγωγής ΑΠΟ ΟΠΟΥ κι αν είναι .... ακομα και ''από τα καλύτερα εκτροφεία του εξωτερικού''
- FCI PEDIGREE - διαβατήριο
- Αποστολή πανελλαδικώς
- χοντροκόκκαλα - μεγάλα κεφάλια - super mini - super χαρακτήρες - τέλοιους φύλακες ...
- οποιαδήποτε εγγύηση ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γραπτή καλό είναι να θεωρείται ως μή υπάρχουσα ...

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Όπου διαβάζω πολλές συναισθηματικές σάλτσες σκέφτομαι πως κάτι δεν πάει καλά με τους ανθρώπους που την έγραψαν.Το ίδιο σκέφτομαι και για τις τελείως ξερές δημοσιεύσεις του τύπου "πωλείται μπουλ τερριερ πειρατής,τηλ......."

Και φυσικά δεν πιστεύω ό,τι διαβάζω,περισσότερα καταλαβαίνεις αν μιλήσεις στο τηλέφωνο και φυσικά πολύ περισσότερα αν δεις μια κατασταση live.Τι εννοείς αν ζητάω αποδείξεις?

Επίσης ποτέ δεν θα έπαιρνα σκυλί από αγγελία στην εφημερίδα-περιοδικό-διαδίκτυο,είτε αδέσποτο είτε από εκτροφείο,δεν ξέρω,δεν μου πάει καλά.Οι αγγελίες στο μυαλό μου είναι συνδεδεμένες με άψυχα αντικείμενα,όχι για ζώα-εκτός κι αν πωλείται κανά κοπάδι πρόβατα :lol: .

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Είναι παραπλανητικό, για πολλούς λόγους ...
ΔΕΝ ειναι χειρότερο από το τίποτα, αλλά θέλει διερεύνηση. Οποιος δεν μπορεί να την κάνει, καλύτερα να το αποφέυγει.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
μονο αγγελιες εκτροφεων ειναι αποδεκτες απο μενα,με απλη ,λιτη και ουσιαστικη συνταξη...
αποδειξεις δεν ζητω για τα γραφομενα,ειναι πολυ ευκολο να τα διαπιστωσω και μονη μου εφοσον ενδιαφερομαι να το κανω.