Περίεργη αγγελία;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Βλέπω από καιρό σε καιρό αυτή την αγγελία στο ίντερνετ και δεν καταλαβαίνω Χριστό. Τι γίνεται, ωρέ πατριώτες; 18 σκυλιά; Πώς τα απέκτησε; Γιατί δεν τα χρειάζεται πλέον; Και σε τι τα χρειαζόταν έτσι κι αλλιώς; Προς τι οι συγγεκριμένες "φυλές";

Από: χαριζονται καθαροαιμοι ελληνικοι ποιμενικοι κ καυκασιο

χαρίζονται καθαρόαιμοι ελληνικοί ποιμενικοί κ καυκάσιο καθώς και ημιαιμα ζωάκια σε διάφορές ηλικίες...τα ζωάκια αυτά ανήκουν σε τζομπανι κ καθώς είναι πολλά σε αριθμό τα ζώα (18 τα χαρίζει... υπάρχουν κουτάβια από 3-μηνών κάτω του ενός έτους και πολύ μεγαλύτερά.... αξίζει να σημειωθεί ότι τα ζώα είναι σε πολύ καλή κατάστασή σε σχέση μ όσα βλέπουν τα μάτια μας σε μαντριά... επειδή είναι πολλά τα ζώα δεν έχω φώτο... οποίος ενδιαφέρετε να επικοινωνήσει μαζί μ στο mail ***********.

Θυμήθηκα την αγγελία τώρα που μίλαγα στο τηλέφωνο με μια Ιταλίδα φίλη μου που διδάσκει ελληνική φιλολογία σε ένα πανεπιστήμιο στο Σικάγο. Πρόσφατα ξεκίνησε ένα μάθημα για τα ζώα στην αρχαιότητα και τους έκανε φυσικά την Οδύσσεια. Μου έλεγε λοιπόν ότι υποτίθεται πρέπει όλοι να πέσουμε ξεροί από το πόσο καταπληκτικά κοπάδια είχε ο Οδυσσέας και φοβερά σκυλιά, αφού χρειαζόνταν τρεις (Ελληνικούς; ) Ποιμενικούς για να βοσκάνε 350 γουρούνια, αν θυμάμαι καλά. Η φίλη μου είναι στούρνος από σκυλιά και δεν έχει ασχοληθεί ποτέ της, οπότε της εξήγησα ότι ένας Αυστραλέζος σήμερα πάει στη βοσκή 2000 γελάδια Αμερικάνικα και μεγάλα και τα φέρνει όλα μετρημένα σωστά πίσω το βράδυ, οπότε φυσικά είδε με άλλο μάτι το θέμα ποιμενικός σκύλος και βοσκή.

Επομένως να που ένας τσομπάνης χρειάζεται τουλάχιστον 18 ετερόκλητα σκυλιά σήμερα; Ή μου διαφεύγει κάτι σχετικά με την ποιμενική τέχνη;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Δεν είπα ότι υπάρχει θέμα πώλησης, αλλά μου κάνει εντύπωση ότι έχει μαζέψει τουλάχιστον 18 ζώα και μάλιστα των συγκεκριμένων φυλών και προσμείξεων. Είναι κανονικό φαινόμενο αυτό;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
όχι, αλλά αν είναι φιλόζωος και σώζει σκυλιά...του πετάνε κουτάβια...και ζευγαρώνουν και τα δικά του...λογικό είναι να έχει πήξει στον σκύλο. Στα Γλυκά Νερά είναι ένας τσομπάνης με κατσίκες που μένει στους πρόποδες του Υμηττού...έχει 2 ποιμενικούς δικούς του και πέρσι το καλοκάιρι είχαν παρατήσει έξω από τη πόρτα του στο βουνό μία γένα ολόκληρη. Μου είχε πει ότι τα κράτησε και έψαχνε να τους βρει σπίτια....αλλά αν δεν έβρισκε θα τα κράταγε...."να τα πετάξω στο δρόμο?" Έτσι μου είπε. Τον παρακάλεσα να τα στειρώσει και με κοίταξε λες και ήμουν από άλλο πλανήτη....