Παραλίγο τραγωδία..

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Αυτό το καλοκαίρι θα μου μείνει αξέχαστο.. Αλλά όχι για τους λόγους που πιθανώς φαντάζεστε.

Αυτό το καλοκαίρι, παραλίγο να χάσουμε τον Ούζο:(

Στο νησί που πήγαμε, επειδή το σπίτι είναι εξαιρετικά μικρό και χωρίς αυλή, καθώς επίσης υπήρχαν ήδη άλλα δύο σκυλιά σε τόσο μικρό χώρο (συν οι άνθρωποι), αποφασίσαμε να μείνει ο Ούζος σε ένα χώρο φιλοξενίας.
Τον άνθρωπο μας τον σύστησαν γνωστοί μας, ο ίδιος είναι εκτροφέας. Δύο βδομάδες πριν ξεκινήσουμε οι διακοπές μας, πήγαμε στο χώρο για να τον δούμε, ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι όπως πρέπει και πράγματι μείναμε πολύ ευχαριστημένοι.

Κυριακή φθάσαμε και πήγαμε το αγόρι μας εκεί. Τα πήγε πολύ καλά με τα άλλα σκυλάκια, όπως πάντα άλλωστε.

Τη Δευτέρα, με το που ξυπνήσαμε, μου λέει ο καλός μου "Πάμε να δούμε τον Ούζο". Του ζήτησα να πιω πρώτα καφέ, ν'ανοίξει το μάτι μου βρε αδερφέ.
Επέμενε. "Πάμε τώρα!"
Είχαμε πει, ότι θα πηγαίνουμε καθημερινά το πρωί να τον παίρνουμε, να τον πηγαίνουμε θάλασσα και βόλτες και να τον γυρνάμε το βραδάκι, μόνο για ύπνο.

Ντύνομαι λοιπόν και ξεκινάμε.
Έξω από το χώρο, με το που άκουσε τη μηχανή ο μικρός (φυσικά και αναγνωρίζει τον ήχο!) άρχισε να γαυγίζει. Τον άκουσα και χάρηκα. Μπαίνουμε από την μπροστινή πόρτα, χαιρετάμε τον άνθρωπο που τον φιλοξενούσε. Όλα αυτά είναι ζήτημα να διήρκεσαν 5 λεπτά.
Φθάνουμε στο χώρο που ήταν τα σκυλιά, ανοίγουμε την πόρτα του Ούζου και τι να δούμε: ο μικρός τέζα στο πάτωμα, με τη γλώσσα έξω, να έχει βγάλει ένα τόνο σάλια και να πασχίζει ν'αναπνεύσει:(:(:(:(:(

Μας έπιασε πανικός, εμένα και τον άνθρωπο (ας τον πούμε Κώστα). Ο μόνος ψύχραιμος ο καλός μου.
Βγάζουμε έξω το μικρό, ο Κώστας του έριξε έναν κουβά νερό.
Ο καλός μου πιάνει το λαιμό του Ούζου και διαπιστώνει ότι είναι πρησμένος!!

Όταν βλέπεις να παίζεται η ζωή του σκυλιού σου, τα δευτερόλεπτα που περνούν είναι εκτός από βασανιστικά, ΚΡΙΣΙΜΑ!

Το να περιμένουμε να έρθει κτηνίατρος, θα ήταν τουλάχιστον ουτοπικό και παράλογο.
Ευτυχώς ο Κώστας είχε αυτοκίνητο, τον φορτώσαμε και ξεκινήσαμε.
Η απόσταση αρκετά μεγάλη, και το αγόρι μου να παλεύει να πάρει αναπνοή.. Ακόμα έχω τον ήχο αυτόν στ'αυτιά μου.. Δεν ξέρω πόσος χρόνος θα χρειαστεί, για να σταματήσω να το ακούω στο κεφάλι μου..:(

Ευτυχώς ο Κώστας (να είναι καλά ο άνθρωπος!) κατάφερε και μας πήγε στον κτηνίατρο.. Εάν έχετε οδηγήσει ποτέ σε δρομάκια νησιού το Δεκαπενταύγουστο, θα καταλάβετε για τι βαθμό δυσκολίας μιλάμε..
Στο μεταξύ εμένα η διαδρομή μου φαινόταν ατέλειωτη.. Μέσα μου έλεγα "Δε θα προλάβουμε.. Δε θα ζήσει.."
Ένιωθα απίστευτο πανικό, τα πόδια μου είχαν λυθεί εντελώς.. Ο δικός μου να του φωνάζει "Breath Ouzo!! Fight!!".

Φτάνοντας στο γιατρό, η γλώσσα του μικρού ήταν μαύρη.. το εννοώ.. Το ένα του ματάκι αρκετά θολωμένο..
Ο γιατρός τρόμαξε όταν τον είδε..
Τον ξάπλωσαν πάνω στον πάγκο και τον πλάκωσαν στις κορτιζόνες, τους ορούς και τα ηρεμιστικά..

Αυτά τα λεπτά που μεσολάβησαν από την ώρα που τον είδαμε τέζα μέχρι που τον πήγαμε στο γιατρό, δε θα τα ξεχάσω ποτέ.. Φάνηκαν αιώνας..
Μα το κυριότερο που ποτέ δε θα μου φύγει από το μυαλό, είναι πως όλη την ώρα που ο μικρός χαροπάλευε, δεν πήρε ούτε για ένα δευτερόλεπτο τα μάτια του από πάνω μας! Σκίζονταν τα πνευμόνια του για λίγο οξυγόνο, ψυχορραγούσε, αλλά τα ματάκια του καρφωμένα εκεί.. Κι εμείς από πάνω του, να τον χαϊδεύουμε, να τον φιλάμε, να του λέμε γλυκά λόγια, που είμαι σίγουρη πως τα καταλάβαινε όλα και τα ένιωθε...
Του πήγα κοντά τη μικρή και παρόλο που ακόμα πάλευε για κάθε αναπνοή του, προσπάθησε να σηκωθεί, για να τη γλύψει, να της δείξει πως είναι δυνατός και θα τα καταφέρει ο μεγάλος της αδερφός...

Θέλω να πιστεύω, πως η αγάπη που του έχουμε τον κράτησε στη ζωή... Σκέφτομαι τις σκηνές και τρέχουν δάκρυα από τα μάτια μου..

Τελικά, τον είχε τσιμπήσει μία μέλισσα στο εσωτερικό του λάρυγγα με φυσικό επακόλουθο το πρήξιμο και την ασφυξία. Διαβάσαμε κάπου, πως συνήθως τα σκυλιά δεν αντέχουν 7 λεπτά μετά από τέτοιο δάγκωμα.
Το παληκάρι μας άντεξε περίπου 45, μέχρι ν'αρχίσουν να λειτουργούν κάπως τα φάρμακα :)
Πάλεψε και βγήκε νικητής :)

Εύχομαι να μην τύχει σε κανέναν από σας τέτοιο κακό!! Εύχομαι να μη ζήσετε ποτέ αυτήν την αγωνία!! Και να θυμάστε, να έχετε πάντα μαζί σας κορτιζόνη για τέτοιες περιπτώσεις.

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.403
10.586
Athens
Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι! Κορτιζόνες παιδιά παντού μαζί!
Και ....Promitheas το σεμινάριο πρώτων βοηθειών!!!

ninoula

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2010
149
1
Κομοτηνή
:lloroso::lloroso:
χίλια μπράβο στον ούζο που τα κατάφερε!!!
εν μέρει καταλαβαίνω απόλυτα τον πανικό σας... εμείς το περάσαμε σε πολύ μικρότερο βαθμό ευτυχώς...τον τσίμπησε σφήκα στο εσωτερικό του μάγουλο.... πρήστηκε πάρα πολύ κ στα κατσικοχώρια της Εύβοιας που ήμασταν γιατρός άμεσα δεν έπαιζε... τελικά πήραμε συγγενή μας που αν κ παιδίατρος μας καθοδήγησε τι να κάνουμε και τι να δώσουμε...αλλά φταίμε και εμείς γιατί κορτιζόνη για τον εκτωράκο για ώρα ανάγκης δεν είχαμε...τελικά του δώσαμε κάποιο δικό μας αντισταμινικό κ υποχώρησε το πρήξιμο...δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν τον τσιμπούσε πιο κάτω:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
:eek::eek::eek: Πωπω λαχτάρα που περάσατε!! :eek::eek:

Κυριολεκτικά στο τσακ τη γλιτώσατε!
Ευτυχώς που ο Ούζο βγήκε μαχητής και παλικάρι!!
:)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Α πα πα.... μακριά από όλους μας τέτοιες καταστάσεις! Ποτέ να μην ξαναπεράσετε τέτοια δοκιμασία! Περαστικά!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Δόξα τω Θεό, όλα καλά. Φαντάζομαι την αγωνία που θα ζήσατε...:(
Αλλά... σε έναν επίσημο φαντάζομαι χώρο φιλοξενίας σκύλων, σε απομακρυσμένο σημείο νησιού, με δυσκολία πρόσβασης σε κτηνίατρο και με ιδιοκτήτη εκτροφέα...δεν υπήρχε μία κορτιζόνη και γνώση πρώτων βοηθειών;
Η δεν έχω καταλάβει καλά; :confused:
(Για να μην ρωτήσω για το αν θα πληρωνόταν για την φιλοξενία...)

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
Μαρέκο, οι σκέψεις αυτές με βασανίζουν κι εμένα από την πρώτη στιγμή.
Από τη μία νιώθω απίστευτη ευγνωμοσύνη που έτυχε και ήμασταν εκεί την ώρα που έγινε, που έτυχε και ήμασταν πιο κοντά στο γιατρό αντί στην άλλη άκρη του νησιού, που είχε ο άνθρωπος αυτοκίνητο και μας πήγε στο γιατρό και δεν έφυγε ούτε για ένα λεπτό μέχρι να σταθεροποιηθεί. Τράβηξε κι αυτός μεγάλο ζόρι, είμαι σίγουρη και τον ευχαριστώ που βοήθησε.
Από την άλλη, όντως πιστεύω, ότι τουλάχιστον κορτιζόνη και κάποια άλλα βασικά φάρμακα θα έπρεπε να έχει. Αν μη τι άλλο, για τα δικά του σκυλιά.

Να μου πεις είχα εγώ μέχρι τώρα κορτιζόνη μαζί μου; Όχι, αλλά στο εξής έχω τρία μπουκαλάκια, αν και δε μένω μόνιμα σε νησί και οι μέλισσες στην Αθήνα είναι πιο σπάνιες.

Φυσικά και η φιλοξενία δεν ήταν δωρεάν.

Και φυσικότατα δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναφήσω τον Ούζο ή κάποια από τις μικρές πουθενά για φιλοξενία. Τουλάχιστον, όπως είμαι τώρα, με την τρομάρα που έχω πάρει, ούτε που το σκέφτομαι.
Εάν και εφόσον και υπό πολύ εξεζητημένες προϋποθέσεις και ΜΟΝΟ σε ώρα ανάγκης, θα το σκεφτώ.

Αυτό που ζήσαμε ήταν ένα σοκ και η πληγή δεν έχει επουλωθεί. Ακόμα βλέπω στον ύπνο μου σκηνές τέτοιες..
Ο μικρός δείχνει να το έχει ξεπεράσει πλήρως -σωματικά είμαστε 10000% υγιείς, αλλά και ψυχολογικά όλα βαίνουν καλώς.

Από εκείνη τη μέρα όμως, δείχνει πιο ώριμος, πιο κατασταλαγμένος, πιο σοβαρός. Σα να ωρίμασε μέσα σε κείνα τα 45 λεπτά που πάλευε ν'αναπνεύσει το αγόρι μου.

Δείχνει να έχει δεθεί πολύ περισσότερο μαζί μας. Όχι ότι πριν δεν ήταν, αλλά σα να βγάζει μια ευγνωμοσύνη..

Last edited:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Αυτά διαβάζω κ επειδή την είχα πάθει με τη Λίζα παλαιότερα η κορτιζόνη μαζί με τα άλλα συνοδευτικά για τη φόλα είναι πάντα στην τσάντα για παν ενδεχόμενο.

Εύχομαι να μην ξαναπεράσετε ποτέ κάτι παρόμοιο.
Περαστικά στον παλίκαρο.

placebo

Banned
Banned
30 Αυγούστου 2010
73
1
Αυτό το καλοκαίρι θα μου μείνει αξέχαστο.. Αλλά όχι για τους λόγους που πιθανώς φαντάζεστε.

Αυτό το καλοκαίρι, παραλίγο να χάσουμε τον Ούζο:(

Στο νησί που πήγαμε, επειδή το σπίτι είναι εξαιρετικά μικρό και χωρίς αυλή, καθώς επίσης υπήρχαν ήδη άλλα δύο σκυλιά σε τόσο μικρό χώρο (συν οι άνθρωποι), αποφασίσαμε να μείνει ο Ούζος σε ένα χώρο φιλοξενίας.
Τον άνθρωπο μας τον σύστησαν γνωστοί μας, ο ίδιος είναι εκτροφέας. Δύο βδομάδες πριν ξεκινήσουμε οι διακοπές μας, πήγαμε στο χώρο για να τον δούμε, ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι όπως πρέπει και πράγματι μείναμε πολύ ευχαριστημένοι.

Κυριακή φθάσαμε και πήγαμε το αγόρι μας εκεί. Τα πήγε πολύ καλά με τα άλλα σκυλάκια, όπως πάντα άλλωστε.

Τη Δευτέρα, με το που ξυπνήσαμε, μου λέει ο καλός μου "Πάμε να δούμε τον Ούζο". Του ζήτησα να πιω πρώτα καφέ, ν'ανοίξει το μάτι μου βρε αδερφέ.
Επέμενε. "Πάμε τώρα!"
Είχαμε πει, ότι θα πηγαίνουμε καθημερινά το πρωί να τον παίρνουμε, να τον πηγαίνουμε θάλασσα και βόλτες και να τον γυρνάμε το βραδάκι, μόνο για ύπνο.

Ντύνομαι λοιπόν και ξεκινάμε.
Έξω από το χώρο, με το που άκουσε τη μηχανή ο μικρός (φυσικά και αναγνωρίζει τον ήχο!) άρχισε να γαυγίζει. Τον άκουσα και χάρηκα. Μπαίνουμε από την μπροστινή πόρτα, χαιρετάμε τον άνθρωπο που τον φιλοξενούσε. Όλα αυτά είναι ζήτημα να διήρκεσαν 5 λεπτά.
Φθάνουμε στο χώρο που ήταν τα σκυλιά, ανοίγουμε την πόρτα του Ούζου και τι να δούμε: ο μικρός τέζα στο πάτωμα, με τη γλώσσα έξω, να έχει βγάλει ένα τόνο σάλια και να πασχίζει ν'αναπνεύσει:(:(:(:(:(

Μας έπιασε πανικός, εμένα και τον άνθρωπο (ας τον πούμε Κώστα). Ο μόνος ψύχραιμος ο καλός μου.
Βγάζουμε έξω το μικρό, ο Κώστας του έριξε έναν κουβά νερό.
Ο καλός μου πιάνει το λαιμό του Ούζου και διαπιστώνει ότι είναι πρησμένος!!

Όταν βλέπεις να παίζεται η ζωή του σκυλιού σου, τα δευτερόλεπτα που περνούν είναι εκτός από βασανιστικά, ΚΡΙΣΙΜΑ!

Το να περιμένουμε να έρθει κτηνίατρος, θα ήταν τουλάχιστον ουτοπικό και παράλογο.
Ευτυχώς ο Κώστας είχε αυτοκίνητο, τον φορτώσαμε και ξεκινήσαμε.
Η απόσταση αρκετά μεγάλη, και το αγόρι μου να παλεύει να πάρει αναπνοή.. Ακόμα έχω τον ήχο αυτόν στ'αυτιά μου.. Δεν ξέρω πόσος χρόνος θα χρειαστεί, για να σταματήσω να το ακούω στο κεφάλι μου..:(

Ευτυχώς ο Κώστας (να είναι καλά ο άνθρωπος!) κατάφερε και μας πήγε στον κτηνίατρο.. Εάν έχετε οδηγήσει ποτέ σε δρομάκια νησιού το Δεκαπενταύγουστο, θα καταλάβετε για τι βαθμό δυσκολίας μιλάμε..
Στο μεταξύ εμένα η διαδρομή μου φαινόταν ατέλειωτη.. Μέσα μου έλεγα "Δε θα προλάβουμε.. Δε θα ζήσει.."
Ένιωθα απίστευτο πανικό, τα πόδια μου είχαν λυθεί εντελώς.. Ο δικός μου να του φωνάζει "Breath Ouzo!! Fight!!".

Φτάνοντας στο γιατρό, η γλώσσα του μικρού ήταν μαύρη.. το εννοώ.. Το ένα του ματάκι αρκετά θολωμένο..
Ο γιατρός τρόμαξε όταν τον είδε..
Τον ξάπλωσαν πάνω στον πάγκο και τον πλάκωσαν στις κορτιζόνες, τους ορούς και τα ηρεμιστικά..

Αυτά τα λεπτά που μεσολάβησαν από την ώρα που τον είδαμε τέζα μέχρι που τον πήγαμε στο γιατρό, δε θα τα ξεχάσω ποτέ.. Φάνηκαν αιώνας..
Μα το κυριότερο που ποτέ δε θα μου φύγει από το μυαλό, είναι πως όλη την ώρα που ο μικρός χαροπάλευε, δεν πήρε ούτε για ένα δευτερόλεπτο τα μάτια του από πάνω μας! Σκίζονταν τα πνευμόνια του για λίγο οξυγόνο, ψυχορραγούσε, αλλά τα ματάκια του καρφωμένα εκεί.. Κι εμείς από πάνω του, να τον χαϊδεύουμε, να τον φιλάμε, να του λέμε γλυκά λόγια, που είμαι σίγουρη πως τα καταλάβαινε όλα και τα ένιωθε...
Του πήγα κοντά τη μικρή και παρόλο που ακόμα πάλευε για κάθε αναπνοή του, προσπάθησε να σηκωθεί, για να τη γλύψει, να της δείξει πως είναι δυνατός και θα τα καταφέρει ο μεγάλος της αδερφός...

Θέλω να πιστεύω, πως η αγάπη που του έχουμε τον κράτησε στη ζωή... Σκέφτομαι τις σκηνές και τρέχουν δάκρυα από τα μάτια μου..

Τελικά, τον είχε τσιμπήσει μία μέλισσα στο εσωτερικό του λάρυγγα με φυσικό επακόλουθο το πρήξιμο και την ασφυξία. Διαβάσαμε κάπου, πως συνήθως τα σκυλιά δεν αντέχουν 7 λεπτά μετά από τέτοιο δάγκωμα.
Το παληκάρι μας άντεξε περίπου 45, μέχρι ν'αρχίσουν να λειτουργούν κάπως τα φάρμακα :)
Πάλεψε και βγήκε νικητής :)

Εύχομαι να μην τύχει σε κανέναν από σας τέτοιο κακό!! Εύχομαι να μη ζήσετε ποτέ αυτήν την αγωνία!! Και να θυμάστε, να έχετε πάντα μαζί σας κορτιζόνη για τέτοιες περιπτώσεις.
Τι λες τώρα.. πω πω... Πάλι καλά..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ωχ τι πάθατε! Πολλά περαστικά. Κι εγώ την πάτησα φέτος που τσίμπησε το Μουφ κάποιο έντομο και χτυπιότανε κάτω και ξυνότανε μέχρι που μάτωσε! Σε λιγότερο βαθμό βέβαια από σένα, αλλά πέρασα αγωνία για καμιά βδομάδα με τους κτηνιάτρους, τις κορτιζόνες, τις ενέσεις και τα αντιαλλεργικά. Ψέκαζέ τον με διάλυμα βανίλλιας άμα τον βγάζεις έξω να μην τον πλησιάζει έντομο. Το κακό είναι ότι το Μουφ έχει πολύ τρίχωμα οπότε αδύνατο να βρεις πού τον τσίμπησε και τι... :(

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αμαν- τι επαθε ο μπουμπουνοκεφαλακος ο Ουζο!
Φανταζομαι την ταραχη σας!! Μιας και σας εχω δει με τον ασπρουλι- και καταλαβα ποσο των λατρευετε και οι δυο!

Εισασταν παρα πολυ τυχεροι, που ο Ουζο ειναι τοσο δυνατος σκυλακος!
Η ξεδελφη μου εχασε τον σκυλο της ( Αγγλικο Σεττερ) σε Πανσιον (που υπηρχε μονημος κτηνιατρος και κορτιζωνη) απο τσιμπιμα σφιγγας πριν απο μερικα χρονια!