Παρακαλώ τις απόψεις σας στους προβληματισμούς μου

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Νομίζω οτι πρέπει να ξεκαθαρίσεις πρώτα τα πράγματα με τους σκύλους που έχεις πράγμα που πιστεύω οτι μόνο ένας εκπαιδευτής μπορεί να κάνει. Ας δει τα σκυλιά σου, να τα αξιολογήσει και από εκεί και πέρα βλέπεις τι κάνεις.
Αλήθεια τα σκυλιά τι συμπεριφορά έχουν με τους ξένους που μπορεί να περνούν από έξω ?

bpar

Member
10 Αυγούστου 2011
11
0
Νομίζω οτι πρέπει να ξεκαθαρίσεις πρώτα τα πράγματα με τους σκύλους που έχεις πράγμα που πιστεύω οτι μόνο ένας εκπαιδευτής μπορεί να κάνει. Ας δει τα σκυλιά σου, να τα αξιολογήσει και από εκεί και πέρα βλέπεις τι κάνεις.
Αλήθεια τα σκυλιά τι συμπεριφορά έχουν με τους ξένους που μπορεί να περνούν από έξω ?
1. Αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω. Είμαι σε φάση αναζήτησης (παρακαλώ προτάσεις).
2. Δεν περνούν, είναι ερημιά εδώ (βουνό).

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Eμ αυτό είναι παρουσίαση θέματος , τώρα μπορούν όλοι με στοιχεία να σου απαντήσουν! :)
Xωρίς να έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να σε βοηθήσω θέλω απλά να πω την γνώμη μου σχετικά με την εκπαίδευση που σκέφτεσαι να κάνεις. Εγώ το rott δεν θα το άγγιζα με εκπαίδευση φύλαξης. Αυτό μόνο και μπορεί να έχω λάθος. Θεωρώ ότι ένα τόσο κακοποιημένο σκυλί με την υπομονή σας καταφέρατε να το φέρετε σε ένα πολύ καλό επίπεδο και δεν θα ρίσκαρα τίποτα περαιτέρω :)

Last edited:

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
Βασιλη να σου πω απο μενα μπραβο που εδειξες απλετη υπομονη θεληση και θαρρος να κρατησεις το rot στην ηλικια που ειναι με τα προβληματα συμπεριφορας που χε απτον ιδοικτκητη του,δεν ξερω ουτε τους μισους ανθρωπους που θα το τολμουσαν και γω ειμαι μεσα σαυτους.Πιστευω οτι τα σκυλια σου θαναι με προσπαθεια και με εκπαιδευση απο επαγγελματια πολυ ευτιχησμενα μπραβο και παλι

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Άν κανένα απο τα σκυλιά σου ...λέω άν...σου πει ο εκπαιδευτής δεν κάνουν για καθήκοντα φύλαξης.. τι θα κάνεις ? θα πάρεις και άλλο ?

bpar

Member
10 Αυγούστου 2011
11
0
Νίκο, με κάνεις και κοκκινίζω με τόσα μπάβο. Αισθάνομαι ότι δεν τα αξίζω, γιατί τα σκυλιά χρειάζονται περισσότερο χρόνο από 'μένα. Όμως, πίστεψέ με, όταν έχεις τρία παιδιά και εργαζόμενη σύζυγο, ο χρόνος είναι ελάχιστος (θα 'θελα πολύ να μπορώ να κοιμάμαι έστω 4 ώρες τη μέρα).
Ό,τι κάνω γίνεται από αγάπη γι'αυτά τα ζώα και μόνο.
Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

Last edited:

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
Χωρις να χω την απαιτοουμενη γνωση νομιζω οτι ολα εχουν το ενστικτο απλά πρεπει καποιος να το βγαλει σωστα απο μεσα τους...πιστευω οτι πρεπει να βρεις καποιον που να αγαπαει την προκληση να τα εκπαιδευσει τα σκυλια σου και οχι να σου παρει τα λεφτα της προσπαθειας

bpar

Member
10 Αυγούστου 2011
11
0
Άν κανένα απο τα σκυλιά σου ...λέω άν...σου πει ο εκπαιδευτής δεν κάνουν για καθήκοντα φύλαξης.. τι θα κάνεις ? θα πάρεις και άλλο ?
Το πιθανότερο. Πάντα ήθελα ένα ντόμπερμαν (από μικρός) μου έχει μείνει πόθος ανεκπλήρωτος! Εκεί, προ καιρού, που σκεπτόμουν οτι ήρθε η ώρα να τον εκπληρώσω, δεν ξέρω γιατί, με επηρέασε κάποιος που μου είπε οτι δεν κάνουν για την περιοχή-κρυώνουν!!! Μα εγώ θα το έχω μέσα στο σπίτι. Χειρότερα, μου λέει, είχα και ΄γω και τον 1ο χειμώνα αρώστησε και πέθανε. Δεν βλέπεις τι ράτσες έχουν όλοι εδώ γύρω; Κάγκελο εγώ!!!
Όμως η πίστη & η ελπίδα δεν πεθαίνουν ποτέ!

bpar

Member
10 Αυγούστου 2011
11
0
Χωρις να χω την απαιτοουμενη γνωση νομιζω οτι ολα εχουν το ενστικτο απλά πρεπει καποιος να το βγαλει σωστα απο μεσα τους...πιστευω οτι πρεπει να βρεις καποιον που να αγαπαει την προκληση να τα εκπαιδευσει τα σκυλια σου και οχι να σου παρει τα λεφτα της προσπαθειας

Έχεις κάποιον υπ' όψιν σου;

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Θα έχεις 2 ΓΠ, 1 ροτ, 1 ντομπ να κόβουν βόλτες...ε...νομίζω οτι στη θέα τους μόνο δεν θα σας πλησιάσει κανείς..:D:D
Πάρε και άλλο ένα ...δεν ξέρω τι...είστε 5 άτομα και θα αναλάβει ο καθένας απο ένα:D
Σου εύχομαι όλα καλά, αν και είμαι σίγουρη ότι θα πάνε:)

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Να σου πω κ γω με τη σειρα μου μπραβο για την προσπαθεια που κανεις κ εχεις σκοπο να κανεις για τα σκυλια σου!Κ οταν ερθει η ωρα να αποκτησεις τον ανεπκπληρωτο ποθο σου, καλο θα ηταν να το κανεις με τον σωστο τον τροπο: Μεσω ενος πολυ καλου εκτροφεα, που θα σου εγγυηθει για τον χαρακτηρα του που τοσο σ ενδιφερει!!Σου ευχομαι να εκπληρωσεις αυτη σου την επιθυμια:)

bpar

Member
10 Αυγούστου 2011
11
0
Θα έχεις 2 ΓΠ, 1 ροτ, 1 ντομπ να κόβουν βόλτες...ε...νομίζω οτι στη θέα τους μόνο δεν θα σας πλησιάσει κανείς..:D:D
Πάρε και άλλο ένα ...δεν ξέρω τι...είστε 5 άτομα και θα αναλάβει ο καθένας απο ένα:D

Δες την απάντησή μου στην υπογραφή σου. Άψογη!

bpar

Member
10 Αυγούστου 2011
11
0
Να σου πω κ γω με τη σειρα μου μπραβο για την προσπαθεια που κανεις κ εχεις σκοπο να κανεις για τα σκυλια σου!Κ οταν ερθει η ωρα να αποκτησεις τον ανεπκπληρωτο ποθο σου, καλο θα ηταν να το κανεις με τον σωστο τον τροπο: Μεσω ενος πολυ καλου εκτροφεα, που θα σου εγγυηθει για τον χαρακτηρα του που τοσο σ ενδιφερει!!Σου ευχομαι να εκπληρωσεις αυτη σου την επιθυμια:)

Σ' ευχαριστώ πολύ!!!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μπραβο σου.
Φαινεται οτι διαθετεις και υπομονη και επιμονη και αγαπη για τα σκυλια σου.

Αυτος που εκπαιδευσε την θηλυκια μπορει να βοηθησει κατι θα ξερει.
Σου ευχομαι τα καλυτερα και με το καλο και τεταρτο και πεμπτο!!!

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Εγώ λέω για πέμπτο να πάρεις μία γάτα και να την βάλεις μέσα στο σπίτι!!!!
Μετά δεν θα έχεις θέμα αν τα σκυλιά θα μένουν μέσα ή έξω, αφού θα υπάρχει μόνο το "έξω".
Το "μέσα" θα έχει "καταστραφεί"....... :)

Και φυσικά να σου πω και εγώ μπράβο γιατί ζήλεψα από τους άλλους..... :-D

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0

Εγω θα περνα και τσιουαουα για ξεκαρφωμα και θαχα αυτο εξω και ταλλα μεσα

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλώς όρισες και να σου πω κι εγώ μπράβο που ανέλαβες να υιοθετήσεις τρία ενήλικα σκυλιά, χωρίς πριν να τα γνωρίζεις και χωρίς να "φοβηθείς" τις όποιες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται...

Και...ντόπερμαν...γιατί όχι??
Μην επηρεάζεσαι από γνώμες άλλων....
Ενημερώσου εσύ για τις όποιες ιδιαιτερότητες της φυλής και δες αν ένας τέτοιος σκύλος σου/σας ταιριάζει...και πράττεις ανάλογα...

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
κανεις κλεφτης δεν ειναι τοσο χαζος να δει μια μερα ενα φραχτη και να μπει μεσα να κλεψει
η κινηση του θα ειναι μελετημενη και θα ξερει οτι εχεις σκυλια αν τα εχεις εξω
η φραση "τα σκυλια πρεπει να ειναι εξω να φυλανε" δεν στεκει καθως ο καθε κλεφτης θα το ξερει οτι τα εχεις ετσι και θα σου τα βγαζει οφ πολυ ευκολα

ο σκοπος του σκυλου ειναι να ειδοποιησει οχι να "φαει" ζωντανο τον κλεφτη
αν θελεις να τα εχεις εξω τις νυχτες μια και ειναι 3 μεγαλοσωμα κανε μια περιφραγμενη πρεριοχη καμποσα τετραγωνικα μετρα σκεπασμενη
και καλα προφυλαγμενη απο τα στοιχεια της φυσης (αλλα να εχουν ορατοτητα σε ολλη την αυλη)
ωστε να περιοριζονται εκει τα βραδια οτι και αν μπει στην αυτη θα γαυγισουν και εκει δυσκολα καποιος θα μπορεσει να τα κοιμησει ή δηλητηριασει.

το ιδανικο ειναι να ειναι μεσα στο σπιτι . αλλα δεν ξερω αν και κατα ποσο σου ειναι ευκολο αυτο
θα ναι και η τριχα μπολικη

οι φυλες αυτες την φυλαξη με την εννοια του να ειδοποιησουν την εχουν οσο φιλικες και να ειναι με τους ανθρωπους
ε και αν ενα απο τα 3 ειναι ετσι τα αλλα 2 ειναι οκ δεν θα εχεις θεμα
ειδικα στην ερημια οπου δεν θα συνηθηζουν να βλεπουν ξενους τη νυχτα ενα παραπανω

ο σκοπος ειναι παντα η αποτροπη του κλεφτη οχι να τον κανει ο σκυλος μεζε
και πιστεψε με μερικα δυνατα γαυγισματα απο μεσα.... θα κανουν τον ποιο επιδοξο εισβολεα να φυγει

εμενα προσωπικα κοιμαται διπλα απο το κρεβατι μου στο πατωμα η στο μαξιλαρι της
δεν ενοχλει καθολου και κανει το ξυπνητιρι απο τις 7-8 αναλογα την ορεξη της αχαχαχαχαχαχα
το γαυγισμα θα το εχεις ανετοτατα
(2-3 φορες εχει ακουσει απ εξω θορυβο απ εξω(γατες και τετοια) και ακουω τα τυμπανα του πολεμου αμεσα
μια στιγμη ακινησιας (για να ακουσει πιο καλα)
και ακολουθει
ενα γκρρρρρρρ βαθυ και αγριο ακολουθουμενο απο μερικα προειδοποιητικα γαυγισματα)
Σημειωση : και εγω σε ερημια μενω
σημειωση2 : ο πρωι μπορει να παιζει με τις γατες ανετα ;)

μπορεις να μαθεις και να εχεις το ενα μεσα στο σπιτι τα βραδια και τα αλλα 2 εξω σε
αρμοστα καταλυματα ομως... οχι σε σιδερενιο βαρελι που σταζει ε? :p
(ξερεις αυτα να σκουριασμενα με ευ ορου ζωης διαρκεια)

Last edited:

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
O σκύλος αποθαρρύνει το πρεζόνι (αν και εδώ σηκώνει κουβέντα) και τον ευκαιριακό - ερασιτέχνη κλέφτη. Για τον αποφασισμένο επαγγελματία κλέφτη τα πράγματα αλλάζουν και ο σκύλος δεν είναι σοβαρό εμπόδιο όταν είναι απροστάτευτος στην αυλή ή τον κήπο. Ακόμα και μέσα στο σπίτι, υπάρχουν μέθοδοι εξουδετέρωσης που οι "καλοί" κλέφτες τις γνωρίζουν.

Υπάρχουν πολλοί παράμετροι που πρέπει να λάβει ο ενδιαφερόμενος σοβαρά υπ'όψιν. Ο σκύλος φύλακας δεν είναι πανάκεια, χρειάζεται προϋποθέσεις και φυσικά το κατάλληλο αφεντικό.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97