Παρακαλώ τις απόψεις σας στους προβληματισμούς μου

bpar

Member
10 Αυγούστου 2011
11
0
Καλησπέρα σε όλους!

Ονομάζομαι Βασίλης και είμαι νέο μέλος, αφού σας ανακάλυψα πρόσφατα. Δεν χρειάστηκε να διαβάσω πολλά, για να καταλάβω ότι οι περισσότεροι, τουλάχιστον, έχετε μεγάλη εμπειρία και βαθιά γνώση για τους σκύλους. Έτσι, πήρα το θάρρος να γράψω και να σας παρακαλέσω, αν θέλετε, να με βοηθήσετε με τη γνώμη σας στους προβληματισμούς μου.

Πριν από μερικούς μήνες, κατάφερα να μετακομίσω έξω από την Αθήνα, σε ένα κτήμα 4,5 στρ. βόρεια της Μαλακάσας. Η περιοχή είναι πολύ ερημική και στο θέμα της ασφάλειας χρειαζόμουν τη βοήθεια σκύλου-ων. Η πρώτη σκέψη ήταν να βρω ενήλικα σκύλο άμεσα. Το αποτέλεσμα είναι να έχω σήμερα δύο Γ.Π. (αρσεν. 2,5 ετών και θηλυκό 4 ετών) και ένα αρσεν. Rott. (5 ετών). Τα οποία πήρα από ιδιώτες και είναι χωρίς χαρτιά και χωρίς εκπ/ση σε θέματα φύλαξης και άρνησης τροφής. Καλύφθηκε δηλ. εν μέρη το ψυχολογικό κομμάτι της ανασφάλειας, αλλά το ουσιαστικό μένει.

Προσπαθώντας να βάλω τα πράγματα σε σωστή βάση για να φθάσω στο ζητούμενο, προκύπτουν τα ερωτήματα:
Ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη φυλή για τα δεδομένα μου;
Πόσους σκύλους πραγματικά χρειάζομαι και πού; Μέσα ή έξω από το σπίτι;
Τι γένους;
Ουσιαστικά, ποια η εκπ/ση που πρέπει να έχουν;
Αξίζει να προσπαθήσω να εκπαιδεύσω σε φύλαξη αυτούς που έχω;

Ευχαριστώ!

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Καλησπέρα Βασίλη,
  1. Χρειάζεσαι ενα καλό συναγερμό.
  2. Οι σκύλοι που έχεις φτάνουν,
  3. Φρόντισε τους σωστά και θα στο ανταποδώσουν με πολούς τρόπους.
  4. Αξίζει να επενδύσεις πρώτα χρόνο για δική σου ενημέρωση και εκπαίδευση. Τα σκυλιά μετά ;):)

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Καλσπερα κ καλως μας ηρθες εσυ με την αγελη σου!
Εγω δεν εχω εμπειρια πανω στα θεματα της φυλαξης...Ξερω ομως οτι οι γερμανικοι κ τα rottie το χουν!Φυσικα αυτο εσυ μπορεις να το καλλιεργησεις με εκπαιδευση που θα κανεις μαζι με τα σκυλια με τη βοηθεια ενος επαγγελματια εκπαιδευτη.Βεβαια τα σκυλια σου ειναι καποιας ηλικιας οποτε δε γνωριζω αν κατι τετοιο ειναι ευφικτο.Μπορει να ειναι αλλα σιγουρα πιο δυσκολο κ χρονοβορο.
Τωρα για το αν ειναι αρκετα τα σκυλια, γνωμη μου ειναι οτι ειναι υπεραρκετα, και να ξερεις οτι καλυετρος φυλακας σκυλος ειναι αυτος που ειναι μεσα στο σπτι με τον αρχηγο του!Μην περιμενεις πολλα απο εκπαιδευση αρνησης τροφης!
Για το γενος που ρωτας δυστυχως δε θα σε διαφωτισω!Σιγουρα υπαρχουν συν κ πλην που θα στ'αναλυσουν οι εμπειροτεροι!

bpar

Member
10 Αυγούστου 2011
11
0
Το θέμα με το συναγερμό είναι ότι εδώ που βρίσκομαι, δεν τον ακούει κανείς!!!
Για τα υπόλοιπα Ο.Κ. συμφωνώ (ιδίως με το 4)

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
εγώ απλώς να συμπληρώσω οτι η καλύτερη φύλαξη απο τα σκυλιά γίνεται οταν κοιμούνται το βράδυ μέσα στο σπίτι.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
η λύση γι αυτό είναι η συνδρομή σε εταιρία σεκιούριτι....

όσον αφορά τα σκυλιά σου, μπορείς να συζητήσεις με κάποιον εκπαιδευτή και να του ζητήσεις να τεστάρετε τα σκυλιά σου....

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Για τα υπόλοιπα Ο.Κ. συμφωνώ (ιδίως με το 4)
Μπορείς να επιλέξεις ένα συναγερμό που ενημερώνει αθόρυβα το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ή εταιρεία φύλαξης, σε ενημερώνει μέσω sms στο κινητό και τραβάει και βίντεο τους κλέφτες (στοιχίζει λιγότερο απο τη συντήρηση ενός σκύλου). Δεν πουλάω συναγερμούς, απλά είναι η πιο σίγουρη και ανώδυνη λύση και γλυτώνεις και τα σκυλιά σου απο ενα επώδυνο θάνατο.

Πολύ σημαντικό επίσης αυτό που ανέφερε ο George A.

bpar

Member
10 Αυγούστου 2011
11
0
Δεν διαφωνώ, σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας κλπ. για την ενημέρωση.
Σκέψου όμως ποιός συναγερμός μπορεί να προστατέψει, τουλάχιστον, ένα παιδί ή έφηβο . . . μόνο του στο σπίτι, όταν οι "απρόσκλητοι επισκέπτες" προσπαθήσουν να εισέλθουν (εταιρίες φύλαξης και αστυνομία έρχονται συνήθως εκ των υστέρων).
Φαντάσου τώρα πόσο διαφορετικά γίνονται τα πράγματα (ουσιαστικά και ψυχολογικά) αν υπάρχει ένας εκπ/νος σκύλος δίπλα στο παιδί, και άλλοι δύο έξω.
Τα λέω, όχι θεωρητικά, αλλά πρακτικά (έχω υπ' όψιν μου συγκεκριμένα περιστατικά).

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δεν μας λες και λίγο κάποιες λεπτομέρειες για τα σκυλιά σου; Πώς τα πάνε μεταξύ τους, πώς τα πάνε μαζί σου, που κοιμούνται και που ζούν , έχουν δημιουργηθεί δεσμοί μεταξύ σας ή τα έχεις αποκτήσει πολύ πρόσφατα;

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Συναγερμο με συνδρομη οπως ειπαν οι προλαλησαντες. Φυλαξη ο σκυλος κανει μεσα απο το σπιτι. Εξω φυλαει τη μαντρα (μαντροσκυλο) και ειναι εκτεθειμενος. Αν ο αλλος θελει να μπει στο κτημα ειναι πολυ ευκολο να εξουδετερωσει τα σκυλια. Αν ομως ειναι μεσα και δοκιμασει καποιος να μπει ο σκυλος εχει το πλεονεκτημα του αιφνιδιασμου. Φαντασου στο σκοταδι να στην πεσουν 3 σκυλια. Οσο για το φυλο ειναι θεμα σκυλου ασχετα αν εγω προτιμω θηλυκα.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
bpar,
καλώς ήλθες!

Καταρχήν να σου ξεκαθαρίσω πως είμαι υπέρ της άποψης ο σκύλος να εργάζεται πάνω σε αυτό που η φυλή του δημιουργήθηκε.
Είτε φύλαξη κοπαδιού,είτε κυνήγι κλπ.

Στην δικιά σου περίπτωση, σίγουρα θα νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια αν οι σκύλοι σου εκπαιδευτούν σε καθήκοντα φυλαξης.
Αλλά αυτό απαιτεί πολύ υπομονή, πολύ ελεύθερο χρόνο (για να ασχοληθείς εσύ κυρίως με 3 σκυλιά) και σαφώς πολύ χρήμα.

Αν χρειάζεσαι απλά μια ειδοποίηση πως κάποιος εισέβαλε στην περιουσία σου, τότε ίσως και να μην σου χρειάζεται εκπαίδευση.
Η δικιά μου σκυλίτσα πριν μερικές μέρες, και όχι στο σπίτι μου που μένει,αλλά στο πατρικό μου, μας ειδοποίησε για τα κλεφτρόνια που προσπάθησαν να μπουν στην πολυκατοικία,τους οποίους αποτρέψαμε εμείς να μπουν με φωνές κλπ.
Το ότι ήταν εκεί όμως μας το έδειξε η σκύλα, ξυπνώντας μας 3 η ώρα το βράδυ.
Η σκυλίτσα είναι λιγότερο από 5 κιλά :D, και το έκανε από ένστικτο (?,μάλλον).

Θέλω να πω, πως οι περισσότεροι σκύλοι, πόσο μάλλον οι σκύλοι με έμφυτο το ένστικτο της φύλαξης, θα σε ειδοποιήσουν για τυχόν εισβολή.
Αν θέλεις κάτι παραπάνω από αυτό, την ειδοποίηση δηλαδή, τότε να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία εκπαιδευτή, αφού αφιερώσεις αρκετό χρόνο για την επιλογή του.

Για αρχή βάλε τους σκύλους μέσα στο σπίτι, είναι πιο ασφαλές και για αυτά και για εσάς.

Last edited:

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Μπορείς να επιλέξεις ένα συναγερμό που ενημερώνει αθόρυβα το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ή εταιρεία φύλαξης, σε ενημερώνει μέσω sms στο κινητό και τραβάει και βίντεο τους κλέφτες (στοιχίζει λιγότερο απο τη συντήρηση ενός σκύλου). Δεν πουλάω συναγερμούς, απλά είναι η πιο σίγουρη και ανώδυνη λύση και γλυτώνεις και τα σκυλιά σου απο ενα επώδυνο θάνατο.

Πολύ σημαντικό επίσης αυτό που ανέφερε ο George A.
Θα πιασω αυτη την απαντηση και θα συνεχισω

συμφωνω οτι ο συναγερμος οπως σου αναφερει ο φιλος απο πανω ειναι οτι καλλιτερο

στην ερωτηση σου ποιος θα προστατευει τα παιδια
σηγουρα οχι οι σκυλοι οταν ειναι στην αυλη
η αρνηση τροφης ειναι δυσκολο και παραξενο κεφαλαιο
δυσκολα πιανει στην πραξη κατα τη γνωμη μου
με μερικα κιτρινα χαπακια οχι μονο το σπιτι αλλα και τους σκυλους σου κλεβουν

οποτε καταλιγω
συναγερμος ο οποιος ειδοποιει εσενα και την εταιρια σεκιουριτι
και αν εχεις αγχος με τα παιδια οσο ειναι στο σπιτι τη νυχτα(αν τυχει να ειναι μονα) ειδικα ενας τουλαχιστον σκυλος μεσα γιατι αντιλαμβανομαι οτι 3 ισως ειναι πολλοι. (αλλα παλι οταν λες παιδια? ηλικιες? ειναι σημαντικο )
ο σκυλος ειναι καλος φυλακας σε ερημικη περιοχη μεσα στο σπιτι ειδικα τη νυχτα
εξω ειναι απλα πηγη θορυβου (πλην καποιων λιγων εξαιρεσεων)

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Στο θεμα της φυλαξης,πως θα αντιδρασει πιθανοτατα 1 Γ.Π. η 1 Rottwailer(ανεκπαιδευτα) που βρισκονται μεσα στο σπιτι οταν μπει ο κλεφτης?Δεν θα του ορμηξουν?Δεν θα τον φανε?
Ποιες θα ειναι οι διαφορες αντιδρασης σε τετοια περιπτωση αναμεσα σε 1 εκπαιδευμενο σκυλο και 1 ανεκπαιδευτο ιδιας ρατσας οι οποιοι εχουν το ενστικτο φυλαξης?

bpar

Member
10 Αυγούστου 2011
11
0
Το γεγονός οτι οι κάτοικοι της γύρω περιοχής έχουν ποιμενικά (κυρίως Ελληνικά & Καυκάσια) μπορεί να λέει κάτι;
Δεν λέω, έχουν και Ασιάτικα & Γερμανικά αλλά και rott.
Θα πρέπει ίσως να αναφέρω οτι η άποψη που επικρατεί (με όσους τουλάχιστον έχω μιλήσει) είναι: "τα σκυλιά πρέπει να είναι έξω να φυλάνε!" Με την οποία προσωπικά δεν συμφωνώ -εκτός εξαιρέσεων- όπως και εσείς, απ' ό,τι βλέπω. Για να είμαι όμως δίκαιος, οφείλω να ομολογήσω οτι μπορεί να έχουμε και διαφορετικές ανάγκες.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εγώ πάντως νιώθω πιο ασφαλές με τα σκυλιά δίπλα στο κρεβάτι μου παρά στο να βρίσκονται στην εξώπορτα της αυλής. Σίγουρα παίζει ρόλο ο σκύλος αλλά είμαι της άποψεις πως αν βρεθεί κάποιος κλέφτης στο σπίτι θα είναι δύσκολο να αντιδράσει σε κλειστό περιορισμένο χώρο το οποίο μάλιστα ο σκύλος θα νιώθει πολύ υπεράνω.
Το μόνο πλεονέκτημα με τον σκύλο έξω είναι ότι ο κλέφτης θα το σκεφτεί καλά να μπει. Το μειονέκτημα είναι ότι ο κλέφτης θα έρθει προετοιμασμένος να αντιμετωπίση τα σκυλιά...

ps. Την θυλικιά που έχεις στείρωσε την ή να την απομονώνεις απο τα αρσενικά όταν είναι στης μέρες της.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα...

Έχεις σκυλάκια που θέλουν να μάθουν πολεμικές τέχνες... Η φυλή τους, το ζητάει... Το θέμα είναι αν το ζητούν τα συγκεκριμένα σκυλιά... Μίλα με κάποιον εκπαιδευτή και θα σε κατευθύνει.

Πως συμπεριφέρονται τα σκυλιά σε εσένα, μιας και τα πήρες σε μεγάλη ηλικία?
Πως και σου τα έδωσαν οι φίλοι, οι γνωστοί?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δεν μας λες και λίγο κάποιες λεπτομέρειες για τα σκυλιά σου; Πώς τα πάνε μεταξύ τους, πώς τα πάνε μαζί σου, που κοιμούνται και που ζούν , έχουν δημιουργηθεί δεσμοί μεταξύ σας ή τα έχεις αποκτήσει πολύ πρόσφατα;
Eγώ θα επιμείνω αν και με αγνόησες, θα ήταν πιο εύκολο για όλους που γράφουν την άποψή τους σχετικά με όσα ρωτάς να ξέρουν και κάποιες λεπτομέρειες για τα σκυλιά που πήρες σε μεγάλη ηλικία. Πήρες σε μεγάλη ηλικία φυλές που δεν θεωρούνται οι πιο εύκολες ; Πώς βλέπεις την κατάσταση, πως είναι η συμβίωση σας;

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
+φωνω με Kyveli πες μας λιγα για τα σκυλια σου?Ποσταρε κ μερικες φωτο να τα δουμε?Παντως θα +φωνησω με τους πανω ο φυλακας ειναι μεσα στο σπιτι εγω το Rot το χω στο Box οταν κοιμομαστε 2 οροφους κατω αλλα μολις ενηλικιωθει θα το αφηνω στο δωματιο μου απλα του οριζω κανονες τωρα σε πιο δωματιο δεν πρεπει ή πρεπει να μπαινει.Παντως ανεκπαιδευτα σκυλια ειναι ευκολη λεια για ενα κλεφτη ο οποιος δεν επηρεαζεται απτο δεος φοβου που μπορει να προκαλουν τα σκυλια.Θα μου πεις και πως θα το ξερει...πιστευω αυτος που θελει να κανει κατι κακο θα βρει τα μεσαbeware-of-the-do&#103.jpg4256377809_b98f8700.jpgΠαρε και 2 φωτο να της κολλησεις στο φραχτη:p:p:D:D

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Είναι απολύτως ασφαλές για τον ίδιο και την υπόλοιπη οικογένεια να εκπαιδευτούν σε φύλαξη/σωματοφυλακή, 3 σκυλιά ενήλικα 2-3 ετών?

Θα είχε διαφορά αν τα 3 σκυλιά είχαν μεγαλώσει μαζί απο κουτάβια?

Θα είχε διαφορά αν τα 3 σκυλιά είχαν μεγαλώσει με την οικογένεια του φίλου μας απο μικρά?

bpar

Member
10 Αυγούστου 2011
11
0
Συγνώμη για την καθυστέρηση, δεν έχω πρόθεση να αγνοήσω κανένα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον σας! Μπορώ ν' αναφερθώ με κάθε λεπτομέρια, αλλά δεν θέλω να κουράσω.

Τον 1ο ΓΠ και μικρότερο, τον πήρα από κάποιον που είχε ήδη 4 σκυλ. (μάνα-πατέρα & 2 παιδιά) για φύλαξη του εργοστ/σίου του & σπιτιού του και δεν ήθελε άλλα. Ο συγκεκριμένος σκύλος του είχε "ξεμείνει" από την τελευταία γέννα της σκύλας. Όταν τον πήρα και τον πρωτοέβαλα μέσα στο σπίτι έδειχνε να νιώθει άβολα. Έξω από το σπίτι, όλα καλά! Κανένα "μεγάλο" πρόβλημα συμπεριφοράς. Μαθαίνει, αλλά αργεί. Τώρα, τα πάει πολύ καλά με ανθρώπους και ζώα (εκτός τις γάτες, εδώ έχουμε θέμα. . . ) είναι δε τόσο φιλικός, που αμφιβάλω αν "το'χει" για φύλακας. Στο θέμα του σπιτιού, η προσπάθεια κράτησε περίπου 1 μήνα (τον είχα μόνιμα μέσα το βράδυ). Δεν άλλαξε κάτι στις προτιμήσεις του. Έτσι αποφάσισα να τον αφήσω να πάει όπου θέλει. Τώρα, είναι μόνιμα έξω, στο χώρο γύρω από το σπίτι. Στην καλύτερη περίπτωση να έρθει στη βεράντα, όχι όμως μέσα.

Το rott. το πήρα όταν άκουσα τον ιδιοκτήτη του να λέει ότι θέλει να του κάνει ευθανασία. Τον είχε μόνιμα σ'ένα κλουβί. Όποτε τον έβγαζε (ούτε μια φορά το μήνα) του έτρωγε τις κότες & τα κουνέλια. Ο φόβος & ο τρόμος! Τρελάθηκα! Μου 'στριψε το μυαλό! Θα τον πάρω εγώ, του είπα. Εσύ, τι να τον κάνεις; O σκύλος είναι επικίνδυνος, απάντησε. Καλά κάνει! Δεν μπορούσα να το ανεχτώ. Ήμουν "υποχρεωμένος" να το κάνω. Στην πορεία φυσικά, αντιμετώπισα έντονες διαφωνίες από το οικογενειακό & φιλικό μου περιβάλλον. Ξεκινίσαμε πολύ αργά (στην αρχή φοβόμουν & 'γώ ώρες-ώρες . . . αυτό το βλέμμα . . . ) Το γαύγισμά του έκανα να το ακούσω πάνω από μήνα. Μόνο ούρλιαζε, σαν το λύκο, κυρίως τα βράδια. Αποτέλεσμα, για να μη σας κουράζω, μετά από ατελείωτες ώρες προσπάθειας, σήμερα, ο σκύλος πάει βόλτα με λουρί, τα παιδιά (10, 13, & 17 ετών, μια που υπήρξε ερώτημα για τις ηλικίες τους) παίζουν μαζί του σα να είναι κουτάβι, και κανένας στην οικογένεια δεν τον φοβάται πλέον (θέλουν μόνο προσοχή τα όρια - ευτυχώς τα δείχνει), υπακούει στις βασικές εντολές (έχουμε όμως δρόμο ακόμα) και κυκλοφορεί ελεύθερος στο κτήμα. Με τα υπόλοιπα σκυλιά τα πάει καλά (έχουν αποδεχθεί την ιεραρχική του ανωτερότητα). Έχουμε κάποιες φοβίες και μερικά άλλα στοιχεία που με προβληματίζουν στο θέμα εκπ/σης για φύλαξη. Χρειάζεται πολύ καλός εκπ/τής (παρακαλώ αν υπάρχουν προτάσεις σε ΠΜ) για να εκτιμήσει την κατάσταση. Μέσα στο σπίτι δεν μπαίνει ούτε σηκωτός, με τίποτα!

Το 2ο ΓΠ (θηλυκό) το πήρα από ένα ζευγάρι, που την είχαν εντός σπιτιού (χρειαζόμουν τουλάχιστον ένα σκύλο μέσα στο σπίτι) καλομαθημένη μοναχοκόρη. Έχει κάνει ΒΥ, η συμπεριφορά της από την πρώτη στιγμή, ήταν λες και μας ξέρει χρόνια. Κανένα ουσιαστικό πρόβλημα, κάτι μικροθεματάκια στη θέση της στην ιεραρχία λύθηκαν εύκολα. Η αγαπημένη της συζύγου μου και όλων των φίλων (αφού παίζει μαζί τους και μερικές φορές εκτελεί τις εντολές τους κιόλας). Ακολουθεί τα παιδιά όπου πάνε (με τα πόδια ή με ποδήλατα). Για φύλαξη θέλει εκπ/τή. Το τελευταίο διάστημα, δεν ξέρω αν βοηθάει κι ο καιρός, μέσα δεν πολυέρχεται, μόνο αν της το ζητήσουμε. Εκτος αν τα παιδιά είναι μόνα τους, που, όπως λένε, δεν ξεκολλάει από δίπλα τους. Τα τελευταία βράδια δείχνει να προτιμάει έξω (όταν δεν είναι κλειδωμένα, ανοίγει την πόρτα και κάθεται στη βεράντα).

Αυτά τα λίγα για αρχή.

Ευχαριστώ και πάλι για την υπομονή σας !

ΥΓ Ίσως καθυστερώ στις απαντήσεις μου. Δεν είναι από αμέλεια, αλλά από έλλειψη χρόνου.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97