Παράκρουση Αρχών

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
  • Like
Reactions: Piou

D

Deleted member 14614

Guest
Οι παιδικές χαρές κατασκευάζονται τις περισσότερες φορές πάνω σε πλατείες. Οπότε...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Παιδιά αυτές οι ιστορίες δεν πρόκειται να λήξουν ποτέ. Όσο η κατάσταση είναι σκυλοιδιοκτήτες vs όλου του υπόλοιπου κόσμου, πάντα θα υπάρχουν, αλλού λιγότερο αλλού περισσότερο, οπότε συνηθίστε το. Και για να πάω και στην άλλη πλευρά του λόφου (αν και τα έχουμε ξαναπεί τόσες φορές)......τι κάνουμε εμείς ως ιδιοκτήτες ? ....περπατάς σε δρόμους που είναι βομβαρδισμένοι με κακά......αφήνουμε τα σκυλιά μας να κάνουν τσίσα οπουδήποτε....αφήνουμε τα σκυλιά μας χύμα....αφήνουμε τα σκυλιά μας στα μπαλκόνια και ταράτσες και σπάνε τα νεύρα όλων ....κλπ.
Μην αρχίσετε να μου λέτε ότι δεν τα κάνουμε όλοι ......εδώ στο φόρουμ μπορεί να μην τα κάνουμε όλοι, αλλά το δείγμα όπως φαίνεται δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Η πλειονότητα τα κάνει. Ας αλλάξουμε λοιπόν εμείς πρώτα και μετά ας απαιτήσουμε να αλλάξουν και οι άλλοι.

• Like
Reactions: Piou and Ghostdoc

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Καλα τα λες ! Εδω μέχρι οι Αζτέκοι , προ αμνημονεύτων ετών, μαζευαν τα περιττώματα :) , οι σύγχρονοι εξυπνοι Ελληνες κάνουν την πάπια ..
Αλλα το θέμα είναι οτι την πατάμε και οι σωστοί, μας παιρνει και μας η μπάλα ..

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αλλα το θέμα είναι οτι την πατάμε και οι σωστοί, μας παιρνει και μας η μπάλα ..
Φυσικά και την πατάς και εσύ και όλοι όσοι είναι τυπικοί. Δεν έχουμε μάθει όμως να ξεχωρίζουμε τις εξαιρέσεις, γιατί μας πνίγουν στο δρόμο τα κακά της πλειονότητας που προσπαθούμε να αποφύγουμε και εμείς οι ίδιοι.
Η μόνη καλή "έξωθεν μαρτυρία" προσωπικά για τον καθένα μας είναι η μαρτυρία του γείτονα και των 4-5 στην γειτονιά που μας βλέπουν και ξέρουν πως συμπεριφερόμαστε με τα σκυλιά μας. Κάτι είναι και αυτό...τουλάχιστον δεν έχεις προβλήματα στην γειτονιά σου.

• Like
Reactions: Ghostdoc

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.790
20.102
Οι παιδικές χαρές κατασκευάζονται τις περισσότερες φορές πάνω σε πλατείες. Οπότε...
Δεν είναι έτσι.
Ο χώρος της παιδικής χάρας, είναι σαφώς οριοθετημένος και συνήθως περιφραγμένος.
Ξεχωρίζει, από τον υπόλοιπο χώρο της πλατείας που λες.
Είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις και όχι ενιαίο σύνολο.

• Like
Reactions: sea-mol

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν είναι έτσι.
Ο χώρος της παιδικής χάρας, είναι σαφώς οριοθετημένος και συνήθως περιφραγμένος.
Στην πόλη μου αυτο το "συνηθως περιφραγμένος" απλά δεν υπάρχει! Και σημερα το πρωι που περασα από το εν λόγω σημείο ... ενα μονόζυγο ξεμπαρκο είναι εκει, χωρις καμια περιφραξη ακριβώς διπλα στο δρόμο και ενα σετ κουνιες στα 20 μέτρα από εκει τίγκα στα αγριοχορτα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.790
20.102
Ναι...ok...αυτό που οφείλουμε όμως να ξέρουμε, είναι πως θα έπρεπε να είναι, για να διέπετε και από τους σχετικούς Νόμους, όπως είπαμε και παραπάνω. Να ξέρουμε λοιπόν, ότι η έννοια της παιδικής χαράς, είναι πολύ συγκεκριμένη και όχι γενική και αόριστη :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
ετσι και χώροι που δεν πληρουν αυτους τους όρους να χαρακτηριστούν ως παιδικές χαρές δεν διέπονται και από τις συνακόλουθες απαγορεύσεις.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Και τα πάρκα που έχουν και κούνιες ; Τι ισχυει εκεί; Ξέρω ενα που δεν ειναι περιφραγμένο, ειναι σε πλατεία. Επιτρέπεται ή απαγορευεται η εισοδος σκύλων ?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
το ότι εχει κουνιες δεν το κανει παιδική χαρα. Και στη βεράντα μου εχω κουνια...:whistle:

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Πολύ το τραβήξαμε το θέμα! Λίγο ακόμα και θα καταφύγουμε στο ΣτΕ!
Βλέπουμε παιδικές χαρές οργανωμένες (κάνουν μπαμ), με παιδάκια, γονείς κλπ, δεν διανοούμαστε να μπούμε. Οχι το πρωί που λειτουργεί, αλλά ούτε βραδυνές ώρες, άδειες.
Βλέπουμε εγκαταλελειμμένους χώρους, με δυό τρεις κούνιες "αντίκες" και όλα τα παρεμφερή διαλυμένα, χωρίς να βλέπουμε ποτέ καμμία κίνηση μέσα σε αυτές (πιστοποιημένο)? Το χρησιμοποιούμε σαν χώρο κοινόχρηστο και γιά τα σκυλιά μας. Αν μας κάτσει ο "γκαντέμης" και καλέσει την αστυνομία, πάμε χωρίς λέξη στο τμήμα και ΣΙΓΟΥΡΑ, θα φύγουμε σε μερικά λεπτά. Χωρίς πρόβλημα βέβαια, αφού δεν θα στοιχειοθετείται κατηγορία. Εάν σου αρέσει και η φασαρία, κάνεις και μια μήνυση και αγωγή, στον "καλοπροαίρετο", για να έχει να ασχολείται!

D

Deleted member 14614

Guest
Δεν είναι έτσι.
Βρε δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες. Αλλά με πρόλαβε η ghelly στη συνέχεια. χεχε
Πολύ το τραβήξαμε το θέμα! Λίγο ακόμα και θα καταφύγουμε στο ΣτΕ!
Θα έπρεπε, αλλά για τον εξής λόγο: που έχουμε γεμίσει (από παλιά βέβαια) απαγορευτικές πινακίδες παντού χωρίς αυτό να στοιχειοθετείται από κανέναν νόμο. Και δεν μιλάω για παιδικές χαρές (άσχετα αν έχω τις διαφωνίες μου σε θεωρητικό επίπεδο όσον αφορά αυτές), αλλά για πάρκα, πλατείες, κλπ.