Πανες & Μικροβια & αλλα..!

Logical

New Member
2 Ιανουαρίου 2016
1
0
Καλησπερα & καλη χρονια! Το θεματακι που αντιμετωπιζω ειναι το εξης.
Εχουμε ενα μαλτεζ 7 ετων στο σπιτι. Απ οτι εχω αντιληφθει ποτε του δεν πρεπει να πηγαινε βολτες, ουτε τωρα ο ιδιοκτητης το πηγαινει κ καθε φορα που αναφερω πως ο σκυλος θελει 3 φορες τη μερα βολτα η απαντηση ειναι -σιγα μη θελει κ 24-.
Το αποτελεσμα ειναι ενας σκυλος που μονιμα ζει μεταξυ 2 οροφων, κανει μονιμα την αναγκη του σε πανες, τα παταει, τα σκαβει κ μετα ερχεται κ παταει στα μαξιλαρια,στα παπλωματα κ κοιμαται μαζι σου.
Θεωρω (αν δεν ειμαι τρελη που κοντευω να γινω) πως ο ιδιοκτητης οφειλει περα απο εμβολια, χαδια, τροφη κ πεταμα απο μπαλακια μεσα στο σπιτι κ αλλα πραγματα. Επισης νομιζω πως ειναι φοβερη εστια μικροβιων.

Ο σκυλος δεν εχει εκπαιδευτει ποτε να μην ανεβαινει πανω σε ανθρωπους, να μη γαυγιζει σε κουδουνια, να μην τραβαει στις βολτες κ να.... μη σου παταει το κεφαλι η την κοιλια οταν κοιμασαι.

Πως ξεκιναμε ρε παιδια σ αυτο;

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Καλησπέρα και καλή χρονιά! Από τη μια γράφεις "έχουμε ένα μαλτέζ" κι από την άλλη λες για πράγματα που έχουν πέσει στην αντίληψη σου και τι θεωρεί ο ιδιοκτήτης του. Μάλλον είσαι... νέο entry στο σπίτι του Μαλτέζ και αντιλαμβάνομαι ότι ως νέο μέλος δεν θέλεις να προκαλέσεις τριβή προσπαθώντας να επιβάλλεις τη γνώμη σου. (Και λογικό είναι, να μην την επιβάλλεις, για κάτι που "δεν σε αφορά").

Δεν ξέρω ποιο "είναι το σωστό" σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορώ να σου πω τι (νομίζω ότι θα) έκανα εάν ήμουν στη θέση σου.
α) Θα ρωτούσα αν μπορώ να το βγάλω βόλτα μια στο τόσο, και αν έβλεπα θετική ανταπόκριση, σταδιακά θα αύξανα τις βόλτες μέχρι εκεί που θα τις θεωρούσα ικανοποιητικές.
β) κάθε φορά που θα ανεβαζε τα ποδαράκια του πάνω μου, θα του τα κατέβαζα, ήπια και χωρίς μαλωμα ή απλά θα του γυρνούσα την πλάτη μου, εφ'οσον είναι κάτι που σε ενοχλεί να γίνεται σε εσένα. Έτσι και πάνω σου θα έπαυε να ανεβάζει πόδια, και πιθανόν να έβαζες τα άλλα μέλη του σπιτιού στο τριπακι ότι κάποιος μπορεί να αγαπάει τα σκυλιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επιθυμεί τον ίδιο βαθμό σωματικής επαφής. Και στο τριπακι αυτό να μην μπει κανείς, τουλάχιστον θα αποδειχτεί την "παραξενιά" σου αφού βάζεις τα όριά σου στο σκύλο, χωρίς να παρεμβαίνεις στις συνήθειες των υπολοίπων μελών.
γ) Εφ'οσον καθιερώσεις βόλτες, και επιθυμείς να μην τραβάει στη βόλτα, μπορείς να του το μάθεις. Πως να μάθει, το έρμο, να μην τραβάει στην βόλτα όταν δεν βγαίνει καλά καλά βόλτα;
δ)κάθε φορά που θα ανέβαινε πάνω στο κεφάλι σου ή την κοιλιά σου την ώρα του ύπνου, θα μπορούσες να το κατεβάζεις στο πάτωμα. Χωρίς καν να το μαλωσεις. Θέλει επιμονή, αλλά θα το μάθει ως προς εσένα, μόνιμα. Αφού οι άλλοι δεν ενοχλουνται, ας τους το κάνει. Κι αν κάνεις ενοχλειται στον ύπνο όπως εσύ, ας το κατεβάζει κι αυτός. Τα σκυλιά μαθαίνουν με την επανάληψη, ανεξαρτήτως ηλικίας.
ε) για το κουδούνι, θα έκανα απλά υπομονή. Θα δαγκωνα τη γλώσσα μου, θα μασούσα και καμιά τσίχλα όταν θα με γαργάλαγε η γλώσσα μου να πω κάτι για το γαυγισμα στα κουδούνια, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν δεν το θεωρησεις σπίτι σου και σκύλο σου (ή οι υπόλοιποι δεν σε αφήσουν να τον θεωρησεις σκύλο σου)τότε δεν μπορείς να του κάνεις το μπουκωμα με μεζεδάκια ή τις διορθώσεις που χρειάζεται, ώστε να κοπεί το γαυγισμα αυτό.

Αυτή είναι η άποψή μου, ελπίζω να μπόρεσα να σου δείξω την οπτική μου γωνία.