Παλετοσκυλοσπιτο

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
Επειδη winter is coming και το βρωμοσκυλο χρειαζεται ενα σπιτακι να περναει τα πρωινα του και επειδη το ταμειο ειναι...μειον να παρουμε ετοιμο, ξεκινησα την κατασκευη ενος ξυλινου απο παλετες οι οποιες αφου ξεκαρφωθηκαν και μεινανε μαδερια, βιδωθηκαν, κολληθηκαν, στοκαριστικαν, τριφτηκαν και βαφτηκαν ωστε να δημιουργησουν το σπιτι του Ντιο..

Διαστασεις: Μακρυ πολυ x φαρδυ πολυ x ψηλο αρκετα
κοστος: +-15ευρω
επομενο update: να φυγουν τα ξυλινα ¨ποδια¨ και να μπουνε μεταλλικα ροδακια με στοπ

Παραθετω σχετικες φωτο...

Attachments

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Πόση ώρα σου πήρε να το φτιάξεις;
Εγώ θα το έκανα επάγγελμα μ'αρέσει πολύ και έχει αυτή την αύρα του χειροποίητου που του δίνει άλλη αξία.

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
Πόση ώρα σου πήρε να το φτιάξεις;
Εγώ θα το έκανα επάγγελμα μ'αρέσει πολύ και έχει αυτή την αύρα του χειροποίητου που του δίνει άλλη αξία.
Κοιτα, δεν μπορω να ορισω ποση ωρα χρειαστηκε ακριβως, ας πουμε οτι αφιερωνα τα πρωινα πριν παω για δουλεια για περιπου 2 εβδομαδες, χαλαρα ομως μη φανταστεις ρυθμους βιομηχανιας...:D

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Αν έκλεισες καλα τις αράδες μεταζύ των ξύλων και δεν περνάει
νερο ειναι πολυ καλη λυση.

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
Αν έκλεισες καλα τις αράδες μεταζύ των ξύλων και δεν περνάει
νερο ειναι πολυ καλη λυση.
τα κενα γεμισανε με στοκο σιλικονη, ο οποιος εχει μεγαλη ελαστικοτητα και εξυπηρετει στις μεταβολες της θερμοκρασιας, με 3 παχια στρωματα λαδομπογιας ολο αυτο το πραγμα ενωθηκε και στεγανοποιηθηκε καλυτερα αποτι περιμενα..

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Πολυ ωραιο!
Γεια στα χερια σου!

Εχω μονο μια ενσταση οσον αφορα την εισοδο...δεν ειναι πολυ μεγαλη?
Τον χειμωνα ειδικα αμα ειναι εκτεθειμενο το σπιτάκι δε θα μπαινει μεσα ολος ο κρυος αερας?
Μπορείς να του βαλεις κατι σαν κουρτινα,να "κοβει",αμα δε τον φρικαρει η ιδεα

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Συνηθως τα ξυλινα σπιτακια παρουσιαζουν δυο προβληματα:

Το ενα ειναι οτι τα σκυλια συνηθιζουν να τα μασουλανε κ τρωνε επισης κ ολη την μπογια/στοκο/σιλικονη με την οποια ειναι βαμμενα (το ξυλο πευκου στις παλετες ειναι ηδη εμποτισμενο με ισχυρο φαρμακο).
Το δευτερο ειναι οτι αν βραχει εσωτερικα (απο τα μπες βγες του σκυλου) αναπτυσσεται μουχλα, μυρωδιες κλπ που μπορει να σου κανει αλεργια μυκητες κλπ.......

Παντως ωραιο αποτελεσμα!

• Like
Reactions: manolo

alani-jm

Well-Known Member
23 Ιουλίου 2017
49
55
36
Υπέροχο απλά.Δεν έχω λόγια παρά να πω ότι ζηλεψα.
1ον- θα αναλάβεις και το δικό μου με το ανάλογο κόστος βέβαια?
2ον-Το κόστος που ανέφερες είναι με την αγορά των παλετων?Και αν ναι μπορείς να μας πεις από πού τις προμηθευτικες και πόσο?Γιατί κάτω από 5-6€ την μια δεν έχω βρει και δεν ξέρω πόσες χρειάζομαι.Σιγουρα εμείς θέλουμε μικρότερο πολυ

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Μια καλη λυση (που εχει κόστος) ειναι τα παρακάτω πάνελ με πλαστικό εξωτερικό με τα οποια έκανα το σπιτάκι της Χιόνας.
2-3 χιλιοστά πλαστικό εμπρός πισω και πολυουρεθάνη-φελιζόλ 16χιλ.
στην μέση. Περιπου 30€ το τετραγωνικό.

http://www.biopanel.eu/2014_gr/inde.../panels-flat-menu/53-biopanel-panels-flat-bio

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Σκεψου και το ενδεχχομενο να ενισχυσεις τις ακρες με μεταλλικα πηχακια σχηματος Γ. Θα εχει μεγαλυτερη αντοχη

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Μια καλη λυση (που εχει κόστος) ειναι τα παρακάτω πάνελ με πλαστικό εξωτερικό με τα οποια έκανα το σπιτάκι της Χιόνας.
2-3 χιλιοστά πλαστικό εμπρός πισω και πολυουρεθάνη-φελιζόλ 16χιλ.
στην μέση. Περιπου 30€ το τετραγωνικό.

http://www.biopanel.eu/2014_gr/inde.../panels-flat-menu/53-biopanel-panels-flat-bio
εσυ εισαι απλας
εδω λεμε για αλλα πραγματα

αν δεν στο φαει καλο ειναι,το καλοκαιρι ομως ξεκανε το.

• Like
Reactions: cygor and ISKENDER

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
εσυ εισαι απλας
εδω λεμε για αλλα πραγματα

αν δεν στο φαει καλο ειναι,το καλοκαιρι ομως ξεκανε το.

Γιατι να το φαει βρε δεν κανει τετοια πράματα το κορίτσι τι
νομίζεις μαλί ειναι; :p

Και το καλοκαίρι καλο ειναι μόλις σκοτεινιάζει μέσα κάθετε μονο
την ημέρα οταν εχει πολυ ζέστη ψάχνει και κάθετε στο πιο
δροσερό μέρος της αυλης.

30€ νομίζω πολλα ειπα. Ειναι και καινούριο προϊόν νομίζω στα
επόμενα ενα δυο χρονια θα πέσει η τιμή του.

• Like
Reactions: tasos malinoua

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
Πολυ ωραιο!
Γεια στα χερια σου!

Εχω μονο μια ενσταση οσον αφορα την εισοδο...δεν ειναι πολυ μεγαλη?
Τον χειμωνα ειδικα αμα ειναι εκτεθειμενο το σπιτάκι δε θα μπαινει μεσα ολος ο κρυος αερας?
Μπορείς να του βαλεις κατι σαν κουρτινα,να "κοβει",αμα δε τον φρικαρει η ιδεα
Βασικά το άνοιγμα ειναι οριακά στις διαστάσεις του σκύλου. Ειδικά η κεφαλα του μη σου πω και σφηνωτα περνάει. Για κουρτίνα δεν το βλέπω θέλει να έχει άμεση επαφή με το χώρο αυτός..

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
Συνηθως τα ξυλινα σπιτακια παρουσιαζουν δυο προβληματα:

Το ενα ειναι οτι τα σκυλια συνηθιζουν να τα μασουλανε κ τρωνε επισης κ ολη την μπογια/στοκο/σιλικονη με την οποια ειναι βαμμενα (το ξυλο πευκου στις παλετες ειναι ηδη εμποτισμενο με ισχυρο φαρμακο).
Το δευτερο ειναι οτι αν βραχει εσωτερικα (απο τα μπες βγες του σκυλου) αναπτυσσεται μουχλα, μυρωδιες κλπ που μπορει να σου κανει αλεργια μυκητες κλπ.......

Παντως ωραιο αποτελεσμα!
το έχω σκεφτεί στην πρώτη περίπτωση θα ντυσω τις ακρες με γωνιες αλουμινιου(τοχω δει και στα ξύλινα του εμπορίου) και στη δευτερη σκοπεύω να ντυσω το πάτωμα με μοκετουλα βιομηχανικη την οποία θα συγκρατήσω με στριφωνια να μην μπορεί να τη μαζέψει σωρό...θα δειξει

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
Υπέροχο απλά.Δεν έχω λόγια παρά να πω ότι ζηλεψα.
1ον- θα αναλάβεις και το δικό μου με το ανάλογο κόστος βέβαια?
2ον-Το κόστος που ανέφερες είναι με την αγορά των παλετων?Και αν ναι μπορείς να μας πεις από πού τις προμηθευτικες και πόσο?Γιατί κάτω από 5-6€ την μια δεν έχω βρει και δεν ξέρω πόσες χρειάζομαι.Σιγουρα εμείς θέλουμε μικρότερο πολυ
Λόγω δουλειάς βρισκω παλέτες με ψιλοτερη ταβλα εμείς τις λέμε μιας χρήσης δεν ειναι ευρωπαλετα που χρεώνεται. Αυτή πετιέται. Παράλληλα πέσαν και στα χέρια μου μερικές ευρωπαλετες που τις βρήκα εδώ εκει που όντως κόστος έχουν 5,70€. Για αυτό το μεγάλο χρειάστηκαν λιγο πολύ 6 παλέτες. Ευχαρίστως να βοηθήσω!!

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Γιατι να το φαει βρε δεν κανει τετοια πράματα το κορίτσι τι
νομίζεις μαλί ειναι; :p

Και το καλοκαίρι καλο ειναι μόλις σκοτεινιάζει μέσα κάθετε μονο
την ημέρα οταν εχει πολυ ζέστη ψάχνει και κάθετε στο πιο
δροσερό μέρος της αυλης.

30€ νομίζω πολλα ειπα. Ειναι και καινούριο προϊόν νομίζω στα
επόμενα ενα δυο χρονια θα πέσει η τιμή του.
οχι εσενα βρε,εσενα πηγαινε μονο το εισαι απλας.
το υπολοιπο πηγαινε στον κυγκορ

• Like
Reactions: ISKENDER

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
το έχω σκεφτεί στην πρώτη περίπτωση θα ντυσω τις ακρες με γωνιες αλουμινιου(τοχω δει και στα ξύλινα του εμπορίου) και στη δευτερη σκοπεύω να ντυσω το πάτωμα με μοκετουλα βιομηχανικη την οποία θα συγκρατήσω με στριφωνια να μην μπορεί να τη μαζέψει σωρό...θα δειξει
Αυτο με την μοκετα, θα ελεγα να μην το δοκιμασεις.... Συμβαλλει περισσοτερο στην αναπτυξη μυκητων.
Κανονικα θα σου ελεγα οτι θελει καλο αερισμο, αλλα δεν συμφαιρει αν ο σκυλος πρεπει να ζεσταθει το χειμωνα.
Ισως αν δεν στο τρωει/γλυφει/μασουλαει, να το σωσεις με δυο στρωσεις βερνικι εμποτισμου teak......

• Like
Reactions: cygor and Estranged

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν