Παιχνιδι με αλλα σκυλια

kateopre

Well-Known Member
31 Μαϊου 2014
55
33
Καλησπερα.Θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με ενα ζητημα που με εχει μπερδεψει πολυ.
Θα παρω την ιστορια απο την αρχη γιατι μπορει να εχω κανει καποια λαθη.
Η ρατσα της μικρης ειναι αμσταφ.
Μολις την απεκτησα η μονη μου εμπειρια απο αυτη τη ρατσα ηταν ο σκυλος της πρωην μου ο οποιος περα απο τον εξαιρετικο του χαρακτηρα ειχε μεγαλο θεμα με τα αλλα σκυλια,σε σημειο να μην τον πηγαινει βολτα ποτε καποιος μονος του αλλα παντα τουλαχιστον δυο ατομα ωστε να ειμαστε σε θεση να προλαβουμε καποια δυσαρεστη κατασταση με καποιον αλλο σκυλο.
Ορμωμενος λοιπον απο αυτη την εμπειρια και ρωτωντας οσους γνωριζαν αποφασισα να δωσω μεγαλη βαση στη λεγομενη "κοινωνικοποιηση" της μικρης ετσι ωστε να αποφυγω παρομοια φαινομενα στο μελλον μιας και η ρατσα της κατα γενικη ομολογια ειναι δυσκολη οσων αφορα τη σχεση με αλλα σκυλια.Αρχισα λοιπον απο μικρη ηλικια να την πηγαινω στο dogpark σχεδον καθημερινα.Προς μεγαλη μου ευχαριστηση επαιζε παντα μια χαρα χωρις εντασεις και κυριαρχιες.Μονο καποιες μικρες απειλες σε οσα αρσενικα προσπαθουσαν να την καβαλησουν.Επαιζε βεβαια λιγο αγρια,ατσουμπαλα θα ελεγα,αλλα το θεωρησα φυσιολογικο.
Καποια στιγμη την ειχα παει για μια προεκπαιδευση.Μια μερα και ενω περιμεναμε τον εκπαιδευτη επαιζε με ενα αλλο σκυλακι.Ερχομενος ο εκπαιδευτης μου ειπε να μην το ξανακανω ποτε αυτο.
"Ποιο τον ρωταω","Να παιζει με αλλα σκυλια" μου απανταει."Μπορει να βρεθεις σε δυσαρεστες καταστασεις"."Μα ειναι καλη" του λεω."Δεν ειναι καλη,ειναι μικρη" μου απαντησε.
Εκει εχασα την εμπιστοσυνη μου στον συγκεκριμενο εκπαιδευτη γιατι αυτο που μου ειπε ερχοταν σε αντιθεση με οτι ειχα ακουσει μεχρι τοτε και αποφασισα να φερω εναν αλλο εκπαιδευτη στο σπιτι.
Προς μεγαλη μου εκπληξη με συμβουλευσε κι αυτος να αποφευγω το παρκο.
Παρ ολα αυτα ηταν κατι που δεν ειχα σκοπο να κανω γιατι δεν ηθελα να διακινδυνεψω να αποκτησει προβληματα στη συμπεριφορα της με τη διακοπη της κοινωνικοποιησης και επισης στο παρκο εκτονωνοταν πολυ,πολυ περισσοτερο απο οσο μπορουσα να της προσφερω εγω με 2,3 απλες βολτες.
Τελοσπαντων,να μην τα πολυλογω,συνεχιζα να την πηγαινω μεχρι που στην ηλικια περιπου 1,5 ετους ηρθε η στιγμη που τσακωθηκε.Ηταν ενα αρσενικο που προσπαθουσε μανιωδως να την καβαλησει και αφου του αγριεψε καποιες φορες στο τελος τον επιασε απο τον λαιμο.Ευτυχως ημουν κοντα και αποφυγαμε τα χειροτερα.
Απο τοτε και επειτα σταδιακα η συμπεριφορα της αλλαζε.Οχι οτι πηγαινε ποτε με αγριες διαθεσεις προς καποιο αλλο σκυλι.Δεν το εχει κανει ποτε αυτο.Παει κουνωντας την ουρα της μες στη χαρα για να παιξει.Απλα απο καποια στιγμη και επειτα που ειχε γινει 30 κιλα,ο ατσουμπαλος και αγριος τροπος παιχνιδιου της εκανε τα αλλα σκυλακια να δυσανασχετουν και να της βγαζουν δοντια η να της γρυλλιζουν.Εκει λοιπον απανταει και ειναι ετοιμη για καβγα απο τη μια στιγμη στην αλλη.
Αναγκαστικα λοιπον το κοψαμε το παρκο.
Απο τοτε και μετα οποτε συνανταμε καποιο σκυλακι στη βολτα κανει σαν τρελη να παει κοντα του να παιξει.Μολις πλησιαζουμε,τα γνωστα....Προσπαθει να πηδηξει πανω του,να κανει τις τρελες της,φιλικα παντα και μολις το αλλο σκυλακι εκλαμβανει αυτη τη συμπεριφορα της σαν επιθετικη και αντιδραει,βγαζει και αυτη δοντια και γινεται αλλο σκυλι πραγματικα.
Σορρυ για το σεντονι αλλα εχω καποιες αποριες που μεχρι τωρα εχω παρει διφορουμενες απαντησεις.
Τελικα το παρκο σκυλων ειναι καλο?
Μηπως τη λεγομενη κοινωνικοποιηση επρεπε να την ειχα κανει με αλλον τροπο?
Τελικα το να βαλεις δυο σκυλακια να παιξουν,ακομα και να μην εχουν δωσει κανενα σημαδι επιθετικοτητας,αξιζει το ρισκο να γινει μια στραβη και να τσακωθουν με απροβελεπες συνεπειες?
Μηπως σε καποια σκυλια οσο και να προσπαθησεις δεν γινεται να αποβαλλεις καποια ενστικτα λογω της ρατσας τους?
Μηπως τα μεγαλοσωμα και δυνατα σκυλια δεν πρεπει να ερχονται καθολου σε επαφη με αλλα,οπως μου ειχε πει ο εκπαιδευτης,επειδη αν τυχον επιτεθουν μπορουν να προκαλεσουν μεγαλη ζημια?
Να σημειωσω εδω,χωρις να ξερω αν παιζει ρολο,οτι με τους ανθρωπους ειναι τρομερα κοινωνικη.Τους αγαπαει ολους ανεξαιρετως.Ειμαι σιγουρος πως αμα μπει καποιος κλεφτης στο σπιτι θα του παει το παιχνιδι της να παιξουνε.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Με ενδιαφέρει πολύ το συγκεκριμένο θέμα μιας κ έχω το Δία σε αυτή την ηλικία και αν και γενικά είναι υπερβολικα φιλικός με άλλα σκυλιά εγώ έχω ένα άγχος.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Προσπαθει να πηδηξει πανω του,να κανει τις τρελες της,φιλικα παντα
Όταν είναι ένα σκυλί κυριαρχικό δεν σημαίνει ότι τα αλλά θα πρέπει να το ανεχτούν. Επίσης το γρυλισμα είναι διόρθωση. Αν ο σκύλος δεν νογαει από διόρθωση και μιας και η συγκεκριμένη ράτσα δεν κάνει πίσω σε πρόκληση λόγικο είναι να αρπάζεται με την μια.
Κοινωνικοποίηση δεν είναι απλά να παίζει με άλλα σκυλιά, είναι και να αντιδρά σωστά με άλλα σκυλιά

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Όταν είναι ένα σκυλί κυριαρχικό δεν σημαίνει ότι τα αλλά θα πρέπει να το ανεχτούν. Επίσης το γρυλισμα είναι διόρθωση. Αν ο σκύλος δεν νογαει από διόρθωση και μιας και η συγκεκριμένη ράτσα δεν κάνει πίσω σε πρόκληση λόγικο είναι να αρπάζεται με την μια.
Κοινωνικοποίηση δεν είναι απλά να παίζει με άλλα σκυλιά, είναι και να αντιδρά σωστά με άλλα σκυλιά
Ο δικός μ προσπαθει να τα γυρίσει ανάποδα..με τη πλάτη κάτω...μέχρι στιγμής το έχει κάνει σε όλα...πάντα προσπαθώ να τον αποτρέψω αλλά δεν τον προλαβαίνω πάντα..

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αν το άλλο σκυλί είναι υποτακτικό δεν υπάρχει θέμα. Αν όμως γρυλισει, αποφυγει, και γενικά δείχνει ότι δεν θέλει καινούργια δικός σου επιμένει θα παίξει συμπλοκή. Οι καυγάδες στα σκυλιά είναι κατά βάση εδραίωση κυριαρχιας, ελάχιστα είναι kill oriented

• Like
Reactions: Mariosgs

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Καλα στα ειπε ο εκπαιδευτης. Οσο ειναι μικρα και ειναι στον πλανητη "happy" χωρις καυγαδες και τσακωμους ειναι ολα μια χαρα. Οταν μεγαλωσουν και αρχιζουν να σοβαρευουν και να "μην σηκωνουν και πολλα πολλα" τοτε τα σκυλοπαρκα δεν ειναι παντα καλη λυση.
Οπως και να χει ομως η πεπατημενη λυση για τετοιες καταστασεις ειναι οταν το δικο σου το σκυλι εμφανισει μια αναρμοστη συμπεριφορα....επιτοπου το βαζεις σε λουρι και φευγεις απο το σκυλοπαρκο....οσο πιο πολλες φορες επαναληφθει το σκηνικο αυτο τοσο πιο γρηγορα θα συνδεσει ο σκυλος οτι η "αναρμοστα-εντονη συμπεριφορα του με αλλα σκυλια" οδηγει σε εξοδο απο το σκυλοπαρκο.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Αν το άλλο σκυλί είναι υποτακτικό δεν υπάρχει θέμα. Αν όμως γρυλισει, αποφυγει, και γενικά δείχνει ότι δεν θέλει καινούργια δικός σου επιμένει θα παίξει συμπλοκή. Οι καυγάδες στα σκυλιά είναι κατά βάση εδραίωση κυριαρχιας, ελάχιστα είναι kill oriented
Προφανώς τότε έχουμε πέσει μόνο σε τέτοια...είναι γύρω στα 7-8 σκυλιά που είναι μόνιμη παρέα του...το έχει κάνει σε όλα..βέβαια δε το κάνει κάθε φορά...αλλά κάθε φορά που το κάνει προσπαθώ να τον κόψω...μία φορά του είχε γρυλισει ένα άλλο γερμανικό ενήλικο βέβαια αλλά μέχρι εκεί

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
μιας και η ρατσα της κατα γενικη ομολογια ειναι δυσκολη οσων αφορα τη σχεση με αλλα σκυλια.

Ποιος τα λεει αυτα?που ταχεις ακουσει?
Δεν ειναι θεμα ρατσας φιλε μου,θεμα ιδιοσυγκρασιας ειναι και βιωματων...

Αρχισα λοιπον απο μικρη ηλικια να την πηγαινω στο dogpark σχεδον καθημερινα.

Τι εννοούμε?οργανωμένο ή την πλατεια της γειτονιας?

Επαιζε βεβαια λιγο αγρια,ατσουμπαλα θα ελεγα,αλλα το θεωρησα φυσιολογικο.

Φυσιολογικο ειναι,ναι..

-"Ποιο τον ρωταω"
-"Να παιζει με αλλα σκυλια" μου απανταει.
-"Μπορει να βρεθεις σε δυσαρεστες καταστασεις".
-"Μα ειναι καλη" του λεω.
-"Δεν ειναι καλη,ειναι μικρη" μου απαντησε.

Καλα,μη τα ισοπεδωνουμε κ ολα,κουταβι ειναι να παιξει θελει...
αλλα απο κει κ περα ναι,σε ενα κουταβι δεν ειναι να εχεις εμπιστοσυνη ποτε κ για τιποτα!

Εκει εχασα την εμπιστοσυνη μου στον συγκεκριμενο εκπαιδευτη γιατι αυτο που μου ειπε ερχοταν σε αντιθεση με οτι ειχα ακουσει μεχρι τοτε

Απο ποιους τα ειχες ακουσει τα αντιθετα?
Γενικα πολλα εχουν ακουσει ταυτια σου αποτι καταλαβαινω...

Προς μεγαλη μου εκπληξη με συμβουλευσε κι αυτος να αποφευγω το παρκο.

Ενα δικιο τοχε ο χριστιανος...

Παρ ολα αυτα ηταν κατι που δεν ειχα σκοπο να κανω γιατι δεν ηθελα να διακινδυνεψω να αποκτησει προβληματα στη συμπεριφορα της με τη διακοπη της κοινωνικοποιησης και επισης στο παρκο εκτονωνοταν πολυ,πολυ περισσοτερο απο οσο μπορουσα να της προσφερω εγω με 2,3 απλες βολτες.

Καπου εχεις μπερδεψει στο μυαλο σου τι εννοουμε κοινωνικοποίηση
Δεν ειναι ξέρεις μονο το παιχνιδι με τα αλλα σκυλια...
Με το χερι στην καρδια,ηταν το θεμα μονο η δικη της εκτόνωση ή μηπως σε βολευε λιγακι παραπανω κ σενα?

περιπου 1,5 ετους ηρθε η στιγμη που τσακωθηκε.

Πανω στην εφηβεια δλδ...

Ηταν ενα αρσενικο που προσπαθουσε μανιωδως να την καβαλησει και αφου του αγριεψε καποιες φορες στο τελος τον επιασε απο τον λαιμο.

Εσυ?ο αλλος ιδιοκτητης?που ησασταν ενω της τα επρηζε?
Παντως τα θελε ο κωλος του...
να λεμε κ του στραβου το δικιο...
Μάλλον η υπερκοινωνικοποιηση του δεν του επετρεψε να "διαβασει" καλα τις "αγριαδες"της (παντως εκεινη προειδοποιησε)

Απο τοτε και επειτα σταδιακα η συμπεριφορα της αλλαζε.

Το "εκανε η μυγα κωλο κ εφτυσε τον κοσμο ολο" τοχεις ακουσει?
Πηρε τα πανω της η μικρη...λογικο...

Απλα απο καποια στιγμη και επειτα που ειχε γινει 30 κιλα,ο ατσουμπαλος και αγριος τροπος παιχνιδιου της εκανε τα αλλα σκυλακια να δυσανασχετουν και να της βγαζουν δοντια η να της γρυλλιζουν.Εκει λοιπον απανταει και ειναι ετοιμη για καβγα απο τη μια στιγμη στην αλλη.

Επισης λογικο ολο αυτο...
καταρχας πως νομιζες οτι παιζει δλδ ενα σκυλι 30kg?
θα τους προσκαλουσε για τσαι κ θα συζηταγαν για την μαστιγα των γατιών?
Ολα τα σκυλια δεν μιλανε την ιδια γλωσσα ξερεις,κ ας ειναι σκυλια...
Φυσικο εκεινα να δυσανασχετουν
ειδικα αν ειναι μικροσωμα,γερικα ή απλα βαρεμαρες
φυσικο ομως κ εκεινη μετεπειτα να υπερασπιζεται τον εαυτο της.

Αναγκαστικα λοιπον το κοψαμε το παρκο.

Επιτελους!

Απο τοτε και μετα οποτε συνανταμε καποιο σκυλακι στη βολτα κανει σαν τρελη να παει κοντα του να παιξει.Μολις πλησιαζουμε,τα γνωστα....Προσπαθει να πηδηξει πανω του,να κανει τις τρελες της,φιλικα παντα και μολις το αλλο σκυλακι εκλαμβανει αυτη τη συμπεριφορα της σαν επιθετικη και αντιδραει,βγαζει και αυτη δοντια και γινεται αλλο σκυλι πραγματικα.

Κ μενα...μη δει σκυλι,γατι,μπαλα ...κλαιει λες κ την σκοτωνουν...και?
Γιατι παιδι μου να πλησιασεις?
Αφου ξερεις τι θα γινει στο τελος!

Προσωπικη μου αποψη οχι!

Εε ναι,δεν ειναι 1+2,εσυ αποτι καταλαβα εστιασες σε ενα συγκεκριμένο πραμα γιατι καποιος καποτε σου ειπε κατι...

Τελικα το να βαλεις δυο σκυλακια να παιξουν,ακομα και να μην εχουν δωσει κανενα σημαδι επιθετικοτητας,αξιζει το ρισκο να γινει μια στραβη και να τσακωθουν με απροβελεπες συνεπειες?

Εσυ πως το βλεπεις?ρισκαρεις να καταληξεις στο κτηνιατρείο ή στο νεκροταφειο ή κ το αντιστροφο?
Και γιατι?για να λετε "αχ τι ομορφα που παίζουν?"?

Μηπως σε καποια σκυλια οσο και να προσπαθησεις δεν γινεται να αποβαλλεις καποια ενστικτα λογω της ρατσας τους?

Ποια ειναι δλδ τα ενστικτα της συγκεκριμένης ράτσας?
Να μαλωνει?οχι!
Σιγουρα η καθε φυλη εχει τα δικα της,έχει ομως κ άλλα που της τα χρεώνουν για διαφορους λογους.

Μηπως τα μεγαλοσωμα και δυνατα σκυλια δεν πρεπει να ερχονται καθολου σε επαφη με αλλα,οπως μου ειχε πει ο εκπαιδευτης,επειδη αν τυχον επιτεθουν μπορουν να προκαλεσουν μεγαλη ζημια?

Κ γιαυτο υπαρχουμε εμείς,οι ιδιοκτητες τους,ωστε να προλαβαινουμε τετοια περιστατικα,κατω απο την επιβλεψη σου κ εννοειτε φορωντας τα λουρια της μπορει ωραιοτατα να συναναστραφει αλλα σκυλιά που θα την "καταλαβαινουν" ομως καπως καλυτερα.
Εφοσον αυτο ειναι πραγματικα που θελουν τα σκυλιά (οχι εσείς)

Να σημειωσω εδω,χωρις να ξερω αν παιζει ρολο,οτι με τους ανθρωπους ειναι τρομερα κοινωνικη.Τους αγαπαει ολους ανεξαιρετως.Ειμαι σιγουρος πως αμα μπει καποιος κλεφτης στο σπιτι θα του παει το παιχνιδι της να παιξουνε.

Κ γιατι να μην ηταν?
Το σκυλι σου δεν ειναι ουτε επιθετικο ουτε φονιάς ουτε κυριαρχικη ουτε τιποτα,ενα απλο νεαρο σκυλι ειναι που αποζητα την προσοχη των άλλων,παρέα,παιχνιδι,συντροφια
Δεν ξερει ολα αυτα να τα επικοινωνησει σωστα,την παρεξηγουν κ δημιουργουνται παρεξηγησεις.
Ειτε βρισκεις 1-2 σκυλια (οχι ολοκληρο σκυλομανι,γιατι οπου λαλουν πολλα κοκορια αργει να ξημερωσει να ξερεις),κ δεν εννοω στα παρκα,σκυλια κ ανθρωπους που να τους ξερεις κ να τους εμπιστεύεσαι,ναναι πιο δεκτικά με καποια πειρα κ εμπειρια ωστε να την διδαξουν κ δυο πραγματα (κ σεις απο πανω εννοειτε) ειτε το παιρνεις αποφαση (που δεν ειναι απαραιτητο ουτε αναγκαιο να χει "φιλους",μονο εσενα θελει κ χρειαζεται,κ οσον αφορα την εκτονωση πηγαιντε σε ενα αλσος πετα της το μπαλακι καμια 20αρια φορες να δεις για ποτε τα φτυνει) απο δω πανε οι αλλοι κ δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι κιολας για τετοιες βλακείες.

• Like
Reactions: myEnzo

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα

Δεν είναι ούτε καλό, δεν είναι ούτε κακό. Απλά εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς και συγκεκριμένα σκυλιά.

Αν κάνεις μια αναζήτηση στο φόρουμ θα βρείς άπειρα ποστ περί κοινωνικοποίησης και πως την αντιλαμβάνεται ο καθένας :) Προσωπικά χρειάστηκα μερικά χρόνια και δύο σκυλιά για να καταλήξω ότι (για μένα) κοινωνικοποίηση σημαίνει ο σκύλος να έχει έρθει σε επαφή και να έχει αναπτύξει την επιθυμητή "ανοσία" στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος όπου ζει. Δεν θεωρώ πλέον ότι ένα σκυλί που παίζει χαρούμενο με άλλα σκυλιά είναι "κοινωνικό", ενώ το σκυλί που δεν ανέχεται κανένα άλλο τετράποδο (ή δίποδο) είναι ¨ακοινώνητο¨ ή "αντικοινωνικό".

Εξαρτάται από τα σκυλάκια, την ηλικία τους, το φύλο τους, το χώρο, πόσο καλά και πόσο έγκαιρα ερμηνεύεις τις αντιδράσεις των σκύλων και άλλα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το παιχνίδι με άλλα σκυλιά δεν είναι μονόδρομος για να διασκεδάσει και να εκτονωθεί ο σκύλος. Μπορεί κανείς να ασχοληθεί και με άλλα παιχνίδια ή αθλήματα ή ασκήσεις, που δεν περιλαμβάνουν αλληλεπίδραση με σκυλιά.

Και για το ερώτημα "φύση vs ανατροφή" έχουν γραφτεί άπειρες σελίδες :) Ο χαρακτήρας κάθε σκύλου μπορεί να δουλευτεί μέχρι ένα σημείο. Οι αντιδράσεις του μπορούν να ελεγχθούν μέχρι κάποιο σημείο μέσω της υπακοής - και πάλι σε συνάρτηση με τον χαρακτήρα του. Κατά βάση πάντως, όσο και να προσπαθήσεις, δε μπορείς να μετατρέψεις τον σκύλο σου σε κάτι που δεν είναι.

Ο εκπαιδευτής μέχρι να καταλάβει ποιος είναι ο σκύλος σου, ποιος είσαι εσύ, τι γνωρίζεις, αν μπορείς να διαχειριστείς μια δύσκολη κατάσταση κλπ, καλά κάνει και δίνει κάθετες απαγορεύσεις για να προλάβει τα χειρότερα. Αν πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις (π.χ. να γνωρίζεις καλά τον σκύλο σου, να ερμηνεύεις σωστά τα σήματα που στέλνει πριν κλιμακωθεί τυχόν ένταση, να είσαι σίγουρος οτι τα αντίστοιχα ξέρει κι ο άλλος ιδιοκτήτης κλπ), μπορείς να το προσπαθήσεις - και να είσαι έτοιμος και να επέμβεις αποτελεσματικά αν όλα πάνε στραβά. Αλλιώς, απλά το αποφεύγεις.

Η επιθετικότητα σε ανθρώπους και η επιθετικότητα σε ζώα δεν είναι ούτε αλληλένδετες ούτε αλληλοαπαιτούμενες. Μπορεί να τα είναι βούτυρο με τους ανθρώπους και να της γυρνάει το μάτι ακόμα και με τις πεταλούδες, ή και το αντίθετο.

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Ο δικός μ προσπαθει να τα γυρίσει ανάποδα..με τη πλάτη κάτω...μέχρι στιγμής το έχει κάνει σε όλα...πάντα προσπαθώ να τον αποτρέψω αλλά δεν τον προλαβαίνω πάντα..
Ποσο ειναι ο δικος σου? μηπως μπερδευεις τη "παλη" που παιζουν τα κουταβια (και οχι μονο) μεταξυ τους; και η δικια μου παιζει αυτο το παιχνιδι με αλλα κουταβια της ηλικιας (11 μηνων) της (αρσενικα κυριως) και κυλιουνται κατω και κοιτανε το ενα να ριξει το αλλο κατω

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Ποσο ειναι ο δικος σου? μηπως μπερδευεις τη "παλη" που παιζουν τα κουταβια (και οχι μονο) μεταξυ τους; και η δικια μου παιζει αυτο το παιχνιδι με αλλα κουταβια της ηλικιας (11 μηνων) της (αρσενικα κυριως) και κυλιουνται κατω και κοιτανε το ενα να ριξει το αλλο κατω
Είναι 6 έξι μηνών. Ναι παίζει και να μπερδευομαι με αυτό..απλά βλέπω κ κάποια άλλα σημάδια (ποιο σπάνια βέβαια).
Δλδ έχει καβαλήσει ένα άλλο αρσενικό και σε ένα άλλο του έβαζε το πόδι στο κεφάλι

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Είναι 6 έξι μηνών. Ναι παίζει και να μπερδευομαι με αυτό..απλά βλέπω κ κάποια άλλα σημάδια (ποιο σπάνια βέβαια).
Δλδ έχει καβαλήσει ένα άλλο αρσενικό και σε ένα άλλο του έβαζε το πόδι στο κεφάλι
Φυσιολογικα ολα αυτα απλα προσεχε πολυ μη τα παρει κανενα και του τη δωσει , πολυ προσοχη. και η δικια μου καβαλαει (αρσενικα κυριως , σκεψου 4,5 μηνων σκατο να καβαλα πιτ 40 κιλων και να κανει οτι το γ... σουρεαλ φαση , το πιτ πολυ καλοκαρδο με τα θηλυκα και στο κοσμο του) απο πολυ μικρη και δεν της αρεσει να τη καβαλανε (1-2 φορες εχει αγριεψει και εκανε το κροκοδειλο αλλα με τη φωνη μου μαζευτικε και συνεχησε το παιχνιδι) αλλα την αφηνω μοναχα να παιζει με σκυλια που γνωριζονται πολλους μηνες και ξερω οτι δεν θα παιξει ξυλο (αρσενικα κυριως με τα θηλυκα ειμαι σε μεγαλη επιφυλακη και δεν τη αφηνω πολλα πολλα) . Αλλα η παλη ειναι φυσολογικο παιχνιδι θαρρω οπως κανουν τα μικρα στη τοκοομαδα. πολυ προσοχη (ειδικα τα αρσενικα εσυ) και με σκυλια με γνωστο χαρακτηρα

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Φυσιολογικα ολα αυτα απλα προσεχε πολυ μη τα παρει κανενα και του τη δωσει , πολυ προσοχη. και η δικια μου καβαλαει (αρσενικα κυριως , σκεψου 4,5 μηνων σκατο να καβαλα πιτ 40 κιλων και να κανει οτι το γ... σουρεαλ φαση , το πιτ πολυ καλοκαρδο με τα θηλυκα και στο κοσμο του) απο πολυ μικρη και δεν της αρεσει να τη καβαλανε (1-2 φορες εχει αγριεψει και εκανε το κροκοδειλο αλλα με τη φωνη μου μαζευτικε και συνεχησε το παιχνιδι) αλλα την αφηνω μοναχα να παιζει με σκυλια που γνωριζονται πολλους μηνες και ξερω οτι δεν θα παιξει ξυλο (αρσενικα κυριως με τα θηλυκα ειμαι σε μεγαλη επιφυλακη και δεν τη αφηνω πολλα πολλα) . Αλλα η παλη ειναι φυσολογικο παιχνιδι θαρρω οπως κανουν τα μικρα στη τοκοομαδα. πολυ προσοχη (ειδικα τα αρσενικα εσυ) και με σκυλια με γνωστο χαρακτηρα
Χαχαχαχαχχαχαχ... έκλαψα...γενικα τα σκυλιά που κάνει παρέα είναι τα ίδια από δύο μηνών...στα άγνωστα δεν πολύ δίνει σημασία..εκτός αν είναι βράδυ που εκεί μάλλον το παίζει προστάτης.χαχα

• Like
Reactions: Asmodeus

george_gt

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2016
188
429
Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Εμένα από πολύ μικρό ήταν πολύ φιλικό με τα άλλα σκυλάκια (συνήθως με τα αδέσποτα που βλέπαμε στην βόλτα μας). Ακόμα και τώρα που έφτασε 14 μηνών, ακόμα και εάν ένα αδέσποτο του γρυλίσει ή βγάλει δόντια, αυτός θα κουνάει την ουρά σαν τρελός να πάει να παίξειo_O Δεν καταλαβαίνει τις διαθέσεις του άλλου σκύλου??

Για παράδειγμα, έχουμε στην γειτονιά μας 3 αδέσποτα θηλυκά (στειρωμένα) που έπαιζε μαζί τους από μικρός (μην φανταστείτε παιχνίδια τρεξίματα κτλ απλά μυριζόντουσαν και γλυφόντουσαν :p), στην αγέλη αυτή προστέθηκε και ένα νέο θηλυκό, που μόλις βλέπει τον δικό που τον πλησιάζουν τα άλλα σκυλάκια για να μυριστούν, αυτό του γρυλίζει και μία φορά του έκανε και πάνω...αυτός ατάραχος απέφυγε το ψευτο δάγκωμα και εκεί να κουνάει ουρά και να πηδάει δεξιά & αριστερά σαν χαζός για να παίξουνε (n)

Πραγματικά δεν θα έπρεπε να καταλάβει ότι το άλλο σκυλάκι δεν τον θέλει και απλά να προσπεράσει?? Αυτή η συμπεριφορά (του δικού μου) θα αλλάξει μεγαλώνοντας και θα πρέπει να είμαι πιο προσεχτικός ή έχει παγιώσει συμπεριφορά?

Υ.Σ.: Δεν τον πάω επί τούτου στα σκυλιά, απλά επειδή τα ταΐζουμε καμιά φορά και εμείς μόλις μας βλέπουν έρχονται αυτά σε εμάς (ο δικός μου φυσικά άλλο που δεν θέλει..)

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Εννοειτε οτι πρεπει να εισαι πιο προσεκτικος...
μιλας για ενα 14 μηνων κουταβι επι της ουσιας,αυτο ειναι ακομη στην τρελα του κ φυσικα κ δεν καταλαβαινει απολυτως κ τι ακριβως του "λενε" τα αλλα,να παιξει θελει...

Τι να κανε δλδ με αυτο που κ καλα πηγε να τον ψευτοδαγκωσει?να παει να το αρπάξει?παλι καλα να λες που εχεις ενα χαλαρο σκυλι...

Μην βλεπεις τα θηλυκά (το τονιζω) που ταΐζετε,αυτα μπορει να τα βλεπει κ σαν μέλη της αγελης σας...
δεν παει να πει οτι ετσι θα ειναι με οσα σκυλια συναντατε ή οτι επ άπειρων θα χει τοσο αγαθες προθεσεις,μια στραβη να σου τυχει (πχ να τον αρπάξει αλλο σκυλι) μετα πιθανως να χεις το αντιθετο προβλημα.

Οποτε πολυ πολυ προσοχή σε ολες σας τις συναναστροφες,δε πα να το ξερεις το αλλο κ καμια δεκαρια χρονια
Κ δε θεωρεις τιποτα δεδομενο...εμενα κοντευει 5 κ ακομη κ τωρα δε παυει να με εκπλήσσει

george_gt

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2016
188
429
Εννοειτε οτι πρεπει να εισαι πιο προσεκτικος...
μιλας για ενα 14 μηνων κουταβι επι της ουσιας,αυτο ειναι ακομη στην τρελα του κ φυσικα κ δεν καταλαβαινει απολυτως κ τι ακριβως του "λενε" τα αλλα,να παιξει θελει...

Τι να κανε δλδ με αυτο που κ καλα πηγε να τον ψευτοδαγκωσει?να παει να το αρπάξει?παλι καλα να λες που εχεις ενα χαλαρο σκυλι...

Μην βλεπεις τα θηλυκά (το τονιζω) που ταΐζετε,αυτα μπορει να τα βλεπει κ σαν μέλη της αγελης σας...
δεν παει να πει οτι ετσι θα ειναι με οσα σκυλια συναντατε ή οτι επ άπειρων θα χει τοσο αγαθες προθεσεις,μια στραβη να σου τυχει (πχ να τον αρπάξει αλλο σκυλι) μετα πιθανως να χεις το αντιθετο προβλημα.

Οποτε πολυ πολυ προσοχή σε ολες σας τις συναναστροφες,δε πα να το ξερεις το αλλο κ καμια δεκαρια χρονια
Κ δε θεωρεις τιποτα δεδομενο...εμενα κοντευει 5 κ ακομη κ τωρα δε παυει να με εκπλήσσει
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Η αλήθεια είναι ότι χαίρομαι που είναι φιλικός με τα άλλα ζωάκια και γι αυτο πρόσεχα και προσέχω να μην έχω /έχει κακές εμπειρίες. Γενικά με σκυλιά δεν τον αφήνω να παίζει, θέλω να έχουμε προσωπικό χρόνο εγώ και αυτός με παιχνίδια που κάνουμε μεταξύ μας.

Πιο πολύ μου κίνησε την περιέργεια που δεν καταλαβαίνει ότι ο άλλος σκύλος θέλει να τον φάει και όχι να παίξει:p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν