Παιχνίδι

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Πρώτα απ' όλα να πω κάτι το οποίο δεν έγραψα πριν. Κάνεις 40 ερωτήσεις και λογικό είναι να ξεφεύγει κάτι :)

Το παιχνίδι με το μπαλάκι ανεβάζει την ταχύτητα στο σκύλο, ενώ το παιχνίδι με το λουκάνικο (tug) την ένταση.

Οπότε είναι απολύτως λογικό για ένα σκυλί κυριαρχικό να "αγριεύει" κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Το σκυλί σου δε μπορεί να μπει σε μάχη, να ενεργοποιηθεί το ένστικτο της μάχης δηλαδή, γιατί αυτό υπάρχει μόνο ως απόρρια της άμυνας, η οποία έχει δύο εκφάνσεις: τη μάχη (fight) ή την αποφυγή (flight). Φυσικά και δεν πιστεύω ότι πιέζεις τόσο πολύ την Ήρα ώστε να μπαίνει σε άμυνα.

Ένας εξωτερικός παρατηρητής μπορεί και να μπερδευτεί όταν βλέπει κάποιον να παίζει με το λουκάνικο με το σκύλο του, και να νομίζει ότι ο σκύλος βγάζει επιθετικότητα προς το χειριστή του, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο. Στο 99,99% των περιπτώσεων ο σκύλος παίζει, απλά λίγο πιο "σκληρά" λόγω της έντασης του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Όσον αφορά τις δαγκωνιές και τα σκισμένα ρούχα, έχουν γίνει πολλές φορές επειδή εγώ προσωπικά παίζω πολύ με το σκύλο μου χωρίς κάποιο παιχνίδι, αλλά με το σώμα μου. Πέφτουν σπρωξίματα και σφαλιαρίτσες από μέρους μου και δαγκωνιές από μέρους του. Δεν είναι κάτι το οποίο θα συμβουλέψω τον οποιονδήποτε να το κάνει γιατί πονάει :)

Τώρα, γιατί το κάνω, απλά σε παραπέμπω στην περιγραφή μου πιο πάνω για τα προβλήματα στη σχέση μου με το σκύλο μου.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Επίσης, κάτι άλλο που ξέχασα.

Μπορεί και με το να πετάς μπαλάκι να φτιάχνεις σχέση με το σκύλο σου, αλλά όταν μπορείς να παίζεις σωστά με το λουκάνικο, τότε τα αποτέσματα είναι πιο έντονα, γιατί ο σκύλος παίζει κοντά, με έντονη σωματική επαφή.

Φυσικά, πάντα παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του κάθε σκύλου όπως σου είπα και πιο πάνω

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Άρη το έχουν πει βλέποντάς σας ή σαν γενική συμβουλή;
Γενικη συμβουλη αλλά και ειδικη, κρινοντας από περιγραφες μου.
Κανείς δεν μας εχει δει από κοντα.

Γι αυτό ειπα και προηγουμενως ότι μπορει οι περιγραφες μας και ο τροπος που αντιλαμβανομαστε εμεις κατι, να μην συναδουν με την πληρη πραγματικοτητα ή ακομα και ξα απεχουν και πολύ από αυτην, ειδικα όταν οι εμπειριες είναι λιγες.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κωστα, ΟΚ, καταλαβα με το λουκανικο. Ευχαριστω και παλι.
Καλα εκανα που ρωτησα τελικα :D

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Έχοντας ένα σκύλο που δύσκολα θα κυνηγήσει μπαλάκι, (συνήθως στο τρίτο πέταγμα το πιάνει και κάθεται), παίζουμε κυρίως με κόμπους και λουκάνικο. 5 λεπτά μετά η Θέτις είναι "εξουθενωμένη", αλλά μ'ένα χαμόγελο ως τ'αυτιά. Γενικά προτιμώ παιχνίδια που "συμετέχω" κι εγώ (όπως θα διαπιστώσατε και στη φωτό με το άλφα).

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Υπαρχει περιπτωση ενας ΕΠ να παθει εμμονη με το μπαλακι?
Εγω απορω που μπαινει στο τουνελ και δεν περναει απο εξω. Πώς τον καταφερες? Λεγε τωρα!

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Ελληνικό Ποιμενικό κολλημένο με τη μπάλα δεν έχω δει ακόμη.:)
Παίζουμε όμως με κουκουνάρια που κλωτσάω και κυνηγάμε παρέα.
Υ.Γ. Για το τούνελ έβαλα περιγραφή στο αντίστοιχο θέμα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το παρακατω ειναι κριμα να χαθει μεσα στο θεμα του ηλ.κολαρου, οπότε το αντιγραφω εδω.

Εφόσον το σκυλί έχει έντονο κυνηγητικό ή αγελαίο ένστικτο (όπως λες ότι έχει), τότε απλά πρέπει να μάθεις να παίζεις μαζί της. Και το παιχνίδι έχει τον τρόπο του.

Και κάποιος που ξέρει, άνετα μπορεί να κρατάει το ενδιαφέρον του σκύλου του αμείωτο με το παιχνίδι, μέχρι τελικής πτώσης (αν και αυτό είναι άλλο ένα λάθος που μπορεί εύκολα να κάνει κάποιος)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97