Παιχνίδι ή τάση για επίθεση

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Όπως έγραψαν οι απο πάνω, ψάχνεις για σκυλί το οποίο δεν επικεντρώνεται στο σκυλί σου, να είναι κατα κάποιο τρόπο αδιάφορο. Δεν θες κυρίαρχο, δεν θες ενθουσιασμένο, ούτε φοβικό, ούτε απεγνωσμένο, ούτε αγχωμένο... Θες να μπορεί να πλησιάσει το κουτάβι σου χωρίς να του δίνει μεγάλη σημασία. Ανθρώπινα θα το λέγαμε ευγένεια. Σκυλίσια το λέω άριστες ικανότητες κοινωνικοποίησης.

Οταν κάνει τα πρωτα του βήματα και αρχίζει να καταλαβαίνει πως επικοινωνούν τα σκυλιά τότε μπορείς να του παρουσιάζεις διαφορετικά σκυλιά, αργά και σταθερά. Αλλά για τα πρώτα μαθήματα ένα ουδέτερο/αδιάφορο σκυλί είναι ο καλύτερος δάσκαλος.

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Όπως έγραψαν οι απο πάνω, ψάχνεις για σκυλί το οποίο δεν επικεντρώνεται στο σκυλί σου, να είναι κατα κάποιο τρόπο αδιάφορο. Δεν θες κυρίαρχο, δεν θες ενθουσιασμένο, ούτε φοβικό, ούτε απεγνωσμένο, ούτε αγχωμένο... Θες να μπορεί να πλησιάσει το κουτάβι σου χωρίς να του δίνει μεγάλη σημασία. Ανθρώπινα θα το λέγαμε ευγένεια. Σκυλίσια το λέω άριστες ικανότητες κοινωνικοποίησης.
Θα βάλω τα κλάματααααα....που να το βρω αυτό το ΤΕΛΕΙΟ σκυλί;; κι που θα βρω έναν ιδιοκτήτη με ένα τέτοιο σκυλί που να θέλει να με βοήθησει κι να δεχτεί να συναντιόμαστε κάθε μέρα για να 'ρχεται σ' επαφή ο Prince μου με το δικό του...δεν είναι κι αυτό πολύ σημαντικό;;;!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Δεν έχω να προσθέσω τίποτα γιατί απλά ξέρω λιγότερα από όλους που το τοποθετήθηκαν στο θέμα με τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες που μας δίνουν όποτε γράφουν, απλά να σημειώσω κάτι ..Αυτό το είναι κουτάβι και δεν θα τον πειράξουν, χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, δεν ισχύει πάντα. Έχει τύχει σε κουτάβι 3 μηνών, το κουτάβι μου , να επιτεθεί ενήλικος σκύλος, και πριν προλάβει το ατσούμπαλο κουτάβι μου να τον προκαλέσει. Μόλις είχαμε μπει στον χώρο και του την έπεσε. Κράτα μικρό καλάθι λοιπόν και μάθε να διαβάσεις εσύ τους σκύλους, μην εμπιστεύεσαι όλους τους σκυλοιδιοκτήτες που λένε ο σκύλος μου δεν πρόκειται να επιτεθεί ποτέ, και αφού επιτεθεί προσθέτουν έκπληκτοι, πρώτη φορά το έκανε αυτό!!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θα βάλω τα κλάματααααα....που να το βρω αυτό το ΤΕΛΕΙΟ σκυλί;; κι που θα βρω έναν ιδιοκτήτη με ένα τέτοιο σκυλί που να θέλει να με βοήθησει κι να δεχτεί να συναντιόμαστε κάθε μέρα για να 'ρχεται σ' επαφή ο Prince μου με το δικό του...δεν είναι κι αυτό πολύ σημαντικό;;;!!!
Προσωπικά για να βρω καλά σκυλιά εκτός από τα σκυλιά του εκτροφέα μου έκανα διαδρομές πάρα πολλές και με τα πόδια και με το αυτοκίνητο για να βρω και σκυλιά από σωστού ιδιοκτήτες!
Δεν γινόταν κάθε μέρα αυτό αλλά προσπαθούσα τουλάχιστον να του δίνω σωστά ερεθίσματα, ποιοτικά δηλαδή και όχι ποσοτικά!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi