Παιδιά SoS με γειτόνησα!

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
για οσους πιστευουν ,οτι το μεγαλο μεγεθος του σκυλου τους ,εμποδιζει την μονιμη κατικοια αυτου εντος οικιας ,θα πω το εξης :και εμεις ειμαστε απο 1,55-2,00 υψος και 45-150 κιλα αλλα μενουμε σε διαμερισματα και οχι σε ακαλυπτους
και εμεις εχουμε την αγελη μας ,που την αποτελουν τα μελη της οικογενειας ,απο τα οποια περιμενουμε αγαπη,σεβασμο,συμπαρασταση, κλπ
και εμεις εχουμε αναγκη εκτονωσης και για αυτο διαθετουμε στο εαυτο μας χρονο που τον αποκαλουμε "προσωπικο",καθως και χρονο για την οικογενεια μας που τον αποκαλουμε "οικογενειακο"
και εμεις εχουμε μαλλια και μαδαμε και οσους εχουν προβλημα τριχοπτωσης δεν τους εξοστρακιζουμε
και εμεις εχουμε αναγκη αφοδευσης και παμε σε ειδικα διαμορφωμενους χωρους τους οποιους και διατηρουμε παντα καθαρους

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εξοχη η τοποθετηση της Κρινα, ως συνηθως.

Να συμπληρωσω ότι εμεις παμε τουλετας όποτε θελουμε, ενώ ο σκυλος περιμενει πότε θα δεήσουμε εμεις να ξυπνησουμε, να πιουμε τον καφε μας, να δουμε τα νεα μυνηματα του φορουμ, να ντυθουμε κλπ. για να τον βγαλουμε να κανει την αναγκη του.
Και αν εχει ζόρι και δεν καταφερει να κρατηθει, είναι βρωμοσκυλο.

nikiforoula

Member
3 Απριλίου 2010
16
0
Κρήτη
Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας όσο και να μην μου άρεσαν.
Να ξεκαθαρίσω πως η γειτόνησα που έκανε τα παράπονα δέν μένει στην πολυκατοικία μου αλλα σε άλλο κτίριο.Στην περιπτοσή μου απ ότι κατάλαβα δεν έχει σημασία αυτό.
Το οτι ο Λουκάς μένει κάτω δεν πιστεύω οτι τον απομονώνει απο εμας ή οτι δεν τον θέλουμε στα πόδια μας.Το σπίτι του είναι σε κλειστό χώρο της πιλοτής και δεν είναι εκτεθειμένος απο ήλιο,ζέστη,βροχή ή κρύο.Στο διαμέρισμα μέσα έχει πολύ περισσότερη ζέστη.Στον κήπο βγαίνει τις ώρες που είμαστε στη δουλειά ώστε να έχει τον χώρο του για τρέξιμο,παιγνίδι και επίσης υπάρχει κ εκεί ένα δροσερό μέρος για να ξαπλώσει.Επαφή μαζί μας έχει κάθε πρωί που πάει τη βόλτα του και απο το μεσημέρι και μετά είμαστε συνεχώς μαζί για παιγνίδι όπως επίσης και την απογευματινή και βραδινή του βόλτα.Δεν θεωρώ πως ο Λουκάς είναι ένα απομονωμένο σκυλί που όποτε το θυμηθούμε πάει βόλτα και δε του δίνουμε σημασία.Ο μόνος λόγος που θα τον ανέβαζα στο διαμέρισμα είναι ξεκάθαρα ο λόγος του δηλητηριασμού.Τις ίδιες ώρες θα ήταν και πάλι μόνος του,τα ίδια χάδια και παιγνίδια θα δεχόταν,πάλι θα κοιμόταν μόνος του και όχι στο κρεβάτι μας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Nikiforoula, τον σκυλάκο είσαι υποχρεωμένη να τον έχεις μέσα. Οταν λείπεις, ούτε καν στην βεράντα. Ετσι είναι ο νόμος και έτσι είναι και το σωστό για την επιβίωση του (εννοώ από θέμα φόλας πχ). Οσοι σου λέμε ότι είναι αλλιώς να έχεις το σκυλί μαζί σου στο σπίτι σου, το έχουμε κάνει πρώτα πράξη. Ακόμη και τις ώρες που ξεκουράζεσαι, κοιμάσαι, τρως, κάνεις μπάνιο, δουλειές κλπ, είναι αλλιώς για την ψυχολογία του (και πίστεψέ με και για την δική σου) και κατ' επέκταση την συμπεριφορά του, να είναι κοντά σου και ας μην ασχολείσαι έμπρακτα μαζί του. Δεν χρειάζεται να κοιμάται στο κρεβάτι σου. Στο δια ταύτα, αν συνεχίσεις να τον έχεις στην αυλή, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη να υποστείς ίσως τις συνέπειες. Το θέμα είναι, ότι αυτός που θα την πληρώσει θα είναι αυτός που δεν φταίει - ο Λουκάκος.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το οτι ο Λουκάς μένει κάτω δεν πιστεύω οτι τον απομονώνει απο εμας ή οτι δεν τον θέλουμε στα πόδια μας.Το σπίτι του είναι σε κλειστό χώρο της πιλοτής και δεν είναι εκτεθειμένος απο ήλιο,ζέστη,βροχή ή κρύο.Στο διαμέρισμα μέσα έχει πολύ περισσότερη ζέστη.Στον κήπο βγαίνει τις ώρες που είμαστε στη δουλειά ώστε να έχει τον χώρο του για τρέξιμο,παιγνίδι και επίσης υπάρχει κ εκεί ένα δροσερό μέρος για να ξαπλώσει.Επαφή μαζί μας έχει κάθε πρωί που πάει τη βόλτα του και απο το μεσημέρι και μετά είμαστε συνεχώς μαζί για παιγνίδι όπως επίσης και την απογευματινή και βραδινή του βόλτα.Δεν θεωρώ πως ο Λουκάς είναι ένα απομονωμένο σκυλί που όποτε το θυμηθούμε πάει βόλτα και δε του δίνουμε σημασία.Ο μόνος λόγος που θα τον ανέβαζα στο διαμέρισμα είναι ξεκάθαρα ο λόγος του δηλητηριασμού.Τις ίδιες ώρες θα ήταν και πάλι μόνος του,τα ίδια χάδια και παιγνίδια θα δεχόταν,πάλι θα κοιμόταν μόνος του και όχι στο κρεβάτι μας.
Όσον αφορά αν μπορεί να είναι μέσα ή αν θέλει να είναι μέσα.., δώσε του μια μέρα το δικαίωμα να αποφασίσει αυτός τι είναι το καλύτερο για εκείνον.

Από εκεί και πέρα διάβασε κανένα βιβλίο γιατί ο σκύλος δεν θέλει μονο ένα σκιερό μέρος, λίγο νερό, λίγο βόλτα και κάπου να κοιμηθεί.
Αλήθεια εσύ γιατί θέλεις σκύλο?

Δεν θα αναλύσω εδώ το τι άλλο θέλει κάνε μια περιπλάνηση στο forum είναι ο λόγος ύπαρξης του άλλωστε.. να μας κάνει καλύτερους και πιο υπεύθυνους ιδιοκτήτες.

Αυτό που προέχει είναι να αντιληφθείς πως η στάση που έχεις επιλέξει είναι ανεύθυνη και παράνομη.
Αυτό νομίζω είναι πιο κατανοητό.

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Στις νυχτερινές βόλτες με τον Λουκά δεν σε εκνευρίζει το γεγονός ότι ξεσηκώνετε η γειτονία περνώντας μπροστά από όλους εκείνους τους ασυνείδητους ιδιοκτήτες που κρατούν τους σκύλους έξω και εκείνα τα κακόμοιρα κάνουν σαν ψυχασθενικά γυρνώντας γύρω- γύρω από τον εαυτό τους ή τρέχουν πέρα δώθε ή πέφτουν με δύναμη πάνω στα κάγκελα…..? μην καταντήσεις έτσι τον φίλο σου… εσύ καθορίζεις την μοίρα του … σε εμπιστευτε κάνε το καλύτερο για αυτόν…. Έχει δίκιο η κυρακατίνα η γειτόνισσα σου

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Είναι μερικές από εκείνες τις μέρες που η μουργέλα έχει φτάσει ταβάνι!
Πάμε πρωινή βόλτα και γυρνάμε σπίτι. Πάμε λοιπόν κήπο! Αλλα βαριέμαι πολύ να παίξουμε μπαλάκι! Ντρέπομαι που το λέω, αλλά καμιά φορά συμβαίνει! Τον αφήνω λοιπον στον κήπο και γυροφέρνω εδώ κι εκεί, στον κήπο και στο κάτω διαμέρισμα, μέσα έξω, κάνοντας δουλειές.
Μετά από κανά μισάωρο, ο Ορφέας έχει λισσάξει κι έχει τρέξει πάνω κάτω.
Μετά από αυτό...
Είτε αρχίζει να σκάβει (=βαριέται δεν έχει τι να κάνει), οποτε αναλαμβάνω δράση άμεσα! (άρα η παρουσία μου είναι αναγκαστική)
Είτε έρχεται μέσα με το μπαλάκι στο στόμα (ξέρετε!). Αν αρνηθώ να παίξουμε, απλά κάθεται δίπλα μου, έστω κι αν βαριέται απίστευτα! πιο πολύ πεθαίνεις! χεχε! (άρα η παρουσία μου του είναι ανάγκη)

Καλός ο κήπος! χρήσιμος για εκτόνωση δε λέω, αλλά εγώ προσωπικά συγκινηθηκα απίστευτα όταν συνειδητοποίησα ότι ο άτιμος προτιμάει να βαριέται δίπλα μου απ΄το να χοροπηδάει μόνος του! (δεν το εκμεταλλεύομαι όμως)

Τώρα ότι είναι παράνομο, εγώ το βάζω μετά την ψυχική κατάσταση του, όπως οι περισσότεροι υποθέτω!
Το θέμα φόλας τώρα! Το καταβαίνεις και μόνη σου!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το να είμαστε υπέυθυνοι ιδιοκτήτες κατοικιδίων προς τους συμπολίτες μας και τη κοινωνία είναι το Α & το Ω. Το να ακολουθούμε τους κανόνες "καλής συμπεριφοράς" δείχνει πολλά πράγματα για εμας. Ανατροφή, ευγένεια, πολιτισμός.
Δεν χρειάζόμαστε τον νόμο να μας πει ποιό είναι το "προφανές"....
1. Μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του σκύλου μας.
2. Σεβόμαστε τις ώρες κοινής ησυχίας και όχι μόνο, των διπλανών μας, οπως απαιτούμε και από αυτούς να κάνουνε το ίδιο.
Αυτά τα δύο είναι από τους ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟΥΣ κανόνες καλής συμπεριφοράς...

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Με όλη την απειρία μου θα σου πω το εξής, δυο μήνες έχουμε το Φοίβο στο σπίτι και όσο περνάει ο καιρός δενόμαστε και περισσότερο, ζούμε όμορφες και δύσκολες στιγμές όπως με όλα τα μέλη της οικογένειας. Αυτά όμως είναι που σε δένουν και μέρα με τη μέρα το αγαπάς και πιο πολύ.

Στο πατρικό μου, είχε ο αδερφός μου ένα ημίαιμο ΓΠ. Το σκυλί ζούσε στο μπαλκόνι, ποτέ δεν δέθηκα μαζί του, αργότερα και λόγω του όγκου και της ατσουμπαλοσύνης του ψιλοφοβόμουν να τον πλησιάσω, μετά παντρεύητηκα κι όλας και γενικότερα ποτέ δεν έγινε κομμάτι της ζωής μου. Ήταν για μένα πάντα το σκυλί στο μπαλκόνι.

Ο αδερφός μου τα πρώτα χρόνια τον πήγαινε τις βόλτες του, έπαιζε μαζί του, ασχολιόταν μαζί του πολύ. Αργότερα αρραβωνιάστηκε και τον παραμέλησε και το σκυλί από ανία άρχισε την κοπροφαγία, μέσα στην άγνοιά τους θεώρησαν πως το σκυλί τρελάθηκε και του έκαναν ευθανασία.

Θα σου βάλω λοιπόν τον εξής προβληματισμό:
Όταν το κουτάβι σου μεγαλώσει, θα βρέχει, θα κάνει ψοφόκρυο, θα έχεις την ίδια διάθεση για παιχνίδια μαζί του, να του αφιερώσεις το χρόνο που χρειάζεται? Ή θα του πετάς το φαγητό στο μπώλ και νερό και θα το ξεχνάς στην αυλή?

Όταν το σκυλί είναι μέσα στο σπίτι θες δε θές συμβιώνεις το αποδέχεσαι και σε αποδέχεται, γίνεται μέλος της οικογένειας. Ακόμα κι αν δεν παίξεις μαζί του, όταν θα έρθει να κάτσει δίπλα σου θες δε θές θα το χαϊδέψεις, θα ασχοληθείς να το διορθώσεις και όλα αυτά σε δένουν μαζί του.

Τέλος να σου πω πως η μεγάλη μου κόρη όταν πρωτοήρθε το σκυλί στο σπίτι, πέρα από την πρώτη μέρα ούτε του έδινε σημασία. Τώρα τα βράδυα που καθόμαστε όλοι μαζί κι αυτός πεφτει χαλάκι στα πόδια της, παρόλο που είναι κλειστό παιδί και καθόλου εκδηλωτικό βγάζει μια απίστευτη τρυφερότητα μαζί του.

Μέσα από την ασχετοσύνη μου στο θέμα σκύλος σου βάζω αυτόν τον προβληματισμό, ζύγισέ τα κι αποφάσισε.

kate

Well-Known Member
10 Απριλίου 2010
210
1
κι εγω! ξερω ακριβως το ιδιο παραδειγμα με εναν γνωστο με πιτ μπουλ στο μπαλκονι. Βρηκε κοπελα μετα απο δυο χρονια, το ειχε βαρεθει, και το εδωσε.

και το πιο τραγικο απο ολα, το σκυλι τον λατρευε.. :(

Last edited by a moderator: