Παιδιά SoS με γειτόνησα!

nikiforoula

Member
3 Απριλίου 2010
16
0
Κρήτη
Καλησπέρα παιδιά...
Λοιπόν πριν από λίγο μου έκανε παρατήρηση μία γυναίκα που μένει στο δίπλα σπίτι ότι ο Λουκάς γαβγίζει το πρωί που φεύγω για τη δουλειά και το απόγευμα..Να προσθέσω εδώ ότι μένω σε πολυκατοικία έχω ρωτήσει τα παιδιά που μένουν εδώ στη πολυκατοικια και κανένας δεν έχει πρόβλημα! Τον Λουκα τον έχω κάτω στο κήπο..Όσο λείπω στη δουλειά δηλαδή απο της 8.30 μεχρι της 16.30 όντως δεν ξερω αν γαβγίζει αλλα έχω ρωτήσει στη πολυκατοικια και μου εχουν πει οτι δεν τον ακουνε αλλα καποιες φορες μου λένε γαβγιζει για ενα τεταρτο μιση ωρα και μετα σταματαει ... Ε ενταξει σκυλι ειναι θα γαβγισει μου λένε! Δηλαδη τι πρεπει να μη γαβγισει καθολου για μην ενωχλησει κάοιον;;;;Μπορει να δει μια γατα να περασει η οτιδήποτε αλλο και να γαβγισει δεν μπορω να καταλάβω...Α! και πολλές φορες έχω φυγει απο τη δουλεια εχω ερθει στο σπιτι για να δω αν ο Λουκας γαβγίζει και δεν γαβγίζει και όσο ειμαι εδω δεν τον ακουω καθόλου...
Συνεχίζω λοιπόν....
Σταματαει με το αμάξι και μου λεει οτι την ενοχλει που γαβγίζει το πρωι και το απογευμα..Και της λεω οτι το απογευμα ειμαι εδω και δεν το ακουω καθολου γιατι το σπιτακι του το εχω ακριβως απο κατω απο το σπιτι μου, και μου λεει σοβαρα το λες τωρα οτι δεν το ακους;;; (με ένα υφος)Και της λεω τα αλλα σκυλακια απο γυρω γυρω δεν τα ακουτε που οντως γαβγιζουν όλη μέρα;; Και μου λέει ναι αλλα αυτο ειναι δίπλα μου!
Τέλος πάντων για να μήν σας τα πολυ λογώ μου έιπε οτι θα κινηθεί διαφορετικα και οτι θα επρεπε να το έχουμε στο σπιτι μας μέσα και οχι στο κήπο....Δεν ξερω κατα ποσο ισχύει αυτό στη περιπτωση που και οι αλλοι ένοικοι της πολυκατοικιας δεν έχουν πρόβλημα...
Ειμαι πολύ εκνευρισμένη..........:mad::mad::mad::mad:

kate

Well-Known Member
10 Απριλίου 2010
210
1
σε αυτο το σημειο νομος την καλυπτει καθως αμα παραπονεθει γειτονας για τα γαυγισματα νομικα εισαι υποχρεωμενη να εχεις το σκυλακι μεσα στο σπιτι όταν λειπεις.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.394
10.569
Athens
Αν κατάλαβα καλά μένεις σε πολυκατοικία και έχεις το σκύλο στον κοινόχρηστο κήπο?

nikiforoula

Member
3 Απριλίου 2010
16
0
Κρήτη
Να προσθέσω ότι η πολυκατοικία είναι του φίλου μου που μένουμε μαζί και ότι τον κήπο δεν τον χρησιμοποιεί κανένας άλλος..

kate

Well-Known Member
10 Απριλίου 2010
210
1
δεν εχει σημασια στο συγκεκριμενο αν τον χρησιμοποιει τον κηπο αλλος ή είναι πολυκατοικιας. Ξερω οτι απαγορευεται σε πολυκατοικια να εχεις το σκυλι στο μπλακονι μονιμα, για κοινοχρηστο κηπο δεν ξερω Ο.ο Παντως οποιου και να ειναι ο κηπος τα γαυγισματα ακουγονται και διπλα, και η γειτονισσα νομικα καλυπτεται απο ο,τι ξερω

nikiforoula

Member
3 Απριλίου 2010
16
0
Κρήτη
Ναι ο Λουκας μένει στο κήπο, έιναι αρκετα μεγάλος κήπος και του έχω φτιάξει ένα μεγάλο σπίτι όσο ειμαι στη δουλεια δεν ειμαστε μαζι αλλα όταν είμαστε εδω ειμαστε συνεχεια μαζί του! Και το βράδυ κοιμάται μια χαρά δεν τον ακουω να γαβγιζει γιατι επιτηδες αφηνω τη μπαλκονόπορτα ανοιχτή για να τον ακουω..

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Κοπελια βαλε το σκυλακι μεσα στο σπιτι σου γιατι δεν το βλεπω καλα, οι φολες καραδοκουν τον τελευταιο καιρο.Και επειδη κακοψυχοι ανθρωποι υπαρχουν δυστυχως πολλοι, φυλαγε τα ρουχα σου καλου κακου!!!!

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Ο νόμος 3170/2003 προβλέπει:

"Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται επίσης η διατήρηση ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα ακόμα και εκεί που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει την διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά διατηρούνται στο ίδιο διαμέρισμα όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος.
Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτους χώρους κ.τ.λ).
Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 1197/1981 (ΦΕΚ 240 Α’) και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας."

Σύμφωνα με το νόμο λοιπόν η γειτόνισσά σου έχει δίκιο.

nikiforoula

Member
3 Απριλίου 2010
16
0
Κρήτη
Γιατί θα γίνει μεγάλος σκύλος και το σπιτι ειναι πολυ μικρό, όταν τον πήραμε, τον πήραμε για να είναι μαζί μας απλά θα έμενε στο κήπο..Και δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα γιατι ειμαστε συνεχεια μαζι στις βολτες τον παιρνω παντου οπου και αν παω...

kate

Well-Known Member
10 Απριλίου 2010
210
1
Παντως η γειτονισσα εχει προβλημα, κι ετσι εχεις κι εσυ!

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
και γιατι το καημενο μενει συνεχεια εξω?
Κι εγω αυτο θα ρωτουσα αλλα ημουν σιγουρη οτι δε θα μου αρεσε η απαντηση οποτε δεν το τολμησα....
Τελοσπαντων, Nikiforoula το σκυλακι σου θα ειναι πιο ευτυχισμενο αν μενει μαζι σου μεσα στο σπιτι γιατι εχει αναγκη την παρεα σου.Επισης, το πιθανοτερο ειναι να μη γαυγιζει και σιγουρα δεν θα κινδυνευει!!!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.042
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Γιατί θα γίνει μεγάλος σκύλος και το σπιτι ειναι πολυ μικρό, όταν τον πήραμε, τον πήραμε για να είναι μαζί μας απλά θα έμενε στο κήπο..Και δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα γιατι ειμαστε συνεχεια μαζι στις βολτες τον παιρνω παντου οπου και αν παω...
Γιατί πιστεύεις πως είναι πρόβλημα μεγάλος σκύλος να μένει σε μικρό σπίτι;
Αν τον εκτονώνεις αρκετά καθημερινά και του μάθεις 2-3 πράγματα δεν θα έχεις πρόβλημα... Ισα ίσα, τα μεγάλα σκυλιά μέσα στο σπίτι είναι ήρεμα.

kate

Well-Known Member
10 Απριλίου 2010
210
1
Παντως νομιζω οτι και σε μονοκατοικια να εμενες αμα καποιος παραπονιοταν για γαυγισματα μπορει ακομα και τοτε να ειχες προβλημα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eκτός από τον νομο που η Σοφία πολύ σωστά παρέθεσε, όπου δεν έχεις κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιείς κατά αυτόν τον τρόπο τον κήπο.
Ο σκύλος πολύ πιθανόν να ενοχλεί και δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να τον ανέχονται ή να αγαπάνε τα ζώα.

Από εκεί και πέρα το σκυλί είναι εκτεθειμένο και κατά αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει.
Αν ενδιαφέρεσαι βάλε τον στο σπίτι σου.. αφενός γιατί κατά αυτόν τον τρόπο ο σκύλος δεν σου ανήκει και κατά δεύτερον γιατί τον σκύλο σου μπορείς να τον χάσεις ανά πασα στιγμή με όλες τις έννοιες.

Έχει ξανά προκύψει παρόμοιο θέμα στο forum.

p.s. Οι γειτόνοι έχουν δείξει πολύ ευνοϊκοί ως τώρα ..σε ανθρώπους που πρώτος δεν σέβεσαι, ανταποδίδουν με τον τρόπο που αυτοί ξέρουν όποιος και αν είναι αυτός..
Σε κάθε περίπτωση στην προκειμενη περίπτωση εσύ είσαι εν άδικο και το σφάλμα θα είναι δικό σου όχι για την πράξη (αν συμβεί) αλλά για την κατάληξη.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
είσαι και παράνομη
αλλά και λάθος

και δυστυχώς το πιό ευκολο είναι να τον δηλητηριάσουν...
λάβε τα μέτρα σου
και λάβε υπόψιν σου ότι ο σκύλος αν μοιραστεί την ίδια στέγη με εσένα(ειδικά στον ύπνο του) θα σου δείξει έναν πιό αφοσιωμένο χαρακτήρα και η σχέση σας θα μπεί σε πολύ καλύτερες περιοχές