Παιδιά και σκυλιά!!!

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Σ'ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Οντως δεν είναι τόσο χαδιάρα!

Δε με πειράζει να της μαθαίνω για τα σκυλιά, αλλά το θέμα είναι να μην επηρεάζεται από τη μάνα της και φυσικά να μην αναπτύξει βίαιες συμπεριφορές.

Το καλό είναι ότι ο ξάδερφός μου τα αγαπάει τα σκυλιά και τη μαλώνει κι αυτός αν κάνει κάτι που δεν πρέπει. Τις προάλλες που πιάσαμε κουβέντα με τον ξάδερφό μου, μου είπε ότι θέλει πολύ να πάρει σκυλί, αλλά η γυναίκα του ούτε που να το ακούσει! Και η κρίσιμη ερώτηση 'πού θα το έχεις το σκυλί ξάδερφε???' - 'στον κήπο, σιγά μη το βάλει η γυναίκα μου στο σπίτι'! Του είπα να μην τολμήσει να πάρει, γιατί θα φωνάξω τη φιλοζωική. Του εξήγησα 5-10 πράγματα, αλλά η ιστορία θα δείξει κατά πόσο με άκουσε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Πάντως από τα λεγόμενά σου, εισπράττω ότι το χειρίζεσαι σοφά και υπεύθυνα το θέμα. Η ανηψιά μου είναι 3 χρονών και με το γ.π. που έχουν στο σπίτι τους (στην αυλή τους δηλαδή) η επαφή της είναι από σπάνια έως ανύπαρκτη μέχρι στιγμής. Ξέρεις, ο φοβερός λόγος, ότι μόλις ακουμπήσει το παιδάκι το σκυλάκι, θα πεθάνει από τα μικρόβια... :eek: Εχω βαρεθεί τους καυγάδες, ειλικρινά. Το σπίτι μου όμως, ξέρουν ότι είναι και σπίτι των σκυλιών μου. Δεν υπάρχει καμμία μα καμμία περίπτωση να εξοριστούν, προκειμένου να έρθει ακόμη και η ίδια μου η ανηψιά. Ο μόνος συμβιβασμός και μόνο για χάρη του συγκεκριμένου παιδιού, η οποία παρόλα αυτά δεν φοβάται ούτε τον δικό τους σκύλαρο και γενικά τα αγαπάει (όπως καταλαβαίνεις γίνεται και η απαραίτητη πλύση εγκεφάλου :D ), είναι απλώς να παραμείνουν αυτά στον χώρο τους και η μικρή να τα κοιτάει από μακριά, παρόλο που θέλει το κακόμοιρο να παίξει μαζί τους. Για κανέναν άλλο που φοβάται, σιχαίνεται ή οτιδήποτε άλλο, ενήλικο ή ανήλικο, δεν υπάρχει περίπτωση εξορισμού των σκυλιών μου από το σπίτι τους ή ακόμη και της οποιασδήποτε ενόχλησής τους, σαν ας πούμε αυτής που περιέγραψες. Δεν με πειράζει και να μην έρθουν ποτέ. Υπάρχουν και οι καφετέριες :)

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
chow, καλημερα. Μοναχοπαιδι η ανηψια σου ετσι;
Μάγος είσαι? Μοναχοπαίδι, μοναχοπαίδι.

@ mareco Και η δικιά μου είναι πάντα μαζί μου, εκτός κι δε θέλει η ίδια να έρθει. Όλοι ξέρουν ότι έχουμε σκυλί, οπότε όποιος ενοχλείται, δεν έρχεται ... απλά τα πράγματα. Και τα μουρμουριτά και τα διάφορα μου τη δίνουν αφάνταστα. Μην έρχεσαι ρε κοπελιά, δε σ'ανάγκασε κανένας στο κάτω κάτω! Ουφ!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Μάγος είσαι? Μοναχοπαίδι, μοναχοπαίδι.
xoxo! οχι...μαγος οχι...
Βασικη παιδοψυχολογια...

Ας πουμε οτι τα μοναχοπαιδια και τα στερνοπουλια εχουν καποια κοινα συμπλεγματα...Ασ πουμε δε , οτι στην ηλικια αυτη τα παιδια αντιλαμβανονται τον νομο της ζουγκλας...

Η συμβουλη μου ειναι να προσεχεις πολυ το σκυλι σου. Παιδια οπως το ανηψακι σου τεινουν να εχουν μιας μορφης ανταγωνισμου, πως ναπω... "ε οχι που το σκυλι θα ειναι το κεντρο της παραστασης! εγω στο σπιτι μου(και αρα παντου για το μυαλο ενος μοναχοπαιδακιου) ειμαι η σταρ του σινεμα, ποιος ειναι αυτος ο σκυλοςπου θα μου παρει τη δοξα" - και ετσι, ακομα κι αν συμπαθει τα σκυλακια, βγαινει στην επιφανεια και επικρατει ο ανταγωνισμος. Συν οτι τις φαπες που τρωει απο τους γονεις(σιγουρα πραγματα) δεν μπορει να τις επιστρεψει αλερετουρ σε εκεινους. Κι αφου δνε υπαρχει μικροτερο αδερφακι να βγαλει το αχτι της...να σου παλι το σκυλι σου...

Δυστυχως ειναι θεματα με τα οποια πρεπει να ασχοληθουν οι γονεις...ΕΑΝ θελουν...Εσυ δεν μπορεις να κανεις κ πολλα επι της ουσιας...
συμβουλη μου ειναι να εχεις τα ματια σου 14 και ΕΠΟΥΔΕΝΙ να μη την κανεις να νιωθει οτι ειναι το κεντρο του συμπαντος γιατι μεσα της θα επιβεβαιωσεις την δηθεν ορθοτητα της τακτικης της μεσω της φαπας στο σκυλακι.

Επιπλεον, θα ηταν αποτελεσματικο να δει το σκυλακι η μικρη θυμωμενο η τελος παντων να νομιζει οτι ειναι με νευρα. Να δει το σκυλι δραστηριο ΟΧΙ ομως επιθετικο η εχθρικο ΑΠΕΝΑΝΤΙ της. Ετσι, θα συνειδητοποιησει οτι δεν ειναι αυτη η δυνατη ωστε να ξεσπα τα διαφορα της επανω στο σκυλο και θα αντιληφθει την θεση καποιων πραγματων..

Με πιανεις; τα λεω λιγο ζαβα καθοτι στεναχωριες. Αν δεν τα ειπα με καθαρο τροπο, πες να στα στειλω σε πιεμ με την πρωτη ευκαιρια.

Last edited:

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Κατάλαβα πολύ καλά τί λες και σ'ευχαριστώ για τη μίνι ανάλυση. Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα, όπως τα λές και λίγο χειρότερα μπορώ να σου πω. Από δω και πέρα θα είμαι δυο φορές πιο προσεκτική και θα ξεκινήσουμε από την αρχή την εκπαίδευση.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Καλύτερα να μιλάς παρά να πετάς! :D Στο δεύτερο έτος στην Αγγλία, ψάχναμε με μία κοπέλα σπίτι για να μείνουμε και καθώς περνούσαμε από ένα πάρκο είδαμε τα αγγλάκια να τα βάζουν με ένα σκύλο. Τους είπαμε να το αφήσουν ήσυχο και παιδιά, ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μας, μας πήραν στο κυνήγι με ρόπαλα!!!!! :eek: Εν τω μεταξύ όλα τους ήταν κάτω από 10 χρονών! Πιο καλοπαιδάκια από τα αγγλάκια δεν έχω συναντήσει στη ζωή μου!

Μαλλον θα πεσατε στην περιπτοση????
Εμεις στο χοριο στο πηλιο εχουμε κατι γειτονακια αγγλους. 12 και 7 ετων τωρα (τους ξερουμε 5-6 χρονια τωρα)!
Τι να πω- δεν εχω ξαναδει παιδια με καλυτερη ανατροφη!
Ευγενεστατα, πολυ φιλικα παιδακια.
Τρελαινονται για τα σκυλια μου και οποτε περνανε απο την αυλη μας, σταματανε για να τα χαιδευουν= αμα τους καλεσουμε και να ερθουν μεσα για να παιξουν μαζι τους (ειναι απο τα λιγα παιδια που δεν φοβουνται την παλαβιαρα Cindy mou και φευγουν τρεχοντας!!!) τρελαινονται απο την χαρα τους- αλλα ποτε δεν γινονται βαρος.
Καπος το ιδιο ευγενικα ειναι και οι διαφοροι φιλοι τους που τους επισκεπτονται καθε καλοκαιρι. (Ισως να ειναι αυτα τα παιδια εξαιρεση?? Ειναι ολα απο μαλλον ευκαταστατες οικογενειες- πανε σε ακριβα Boarding Schools κλπ.)
Η κορη μου τους κανει καθε καλοκαιρι μερικα βραδυα Babysitting, οταν θελει η μητερα τους να βγει μονη της- και λεει, οτι δεν ειχε ποτε πιο ευκολα παιδακια!

Παντος στην περιπτοση σου- θα προσεχα παρα πολυ- μεχρι και που απαγορευα το παιδακι να πλησηασει τον σκυλο!
Γενικος εχω μεγαλο προβλημα με τα ελληνακια- και τον τροπο προσεγγησης σκυλων. Τετιοες υστεριες δεν εχω δει ΠΟΤΕ στην γερμανια!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Σας ζηλεύω που έχετε το κουραγιο να ασχολειστε με παιδιά..
Εγω όσο ανεκτικη και υπομονετική είμαι με τα ζώα..άλλο τόσο χάνω την υπομονή μου σε δευτερόλεπτα με τα παιδιά...

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
εχει κι αυτο τη μαγεια του Κατερινα μου...οσο και τη δυσκολια του.
Chow μου καλη, να καταλαβεις οτι το προβλημα δεν βρισκεται στο σκυλακι σας ουτε σε σενα καθαυτο αλλα στους γονεις του παιδιου κ προφανως στη μαμα. Αν του εχει περασει οτι το σκυλι ειναι κακο πχ, λογικο ειναι η μικρη να το παιξει 'μαμα" και να κανει ντα με τη σειρα της το σκυλι.
Το ζητημα ειναι για ποιο λογο αφενος να βιωνει αυτη την κακοποιηση το σκυλι σας, αφετερου δε να ριψοκινδυνευεις τη σωματικ ηακεραιοτητα του παιδιου και βεβαιως τη δικια σου θεση.

Χρειαζεται να δει η μικρη το σκυλι οχι ηρεμο και καθισμενο στη γωνιτσα του (αρα για τη μικρη αυτο σημαινει αδυναμια,κατωτερη θεση δυναμης και ισχυος του σκυλου απο την ιδια τη μικρη η οποια μπορει να φωναξει να τρεξει να γελασει να κουνηθει μεσα στο χωρο ,να κανει διαφορα) αλλα δραστηριο...
Επισης, εσεις να δωσετε εμφαση στο σκυλο ως ισοτιμο μελος της ΔΙΚΙΑΣ σου οικογενειας και οτι η μικρη οσο κ αν την αγαπατε, ειναι τριτος.
Φυσικα και θα δυσαρεστηθει το παιδι αλλα ειναι τροπος να μαθει με συμπεριφορες αυτα που οι γονεις της δεν λενε να της μαθουν.

Τελος, και λεγοντας διαφορα...παραμυθια, ιστοριουλες δλδ εσυ, να λες πχ που καποια φορα ενα παιδακι οταν ησουν εξω με το σκυλο, πονεσε το σκυλακι δινοντας σφαλιαρα και ο σκυλος νευριασε οπως ειναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ και πχ σηκωσε τα μπροστινα του ποδια τοοοοοοοοοοοοοοσο ψηλααααααααααα και ηταν τεραααααααααστιος ο σκυλος που κι εσυ με το ζορι τον συγκρατησες.
ΔΕΝ θελει βιαιες περιγραφες προς Θεου, του τυπου δαγκωσε το παιδακι κλπ. Για τ απαιδια που ειναι μικροσωμα, ενα ψηλοτερο παιδι, κι ας ειναι πιο αδυνατο η μικροτερο ηλικιακα, δινει την εντυπωση του ισχυροτερου. Ακριβως οπως ειναι η μαμα κι ο μπαμπας που ειναι πιο ψηλοι...
Αν εχεις παιδια ,που αν δεν διαβασα εν ταχει λαθος, εχεις, πες πχ οτι τα δικα σου ποτε δεν πειραζουν το σκυλο , ποτε δεν τον νευριαζουν και γι αυτο τα αγαπας οσο κανενα παιδακι στον κοσμο.
ο ανταγωνισμος στην παιδικη ηλικια ειναι δικοπο μαχαιρι. Μπορει να οδηγησει και σε βελτιωση της προσωπικοτητας τους αν τσιγκληστει με θετικο τροπο...Σιγουρα θα ζηλεψει και θα θελησει να τα μιμηθει, επιδιωκοντας ως μοναχοπαιδι βεβαια, τη μια και μοναδικη θεση της κορυφης...

Καλη δυναμη και καλη επιτυχια!

ΥΓ: αν η γυναικα του ξαδερφου σου εχει "καψει"ετσι το παιδι και περιοριζει με τα δικα της στεγανα ολοκληρη την οικογενεια της, τι να πω... θλιβερες καταστασεις...

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Χθες είχαμε στο σπίτι κάτι οικογενειακούς φίλους με το κοριτσάκι τους (6 ετών κι αυτό και μοναχοπαίδι). Ήταν η δεύτερη ή η τρίτη φορά που τη βλέπει η μικρή μου, αλλά ούτε της γάβγισε, πήγαμε και βόλτα, συναντήσαμε και τα αδέσποτα που κάνουμε παρέα και όλα καλά. Ούτε που φοβήθηκε, μιας και έρχονταν κατά πάνω μας τρέχοντας και κλαίγοντας για ένα χάδι και αφού παίξαμε, τα ταΐσαμε και πήγαμε σπίτι. Το μεσημέρι στο φαγητό και η μικρή και το σκυλί καθόντουσαν δίπλα μου και τη χάιδευε χωρίς πρόβλημα και μάλιστα το σκυλί ξάπλωσε, ήταν απολύτως χαλαρή και γενικά όλα κύλησαν καλύτερα απ'ο,τι περίμενα. Ώσπου ήρθε η μικρή του ξαδέρφου μου ... το σκυλί έγινε ανήσυχο και έτσι την πήρα και φύγαμε.

Σήμερα έγινε κάτι που ξεχείλισε το ποτήρι. Ήρθε η μικρή του ξαδέρφου μου μια βόλτα από δω και είχε μαζί της ένα κολιέ μακρύ με πέρλες. Άρχισε να το παίζει όπως το κομπολόι και σε κάποια φάση που ήμουν γυρισμένη στο πλάι και την κοιτούσα με την άκρη του ματιού μου, πήγε να χτυπήσει το σκυλί με το κολιέ. Ευτυχώς η μικρή μου έκανε πίσω και τη γλίτωσε. Πάρα πολύ ήρεμα και ευγενικά την έστειλα σπίτι της, αλλά μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και ακόμα δεν κατάφερα να χαλαρώσω.

Από τη μέρα που την είχε χτυπήσει, υποτίθεται της είχε μιλήσει και ο ξάδερφός μου (έτσι μου είπε τουλάχιστον) και της μιλούσα κι εγώ και της εξηγούσα όσα μπορούσα. Τις περισσότερες φορές που ερχόταν σπίτι, το σκυλί δεν κατέβαινε κάτω και αναρωτιόταν η μικρή γιατί και έτσι είχα πολλές ευκαιρίες να της δώσω να καταλάβει ότι δεν είναι σωστό να τα δέρνουμε κλπ κλπ. Ε λοιπόν, μετά το σημερινό, αποφάσισα να μην την αφήσω να πλησιάσει ξανά το σκυλί. Πριν λίγη ώρα κατέβηκα στην κουζίνα να κάνω καφέ και άνοιξα την πόρτα για να βγει στον κήπο και καθόταν στην πόρτα αγχωμένη, γιατί άκουσε παιδάκια (μεταξύ αυτών και την ανηψιά) και δε βγήκε ούτε γι'αστείο έξω. Δε θέλω να μου γίνει φοβική ΚΑΙ με τα παιδιά.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Chow...λυπάμαι που στο λέω αλλά από τη στιγμή που η σκύλα έχει περάσει τα διάφορα, τα οποία γνωρίζουμε...και για να την προστατεύσεις...θα πρέπει να πεις στον ξάδελφό σου ότι η μικρή ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ. Αν του αρέσει...αν δεν τους αρέσει...πρόβλημά τους. Όπως θα έχεις καταλάβει ηδη η σκύλα τη φοβάται τη μικρή και δεν τη θέλει. Αν συνεχίσει αυτη τη ιστορία και εφόσον η σκύλα δεν θα έρχεται συχνά σε επαφή με "φυσιολογικά" παιδιά..θα γίνει φοβική και προς τα παιδιά. Και αν γίνει φοβική...μπορει κάποια στιγμή αργότερα να δαγκώσει κανένα ξένο παιδί και να τρέχεις...

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Ναι Κατερίνα, μετά και το σημερινό, δεν θα την αφήσω να έχει πολλά πολλά. Θα το ψάξω όμως το θέμα, γιατί δε μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοια εμμονή να το χτυπήσει χωρίς λόγο. Κι εγώ έτσι το σκέφτομαι ... αν συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση, κάποια στιγμή με το που έβλεπε παιδάκι θα της γύριζε το μάτι ... ενώ με το κοριτσάκι του φιλικού ζευγαριού, μπορώ να πω ότι το απόλαυσε κιόλας, κάτι που είναι πάρα πολύ καλό και δε θέλω να χαλάσει.

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
Δεν εκανες καλα.κα8ολου καλα!!Την πετρα επρεπε να την ριξεις στην μανα του.κια αν δεν την πετυχενες απο μακρυα να πηγενες απο το ενα μετρο!!!να εισαι σιγουρη για το αποτελεσμα!

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
Εγω αυτο που δεν μπορω με τιποτα και κανει το αιμα μου να βραζει ειναι οταν ερθει καποιος σπιτι ξερεις χαιδεψει λιγο το σκυλο και οταν ειναι να φυγει πλενει 2 φορες σχολαστικα τα χερια του!λες και εχω στο σπιτι κανα κουναβι!

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Η μάνα δεν ασχολείται καθόλου με το παιδί. Αλλά δεν είναι αυτός λόγος να την πληρώσει το σκυλί μου!!! Δε λέω, δε μου φταίει το παιδί σε τίποτα, αλλά ο χαρακτήρας της δε μου αρέσει καθόλου μα καθόλου (δεν είναι τυχαίο που κανένα παιδάκι δε θέλει να την παίξει, αλλά τους τη φορτώνει ο ξάδερφός μου με το έτσι θέλω) και πλέον ό,τι δε μου κάνει, το διώχνω από τη ζωή μου. Παιδί ξεπαιδί, δε θέλει και πολύ να γίνει το κακό είτε από τη μία μεριά είτε από την άλλη. Κι εγώ έχω φίλους και γνωστούς που σιχαίνονται απίστευτα, αλλά το αστείο της υπόθεσης είναι ότι σιχαίνονται επιλεκτικά...τα δικά μας είναι και τα σιχαμένα τα δικά τους (όχι τα σκυλιά, για να εξηγούμαι, αλλά διάφορα άλλα που κάνουν) δεν είναι. Τί θες και με φουντώνεις; :p

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Πάτα πόδι...στον ξάδελφό σου...εξήγησε του , χωρίς να αφήσεις περιθώριο για πολλές συζητήσεις, ότι το παιδί δεν θα ξαναερθει στο σπίτι σου.
Η σκύλα είναι ήδη πολύ ταλαιπωρημένη από προηγούμενες καταστάσεις, για να ανεχτει και άλλες ταλαιπωρίες...

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
συμφωνώ με την Κατερίνα!! Εσύ έχεις ευθύνη για την ψυχική υγεία του σκύλου σου και ο ξάδερφος για την ψυχική υγεία της κόρης του. Ο κάθε ένας ας αναλάβει τις δικές του ευθύνες! Δεν θα διακινδυνεύσεις εξαιτείας της βλακείας και της αδιαφορίας του άλλου.
Προσπάθησε να βρείς κοινωνικοποιημένα παιδάκια για να φέρεις σε επαφή με την σκύλα σου!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνονται έτσι τα παιδιά στην Ελλάδα :confused:

Εδώ δεν μου έχει τύχει ποτέ να πειράξουν σκυλί μου. Στην Ελλάδα μονίμως τσακώνομαι με τις μαμάδες που ούτε καν καταλαβαίνουν ότι το παιδί τους κάνει κάτι λάθος

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97