Παιδιά βοήθεια!

claus

Active Member
18 Απριλίου 2011
33
0
γεια σας , ειμαι 15 ετων και παντα ηθελα να αποκτησω ενα σκυλακι αλλα οι γονεις μου αρνιουνταν συνεχεια!Ξερετε πως μπορω να τους πεισω;Ο αδερφος μου ειναι 3η λυκειου και λογικα θα φυγει για σπουδες και θα μεινω μονος μου!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
απεργεια πεινας.
βρες ενα αδεσποτο και πανε σπιτι αμα δε το θελουνε κατσε απο εξω με το σκυλι μεχρι να σας βαλουν και τους δυο μεσα!!
υγ πλακα κανω.
μαλλον αμα δεν πειθωντε περιμενε μερικα χρονακια ακομα ουτως η αλλος θα αρχισουν και τα δικα σου ξεπορτισματα τωρα και μετα σπουδες και στρατος και δε συμμαζευεται.το σκυλακι????ειδικα αμα οι γονεις το κανουν μονο και μονο για χατηρι σου τι θα γινει τοτε?

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Δεν νομίζω να τους πείσεις...
Κι αν φύγεις για σπουδές ή στρατό και στο σουτάρουν?
Περίμενε καμιά δεκαριά χρόνια....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Να μην προσπαθήσεις να τους πείσεις για κάτι που αρνιούνται συνέχεια. Εχουν το δικαίωμα αυτής της απόφασής τους.
Αυτό όμως που μπορείς να κάνεις, είναι να αρχίσεις να διαβάζεις όσο μπορείς για τα σκυλιά γενικώς ή για συγκεκριμένη ράτσα που μπορεί να σε ενδιαφέρει. Να μάθεις τι είναι τα puppy mills και γιατί ποτέ δεν παίρνουμε σκυλάκι από pet shops και αγγελίες ιδιωτών. Μπορείς ακόμη, στις καλοκαιρινές διακοπές σου ας πούμε, να βρεις ένα καταφύγειο ή έναν φιλοζωικό σύλλογο κάπου κοντά στο σπίτι σου και να προσφερθείς να παρέχεις εθελοντική εργασία. Ισως, καταφέρεις και να φιλοξενήσεις κάποιο για λίγο καιρό. Οσο και αν σου επιτρέψουν δηλαδή, οι γονείς σου. Μπες στον μαγικό κόσμο των σκυλιών σε όλο του το μεγαλείο. Και κάποιο ωραίο πρωί μετά από αρκετά χρόνια, θα έρθει η ώρα να αποκτήσεις αυτό που πάντα ήθελες. Στο δικό σου σπίτι και με τους δικούς σου όρους.
Τα σκυλιά, εκτός του ότι είναι χαριτωμένα και αγαπησιάρικα, απαιτούν πάρα πολλές θυσίες και πάρα πολλούς κόπους -και χρήμα- για να εξασφαλιστεί μια όσο το δυνατόν πιο ρόδινη συμβίωση μαζί τους. Εχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου, να ενημερωθείς σωστά και να είσαι έτοιμος για όταν έρθει εκείνη η ώρα :)

maryan

Active Member
21 Μαρτίου 2011
25
0
Τώρα με γύρισες πολλά χρόνια πίσω... Όταν ήθελα κι εγώ να πάρω ένα σκυλάκι (ή γατάκι) και η μόνιμη δικαιολογία της μητέρας μου ήταν "ποιος θα μαζεύει τις κουράδες;" (συγνώμη για την έκφραση). Και θυμάμαι μια φορά που είχα βρει ένα χαμστεράκι στο δρόμο (από κάπου το είχε σκάσει)και όταν το πήγα σπίτι, μας άκουσε όλος ο Πειραιάς και οι γύρω περιοχές. Μετά από λίγο καιρό το λάτρεψε και σε πληροφορώ ότι έκλαψε με μαύρο δάκρυ όταν αρρώστησε και πέθανε (δεν μπορούσα να βρω κτηνίατρο να το θεραπεύσει). Τελικά, πήρα τώρα σκύλο, που μένω μόνη μου και τώρα στις διακοπές του Πάσχα θα φιλοξενηθεί στο πατρικό σπίτι. Μπορείς να τους εξηγήσεις ότι εσύ θα αναλάβεις πλήρως την ευθύνη του για όλα, χωρίς φωνές και υστερίες. Και μην ξεχνάς ότι σκύλος σημαίνει ευθύνες και δέσμευση (και έξοδα).

claus

Active Member
18 Απριλίου 2011
33
0
το ξερω τα εξοδα θα τα αναλαβω ολα εγω ,δεν ξερω ομως επειδη εχω μικρη αυλη και μεγαλο μπαλκονι αλλα δν νομιζω να ειναι προβλημα επειδη μενω σε νησι και εχει <<άπλα>> και φοβαμαι για τισ κουραδουλες...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Πριν προβληματιστείς για την αυλή και το μπαλκόνι...έχεις δικό σου εισόδημα; Πως θα αναλάβεις τα έξοδα;
Η μόνη περίπτωση που θεωρώ, ότι θα μπορούσαν ίσως οι δικοί σου να υποκείψουν, είναι να έβρισκες ένα αδεσποτάκι στον δρόμο και να προσπαθούσες να το βοηθήσεις. Προσωρινά ας πούμε στην αρχή. Και μετά, βλέποντας και κάνοντας.

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
γεια σου claus και εμενα η γονεις δν ηθελαν ουτε να ακουνε για σκυλο γτ ελεγαν πως ειναι μεγαλοι ευθυνη κ.α
παντα ηθελα ενα σκυλακι και παντα γκρινιαζα στους γονεις μου να μου παρουν αλλα δν ηθελαν να το ακουνε καν!!!
εε μια μερα η σκυλιτσα του γειτονα μας γενισε και εγω τρελαθηκα,πηγα αμεσως εκει το πηρα και το εφερα στο κυπο μας και πεζαμε...μετα το πηγα επανω στην αυλη και μολις το ειδε η μαμα της ειπα ''κοιτα το μωρε δν ειναι γλυκα?''
Και εκεινη ειπε ''αχου το μωρε, αντε παρτο''!!!

Στις αρχες ο πατερας μου μολις το εβλεπε ξυνιζε την μουρη του αλλα με τον καιρο τον συνηδησαν και τον αγαπαμε ολη!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
maroyso ωραία αυτά που λες, αλλά είπαμε ότι δεν είναι "καλό" να παίρνουμε τα κουτάβια, που θέλει να ξεφορτωθεί ο κάθε γείτονας, που πολύ κακώς άφησε το σκυλί του να ζευγαρώσει. Οπότε, καλύτερα θα είναι να μην διαδίδουμε τέτοιες τακτικές.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Επίσης δεν είναι και ό,τι καλύτερο να επιβάλουμε στο σπίτι τους (των γονιών μας είναι έιτε μας αρέσει είτε όχι) ένα σκύλο με το έτσι θέλω. Γιατί μπορεί να το αγαπήσουν, μπορεί όμως να το αντιπαθήσουν (ναι, ναι και αυτό έχει συμβεί και έτρεχε ο πατέρας να το αμολήσει στα βουνά και τα λαγκάδια και είπαν στο παιδί ότι έφυγε μόνο του γιατί ήθελε τη μανούλα του!!!).

Επίσης τα έξοδα ενός σκύλου δεν είναι απλή υπόθεση. Ένα χαρτζιλίκι δυστυχώς δεν φτάνει... εδώ μεγάλοι άνρθωποι και τα υπολογίζουμε για να δούμε αν μας παίρνει να έχουμε σκύλο.
Άσε που στα λάθη του κουταβιού (που σίγουρα θα κάνει) ή στο κλάμμα του δεν θα μπορούν, αν είναι αρνητικοί, να δείχνουν κατανόηση και θα την πληρώνει το σκυλάκι.

Κάνε υπομονή, όλα τα ωραία στη ζωή τα θέλουμε αμέσως, αλλά όσο κι αν αργούν έρχονται υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις και είναι ακόμη καλύτερα από ό,τι τα περίμενες.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Ένα σκυλί είναι ευθύνη..
Σκέψου ότι μόνο για τα πρώτα 3 εμβόλια και το τσιπάρισμα θέλεις γύρω στα 200 ευρώ (δηλαδή τους πρώτους 3 μήνες).
Πες ότι κάαααατι γίνεται και χρειάζεται άμεσα κτηνίατρο και εξετάσεις.
Δηλαδή πρέπει να έχεις καβάντζα άλλα 100(το λιγότερο)..
Ούτε η δικιά μου μητέρα ήθελε σκύλο(για τον λόγο "ποιος θα τα μαζεύει") αλλά όταν άρχισα να στέκομαι στα πόδια μου( είμαι 20) και βρήκα δουλειά και κατάλαβα τι ανάγκες έχει και τι πρέπει να έχω στην άκρη για παν ενδεχόμενο, τότε υιοθέτησα ένα αδεσποτάκι.
Μην ξεχνάς ότι είσαι 15.. καλά καλά δεν αφήνουν εσένα οι γονείς σου να βγαίνεις μέχρι αργά το βράδυ-και καλά κάνουν-. Προφανώς πας και σχολείο.. Θα μπορείς να το πηγαίνεις βόλτα πρωί-μεσημέρι-βράδυ;
Μπορείς για αρχή, αν έχεις κάποιο κυνοκομείο κοντά, να ζητήσεις να βγάζεις κάποιο σκυλάκι βόλτα εθελοντικά. Ή να πηγαίνεις εκεί να τα σκουπίζεις κτλ. Μπορείς για αρχή να ρωτάς τι τροφή τρώνε και να πάρεις ένα σακούλι "δώρο" σε κάποιο από τα σκυλάκια εκεί.
Με λίγα λόγια, με αυτό τον τρόπο θα δεις τι ανάγκες έχει εκείνο και τι ανάγκες έχεις κι εσύ..
Γιατί, πέρα από την πλάκα, δεν δουλεύεις για να πεις ότι θα το φροντίζεις εσύ.. Ουσιαστικά οι γονείς σου θα το ταΐζουν και θα το περιθάλπουν κτηνιατρικά..

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Και στα λέω εγώ αυτά με το "να έχεις λεφτά στην άκρη" γιατί εγώ ουσιαστικά την πάτησα..
άλλα λεφτά συμφώνησα όταν έπιασα δουλειά και άλλα τελικά μου βάζουνε στην τράπεζα! :Ρ
κρίμα είναι να βρεθείς κι εσύ σε δύσκολη θέση.
Ευτυχώς εγώ βρήκα κι άλλες 2 δουλειές :Ρ
Δεν είμαστε όμως όλοι τόσο τυχεροί-και ειδικά στις μέρες που διανύουμε ..

maryan

Active Member
21 Μαρτίου 2011
25
0
maroyso ωραία αυτά που λες, αλλά είπαμε ότι δεν είναι "καλό" να παίρνουμε τα κουτάβια, που θέλει να ξεφορτωθεί ο κάθε γείτονας, που πολύ κακώς άφησε το σκυλί του να ζευγαρώσει. Οπότε, καλύτερα θα είναι να μην διαδίδουμε τέτοιες τακτικές.
Με όλο το σεβασμό mareco, συμφωνώ ότι δεν είναι καλό κάποιος να ζευγαρώνει ελεύθερα σκυλιά, αλλά σκέψου ότι, αφού τα πράγματα έγιναν όπως έγιναν, αυτό το κουτάβι ήταν πιθανό να καταλήξει στον δρόμο, ή σε κάποιο άλλο ιδιοκτήτη που δεν θα ήταν σαν την Μaroyso.

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Με όλο το σεβασμό mareco, συμφωνώ ότι δεν είναι καλό κάποιος να ζευγαρώνει ελεύθερα σκυλιά, αλλά σκέψου ότι, αφού τα πράγματα έγιναν όπως έγιναν, αυτό το κουτάβι ήταν πιθανό να καταλήξει στον δρόμο, ή σε κάποιο άλλο ιδιοκτήτη που δεν θα ήταν σαν την Μaroyso.
ναι και το πιο πιθανον αυτο θα γινοταν!!! :(

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Και εγω τα ίδια αλλά σπουδάζω και μένω μόνη μου και πήρα 2 σκυλάκια και 2 γατάκια!! θα έρθει η στιγμή μην βιάζεσαι δυστυχώς δεν μπορείς να τους πείσεις γιατι είναι σπίτι τους

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
ειμαι 15 ετων και παντα ηθελα να αποκτησω ενα σκυλακι αλλα οι γονεις μου αρνιουνταν συνεχεια!Ξερετε πως μπορω να τους πεισω;
Τους γονεις τους πειθεις καθημερινα χωρις καν να προσπαθεις να εισαι πειστικος...παρα μονο ο εαυτος σου.Αν το καταφερεις αυτο,τοτε ο σκυλος ειναι το λιγοτερο που μπορεις να κερδισεις :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie