Παθαμε και θελω να μαθουμε-τιποτα απο κατω

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Παιδια προχθες δεν προλαβα την μικρη μου και καταπιε γυαλι. Καναμε χειρουργιο και ολα πανε καλα.
Ειναι 5 μηνων μινι σναουτσερ που ωρες ωρες μου θυμιζει μινι σκουπα.
Γενικα με ακουει οταν πω οχι η leave it.
Αλλα μετα απο αυτο που παθαμε σκεφτομε και την λυση του φιμωτρου.
Εχω δει σκυλια να μην παιρνουν τιποτα απο κατω ακομα και αν δεν του πει ο ιδιοκτητης εντολη.
Εχετε ιδεα πως μπορω να το καταφερω?η καποιον εκπαιδευτη που να μπορει να βοηθηση?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Περαστικα σας!
Εφιαλτης!!!
Σε αυτην την ηλικια και ειδικα η μικρη μου, ΟΛΑ τα επαιρνε στο στωμα!
Ετρεχα ολη μερα απο πισω της και ειμαι σιγορουρη οτι νομιζε οτι την λενε "Pfui ist das" αντι Φελισια!
Οταν δεν μπορσουνα να την επιβλεπω 100% την εβαζα στο παρκο, αλλιως προσοχη και γενικος δεν αφηναμε τιποτα που θα μπορουσε να ειναι επικινδυνο στον χορο οπου κινοταν το κουταβι!
Το φιμωτρο μαλλον για τελευταια λυση θα το εβλεπα.

• Like
Reactions: mareco

Vanessa99

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2017
250
282
Αυτά ίσως σε βοηθήσουν. Υπάρχουν κι άλλα αν ψάξεις:
https://www.dogforum.gr/community/threads/εκπαιδευση-για-να-μην-τρωει-οτι-να΄ναι-και-απο-κατω.10836/

https://www.dogforum.gr/community/threads/Πώς-θα-τον-μάθω-να-μην-τρώει-από-κάτω.15069/

Περαστικά σας εύχομαι!! Και εγω το φίμωτρο δε το θεωρώ λύση γιατί αν ξεχαστείς και δεν το βάλεις μια φορά ισως φάει κάτι από κάτω, ενώ αν ξέρει ότι δε πρέπει να φάει, πιθανώς δε θα το κάνει

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Περαστικά να ειναι

Που το βρήκε το γιαλι; Κάνατε χειρουργείο και το βρήκατε μέσα;

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Σε νιώθω, εμένα και τα δυο μου σκυλιά ήταν ο ορισμός της σκούπας όταν ήμασταν έξω. Το πράγμα διορθώθηκε σε μεγάλο βαθμό όταν έμαθαν πολύ καλά το "άστο". Στο youtube θα βρεις λογικά διάφορα βιντεάκια που θα σε βοηθήσουν, βάζω εδώ ένα που βρήκα.

Ξεκινάς πρώτα να το μάθει στο σπίτι, μετά στην αυλή ή σε άλλο οικείο χώρο και μετά έξω. Εύκολο δεν είναι και παίρνει καιρό αλλά είναι η πιο σίγουρη λύση κατ' εμέ, σε εμάς τουλάχιστον δούλεψε.

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Ευχαριστω για τις ευχες.
Το γυαλι το βρηκε σε ενα πεζοδρομο,την ειδα κατι να μασαει σκυβω και βλεπω κατι να γυαλιζει στο πισω μερις του στοματος της πριν κανω οτιδιποτε το καταπιε.
Αν δεν την εβλεπα τα πραγματα θα ηταν πολυ πιο ασχημα.
Ναι αφαιρεθηκε το γυαλι ευτηχως δεν εσκισε κατι.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Επιμονη και υπομονη. Ειναι η ηλικια τους τετοια...Εγω δε πιστευα οτι ο δικος μου θα στρωσει ποτε και ειχα γραψει θυμαμαι ενα παρομοιο μηνυμα με εσενα πριν κανα 3μηνο οτι σκεφτομαι το φιμωτρο....:LOL: Οταν λέω επιμονη μπορει να το επαναλαμβαναμε και 50 φορες την ημερα, οτι και να καναμε και ακομα εννοειται. Με διαφορα αντικειμενα, παιχνιδια, φαγωσιμα, χαρτια κ.τ.λ Δωσε του και ενα κινητρο πχ εμενα βοηθησε μια καλη νοστιμη λιχουδια.
Το μονο που δεν αφηνει ευκολα πλεον εναι τα γατια.:D

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Ευχαριστω.
Θα το προσπαθησω αλλα τα σναουζερ εχουν υπομονη και επιμονη γαιδαρου. Οποτε μαλλον θα γινω και εγω γαιδαρος.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Σε καταλαβαίνω..Και ο δικός μ hoover είναι για αυτό στη βόλτα τον κρατάω πάντα αρκετά κοντά...Τώρα έχει αρχίσει και το ψιλοκοβει αλλά με πολλά "άστο" μέσα και έξω στο σπίτι.
Αν εκπαιδεύεις με λιχουδιές ναι μπορεί να βοηθήσει αλλά να έχεις κάτι αρκετά καλό.
Επίσης μπορείς να κάνεις διαβάθμιση στις λιχουδιές.
Δλδ για να αφήσει ένα ψιλοαδδιαφορο παιχνίδι χρησιμοποιείς μιας "χαμηλότερης" αξιας λιχουδια. Π.χ καρότο
Για ένα παιχνίδι που αγαπάει πολύ χρησιμοποιείς μπισκότο .
Για τη τροφή του λουκάνικακι και πάει λέγοντας.
Προσπάθησε όμως να κόβεις τη λιχουδια σαν επιβράβευση σιγά σιγά και να βάζεις ένα παιχνίδι,ένα χάδι ή ένα μπράβο

Υ.γ Ως νέος ιδιοκτήτης ή εμπειρία μ είναι αρκετά μικρή όποτε όπου έχω γράψει κάτι λάθος παρακαλώ ας με διορθώσουν οι πιο έμπειροι

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Αστα, υπομονη γαιδαρου χρειαζεσαι σε αυτη την ηλικια ετσι και αλλιως!!!! Προσεχε επισης να μη περνεις και πολυ βιαια τα αντικειμενα, εκει κινδυνευεις στη μανια να μη τα χασει να τα καταπιει....Φερε τη στο σημειο με την επιμονη να τα φτυνει και με ευχαριστηση. Εγω ξεκινησα με λιχουδιες οταν ηταν 3 μηνων, τωρα δινω μια στο τοσο αλλα μια πολυ καλη πχ παριζακι για σκυλια κοτοπουλακι ,κ.τ.λ. Και στη βολτα, σφιχτα πανω σου, μη χαζευει περα δωθε ειδικα αν δεν εχεις διπλοσκαναρει το εδαφος η εχει χορτα, θαμνους.

Εχεις χρονο ακομα και πιο μετα στην εφηβεια ειδικα,θα χρειαστεις και επιπλεον υπομονη. Απορω πως το εχω γλιτωσει το εγκεφαλικο το τελευταιο 20ημερο.. Επισης τωρα στους 7-8 ελαττωσαμε πολυ το να αρπαζουμε βλακειες απεξω αλλα αυξηθηκαν τα κρουσματα επιθεσης σε αντικειμενα στο εσωτερικο.... αχαχχα.

• Like
Reactions: Elios and Mariosgs

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Ευχαριστω παιδια.
Το θεμα δεν ειναι τοσο αν δω εγω αντικειμενο αν της πω leave it το αφηνη.
Το ερωτημα ειναι αν υπαρχει εκπαιδευτης που θα μπορεσει να βοηθηση να μην βαζει τιποτα στο στομα της περα αποτι εχει στο μπολ της.
Μετα το προχθεσινο ειμαι διαθετιμενος να πληρωσω μεχρι και νεφρο γ να μην ξαναεχουμε κατι παρομοιο

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Εντέλει αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι ειναι αναλογα τον σκυλο το ναναι κοιλιοδουλος
κ πραγματικα δε νομιζω οτι υπαρχει ουσιαστικη λυση αμα εισαι τοσο γκαντεμης κ σου λαχει η μετενσαρκωση του Καμπαμαρου!

Μπορεί ισως καποιος εκπαιδευτης να ισχυριστει οτι θα τον εκπαιδευσει στην "αρνηση τροφης"
Το πιστεύω...οταν θα ειστε μπροστα...
Ναι,ισως κ να κανει τον ψόφιο κοριο

Σε καμια περιπτωση ομως δεν πιστευω οτι θα βρεθει σκυλι μονο του,φυση φαταουλας,θα του πεταξεις μπριζολα κ θα πει "οχι ευχαριστω,ειμαι εκπαιδευμένος"...

Στα λεω αυτα,μπας κ γλυτωσεις κανα νεφρο!
Ειναι κουταβι,ολα τα κουταβια εξερευνούν,κ καλως,κακώς,χρησιμοποιουν το στομα τους,φαση ειναι θα περασει,
εαν δεν μπορεις να επιβλεπεις κ ναχεις ματια κ στον κ@λ@ τότε απλά φιμωτρο,περπατημα μονο μεστη μεση του δρομου,μακριά απο πεζοδρομια,σκοτεινες γωνιες,οπουδήποτε δεν βλεπεις ξεκαθαρα,κ εκπαιδευση σε εντολές

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Οσο αφορα το σκυλι μου προσπαθω να σκεφτομαι 10 βηματα μπροστα ουτος ωστε να μην λυνω προβληματα αλλα να τα αποφευγω. Απλα ορισμενες φορες σαν προχθες τυγχαινει το απιθανο.

Τοσο καθετα δηλαδη οτι κανενας δεν μπορει να κανει αρνηση τροφης? Κομπογιαννητες δηλαδη?
Παρα να το ξαναπερασουμε αυτο που περασαμε οχι φιμωτρο αλλα και το αλκατραζ ολοκληρο θα της βαλω αν ειναι last solution.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Περαστικά σας και αγύριστα :) Και καλή ψυχολογική αποθεραπεία σε σένα!

Μην εφησυχαστείς ποτέ από "εκπαίδευση άρνησης τροφής". Και γενικά, τα μάτια σου 114.

Η παιδική ηλικία είναι συμπεριφορικά πολύ δύσκολη, ακόμα περισσότερο δε για τους "αμύητους" σκυλογονείς (αν και οι "μυημένοι" είναι πιο επικίνδυνοι γιατί είναι πιο απρόσεκτοι), και η εφηβική δεν είναι και χαλαρή. Απλά, υπομονή και πολλή προσοχή!

• Like
Reactions: noni_papa and Vania

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Εχω μεγαλωσει 4 σκυλια απο κουταβια σχεδον στο αυτοματο σε σχεση με αυτο.
Αντι να ειναι πιο ευκολα με την εμπειρια γινονται πιο δυσκολα.
Απο την αλλη λεω στα προηγουμενα 4 ημουν κολοφαρδος που δεν παθαμε τιποτα.

Γενικα δεν εφησυχαζομαι απλα θελω να ελεγχω οσες παραμετρους γινεται.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Ε, δεν είχες τύχει σκυλί-σκούπα τότε. Δύσκολο πράμα. Ένας στη γειτονιά (τη δικιά μας, την κοινή) έχει ένα σκυλί, παναγία μου... Είναι το πιο καλόβολο κ εύκολο σκυλί στον κόσμο αλλά τον έχω δει να αρπάζει ανεκδιήγητα πράγματα αν σταθεί το αφεντικό του για κλάσματα δευτερολέπτου. Ψαροκόκκαλο τούμπανο προσπαθούσαμε να του βγάλουμε με κοινή προσπάθεια απ'το λαρύγγι μια μέρα. Προσωπικά, προτιμώ δύσκολα σκυλιά από αυτό το πράμα... Ψυχοφθόρο, πολύ. Και δε νομίζω να γίνεται απολύτως τίποτα.

Τώρα εσένα εντάξει, είναι κουτάβι. Τώρα όλα έτσι είναι. Μεγαλώνοντας μπορεί να στρώσει με επιμονή στην εκπαίδευση. Αλλά αν είναι σκούπα, εντάξει, δεν αλλάζει...

• Like
Reactions: noni_papa

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Κι όταν λέω να στρώσει, σίγουρα δεν εννοώ να μην αρπάζει φαϊ. Απίθανο, και αν το κάνει μπροστά στο αφεντικό ή στον εκπαιδευτή, με τίποτα δεν θα συνεχίσει όταν αυτός ο παράγοντας δεν είναι παρών.

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Καταλαβαινω.
Ευχαριστω για την υποστηριξη παιδια.
Θα το προσπαθησω πολλη και εγω.
Ελπιζω να βελτιωθουμε λιγο.

• Like
Reactions: Estranged

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Εμενα μου ετυχε η μετανσρκωση του καπαμαρου παντως που αναφερει η Μαρια&Ηρα, δε χρειαζεται καν να σταθεις για να αρπαξει κατι...Μια μερα τρεχαμε σχεδον και με την ακρη του ματιου μου ειδα ξαφνικα να κρεμεται ενα κοματι αρνι απο το στομα του. Δεν ειχαμε σταθει ουτε σεκοντ.
Δε πλησιαζουμε σε κανενα θαμνο, καδο, ταβερνα και σκοτεινα σημεια. Ουτε καν στα περιστερια γιατι αρπαζει τα ψιχουλα τους.

Και παλι εχει βελτιωθει φοβερα σε σχεση με 3 μηνες πριν. 3 μηνες πριν σκουπιζαμε κανονικα, τωρα περνουμε οτι βλεπει η πεθερα που λενε :LOL:

Απλα εχω καταντησει στη παραμικρη υποψια λεω αστο... Μια μερα παρασυρθηκα τοσο που του ειχα δωσει μπισκοτο και το ξεχασα, τον βλεπω να μασαει κατι και φωναζω αστο, το φτυσε και με κοιταγε παραξενεμενος!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν