Πήγε να καβαλήσει άλλο σκύλο, πώς να το αποτρέψω?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συμφωνω απολυτα με τις ενστάσεις σου. Οι διαφοροποιησεις και εξηγήσεις μπορει να είναι πολλες.
Η λιστα μου είναι ενας πρωτος μπούσουλας για καποια πρώιμα συμπερασματα και τιποτα παραπανω.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Έλειπα αυτές τις μέρες γι αυτό και δεν απάντησα νωρίτερα.
Λοιπόν
Σε καναπέδες και κρεβάτια δεν ανεβαίνει, γιατί δεν το επιτρέψαμε από την αρχή, όμως διεκδικεί το χάδι έως και το απαιτεί. Όταν έρχεται κόσμος στο σπίτι, θέλει να τον χαιρετήσουν όλοι και μετά θα ησυχάσει.
Φέρνει πολλές φορές τα παιχνίδια του (που κακώς είναι εκτεθιμένα:D) και απιτεί να παίξουμε.
Για το φαγητό του δε γρυλίζει, για τα παιχνίδι του όμως, ειδικά όταν φέρνει το μπαλάκι για να ξαναπαίξουμε, μέχρι να το δώσει γρυλίζει.
Στη βόλτα πάει παντού, μπροστά, πίσω, δίπλα, εξαρτάται τι του κινεί το ενδιαφέρον.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
η λίστα
μαζί με την γλώσσα του σώματος (την κάθε δεδομένη στιγμή και συμπεριφορά)

για τον φοίβο παρατηρώ τυπική κοκονοσυμπεριφορά :))))))
σε καναπέδες και κρεβάτια και σε γενικές απαγορευσεις είναι κύριος-αλλά όταν θέλει χάδια τα θέλει τώρα(ζητάει πολλά??? :) )
όταν έρχονται καινούργιοι πληρώνουν τα διόδια "ΥΠΑΡΧΩ ΚΙ ΕΓΩ-ΥΠΑΡΧΩ ΚΙ ΕΓΩ"
"γουστάρω τα παιχνίδια-παίξτε τώρα" (Ερώτηση-αν δεν παίζει κανείς τι κάνει?)
"το φαγητό και το νερό είναι για όλους-και το δικό μου αλλά και το δικό σας"
με το μπαλάκι γουστάρει να το παίζει "ο μάγκας ο πολλά βαρύς"
και στη βόλτα πάει "σουλάτσο" -στον πολύ κόσμο και την φασαρία όμως ακολουθεί παραπόδας
στο δάσος και στην παραλία απομακρύνεται υπερβολικά όσο κι αν φωνάξεις, ή δεν φωνάζεις κάν?
η Αργώ αν έχει κόσμο απομακρύνεται μέχρι τα σύνορα των άλλων παρεών και αν δεν έχει απομακρύνεται εντός οπτικού πεδίου και επιστρέφει με σφύριγμα,αν δεν έχει κάτι σοβαρό να κάνει βέβαια ;)
εκεί αρχίζει ο διάλογος του "να έρθω σίγουρα ή εντάξει μωρέ?"-"να λίγο πιό κεί θα πάω και έρχομαι"-"καλά ντε,έρχομαι τώρα" κλπκλπκλπ

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
(Ερώτηση-αν δεν παίζει κανείς τι κάνει?)
Αρχίζει να γαυγίζει μέχρι να του δώσουν σημασία, μετά εγκαταλείπει:)

στο δάσος και στην παραλία απομακρύνεται υπερβολικά όσο κι αν φωνάξεις, ή δεν φωνάζεις κάν?
Ακόμα έχει ανασφάλειες και επιστρέφει, εκτός αν του δώσει σημασία κάποιος, εκεί με γράφει κανονικότατα, εκτός αν σηκωθώ να φύγω. Αν δεν υπάρχει άλλο ερέθισμα επιστρέφει όταν του φωνάξω:)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
για το πρώτο
Η Αργώ ξαπλώνει ξεφυσώντας (με εμένα)
με τους υπόλοιπους ακουμπάει το παιχνίδι πάνω τους ή δίπλα(ότι βολευει) κάθεται κουνόντας ουρά και γαυγίζει κοιτώντας επίμονα(αλλά το γαυγισμα το μονό-όχι γαβγαβγαβ,μόνο ένα γούφ την φορά)

για το δευτερο
ακόμα???
και ανασφάλειες?????
δηλαδή κάπως ξέρεις ότι αργότερα δεν θα έχει καμία ανασφάλεια και θα σε εγκαταλείψει εντελώς ακόμα κι αν σηκωθείς να φύγεις? πώς το έχεις καταλάβει αυτό?
εγώ πιστευω ότι απλά αν είχε στόμα θα έλεγε "έρχομαι σε δυό λεπτά" ή "η κλήση σας προωθείται"

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Με το μικρότερο απο τα παιδιά σου δείχνει κανένα σημάδι κυριαρχικότητας?

γενικά η κυριαρχικότητα με μέτρο πιστεύω πως είναι ένδειξη καλού σκύλου,απο αυτούς που θα προσφέρουν στην αγέλη τους
η επιθετικότητα σε προοδευτικά μικρές δόσεις και σε απόλυτα δικαιολογημένες περιστάσεις είναι επίσης καλές ποιότητες
απο εμάς εξαρτάται ο βαθμός που αυτό θα μετριαστεί και καλό είναι να μετριάζεται αλλά να μην καταργήται κιόλας
εξαρτάται βέβαια και τι σκύλο θέλει ο καθένας μας-υπάρχουν φυλές με καθόλου απο το ένα ή το άλλο -φυλές με αρκετό απο το ένα και καθόλου απο το άλλο και μέσα στην κάθε τοκετομέδα υπάρχουν κουτάβια με περισσότερο ή λιγότερο απο τον μέσο όρο της φυλής

τι λένε οι κάτοχοι μεγαλόσωμων φυλών -αλλά και οι έμπειροι με τα της εκπαιδευσεως?

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
ακόμα???
και ανασφάλειες?????
εννοώ -αν δεν κάνω λάθος- πως ακόμα έχει ανασφάλειες, λόγω ηλικίας, δεν είναι έτσι?

Με το μικρότερο απο τα παιδιά σου δείχνει κανένα σημάδι κυριαρχικότητας?
Συνήθως παίρνω αγκαλιά τη μικρή μου, έρχεται και χώνεται κι εκείνος και προσπαθεί να την παραγκωνίσει, αφού βλέπει πως δεν του περνάει, του αρκει να ξαπλώνει στα πόδια μου.

Επιθετικότητα χωρίς λόγο δε δείχνει, με τα άλλα σκυλιά κάνει κάποια τινάγματα, σαν έντονο παιχνίδι, αλλά ποτέ δεν έχει ανοίξει στόμα να δαγκώσει, είχε πολλές φορές την ευκαιρία αλλά ποτέ δε χύμηξε σε σβέρκο.
Έχω παρατηρήσει πως σε κάποια σκυλιά που δείχνουν να μην τον συμπαθούν, ανταποδίδει με τον ίδιο τρόπο γαυγίσματος (το ίδιο τσίτωμα που κάνει και όταν δει γάτα) και νομίζω πως αυτό είναι υγιές.
Συνήθως κάθεται ξάπλα και γαυγίζει στον άλλο σκύλο μέχρι να πλησιάσει, όταν ο άλλος πλησιάσει σηκώνεται και τον αντιμετωπίζει με κάποια επιφυλακτικότητα, όταν δει πως όλα είναι εντάξει αρχίζει κουνάει ουρά, μυρίζει κλπ.
Με τα θηλυκά αφου γίνει η αναγνώριση μετά τα μυρίζει ή και τα γλύφει (δεν έχω καταλάβει ακριβώς) από κάτω

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
με τους άλλους σκύλους πανομοιότυπη συμπεριφορά
(τινάγματα/επιφυλακτικότητα και τελικά φιλαράκια ή όχι φιλαράκια αλλά ποτέ δαγκώματα και επιθέσεις-πλήν παιχνιδιών)
(επίσης επιμένει να μυρίσει πρώτη και μετά θα αφήσει να την μυρίσουν αλλά όχι όποιος κι όποιος)
(επίσης με όσα σκυλιά είναι φίλη τα έχει όλα "απο κάτω" ενώ αν δεν δέχεται ο άλλος να είναι απο κάτω τότε μόνο τον χαιρετάει και δεν παίζει μαζί του)
και κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα γενικά
πλήν δύο ντου που είχε φάει μεχρι περυσι το καλοκαίρι απο άλλες θηλυκές γιατί ήταν τριπλάσιες και είχαν τα νευρα τους(απαιτώ σεβασμό κι έτσι)
μετά τις ψιλές που έπεσαν τα βρήκαν και ψιλοπαίζαν...
Γενικά η παρομοίωση με τον Ρίζο είναι πολύ πετυχημένη-μαγκιά/κλανιά και χαλί να με πατήσεις αν ξέρεις πώς

Ανασφάλειες μπορεί να έχει ακόμα βέβαια-αν και μάλλον αλλιώς λέγονται γιατί απλά αν δεν ένιωθε ασφαλής δεν θα απομακρυνόταν ποτέ απο δίπλα σου
αλλά έτσι όπως το είχες συντάξει το διάβασα σαν να έλεγες "θέλει να μου την κοπανήσει αλλά κολώνει ακόμα"

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97