Πέντε μήνες μετά....

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Κοντεύουν πέντε μήνες από τις 27/12 που έφερα στο σπίτι τη Ζουζού. Ένα ταλαιπωρημένο τρομαγμένο κουτάβι 6 μηνών τότε, μια μάζα από δέρμα, κόκκαλα και τζίβες.
Στο διάστημα των πέντε μηνών έχουμε μεγάλη πρόοδο.
Κατ' αρχήν φτάξαμε την φυσική κατάσταση. Πήρε βάρος -έχει φτάσει αισίως 7.700 κιλά- περιποιηθήκαμε το τρίχωμα και η σακούλα με τα κόκκαλα έγινε πλέον σκύλος.
Έφυγε και το σημάδι από το λαιμό της και ησύχασα. Η προηγούμενη ασυνείδητη που την είχε της είχε φορέσει ένα σκάλιμπορ όταν ήταν μωρό. Δεν το έβγαλε ποτέ και το σκυλί σιγά-σιγά στραγγαλιζόταν όσο μεγάλωνε. Είχε γίνει ένα με το δέρμα της...

Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει ηρεμήσει αρκετά έως πολύ. Χρειάστηκα περίπου ένα μήνα για να την πάρω αγκαλιά. Δεν ήξερε τι σημαίνει αυτό και κάθε φορά που την σήκωνα συστρεφόταν και με κατάγδερνε για να φύγει.
Τώρα έρχεται μόνη της και σηκώνει τα χεράκια της για να ανέβει επάνω μου.
Βγήκε σιγά-σιγά από το πάρκο πριν ένα μήνα περίπου, έμαθε τους χώρους του σπιτιιού, και προσαρμόστηκε στους ρυθμούς μας.
Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι έχει αρχίσει να κοιμάται στην αγκαλιά μου, σημάδι ότι κέρδισα την εμπιστοσύνη της.
Με τον Σπούκυ είναι πλέον αυτοκόλλητοι. Μαζί τρώνε, μαζί κοιμούνται, παίζουν σαν τρελλά όλη μέρα και δεν κάνει ο ένας χωρίς τον άλλον.

Δύο πράγματα δεν έχουμε φτιάξει ακόμα, και νομίζω ότι θα χρειαστεί χρόνος γι' αυτά.
1) Αδύνατον να κάνει τσίσα και κακά έξω. Περπατάμε ώρες αλλά δεν .... και δεν μιλάω για βόλτα της μιας ή της μισής ώρας. Τα σαβ/κα φεύγουμε από τις 10 το πρωϊ και γυρίζουμε 8-9 το βράδυ. Πολύωρη βόλτα σε πάρκα, παραλίες, στο Τατόϊ και όπου αλλού μπορώ να τα πηγαίνω. Κρατιέται δέκα ώρες αλλά τσίσα δεν κάνει και το βράδυ που γυρίζουμε στο σπίτι τρέχει σαν τρελλή στην πάνα της.

2) Δεν μπορούμε να αποβάλλουμε την φοβική επιθετικότητα προς τα άλλα σκυλιά όταν είμαστε έξω. Ό,τι περνάει δίπλα μας και έχει τέσσερα πόδια και γούνα πρέπει να το σκίσουμε.
Τα μικρά όχι τόσο... με τα μεγάλα έχουμε ένα θέμα. Έχει δε μια ιδιαίτερη προτίμηση σε ένα ροντβάϊλερ που μένει απέναντι από την Αντριάννα. Αν δεν έχω το νου μου, είναι θέμα ημερών να γίνει μεζεδάκι.

Αυτό που με κάνει να μην χάνω τις ελπίδες μου είναι ότι μαθαίνει εύκολα. Πιστεύω ότι με πολύ προσπάθεια και διορθώσεις θα τα καταφέρουμε. Ήδη έχουμε κάνει πρόοδο και τώρα πια απλώς γαυγίζει. Πριν δάγκωνε κιόλας....

Και εδώ είναι η μικρούλα μου, όπως έχει γίνει σήμερα:

DSC01166..jpg DSC01018..jpg

Με τον Σπούκυ σε τρελλό παιχνίδι μέσα και έξω από το σπίτι:

DSC01099..jpgDSC01061..jpgDSC01126..jpg

Και μιας και μου δόθηκε η ευκαιρία, γιατί είχα αρκετό καιρό να γράψω στο φόρουμ, να ευχαριστήσω τις φίλες Mareco και Elli για την ηθική και ψυχολογική υποστήριξη τους κάθε φορά που απελπιζόμουν με την μικρή.
Κορίτσια, να είστε καλά!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Οι δύο φωτό στα λουλούδια είναι εκπληκτικές !!!!
Τα μικρά σου, είναι και τα δύο πολύ τυχερά. Μην ανησυχείς με τα συμπεριφορικά της θέματα. Θα φτιάξουν.
Εχει όλα τα εφόδια. Σωστό περιβάλλον και οικογένεια που την λατρεύει. Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Μόνο λίγο ακόμη χρόνο.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Σ' ευχαριστώ Μαρία μου. Την χρειάζομαι την ενθάρρυνση, γιατί δεν στο κρύβω οι πρώτοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Φάνια μου, η δικιά μου η χαζοσκυλίτσα, έκανε ένα χρόνο να σταματήσει να μασουλάει τα άλλα σκυλιά και να γυαλίζει το μάτι της με τις γάτες. Οποιος την γνωρίζει τώρα, δεν το πιστεύει ότι ήταν τέτοιο κέρατο. Και δυό χρόνια, να περάσει από το ένα δωμάτιο του σπιτιού στο άλλο, γιατί μεσολαβούσαν πλακάκια :paja1::paja1::paja1: Χρειάστηκε κάτι τυχαίο [μάλλον τρομακτικό γι' αυτήν] πριν μόλις 15 μέρες, για να το καταφέρει :rolleyes: Αρα...μην σκας...:)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Μπράβο, ευχάριστα νέα.
Βλέπω ερεθισμό στα πόδια της; Έχει δερματικά προβλήματα;

Για το θέμα με τα τσίσα και τα κακά, μάθε της μέσα στο σπίτι να τα κάνει με εντολή και μετά πολλά μπράβο, χαρές κτλ. Και μετά δοκίμασε με το ίδιο σενάριο έξω, αρχικά σε ήσυχο μέρος.

Επίσης θα μπορούσες να δοκιμάσεις με πάνα έξω.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
συγκινήθηκα...κ το λεηλακι μου κάπως έτσι στην συμπεριφορά..εμάς πήρε 8 μήνες για να κοιμάται αγκαλιά.-τώρα προσπαθώ να την κανω να μην σπαρταραει όταν την παίρνω αγκαλιά κ την εχω ανασκελα. Έχουμε λίγη βελτίωση. Μπραβο μπραβο μπραβο σου. Καλά για τη μαρία κ την έλλη τι να πω. Ευτυχώσ υπάρχουν τέτοια άτομα κ ο κόσμος είναι λίγο καλύτερος για όλους. Ανθρώπους κ ζώα. Να είστε καλά .

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Μπράβο, ευχάριστα νέα.
Βλέπω ερεθισμό στα πόδια της; Έχει δερματικά προβλήματα;

Για το θέμα με τα τσίσα και τα κακά, μάθε της μέσα στο σπίτι να τα κάνει με εντολή και μετά πολλά μπράβο, χαρές κτλ. Και μετά δοκίμασε με το ίδιο σενάριο έξω, αρχικά σε ήσυχο μέρος.

Επίσης θα μπορούσες να δοκιμάσεις με πάνα έξω.
Δαγκώνει τα πίσω πόδια της μετά μανίας. Ο γιατρός δεν βρήκε κάτι δερματικό, μου είπε ότι ίσως το κάνει από νευρικότητα. Δυο φορές την έχω πάει να την ψάξει, δεν έχει τίποτα.

Από επιβράβευση στα τσίσα άλλο τίποτα. Κάθε φορά νομίζεις ότι πήρε το κύπελλο η ομάδα μας.... :)
Και έξω έχω δοκιμάσει να βάλω πάνα. Περίμενα τόση ώρα που στο τέλος παραλίγο να την χρησιμοποιήσω εγώ! :D:D

Υπομονή θέλει μάλλον... πιστεύω ότι φοβάται έξω. Όταν αρχίσει να νοιώθει ασφάλεια θα λειτουργήσει από μόνη της.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
τώρα προσπαθώ να την κανω να μην σπαρταραει όταν την παίρνω αγκαλιά κ την εχω ανασκελα.
Δοκίμασε όταν την παίρνεις αγκαλιά, να της ξύνεις την κοιλίτσα απαλά με τα νύχια σου, θα της αρέσει σίγουρα. Εγώ έτσι την κατάφερα... Τώρα μόλις με βλέπει γυρίζει ανάσκελα...

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Να τα χαίρεσαι και τα δύο, είναι πανέμορφα ! Και οι φωτογραφίες με τα λουλούδια υπέροχες ! Μήπως βοηθήσει αν δεί άλλα σκυλάκια να κάνουν την ανάγκη τους έξω, ώστε να νοιώσει την ανάγκη να τα μιμηθεί ; Σε κάθε περίπτωση είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει και θα ξεπεράσετε γρήγορα τα όποια προβλήματα με τόση αγάπη και φροντίδα που της δείχνεις ! :)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μια κουκλάρα είναι η κοπέλα! Από υπομονή δεν σε φοβάμαι, είμαι σίγουρη ότι σε λίγο καιρό θα είναι super από όλες τις απόψεις!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Φάνια,

Τα είπαμε και χτες...
Να τα χαίρεσαι και τα δυό σου, με υγεία και να σε γεμίζουν χαρά!!!:)

Υ.Γ. Welcome back!!!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Σ' ευχαριστώ!
Βλέπει άλλα σκυλάκια έξω... μόνο τον Σπούκυ που βλέπει να μαρκάρει κάθε δέντρο, θάμνο, λάστιχο, κολώνα και ότι άλλο φανταστείς, φτάνει...
Θα συνηθίσει, που θα πάει!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
@ Έλλη, σ' ευχαριστώ πολύ!

@ Γιάννη, καλώς σας (ξανα)βρήκα! Σ' ευχαριστώ, δεν μπορείς να φανταστείς τι χαρά παίρνω όταν γυρίζω σπίτι και τρέχουν δύο γούνινες μπάλλες επάνω μου...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Δαγκώνει τα πίσω πόδια της μετά μανίας. Ο γιατρός δεν βρήκε κάτι δερματικό, μου είπε ότι ίσως το κάνει από νευρικότητα. Δυο φορές την έχω πάει να την ψάξει, δεν έχει τίποτα.
Τι εξέταση έκανε, πήρε ξύσμα;

Από επιβράβευση στα τσίσα άλλο τίποτα. Κάθε φορά νομίζεις ότι πήρε το κύπελλο η ομάδα μας.... :)
Και έξω έχω δοκιμάσει να βάλω πάνα. Περίμενα τόση ώρα που στο τέλος παραλίγο να την χρησιμοποιήσω εγώ! :D:D

Υπομονή θέλει μάλλον... πιστεύω ότι φοβάται έξω. Όταν αρχίσει να νοιώθει ασφάλεια θα λειτουργήσει από μόνη της.
Το έχεις συνδιάσει με κάποα εντολή;

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Όχι, ξύσμα δεν πήρε... την κοίταξε με φακό. Το δέρμα της δείχνει φυσιολογικό. Και δεν το δαγκώνει πάντα... την έχω τσεκάρει να το κάνει όταν βαριέται. Μόλις την απασχολήσω με κάποιο παιχνίδι σταματάει αμέσως και το ξεχνάει.

Για τα τσίσα, δεν έχω συγκεκριμένη εντολή. Μόνο το βράδυ που της λέω "πάμε για τσίσα και νάνι..."

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καθε σκυλος, και μια ιστορια...
Ευχομαι να ειναι καλα και τα δυο και να μαθει και η μικρη καποια στιγμη συντομα, να χρησιμοποιει και την εξω τουαλετα...:)

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Καθε σκυλος, και μια ιστορια...
Ευχομαι να ειναι καλα και τα δυο και να μαθει και η μικρη καποια στιγμη συντομα, να χρησιμοποιει και την εξω τουαλετα...:)
Η ιστορία της Ζουζούς μου είναι πολύ πικρή, αλλά αποτελεί πλέον παρελθόν....
Σ' ευχαριστώ, κι' εγώ το εύχομαι γιατί έχω ξεπαραδιαστεί στις πάνες !!!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
...η τυχερή Φάνια με τα τυχερά γουεστάκια.....!:D:D
καλέ αυτό έγινε αγνώριστο.....!:):)

έχε υπομονή και επιμονή....
εγώ στην θέση σου θα δοκίμαζα είτε να καταργήσω την πάνα ή να μπει η πάνα στο μπαλκόνι.....αλλά με άμεση προοπτική την κατάργησή της....

μην χάνεσαι...!:)