ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Παιδιά τα φώτα σας!!! Τον επόμενο μήνα προτίθεμαι να ταξιδέψω για Θεσσαλονίκη και θέλω να πάρω και τον Ερμή μαζί μου γιατί θα μείνω τουλάχιστον 2 εβδομάδες εκεί. Ψάχνω τις επιλογές μου για τον τρόπο που θα ταξιδέψω. Είχα αποφασίσει να ταξιδέψω με πλοίο που είχε απο Σάμο για Θεσ/κη (άπειρες ώρες) αλλά είχε καμπίνες για να έχεις και τον σκύλο σου μαζί αλλα σταματά τα δρομολόγια τέλος του μήνα, οπότε άκυρο αυτό. Το άλλο πλοίο που επίσης κάνει 18 ώρες να φτάσει αν δεν μπορώ να τον έχω στην καμπίνα θα το σκεφτώ γιατί 18 ώρες κατάστρωμα είναι πακέτο, οπότε κοιτώ την επόμενη επιλογή το αεροπλάνο. Ο Ερμής ζυγίζει 8,5 κιλά άρα αποκλείεται να τον έχω στην καμπίνα. Έχω διαβάσει στο site σχετικά με το ταξίδι στο αεροπλάνο αλλά το πρόβλημα που έχω είναι το εξής : 1) Δεν έχει ταξιδέψει άλλη φορά με αεροπλάνο θα είναι η πρώτη και 2) Αυτό που φοβάμαι είναι οτι ο Ερμής έχει κροτοφοβία με τις βροντές (κρύβεται στο μπάνιο και τρέμει). Δεδομένου οτι αποκλείεται, όπως διάβασα το ηρεμιστικό χάπι, φοβάμαι οτι με τον θόρυβο του αεροπλάνου μην τον πιάσει κανένας πανικός και αρχίσει και κοπανιέται στο κλουβί. Κάθε ιδέα καλοδεχούμενη.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Δεν μας είπες το πιο βασικό για να βρούμε και καμμιά λύση.... :)
Από που ξεκινάς για να πας Θεσ/κη ?? Που βρίσκεσαι? Σάμο?

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Alexia το πρόβλημα δεν νομίζω να είναι το crate ο Ερμής μαθαίνει πολύ εύκολα διάφορα πράγματα ειδικά αν όλα τα συσχετίσει με το μπαλάκι του, ο θόρυβος του αεροπλάνου με αγχώνει και Lostris ναι απο Σάμο για Θεσ/κη. 18 ώρες με πλοίο και 50 λεπτά με αεροπλάνο.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Ο θόρυβος δεν έχει καμία σχέση με βροντές. Ουτως ή άλλως θα βρίσκεται ήδη στη "φωλιά" του. Εχω ταξιδέψει άπειρες φορές, το μόνο που χρειάζεται προσοχη είναι οι καιρικές συνθήκες. Αν έχει ζέστη πρόσεξε μην αφήσουν το crate στον ήλιο.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με ανακουφίζεις με αυτό που μου λες !!!!!Νασαι καλά. Εξάλλου στο αεροδρόμιο μπορώ να συνεννοηθώ με την εταιρία και να τον κρατήσω όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται έξω και να τον βάλουν στο αεροπλάνο προς το τέλος. Η ιδέα οτι θα γινόμασταν καπεταναίοι για 18 ώρες μου προκαλούσε υστερία, στο τέλος θα δαγκώναμε ο ένας τον άλλον και όταν φτάναμε θα δαγκώναμε και οι δύο τον σύζυγο!!!!

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
stamatia γεια σου. Μόλις γύρισα από Σάμο με το Διαγόρας και την Αύρα μου μέσα στην καμπίνα :) .
Να σου προτείνω κάτι το οποίο το ακούς απλά, για να μην σε πάρω και στον λαιμό μου.
Μήπως να έπαιρνες καμπίνα με το άλλο (νομίζω είναι το Θεόφιλος) και να έβαζες τον μικρό στην ζούλα στην καμπίνα?
Ξέρω δεν είναι η καλύτερη λύση αλλά σκέψου την.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Χρηστο αυτό στη ζούλα το έχω σκεφτεί αλλά θα σου πω τι έπαθα μια φορά, όταν ταξιδεύαμε με την αδελφή μου και τον σκύλο μας τότε με πλοίο προς Πειραιά. Πιάσαμε καμπίνα πρώτη θέση δίκλινη ενημερώνοντας το πρακτορείο οτι θα είχαμε και σκύλο στα ίδια κιλά περίπου με τον Ερμή και μας είπαν όλα καλά για να πάρουν τα λεφτά. Όταν φτάσαμε στο πλοίο μας απαγόρευσαν να πάρουμε τον σκύλο, έγινε φασαρία γιατί τα είχα πάρει στο κρανίο με την αγένειά τους, φώναξα λιμενικό αλλά αποτέλεσμα μηδέν, μας παρέπεμψαν στο πρακτορείο. Το αποτέλεσμα ήταν να κοιμόμαστε με βάρδιες σε έναν διάδρομο με την αδελφή μου με το σκύλο και σκέψου οτι δεν είχαμε καμιά προετοιμασία γιαυτό ούτε υπνόσακο ούτε τίποτα, κάτω στο πάτωμα μέσα στη βρώμα και ο επικεφαλής αρχι...καμαρώτος να περνάει να τσεκάρει αν είμασταν εκεί ή σε κάποιο άλλο μέρος του καραβιού όλο το βράδι. Μέχρι και επιστολή διαμαρτυρίας έγραψα στην εταιρεία αλλά ......με γράψανε και αυτοί. Δεν θέλω να το διακινδυνεύσω είναι πολλές οι ώρες για να είμαι <παράνομη> άσε που θα ρίξει και κανένα γαύγισμα και δεν μπορώ να τον μιμηθώ τέλεια σε αυτό.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Όσον αφορά το πλοίο αν είναι στο κλουβί του όπως λέει και η Alexia δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.
Είναι η φωλια του και νιώθει εκεί μέσα ασφαλής.
Εγώ ταξίδευσα Ρόδο -Πειραιά και δεν είχα κανένα απόλυτος πρόβλημα.
Στο πήγαινε είχα καμπίνα και ton είχα μαζί μου, στο γυρισμό που δεν είχα καμπίνα ήταν στο crate του και τον είχα στο σαλόνι μαζί μου.
Το πλοίο έχει και αυτό έναν σχετικό θόρυβο..δεν είχε κανένα απόλυτος πρόβλημα, βεβαια τον έβγαζα από το crate του για βόλτα στο κατάστρωμα να ξεμουδιάσει λίγο..αλλά και φάγαμε όλες αυτές τις ώρες μέσα στο κλουβί και κοιμηθήκαμε και ψιλό έπαιξε..και δεν είχαμε κανένα θέμα.

Για αυτό έχει μεγάλη σημασία το crate του να το θεωρεί σπίτι του.

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Νομίζω crate και καράβι είναι η καλύτερη λύση σου, γιατί με κλουβί δεν νομίζω να σου την πει κανένας. Από πλευράς κόστος δεν ξέρω αν αξίζει την ταλαιπωρία με το καράβι, αλλά με αεροπλάνο έχω την εντύπωση θα έχεις άλλο πρόβλημα γιατί τις Olympic είναι μικρά και δεν παίρνουν στις αποσκευές σκυλιά (75άρια είναι Σάμο-Θεσ/νίκη).

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αν και εγώ έχω μια φοβία με το να το βάλω στις αποσκευές στο αεροπλάνο, αν ειδικά είναι σύντομο το ταξίδι δεν νομίζω πως θα ταλαιπωρηθεί ιδιαιτερα.
Αρκεί η εταιρία να είναι σωστή και να πληρεί και να τηρεί όλες τις προϋποθέσεις.