Παιδιά τα φώτα σας!!! Τον επόμενο μήνα προτίθεμαι να ταξιδέψω για Θεσσαλονίκη και θέλω να πάρω και τον Ερμή μαζί μου γιατί θα μείνω τουλάχιστον 2 εβδομάδες εκεί. Ψάχνω τις επιλογές μου για τον τρόπο που θα ταξιδέψω. Είχα αποφασίσει να ταξιδέψω με πλοίο που είχε απο Σάμο για Θεσ/κη (άπειρες ώρες) αλλά είχε καμπίνες για να έχεις και τον σκύλο σου μαζί αλλα σταματά τα δρομολόγια τέλος του μήνα, οπότε άκυρο αυτό. Το άλλο πλοίο που επίσης κάνει 18 ώρες να φτάσει αν δεν μπορώ να τον έχω στην καμπίνα θα το σκεφτώ γιατί 18 ώρες κατάστρωμα είναι πακέτο, οπότε κοιτώ την επόμενη επιλογή το αεροπλάνο. Ο Ερμής ζυγίζει 8,5 κιλά άρα αποκλείεται να τον έχω στην καμπίνα. Έχω διαβάσει στο site σχετικά με το ταξίδι στο αεροπλάνο αλλά το πρόβλημα που έχω είναι το εξής : 1) Δεν έχει ταξιδέψει άλλη φορά με αεροπλάνο θα είναι η πρώτη και 2) Αυτό που φοβάμαι είναι οτι ο Ερμής έχει κροτοφοβία με τις βροντές (κρύβεται στο μπάνιο και τρέμει). Δεδομένου οτι αποκλείεται, όπως διάβασα το ηρεμιστικό χάπι, φοβάμαι οτι με τον θόρυβο του αεροπλάνου μην τον πιάσει κανένας πανικός και αρχίσει και κοπανιέται στο κλουβί. Κάθε ιδέα καλοδεχούμενη.