ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ!!! - Επιθετικό jack russel parson

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Έχω σκεφτεί να μιλήσω με εκπαιδευτή αλλά απο το τηλέφωνο τι να του πώ και τι να μου πει??
Τον εκπαιδευτη θα τον φέρεις στον χώρο σου η θα πας εσύ με τον σκύλο στο δικό του..δεν θα μείνεις στο τηλεφώνημα..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Kango, η stamatia είναι στην Σάμο και λέει ότι δεν υπάρχει εκπαιδευτής εκεί....

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Έχεις σκεφτεί την στείρωση; Θα βοηθήσει πολύ πιστεύω (σε συνδιασμό με το να γίνεις κι εσύ λίγο πιο αυστηρή μαζί του στα θέματα υπακοής!).

Όταν λες τα δόντια του "πονάνε πολύ" τι εννοείς; Σε έχει δαγκώσει;
γιατί στείρωση?

Το σκυλί το πήρε 6 μηνών... χωρίς να είναι προφανώς γνωστά τα όρια ανοχής κακής συμπεριφορας του προηγούμενου ιδιοκτήτη προς την επιθετικότητα που δείχνει ο σκύλος προς άλλους σκύλους.

Ας υποθέσουμε πως ένα κουτάβι 2,5 μηνών μαζί με έτερο σκύλο τα σκυλιά πλησιάζονται από κάποιον μεγάλο σκύλο και ο έτερος σκύλος δείχνει επιθετικότητα... Το κουτάβι αντιγράφει δειλά ενώ ο ιδιοκτήτης δεν έχει διακρίνει τα σημάδια... ενδεχομένως να γελάει κιόλας με το χαριτωμένο της κατάστασης. Την επόμενη φορά που πλησιάζει σκ΄΄υλος το κουτάβι γρυλίζει ελαφρώς... ο ιδιοκτήτης συνεχίζει να βρίσκει χαριτωμένο το γεγονός πως το τεριεράκι του "δεν μασάει"... κ.ο.κ.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν προβλέπεται να εκπαιδευτεί ο σκύλος. Γι ' αυτό καλό θα είναι να αρχίσει να σκέφτεται την στείρωση (ως πιθανότητα).

Μανία δεν έχω εγώ.... άλλοι έχουν.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Ωραία.... και σε αυτή την περίπτωση πάλι η στείρωση βοηθάει.
Θα σε απογοητεύσω, αλλά σε τέτοια περίπτωση δεν πρόκειται για ορμονικό πρόβλημα, αλλά για επίκτητη συμπεριφορά η οποία έχει αφομιωθεί αφού δημιουργήθηκε μέσα από έμμεση (ατυχή και συμπτωματική) επιβράβευση. Δεν κόβεται όχι με στείρωση, αλλά ούτε με χορήγηση ορμόνων προβάτου!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Διαφωνώ κάθετα. Κι οι επίκτητες συμπεριφορές (αν έχουν να κάνουν με καβγάδες) συχνά βελτιώνονται με την αφαίρεση της τεστοστερόνης.

Μια μικρή βελτίωση μπορεί να είναι ο λόγος που κράτησε κάποιος τον σκύλο του (αντι να ψάχνει να τον δώσει).
Μια μικρή βελτίωση μπορεί να είναι ότι χρειάζεται για να συγκεντρώνεται λίγο περισσότερο στο αφεντικό του.
Μια μικρή βελτώση μπορεί να τον κάνει μικρότερη απειλή/πρόβλημα για όλους.

Και αν είναι από τους σκύλους που ΔΕΝ άλλαξαν καθόλου μετά την στείρωση (πράγμα σπάνιο), τι έχασε;
Τα μπαλάκια του.

Σιγά τ' "αβγά"!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Στην μεγάλη βόλτα Νίκο κάνουμε περπάτημα εκτελώντας ταυτόχρονα τις εντολές κάτσε και μείνε. Μετά την βόλτα συνήθως παίζουμε με το μπαλάκι του πάλι εκτελώντας τις εντολές άστο (το μπαλάκι), κάτσε και μείνε, το πετάω μακριά και τρέχω προς αντίθετη κατεύθυνση για να έρχεται προς το μέρος μου. Τα εκτελεί άψογα. Μπορεί η στείρωση να είναι μια λύση αλλά δεν ξέρω γιατί δεν μου κάθεται καλά, θα ήθελα να προσπαθήσω περισσότερο με άλλους τρόπους πρώτα να καταφέρω να τον απαλλάξω. Να σας αναφέρω ενα περιστατικό χθες : πηγαίναμε βόλτα και στη γειτονιά έχει ενα σκύλο, ο οποίος είναι μονίμως δεμένος και πάρα πολύ ήρεμος (είναι μάλλον μεγάλης ηλικίας , πολύ παχύς και τρομερά αδιάφορος για το συμβαίνει γύρω του), έτσι αποφάσισα να τον πάω απο μακριά να δω την συμπεριφορά του δικού μου και να εκτελέσω την μέθοδο του αποπροσανατολισμού που πρότεινε ο φίλος απο την δράμα. Και ενώ ήμουν σε ετοιμότητα ο Ερμής τον κοίταξε, μύρισε και συνέχισε τον δρόμο του αδιάφορα σαν να μην υπήρχε .....δεν έδωσε καμμία απολύτως σημασία !!! σαν να έχω σκυλί με διπολική ψύχωση μια ήρεμος μια έξαλλος. Να σημειώσω οτι αυτή την συμπεριφορά την έχει κόψει τελείως με τις γάτες.

Antonios

Member
10 Μαϊου 2010
21
0
Θεσσαλονικη
dogschool.gr
Μην ανησυχείς ο σκύλος σου δεν πάσχει από διπολική ψυχωση :) Καταρχήν μη συγχεεις την επιθετικότητα ή το ενστικτο της καταδιωξης - πιο σωστος ορος - που εμφανίζει ο σκυλος με με γατες, αλεπουδες και γενικα καθε σαρκοφαγο ζωο που μπαινει στην περιοχή του. Τα φυτοφαγα υποθετω οτι τα κυνηγα για να τραφει ή γιατι τον προκαλεί το ενστικτο της καταδιωξης. Ο λογος ομως που κυνηγα τα σαρκοφαγα είναι οτι τα ειδη αυτα ειναι ανταγωνιστικα διοτι εχουν να μοιραστουν την ιδια ποσοτητα τροφης και τους ιδιους φυσικους πόρους. Ο λόγος που θα οδηγήσει ενα σκυλο να συνεχισει να κυνηγαει εκτος της περιοχης του πχ μια γατα ειναι παλι το ενστικτο της καταδιωξης. Αυτο βεβαια δεν εχει σχεση με την κυριαρχια ή την επιθετικοτητα που επιδεικνυει ο σκυλος σε αλλα αρσενικα του ιδιου ειδους.
Θα σου δωσω ενα παραδειγμα σχετικα με τα ξαδερφια των σκυλων, τους λυκους. Οταν δυο λυκοι βρεθουν αντιμετωποι, αναλογα με τη θεση που βρισκονται αλλα και το ποσο μακρια ειναι απο την περιοχη τους, θα επιδειξουν μια συμπεριφορα βασιζομενοι σε κινησεις του σωματος και μικροσυσπασεις των μυων τους για να δειξουν ετσι την διαθεση και την κατασταση στην οποια βρισκονται. - η γλωσσα των λυκων οπως και των σκυλων ειναι η γλωσσα του σωματος- Επισης μεσω της στασης που θα λαβουν θα επιδειξουν εαν προκειται για μελη του ιδιου φυλου ή του αντιθετου. Ενας πολυ ανταγωνιστικος λυκος θα γρυλισει στον αντιπαλο του δειχνοντας ετσι τα δοντια του και το μεγεθος του. Οι τριχες στο λαιμο του θα σηκωθουν μεγαλωνοντας ετσι τον ογκο του. Το σωμα θα χαμηλωσει και θα απλωθει στο εδαφος σταθερα στο εδαφος , αλλα ταυτοχρονα θα ετοιμαζεται να ορμησει πανω στον αντιπαλο. Τα ματια θα μεινουν καρφωμενα πανω στον ανταγωνιστη και το βλεμμα δε θα σπασει για κανενα λογο. Η ουρα θα ειναι σηκωμενη και τεντωμενη ενω ο ανταγωνιστης θα αρχιζει να γρυλιζει με κοφτο, επαναλαμβανομενο και αποφασιστικο τροπο ανταποδιδοντας αυτη τη ση συμπεριφορα.
Τι σκοπο εχει ολη αυτη η παρασταση? Να εκτονωσει την ενταση και να αποφευχθει η βια που εχει παντα δυσαρεστα αποτελεσματα. Συνηθως ο πιο αδυνατος ή πιο ανασφαλης οδηγειται στην οπισθοχωρηση, εαν κανεις δεν κανει πισω η κατασταση οδηγειται σε μια κατασταση ωμης βιας. Εαν ο αλλος σκυλακος οπως λες κανει σα να μη συμβαινει τιποτα
ειναι προφανες οτι η μαχη εχει ληξει και αυτος που απεφυγε το προβλημα ειναι ο χαμενος...
Συγγνωμη αν σε κουρασα, σε καμμια περιπτωση το Jack russel σου δεν ειναι λυκος αλλα δεν παυει στο γονιδιωμα να φερει καποια ισχυρα αρχεγονα ενστικτα κοινα με τους λυκους. Αυτο που επισης ηθελα να τονισω με το παραδειγμα που ανεφερα ειναι οτι πολλα πραγματα μπορει να συμβαινουν κατω απο τη μυτη μας και να μην το καταλαβαινουμε επειδη ειτε πολυ απλα αγνοουμε ειτε ειναι δυσκολο για μας να παρατηρησουμε τη γλωσσα που χρησιμοποιουν οι σκυλοι η οποια δεν ειναι αλλη απο τη γλωσσα του σωματος.
Ελπιζω να παει καλα η μεθοδος αποπροσανατολισμου που χρησιμοποιεις αλλα μην ξαφνιαστεις ή μην απογοητευτεις αν η επιθετικοτητα συνεχισει να εκφραζεται σε αλλους σκυλους...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τα ωραια κειμενα και οι εμπεριστατωμενες αποψεις με ενθουσιαζουν!
Θα σε παρακαλουσα να γραφεις πιο τακτικα.

Antonios

Member
10 Μαϊου 2010
21
0
Θεσσαλονικη
dogschool.gr
Harryf3 ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λογια, βεβαια δεν ξερω αν βοηθησα πρακτικα την Σταματία...
σου υποσχομαι οτι θα γραφω οσο πιο συχνα μπορω...να σαι καλα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97