ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ!!! - Επιθετικό jack russel parson

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Είμαι ιδιοκτήτρια ενός jack russel parson αρσενικό 4 ετών. Τελαυταία αντιμετωπίζω πρόβλημα με την συμπεριφορά του στα άλλα σκυλιά. Όταν βλέπει σκύλο φτάνει σε σημείο υστερίας, γαυγίζει μέχρι που στριγγλίζει και έτσι όπως πηδάει δαγκώνει τον αέρα και 2-3 φορές έχει αρπάξει και εμένα. Ενώ δεν είναι επιθετικός με ανθρώπους, παιδιά κλπ αυτό το παθαίνει μόνο με σκύλους άγνωστους. Με σκυλιά φίλων δεν έχει πρόβλημα, πάμε βόλτα μια χαρά. Έχει μάθει να εκτελεί εντολές κάτσε, περίμενε, κάτω όταν είναι έξω δεν μπορεί να συγκεντρωθεί καθόλου ειδικά οταν βλέπει σκύλους. Αυτό το έχει αποκτήσει τον τελευταίο χρόνο και υποθέτω οτι το έχει πάθει απο ενα σκύλο της γειτονιάς που του την έχει πέσει μερικές φορές. Το πρόβλημα είναι οτι η συμπεριφορά του με αναστέλλει να τον βγάλω βόλτα μόνη μου και είναι κρίμα γιατί περπατάω πολλά χιλιόμετρα και θέλω να τον έχω μαζί μου. Επίσης μένω Σάμο και δεν υπάρχει κάποιος εκπαιδευτής εδώ για να μπορέσει να με βοηθήσει. Καμμιά ιδέα για το τι μπορώ να κάνω??

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Το πρόβλημα είναι οτι η συμπεριφορά του με αναστέλλει να τον βγάλω βόλτα μόνη μου και είναι κρίμα γιατί περπατάω πολλά χιλιόμετρα και θέλω να τον έχω μαζί μου.
Δεν μπορεις να χειριστεις ενα τοσο μικρο σκυλο ? :)
Οσο υστερια και αν τον πιανει , δεν μπορεις να συνεχισεις τη βολτα σου ?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Οι Γερμανοι παντως για τα Jack Russel λενε οτι ευτυχως που ειναι μικρα,αν ηταν μεγαλοσωμα?τα Φιλα ειναι πολυ ηρεμα μπροστα τους.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
είναι αλήθεια ότι ευτυχώς που είναι μικρόσωμα...

δείξει πυγμή και αποφασιστικότητα
αφού έχει μάθει να εκτελεί εντολές μάθε τον άλλη μία
πάμε.ΤΩΡΑ

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Οι Γερμανοι παντως για τα Jack Russel λενε οτι ευτυχως που ειναι μικρα,αν ηταν μεγαλοσωμα?τα Φιλα ειναι πολυ ηρεμα μπροστα τους.
Δεν αμφιβαλλω ...ειναι διαολακια.Αλλα μωρε ειναι 5 κιλα σκυλος ...σηκωτο τον παιρνεις απο το λουρι και συνεχιζεις τη βολτα σου :)
Εγω δεν καταλαβα γιατι η φιλη μας ''φοβαται'' να τον παιρνει μαζι της ...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Έχει μάθει να εκτελεί εντολές κάτσε, περίμενε, κάτω όταν είναι έξω δεν μπορεί να συγκεντρωθεί καθόλου ειδικά οταν βλέπει σκύλους.
Aυτό σημαίνει οτι δεν έχει μάθει να τα εκτελεί υπο όλες τις συνθήκες που συναντάτε.... σταδιακά θα πρεπει να τον μάθεις να εκτελεί ακόμα και με τους αντιπερισπασμούς του έξω κόσμου.... οχι όμως να πάτε απο το ήσυχο σπίτι κατευθείαν με άλλο σκύλο στη μουρη του!

Πάντως, εσύ τι κάνεις όταν "φτάνει σε σημείο υστερίας, γαυγίζει μέχρι που στριγγλίζει και έτσι όπως πηδάει δαγκώνει τον αέρα και 2-3 φορές έχει αρπάξει και εμένα". Φροντιζεις να προλαμβάνεις τα περιστατικά όχι απαραίτητα αποφεύγοντας κάθε σκύλο, αλλά διορθόνοντας τον ΠΡΙΝ βγει εκτος εαυτού; Την ώρα δηλαδή που το ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ; Αυτό προϋποθέτει οτι ξέρεις τι σκέφτεται ανα πάσα στιγμή, αλλά αυτό δεν είναι και πολύ δύσκολο. :)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν ακους τι λεει σαν πιρανχα κανει αρπαζει οτι βρει και δαγκωνει και στον αερα.
Καλα με τα λιγα κιλα εχει αβανταζ,τα δικα μου χερια οταν τα βαζω διπλα διπλα το ενα ειναι πιο μακρυ απο το αλλο...4-5 ποντους :):):)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν ακους τι λεει σαν πιρανχα κανει αρπαζει οτι βρει και δαγκωνει και στον αερα.
Ακούω. Γι'αυτό είπα οτι πρεπει να τον διορθώσει πριν φτάσει σ'αυτό το σημείο. Με το στραβοκοίταγμά ή το τσίτωμα. Αποκλείεται να πηγαίνει απο το τελειως ήρεμος στο τελείως υστερικός κατευθείαν. Υπάρχει ενδιάμεσο στάδιο, απλά πρεπει να μάθει να το αναγνωρίζει έγκαιρα και να είναι σε εγρήγορση, γιατι κρατάει δευτερόλεπτο.

Εσύ τι προτείνεις?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Φωνη με μπασο τονο εμενα θα μου εφτανε να τον κανω σε 50 μετρα αρνακι,αντε και καμμια λιχουδια(ξηρα με το χερι),αλλα θελει να βλεπεις μακρια,αν κανει Start το λεω εγω,τοτε ειναι αργα την επομενη φορα μολις δεις οτι ετοιμαζεται,180 μοιρες στροφη αλλα αδιαφορα(αυτα τωρα δεν γραφονται,ειναι συντονισμος πολλων πραγματων,αλλα βλεπω και νεαρη ηλικια,η και καποια απειρια),και ξανα 10 μετρα παλι 90 μοιρες στροφη,ο σκυλος μαθαινει καλα οταν ειναι σαστισμενος,παλι 180,και ξανα και ξανα,οταν βλεπεις οτι εχει κακες διαθεσεις σε μια κατευθινση απλα την αλλαζεις αδιαφορα χωρις να τον διορθωνεις η να του λες κατι απλα τον σερνεις,πρεπει να προσεχει και εσενα οταν περπαταει,αλλα πρεπει να γινουν ολα μαζι,τονος,τραβηγμα,κ.τ.λ.
Παραξενο παντως που ηταν μεχρι τωρα ησυχος,4 χρονια.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Το parson δεν είναι το κλασσικό κοντό σκυλί που γνωρίζετε, είναι ψηλότερο το διπλάσιο σχεδόν και βαρύτερο. Ο Ερμής ζυγίζει περίπου 8 κιλά και το πήδημα του στον αέρα ξεπερνά το ενα μέτρο (μάλλον φταίει που τον εξασκώ στο άλμα). Ο kopritis έχει δίκιο δεν πηγαίνει απο το ενα άκρο στο άλλο αλλά το χρονικό διάστημα που εξαγριώνεται είναι εκπληκτικά μικρό και επίσης έχει δίκιο οτι δεν έχει μάθει τις εντολές ακόμη σε όλες τις συνθήκες (το προσπαθώ αυτό αλλά δεν συγκεντρώνεται εύκολα έξω). Έχω δοκιμάσει την ξαφνική ρίψη νερού με ψεκαστήρα και την λέξη οχι και κάπως συγκρατείται (νομίζω οτι το έχει συνηθίσει λίγο) αλλά δεν είμαι σίγουρη οτι είναι σωστός τρόπος γιατί είναι απαγορευτικό να κάνει κάτι ενώ εγώ θέλω να αποσπάται η προσοχή του απο τον άλλο σκύλο. Έχω δοκιμάσει να μπαίνω μπροστά του και να του λέω κάτσε με λιχουδιές αλλά δεν συγκεντρώνεται εύκολα και προσπαθεί να δει ανάμεσα απο τα πόδια μου. Και πιστέψτε με τα δόντια του πονάνε πολύ. Μερικές φορές πιστεύω οτι εκτελεί τις εντολές δουλεύοντάς με μόνο για να πάρει τις λιχουδιές. Με έχει αγχώσει αρκετά το θέμα.

Antonios

Member
10 Μαϊου 2010
21
0
Θεσσαλονικη
dogschool.gr
Συμφωνω, ειναι πολυ σημαντικος ο συγχρονισμος. Καλο θα ηταν επισης να κανονισεις και καποιες συναντησεις με αλλους σκυλους φιλων σου, στην αρχη να εξοικειωθει απο αποσταση, στη συνεχεια να μικρυνεις την αποσταση ωστε να φθασετε να κινειστε παραλληλα με τον αλλο σκυλο και τελος να φθασουν να μυρισουν ο ενας τον αλλο. Εννοειται οτι αυτο χρειαζεται υπομονη και δεν ειναι αναγκη να γινει σε μια μερα ενω ο αλλος σκυλος επιβαλεται να ειναι ηρεμος και να μην εμφανιζει επιθετικοτητα με αλλα σκυλια.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Έχω σκεφτεί να μιλήσω με εκπαιδευτή αλλά απο το τηλέφωνο τι να του πώ και τι να μου πει?? Το πρόβλημα είναι οτι με τους σκύλους φίλων δεν έχει πρόβλημα και δεν μπορώ να κάνω την άσκηση που αναφέρει ο αντονιος, να φανταστείται οτι με το μαστιφ ενός φίλου δεν του δίνει σημασία και παίζει με το μπαλάκι του, με ενα αλλό τεριέ φίλης δεν ασχολείται καθόλου με εναν άλλο φίλο που έχει επίσης τζακ και ενα ντόπερμαν πάει βόλτα σαν κύριος. Το πρόβλημα είναι με τους αγνώστους δεσποζόμενους και μη. Επίσης πρέπει να πω οτι ο Ερμής αν και πολύ πεισματάρης είναι υπάκουος εκτός απο αυτό που αναφέρω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ε, προφανώς δεν εννοώ από το τηλέφωνο. Απο κοντά να μιλήσετε. Να έρθει, να τον δει στον δρόμο την ώρα που το κάνει και να εκτιμήσει την κατάσταση.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Όπως ανέφερα παραπάνω μένω Σάμο και δεν υπάρχει κανένας εκπαιδευτής εδώ.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
To Parson Russel είναι ένας σκύλος μεσαίου μεγέθους (θεωρείται αρκετά μεγαλώσομο για τέριερ) με τυπικό χαρακτήρα τέριερ... δηλαδή τολμηρό και ατρόμητο.

Θεωρώ πως είναι μάλλον απίθανο μια τραυματική εμπειρία που του συνέβη στα 3 και πλέον χρόνια της ζωής του να του δημιούργησε επιθετικότητα προς τα άλλα σκυλια!

Ποιος βγάζει τον σκύλο βόλτα?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ο Προμηθέας τον χαρακτήρισε άψογα. Η αλήθεια είναι οτι δεν του είχαμε βάλει στην αρχή αρκετά όρια γιατί πέσαμε θύματα της φάτσας του και κατόπιν του ευατού μας !!! Όταν τον πήραμε ήταν ήδη 6 μηνών. Είναι ενεργητικός αλλά δεν μας πειράζει προσπαθούμε να τον εκτονώνουμε και βγαίνει συχνά έξω (5-6 φορές για τις ανάγκες του κα 1 βόλτα πιο μεγάλη το απόγευμα). Βόλτα τον βγάζουμε κατά βάση εγώ ή ο φίλος μου.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Οι 5-6 φορές για τις ανάγκες περίπου ενα τέταρτο και η μεγάλη πάνω απο μισή ώρα μπορεί και περισσότερο μερικές φορές.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έχεις σκεφτεί την στείρωση; Θα βοηθήσει πολύ πιστεύω (σε συνδιασμό με το να γίνεις κι εσύ λίγο πιο αυστηρή μαζί του στα θέματα υπακοής!).

Όταν λες τα δόντια του "πονάνε πολύ" τι εννοείς; Σε έχει δαγκώσει;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97