Ο Blue το υιοθετημενο Siberian Husky μου!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και πώς θα δεις τα καθαρα αίματα? Εχεις pedigree εσύ ή οι υπόλοιποι που θες? Να ξέρεις ότι δεν εχουν κληρονομικές ασθένειες? Πώς δεν θα "ξυπνήσει" κανα παλιο γονίδιο από παππού το οποίο θα προκαλέσει ασθένειες, δυσπλασίες κλπ?
Τα ζώα δεν ειναι σαν εμας, δεν νιώθουν την ανάγκη να διαιωνίσουν κανένα ειδος. Στη φύση δεν ζευγαρώνουν όλα, αλλά μόνο αυτά με τα καλύτερα γονίδια. Και η Φύση πάντα ξέρει καλύτερα από εμάς!

Όπως είπαν και αλλα μέλη παλαιότερα εμου, διαβασε τους κινδύνους που κρύβει το ζευγάρωμα. Και είμαι σίγουρη μετά ότι θα αλλάξεις γνώμη, γιατι θές το καλύτερο για τα σκυλιά σου!!!:rolleyes:

cyreptiles

Member
24 Φεβρουαρίου 2012
24
0
Ε ναι θα το κανει που θα το κανει... δεν υπαρχουν αρκετα "καθαρα" χασκι και λαμπ στα καταφυγια της Κυπρου προς ευθανασια... να βοηθησει και αυτος λιγο την κατασταση!
αυτο ειναι ενα θεμα. αλλα θα το κανω υπεθυνα και θα δοθουν σε υπευθυνα ατομα.

πανω που το πηγαινες καλά μα την εριξες την τουφεκιά ........

για το τραβηγμα τώρα το ενα στο ειπαν ποιο πανω σταματας και λες μια εντολή εγώ λεω "ηρεμα" να ειναι ο σκυλος κοντα αλλα να μην τραβαει το "πλαι" ή το "μαζί" θελουν αλλη δουλεια ... μπορεις να αλλαζεις πορεία και φυσικά για αρχή δινεις και μια λιχουδια
θα το δοκιμασω.

Το καλυτερο ειναι να στειρωσεις και τα δυο το συντομοτερο για να μην μπαινεις σε πειρασμο. Δεν ζευγαρωνουμε ζωα. Ειναι κατι που απαιτει μελετη και πολυετη εμπειρια. Δεν ειναι παιξε γελασε το θεμα και σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να το κανεις.
θα το ψαξω

cyreptiles

Member
24 Φεβρουαρίου 2012
24
0
Και πώς θα δεις τα καθαρα αίματα? Εχεις pedigree εσύ ή οι υπόλοιποι που θες? Να ξέρεις ότι δεν εχουν κληρονομικές ασθένειες? Πώς δεν θα "ξυπνήσει" κανα παλιο γονίδιο από παππού το οποίο θα προκαλέσει ασθένειες, δυσπλασίες κλπ?
Τα ζώα δεν ειναι σαν εμας, δεν νιώθουν την ανάγκη να διαιωνίσουν κανένα ειδος. Στη φύση δεν ζευγαρώνουν όλα, αλλά μόνο αυτά με τα καλύτερα γονίδια. Και η Φύση πάντα ξέρει καλύτερα από εμάς!

Όπως είπαν και αλλα μέλη παλαιότερα εμου, διαβασε τους κινδύνους που κρύβει το ζευγάρωμα. Και είμαι σίγουρη μετά ότι θα αλλάξεις γνώμη, γιατι θές το καλύτερο για τα σκυλιά σου!!!:rolleyes:
διαφωνω .
τα ζωα και εαν εχουν το ενστικτο διαιωνισης του ειδους!
οχι δεν εχω pedigree δυστυχως.
νασαι σιγουρη οτι θα το ψαξω αρκετα πριν και εαν οντως δεν πρεπει δεν θα το κανω!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
διαφωνω .
τα ζωα και εαν εχουν το ενστικτο διαιωνισης του ειδους!
οχι δεν εχω pedigree δυστυχως.
νασαι σιγουρη οτι θα το ψαξω αρκετα πριν και εαν οντως δεν πρεπει δεν θα το κανω!
το ξαναλέω γιατι μάλλον δεν το εξεφρασα σωστά. Το ενστικτο υπάρχει, σαφώς. Αλλά σε κάθε αγέλη δεν ζευγαρώνουν όλα. Μόνο αυτά με τα καλύτερα γονίδια!!!
Και ναι, το ξέρω ότι θα το ψάξεις και θα αποφασίσεις σωστα στο τελος!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
1) Τη φωτογραφία την τράβηξες εσύ ή κάποιος άλλος; Θέλω να πω είναι παλιότερη φωτογραφία; Γιατί αν είναι τωρινή αυτός ο σκύλος αποκλείεται να είναι 22 κιλά.

2) Το τράβηγμα των Χάσκι-Μάλαμιουτ χαλιναγωγείται μέσω στιβαρής εκπαίδευσης και με το σεβασμό που χτίζεται με το αφεντικό τους κι όσο κι αν μπορεί να διαφωνήσουν κάποιοι απ' την απέξω, όσοι γνωρίζουν τα Χάσκι-Μάλαμιουτ θα σου επιβεβαιώσουν ότι με το δικό τους τρόπο εκπαιδεύονται σε οποιαδήποτε ηλικία αρκεί να έχει χτιστεί σχέση με το αφεντικό τους. Όπου αφεντικό χάσκι σημαίνει 80% σύντροφος και 20% γονιός.

3) Το Λαμπραντόρ είναι από εκτροφείο; Γνωρίζεις το γενεαολογικό του δέντρο; Ποιά τα κύρια χαρακτηριστικά του που πρέπει να διατηρηθούν μέσω διασταύρωσης;

4) Το Χάσκι είναι από εκτροφείο; Γνωρίζεις το γενεαολογικό του δέντρο; Ποιά τα κύρια χαρακτηριστικά του που πρέπει να διατηρηθούν μέσω διασταύρωσης;

5) Αναφέρεσαι σε υπεύθυνη γέννα. Δηλαδή έχεις τα κατάλληλα έγγραφα καθαροαιμίας και τα έχουν και οι φίλοι σου, θα γίνουν εξετάσεις γενετικού υλικού ώστε να μη βρεθούν υπολειπόμενα γονίδια σε ομοζυγωτία, γνωρίζεις απ' το ''ταίρι'' που θα επιλέξεις τι επιδιώκεις με τη γέννα από χαρακτηριστικά, είσαι έτοιμος να κάνεις τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συντηρήσεις και να φροντίζεις ένα σκύλο σε εγκυμοσύνη, είσαι έτοιμος να κάνεις μια γέννα, είσαι πανέτοιμος να διακρίνεις τη σημειολογία ώστε να κάνεις τους σωστούς χειρισμούς στο σωστό χρόνο για τον ορθό απογαλακτισμό και την έναρξη κοινωνικοποίησης των κουταβιών και είσαι απόλυτα ισορροπημένος και γνώστης καταστάσεων ώστε να σφυγμομετρήσεις τους ανθρώπους που θα έρθουν να πάρουν τα σκυλιά σου αν είναι έτοιμοι και αν ταιριάζει να αποκτήσουν τις φυλές σου και πάνω απ' όλα είσαι όσο το δυνατόν γνώστης των φυλών που κατέχεις (για το Χάσκι ξέρεις πως δεν ισχύει, για το Λαμπραντόρ πιστεύεις πως ισχύει; ). Αν δεν είσαι έτοιμος για όλα αυτά, απλά ΞΕΧΝΑ ΤΟ.

cyreptiles

Member
24 Φεβρουαρίου 2012
24
0
1) Τη φωτογραφία την τράβηξες εσύ ή κάποιος άλλος; Θέλω να πω είναι παλιότερη φωτογραφία; Γιατί αν είναι τωρινή αυτός ο σκύλος αποκλείεται να είναι 22 κιλά.

2) Το τράβηγμα των Χάσκι-Μάλαμιουτ χαλιναγωγείται μέσω στιβαρής εκπαίδευσης και με το σεβασμό που χτίζεται με το αφεντικό τους κι όσο κι αν μπορεί να διαφωνήσουν κάποιοι απ' την απέξω, όσοι γνωρίζουν τα Χάσκι-Μάλαμιουτ θα σου επιβεβαιώσουν ότι με το δικό τους τρόπο εκπαιδεύονται σε οποιαδήποτε ηλικία αρκεί να έχει χτιστεί σχέση με το αφεντικό τους. Όπου αφεντικό χάσκι σημαίνει 80% σύντροφος και 20% γονιός.

3) Το Λαμπραντόρ είναι από εκτροφείο; Γνωρίζεις το γενεαολογικό του δέντρο; Ποιά τα κύρια χαρακτηριστικά του που πρέπει να διατηρηθούν μέσω διασταύρωσης;

4) Το Χάσκι είναι από εκτροφείο; Γνωρίζεις το γενεαολογικό του δέντρο; Ποιά τα κύρια χαρακτηριστικά του που πρέπει να διατηρηθούν μέσω διασταύρωσης;

5) Αναφέρεσαι σε υπεύθυνη γέννα. Δηλαδή έχεις τα κατάλληλα έγγραφα καθαροαιμίας και τα έχουν και οι φίλοι σου, θα γίνουν εξετάσεις γενετικού υλικού ώστε να μη βρεθούν υπολειπόμενα γονίδια σε ομοζυγωτία, γνωρίζεις απ' το ''ταίρι'' που θα επιλέξεις τι επιδιώκεις με τη γέννα από χαρακτηριστικά, είσαι έτοιμος να κάνεις τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συντηρήσεις και να φροντίζεις ένα σκύλο σε εγκυμοσύνη, είσαι έτοιμος να κάνεις μια γέννα, είσαι πανέτοιμος να διακρίνεις τη σημειολογία ώστε να κάνεις τους σωστούς χειρισμούς στο σωστό χρόνο για τον ορθό απογαλακτισμό και την έναρξη κοινωνικοποίησης των κουταβιών και είσαι απόλυτα ισορροπημένος και γνώστης καταστάσεων ώστε να σφυγμομετρήσεις τους ανθρώπους που θα έρθουν να πάρουν τα σκυλιά σου αν είναι έτοιμοι και αν ταιριάζει να αποκτήσουν τις φυλές σου και πάνω απ' όλα είσαι όσο το δυνατόν γνώστης των φυλών που κατέχεις (για το Χάσκι ξέρεις πως δεν ισχύει, για το Λαμπραντόρ πιστεύεις πως ισχύει; ). Αν δεν είσαι έτοιμος για όλα αυτά, απλά ΞΕΧΝΑ ΤΟ.
1) την φωτο την τραβηξα εγω την Κυριακη που περασε. Ο Χασκι ζυγιστηκε την δευτερα στον Κτηνιατρο ναι ειναι 22 κιλα. εχει παρα πολυ τριχωμα ειναι αρκουδος:) νομιζεις οτι ειναι βαρεις και ασικωτος αλλα πολυ ευκολα τον παιρνεις επανω σου με το ενα χερι και διαιρωτασε.

2) θα δοκιμασω τα τιπς που διαβασα εδω. ακομη και το λαμπρατορ μου με τραβαει αλλα οταν της δωναξω μαζι ερχεται διπλα μου για λιγο αλλα μετα παλι κανει τα δικα της. φυσικα ειναι 6 μηνων ζωηρουλα ακομη...

3)δεν εχω τα χαρτια κανενως απο τους δυο δυστιχος. θα το ηθελα πολυ. το λαμπρατορ το πειρα απο ενα φιλο ο οποιος κανει αναπαραγωγη αλλα σε μικρο βαθμο. η μανα της εχει χαρτια ο πατερας της οχι.
το χασκι ουτε αυτο εχει. δεν γνωριζω απο που το πειρε ο προηγουμενος ιδιοκτοιτης.

4) οταν λεω θα κανω αναπαραγωγη δεν λεω σε λιγους μηνες αλλα σε 1.5 χρονο τουλαχιστο. μεχρι τοτε θα ειμαι ψαγμενος αρκετα καλα. ειδη ασχολουμε σοβαρα και με αλλα ζωα και γνωριζω το παθος μου για τα ζωα. ολα θελουν ευθυνη και σοβαροτητα.

5) δεν το κανω για σκοπο χρηματικου κερδους γιατι ποτε δεν προκειται να βγεις κερδιζμενος με τα ζωα αυτα μιας και τα εξοδα ειναι πολλα. το κανω γιατι εχω παθος με τη δημιουργεια και την εκτροφη.
επισης υπαρχουν ανθρωποι που δεν μπορουν να διαθεσουν το μεγαλο ποσο για σκυλο με χαρτια και δεν τα χρειαζονται. για μενα δεν ειναι θεμα οικονομικο να δωσω ενα σκυλο 100 η 200 ευρο. φτανει να το παρει καποιος σοβαρος και με παθος. αν οχι τοτε δεν θα προχωρισω στην δημιουργεια..

milk takis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
319
3
thessaloniki
1) το κανω γιατι εχω παθος με τη δημιουργεια και την εκτροφη.
Φιλε αν ειχες οντως παθος οπως λες ουτε καν θα σκεφτοσουν να ζευγαρωσεις τα συγκεκριμενα σκυλια με αλλα αντιστοιχα..χωρις χαρτια και χωρις τπτ..Αν θες να γινεις σωστος και υπευθηνος εκτροφεας πρεπει να διαβασεις και να μαθεις πολλα..

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Ε εεεεεεε καλά και προσπαθείτε να του βάλετε μυαλό....άδικος κόπος.....τραγικά πράγματα ακούω τελευταία και όλο και περισσότερα αδέσποτα τριγυρνάνε στους δρόμους που στο τέλος καταλήγουν να τρώνε φόλες και να τα μαζεύουν τα σκουπιδιάρικα......αν θέλεις να γίνεις και εσύ συνένοχος σ'αυτό τότε ζευγάρωσέ τα.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
ολα θελουν ευθυνη και σοβαροτητα.
Ε,ενταξει τοτε....

επισης υπαρχουν ανθρωποι που δεν μπορουν να διαθεσουν το μεγαλο ποσο για σκυλο
Και πως θα μπορεσουν να ανταπεξελθουν στις οικονομικες υποχρεωσεις ενος τετοιου σκυλου?
(καλη διατροφη,κτηνιατροι,φαρμακα,αμπουλες,σπιτακια,κτλ)?

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Καλησπερα και καλως ηρθες. Ο.σκυλος.σου ειναι πολυ ομορφος να τον χαιρεσαι!!

θα ηθελα να σου.πω κατι σχετικα με τα οσα.λες για ζευγαρωμα..
Δυστυχως ο περισσοτερος κοσμος το αντιμετωπιζει πολυ επιφανειακα και ανευθυνα.
Αρκετοι ζευγαρωνουν σκυλια που δεν ειναι καθαροαιμα η το πολυ, φροντιζουν να ναι ιδιας ρατσας.

Αυτο ομως δε φτανει.

Πρεπει να κοιταμε το ποσο ανταποκρινονται στο προτυπο της ρατσας τους, τι χαρακτηρα εχουν και φυσικα πως ειναι απο πλευρας υγειας.
Το πρωτο γινεται μονο εφοσον υπαρχει pedigree, με συμμετοχη σε εκθεσεις.μορφολογιας. Εκει βλεπεις ο.σκυλος.ειναι οντως πχ ροτβαιλερ η κατι που μοιαζει σ αυτο? Και μη σου φαινεται ανουσιο.. Οι ρατσες υπαρχουν μεχρι σημερα επειδη φροντιζουμε να προσεχουμε τα χαρακτηριστικα τους αλλιως θα χαμε ντομπερμαν στο μεγεθος του μπιγκλ, γερμανικους ποιμενικους ασπρους κλπ κλπ

οσο για την υγεια? Υπαρχει ολοκληρο πακετο εξετασεων που πρεπει να κανει καθε υποψηφιος προς αναπαραγωγη σκυλος. Κι οι εξετασεις αυτες δεν ειναι μια γενικη αιματος , αλλα ακριβες, για συγκεκριμενες κληρονομικες.παθησεις πχ δυσπλασια τν ισχυων.

Στη δικη σου περιπτωση, ακομς και αν εκανες ολα αυτα για το σκυλι σου, δε.μπορεις να ξερεις τι.παιζει με τους προγονους του. Κι αν ο μπαμπας του ειχε ας.πουμε δυσπλασια, πολυ.πιθανο να περασει και στο εγγονι του ;)